-son donemlerde windowsun cokmelerinden sismesinden bikmis durumdayim bundan dolayi yillardan beridir cok daha iyi calistigi soylenilen ancak ne var ki kullanip kullanamama cekincesi ile bir turlu yaklasmadigim mac book veya mac book pro almaya karar verdim. -ancak ulkkemizde malum fiyatlar abd fiyatlarinin iki kati durumda bu yuzden bilgisayari amerikadan almayi dusunuyorum
-simdi forum uyelerine sorum! 1)yurt disindan almis oldugum ve uzerinde turkce karakterlerin bulunmadigi mac bookun klavyesini degistirmeden turkce karakterleri kullanabilirmiyim? 2)bir arkadasimdan mac klavyeleri icin baska dillerin karakterlerini barindiran padlerin satildigini duymustum boyle birsey var mi? 3)eger turkce karakterleri kullanabilmek icin illa da klavye nin degismesi gerekiyorsa bu bana ne kadara mal olur?
cevaplayacaginiz sorularim icin simdiden herkese tesekkur ederim.
Klavyeyi sticker vs. Orijinalligini bozmaya gerek yok bana kalirsa,klavye ayarlarindan Turkce'yi sectiginiz takdirde Turkce karakter kullanabilirsiniz.Ornegin ş icin s ve alt tusu kombinasyonlarini kullanabilirsiniz.Ayni sekilde digerleri icin de durum boyle..ğ icin g + alt , ü icin u + alt...Klavyenin Turkce olmamasi sorun olmadi en azindan benim acimdan.Ama illa kullanacagim derseniz bu sekilde yapabilirsiniz.Orijinalligin bozulmamasi taraftariyim.
1) Kullanabilirsiniz. Tuşun üzerinde harfin bulunmaması, o tuşun bastığınızda o işlevi yapmaması anlamına gelmez. Örnek veriyorum siz türkçe klavyeye aldığınız zaman "," tuşunun bulunduğu tuşa basarsanız İ çıkacaktır, Ğ için ".." tuşuna basmanız gerekecektir. Yerlerini ezbere biliyorsanız pek sorun çıkarmaz.
2) Stickerlar var bu iş için. Eğer türkçe karakter barındıran tuşların yerlerini ezbere bilmiyorsanız, buna ihtiyacınız olacaktır.
3) İsterseniz öyle bir seçenekte var, fiyatı hakkında bilgim yok.
Klavye değişmeden Türkçe kullanabilirsin ben şuan öyle yapıyorum. Dock-System Prefences/keyboard bölümünden ayarlar yapılmakta.
Klavye değişimi yapmayı düşünmüyordum ama laptopbu aldığım gün ezilince orayı nasıl yapabilceği araştırdım. Ufacık bir ezik 385 Euro filan dedi yetkililer, ama alt taraf komle değişiyormuş yani klavye mousepad vs vs o yüzden şimdi hor kullanıyorum ilerde değişmek zorunda kalcam nede olsa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme