Şimdi Ara

Mac os kullananlar windows dan iyi yanları ne kısaca? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vista dan sonra kullanıcı olarak hakimiyetimi kaybettiğimi düşündüğüm için kullanmıorum. vista hem xp de old gibi herşeye hakimim hem de cok gelişmiş sistem, (oyun oynamıorum) istediğim tüm modern programları çalıştırabiliyor, isteğim dışında da program çalıştırmıyor. ayrıca masaüstü teması da efsane.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Öncelikle: OSX 10.7.5 (Lion) ve Vista 64bit kullandığım maksimum sistemler, yani yeni çıkan OSX ve Windows'ları tercih etmiyorum ve kurmuyorum; bunun çeşitli sebepleri var burada uzun yazmaya gerek yok Google'da Why Windows 10 / OSX Sierra sucks yazarsan cevapları çıkacaktır.

OSX 'i en çok sunucu olarak kullanıyorum yani 7x24 ve 5+ yıldır çalışıyor ve hiç kilitlenme yapmadı restart gerektirmedi kullandığım cihaz Mac mini 2.53GHz, RAM'i 8GB, harddiski 160GB Intel X25 'e güncelledim. 2 defa KGK bitik haldeyken elektrikler gitti sunucu aniden kapandı, sonraki başlatmada "fsck" devreye bile girmedi 10sn içinde açıldı. SpeedTools Pro ile (OSX'te bad sector vs inceleyen program, tavsiye ederim) volume kontrolü yaptım 0 bad sector çıktı yani Mac mini + Intel X25 SSD kombosuna 10 üzerinden 10 veririm.

Fakat bu Mac mini için RAM 1066MHz olmalı, 1333MHz soket olarak uysa da 1066 kadar iyi çalışmıyor (1333Mhz ile çalışmada daha fazla ısınma tespit ettim)

Bu Mac mini'de Apple Bluetooth aluminyum klavye + Logitech V470 Bluetooth fare kullanıyorum yani Bluetooth devresi sürekli açık. Bluetooth sürücüleri OSX'in zayıf olabildiği ve Kernel Panic'e yol açabilen kısmı nitekim Bluetooth ile ilgili birşeyi çok kurcaladığım sırada Kernel Panic yaptığını hatırlıyorum, sorunu şu anda unuttum fakat Google 'da çözüm buldum, bir ayarı değiştirdikten sonra o sorunu bir daha hiç yapmadı.

Mac mini'yi sunucu olarak kullandığım için sürekli Ethernetten bağlı fakat bağlı olduğu D-Link DGS1008D marka Gigabit 8-port switch bazen (senede 1 bazen senede 2 defa) kilitlenebiliyor; o durumda Switch'in adaptör girişini çıkarıp takmam gerekiyor. Mac 'le alakası yok fakat bahsedeyim dedim.

Mac OS X in en iyi yanlarından biri, RAM'e sonuna kadar yüklenince yavaşlama ve zorlanma pek olmuyor. SSD ile ilgisi yok; Lenovo laptop'uma da Lion kurdum 320GB Toshiba 5400rpm HDD var, onda da 4GB RAM'i 100% kullandığım zaman zorlanma/yavaşlama olmuyor, benzer şartlarda Windows'ta açıkça zorlanma belirtileri görülüyor ve HDD'ye fazla yükleniyor.

iMovie ile ilk kez profesyoneller gibi fakat amatör olarak video düzenledim. Ve müzik dinlerken iTunes oldukça kullanışlı. Bunlar haricinde cok fazla Apple programı kullanmıyorum desem yeridir.

OSX bilindiği gibi Unix 'in BSD sürümü üzerine inşa edilmiş bir sistem; nitekim o yüzden Windows gibi lisans anahtarı ile kurulmuyor; açık bir kurulumu var. OSX'in proprietary bileşenleri (Quartz, Aqua, Cocoa gibi) arındırıldıktan sonra kaynak kodları ile dağıtılan sürümü de
    opensource.apple.com
    macOS 10.12.4 - Source
    https://opensource.apple.com/release/macos-10124.html
    var, yani yeni şeyler denemek veya sadece Unix'i öğrenmek isteyen için de OSX oldukça iyi ki, Unix'i OSX'le öğrendiğimi söyleyebilirim.

OSX'te güzel olan şey nginx veya node.js gibi açık kaynak uygulamaları derleyip sorunsuzca kurabilme imkanı. Aynı işlem Windows'ta daha zor, daha çok şey öğrenmeyi gerektiriyor. Nitekim bu yüzden Amerika'daki yüzbinlerce developer MacBook kullanıyor: Yazılımları kurup rahat çalıştırma imkanı. Örneğin benim Mac mini sunucuda nginx'in son sürümü 1.10.3'ü derleyip kurdum, Windows XP Laptop'umda aynı şeyi denesem o kadar kolay olacağını sanmam; o yüzden 2012'de Windows XP için derlenmiş nginx-1.3.4'ü kullanıyorum.

Lenovo N500 laptop'uma kurduğum Lion da hiç kilitlenmiyor fakat Bluetooth hariç, BT'yi devre dışı bıraktım o istisna haricinde diğer cihazlarda da OSX uyumlu. Lenovo N500, 2009'da Windows lisanssız satılıyordu, OSX kurmak o açıdan da isabetli.

10 7 gelmis gecmis en kotu os x bari 10 6 olsa anlayacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 21 Mayıs 2017; 23:33:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

Macos hayatım boyunca kullanmadım.

Microsoft, windows 10 ile beraber bayağı bir ivme yakaladı ve gerçekten sağlam çalıştığı söyleyen kişi sayısı epey fazla.

Mac'in en büyük artısı bilgisayarı kapatmak yerine sadece kapağını kapatıyorsun ve pil süreleri çok iyi cihazlar.

Peki şimdi hepimiz Mac mi alalım?

Tabiki hayır.

Eğer işiniz için gerekiyorsa alın.

İnternette gezmek, youtube dan müzik dinlemek için bu cihazlara 11 bin lira verilmez. Hatta bana kalırsa hiç windows lisans parasıda vermeyin direk freedos alıp linux dağıtımı kurun.

Oyun oynayacaksanız kesinlikle bulaşmayın, yanına windows kurarım olayı hikaye, o cihazlar oyun için üretilmedi.

Kısacası işin için gerekli ise al.

Ama sen şimdi ben çok zenginim ayağı yapacaksan, benim bir şey dememe gerek yok.

bahsettigin sekil kullanim icin gecen sene macbook pro late 2011 aldim bana ssd ve ram arti ek hdd ile ikibine maloldu hdd cok onemli degil 8 gb ram arti 120 gb ssd ile 1800 e biter. 6 sene eski model olmasina ragmen gunluk isler icin performansi mukemmel son surum os x i hic zorlanmadan calistiriyor programlarin acilma suresi birkac sn boot en fazla 30 sn son modeller gibi ramler filan lehimli degil upgrade cok kolay. temiz denk gelirse alinip gunluk isler icin boyle eski ama hala ise yarar macler kullanilir eski macler oyun yoksa ortalama bir pc den hala cok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 21 Mayıs 2017; 23:42:2 >

• microsoftun isletim sistemi kadar amele isi bir yazilim daha yoktur. oyle bir bilgisayar kullanacagima android cep telefonuyla idare ederim daha iyi

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Konu, OSX'in Windows a göre iyi yanları, OSX versionları arasında hangisi daha iyi konusu değil.

Onun dışında Lion'ın S.Leopard'tan Kullanıcı Arayüzü / UI haricinde cok büyük bir farkı yok; SL yerine Lion kullanma sebebim UI 'nin daha modern görünmesi zaten.

Fakat zaten OSX'in Windows'a göre iyi yanı olarak Unix temelli olmasını vurguladım. Yani Lion, S.Leopard, bunlar Unix açısından aynı bir tek UI'leri farklı.

Lion'u 5+ yıldır Mac mini'de sunucu işletim sistemi olarak kullanıyorum 5+ senedir ne bir kilitlenme, ne SSD 'de bir bozulma, ne çalışan uygulama/proseslerde bir şişme, sistemi göçürme hiçbir en ufak sorun olmadı. Üzerinde aynı anda nginx, java lightbend, node.js, mongodb, php-fpm, perl-wrapper, deluged (python temelli torrent), crossover (windows app çalıştırma) , golang compiler, ruby-2.3, gimp (X11), newmoon (firefox 'un OSX klonu) ... gibi programlar hem sorunsuzca derlenip kurulabiliyor, hepsi aynı anda çalışabiliyor; böyle bir kombinasyonu yeni OSX versiyonlarında sorunsuz sıkıntısız yapmak zor. X11 desteğini Apple M.Lion sonrası çekti , X11 Unix'in grafik arayüzü konusunda en temel programıdır, ML sonrası OSX kullanan birçok kişi X11 eksikliği yüzünden sorun yaşıyor. Unix programları kullanmayan bunları anlayamaz.

• quote:

Konu, OSX'in Windows a göre iyi yanları, OSX versionları arasında hangisi daha iyi konusu değil.

Onun dışında Lion'ın S.Leopard'tan Kullanıcı Arayüzü / UI haricinde cok büyük bir farkı yok; SL yerine Lion kullanma sebebim UI 'nin daha modern görünmesi zaten.

Fakat zaten OSX'in Windows'a göre iyi yanı olarak Unix temelli olmasını vurguladım. Yani Lion, S.Leopard, bunlar Unix açısından aynı bir tek UI'leri farklı.

Lion'u 5+ yıldır Mac mini'de sunucu işletim sistemi olarak kullanıyorum 5+ senedir ne bir kilitlenme, ne SSD 'de bir bozulma, ne çalışan uygulama/proseslerde bir şişme, sistemi göçürme hiçbir en ufak sorun olmadı. Üzerinde aynı anda nginx, java lightbend, node.js, mongodb, php-fpm, perl-wrapper, deluged (python temelli torrent), crossover (windows app çalıştırma) , golang compiler, ruby-2.3, gimp (X11), newmoon (firefox 'un OSX klonu) ... gibi programlar hem sorunsuzca derlenip kurulabiliyor, hepsi aynı anda çalışabiliyor; böyle bir kombinasyonu yeni OSX versiyonlarında sorunsuz sıkıntısız yapmak zor. X11 desteğini Apple M.Lion sonrası çekti , X11 Unix'in grafik arayüzü konusunda en temel programıdır, ML sonrası OSX kullanan birçok kişi X11 eksikliği yüzünden sorun yaşıyor. Unix programları kullanmayan bunları anlayamaz.

kendin corba etmissin iddian dikkatimi cekti yanitladim. ne yazilimi kullanirsan kullan ne derlersen derle lion hafiza yonetimi berbat sl ve lion arasi iki kat ram tuketim farki var lion zaten ml ye gecis surumuydu ms in vistasi gibi bug ve sacmalik doluydu heryer lion dan sikayetle dolmustu arkasindan ml cikti hafiza yonetimi boylelikle nomale dondu gibi oldu. os x de iosumsu sacmaligin da baslangicidir lion. ben ayrica 10 arti senedir mac kullaniyorum. ppc li mini ile basladim. panter ve tiger dahil tum surumleri kullandim. farklarini iyi biliyorum. sl gelmis gecmis en iyi surumdu yine de bunlar artik normal kullanici tarafindan kullanilmaz yazilim destegi kesildi ha kaynaktan derliyorsan filan standart unix dagitimi niyetine kullanirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 22 Mayıs 2017; 13:57:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

kendin corba etmissin iddian dikkatimi cekti yanitladim. ne yazilimi kullanirsan kullan ne derlersen derle lion hafiza yonetimi berbat sl ve lion arasi iki kat ram tuketim farki var lion zaten ml ye gecis surumuydu ms in vistasi gibi bug ve sacmalik doluydu heryer lion dan sikayetle dolmustu arkasindan ml cikti hafiza yonetimi boylelikle nomale dondu gibi oldu. os x de iosumsu sacmaligin da baslangicidir lion. ben ayrica 10 arti senedir mac kullaniyorum. ppc li mini ile basladim. panter ve tiger dahil tum surumleri kullandim. farklarini iyi biliyorum. sl gelmis gecmis en iyi surumdu yine de bunlar artik normal kullanici tarafindan kullanilmaz yazilim destegi kesildi ha kaynaktan derliyorsan filan standart unix dagitimi niyetine kullanirsin

Hocam ben Lion en iyi OSX sürümüdür demedim ki? Sadece Lion'dan yukarı OSX versiyonlarını kullanmıyorum dedim. Ayrıca kullandığım Lion 10.7.5 sen Lion 10.7.0'daki hafıza yönetimi sorunlarından bahsediyorsun, alt sürümlere dikkat edelim lütfen.

Ve Vista için de iyi Windows sürümü demedim sadece Vista'dan yukarı Windows kullanmıyorum dedim. Vista'yı en cok masaüstü teması dolayısyla da 64bit Windows XP niyetine kullanıyorum. Vista 'yı 2.0Ghz Mac mini'ye kurdum ve Wifi, Bluetooth dahil herşeyi ile kusursuz calışıyor, sorun yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

Hocam ben Lion en iyi OSX sürümüdür demedim ki? Sadece Lion'dan yukarı OSX versiyonlarını kullanmıyorum dedim. Ayrıca kullandığım Lion 10.7.5 sen Lion 10.7.0'daki hafıza yönetimi sorunlarından bahsediyorsun, alt sürümlere dikkat edelim lütfen.

Ve Vista için de iyi Windows sürümü demedim sadece Vista'dan yukarı Windows kullanmıyorum dedim. Vista'yı en cok masaüstü teması dolayısyla da 64bit Windows XP niyetine kullanıyorum. Vista 'yı 2.0Ghz Mac mini'ye kurdum ve Wifi, Bluetooth dahil herşeyi ile kusursuz calışıyor, sorun yok.

istersen dersin hocam demeye yasak yok ki ben sadece lion kismi dikkatimi cekti nostalji yaptim biraz. evet ara surumlerle biraz duzeltmislerdi ama tam anlamiyla mountain lion da duzeldi. hatta bence elindeki mac e eger kabul ediyorsa bir sl kur eger kurmadiysan farki hemen anlayacaksin. yani mbp late 2011 e kurabilsem sirf fantezi olsun diye kuracagim ama liondan alti yuklenmiyor benim makineye daha eski bir macden klonlarsak olur herhalde

bu arada vista da da ram yeme sorunu var o da yedi ile duzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 22 Mayıs 2017; 17:51:25 >

• Snow Leopard ile Lion arasındaki bir farktan dolayı o bahsettiğin hafıza yönetimi sorunu olailir: SL 32bit kernel ile boot edilebilirken Lion sadece 64bit kernel ile boot edilebiliyor. 2009 öncesi Mac'ler 64bit kernel boot desteklemiyor (veya Apple tarafından resmi olarak desteklenmiyor diyelim) muhtemelen bazı kullanıcılar 64bit kernel desteklemeyen Mac'lerini 64bit kernel ile boot etmişler ise sistem başarıyla boot edilse bile masaüstü açıldıkktan sonra çeşitli sorunlar çıkmış olabilir, fakat konuyu araştırmadım, sadece bir tahmin.

Bu arada benim Mac mini'lerden biri Mountain Lion kullanıyor fakat ben kurmadım, 2.el aldığım kişi kurmuştu, silmedim. Onda baktım açılışta kernel 270MB harcıyor, 10.7.4 kurulu Mac minimde kernel açılışta 360MB harcıyor, yani biraz daha yüksek.Fakat 10.7.5 kurulu Lenovo 'da kernel 270MB harcıyor yani 10.7.5 Mountain Lion ile bu açıdan eşit görünüyor.

Snow Leopard 'ın bende orjinal kurulum DVD'si var, 2009 Mac mini 'den çıkmıştı. Hatırlıyorum gayet seri çalışıyordu ve herhangi bir sorunu yoktu. Ancak 2012'de 2.el Mid 2010 Mac mini aldığımda sahibi Lion kurmuştu ve görüntüsü çok hoşuma gittiği için sonradan tüm Mac'leri Lion'a terfi ettim. Mid-2010 Mac minimde 10.7.0 yüklü ve ilginçtir 3GB RAM olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım, fakat o Mac'i daha cok LCD TV altında medya oynatmak için kullanıyorum ondan da olabilir.

Ancak şimdi SL'den bu kadar bahsedince 2009 Mac miniye SL 'i bir kurup deneme isteği de doğdu.Şu anda o Mac mini'de 10.5.8 var ki terfi düşünüyordum, terfiyi Lion yerine SL'e yapacağım.

Vista'da RAM değil de Harddisk yeme sorunu var. Zaten tek ama tek sorunu da o. Fakat gün boyu açık bırakırsam o farkediliyor. Sabahtan akşama kadar 2-3 GB harddiskte temp dosyaları kabarıyor. Hardisk clean seçeneği ile kolayca temizleniyor ancak yine de sorun tabi ki. Ancak zaten Vista'yı çok uzun süreler kullanmadığım için sorunu pek yaşamıyorum.

• quote:

Snow Leopard ile Lion arasındaki bir farktan dolayı o bahsettiğin hafıza yönetimi sorunu olailir: SL 32bit kernel ile boot edilebilirken Lion sadece 64bit kernel ile boot edilebiliyor. 2009 öncesi Mac'ler 64bit kernel boot desteklemiyor (veya Apple tarafından resmi olarak desteklenmiyor diyelim) muhtemelen bazı kullanıcılar 64bit kernel desteklemeyen Mac'lerini 64bit kernel ile boot etmişler ise sistem başarıyla boot edilse bile masaüstü açıldıkktan sonra çeşitli sorunlar çıkmış olabilir, fakat konuyu araştırmadım, sadece bir tahmin.

Bu arada benim Mac mini'lerden biri Mountain Lion kullanıyor fakat ben kurmadım, 2.el aldığım kişi kurmuştu, silmedim. Onda baktım açılışta kernel 270MB harcıyor, 10.7.4 kurulu Mac minimde kernel açılışta 360MB harcıyor, yani biraz daha yüksek.Fakat 10.7.5 kurulu Lenovo 'da kernel 270MB harcıyor yani 10.7.5 Mountain Lion ile bu açıdan eşit görünüyor.

Snow Leopard 'ın bende orjinal kurulum DVD'si var, 2009 Mac mini 'den çıkmıştı. Hatırlıyorum gayet seri çalışıyordu ve herhangi bir sorunu yoktu. Ancak 2012'de 2.el Mid 2010 Mac mini aldığımda sahibi Lion kurmuştu ve görüntüsü çok hoşuma gittiği için sonradan tüm Mac'leri Lion'a terfi ettim. Mid-2010 Mac minimde 10.7.0 yüklü ve ilginçtir 3GB RAM olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım, fakat o Mac'i daha cok LCD TV altında medya oynatmak için kullanıyorum ondan da olabilir.

Ancak şimdi SL'den bu kadar bahsedince 2009 Mac miniye SL 'i bir kurup deneme isteği de doğdu.Şu anda o Mac mini'de 10.5.8 var ki terfi düşünüyordum, terfiyi Lion yerine SL'e yapacağım.

Vista'da RAM değil de Harddisk yeme sorunu var. Zaten tek ama tek sorunu da o. Fakat gün boyu açık bırakırsam o farkediliyor. Sabahtan akşama kadar 2-3 GB harddiskte temp dosyaları kabarıyor. Hardisk clean seçeneği ile kolayca temizleniyor ancak yine de sorun tabi ki. Ancak zaten Vista'yı çok uzun süreler kullanmadığım için sorunu pek yaşamıyorum.

vista dan 7 ye geçtiğimde ram de müthiş bir ferahlama hissetmiştim. vista oldukça sorunluydu. özellikle tab açarken felaket ram tüketiyordu. bu arada lion daki olayın o söylediğinizle alakası olduğunu sanmıyorum hocam. benim mid 2011 imacim lionla gelmişti ve o zaman lion yeni çıkmıştı. yani aslında ben 2011 imaci 1 sene geç aldım. yoksa lion 2012 de çıktı tabii ki ama benim cihazım 1 sene eski modeldi fakat ben aldığımda o sene daha 2012 imac çıkmamıştı çıkmasına birkaç ay vardı ben çıkmasını beklemeden 2011 almıştım. cihazı aldım eve getirdim düğmesine bastım ama 4 gb ram ile makine sürünüyordu özellikle browser da tab açınca takasa yükleniyordu. acil 4 gb ram ekleyip 8 yapmak zorunda kalmıştım o zaman rahatlamıştı alet. yani mid 2011 imac o zaman son teknoloji cihazdı vatandan sıfır olarak almıştım. şu an late 2011 macbook kullanıyorum bunu ikinci el aldım klavyesi ingilizce satacaktım ama hata yapacağımı anlayıp vazgeçtim çünkü 2011 cihazlar efsane bence upgrade yeni modellere göre müthiş kolay ve sorunsuz. daha eskiler de kolay upgrade olabiliyor ama onlarda daha düşük işlemciler var i3 ya da core2duo filan var o işlemciler bayağı eskidi sayılır. 2011 sonrasında apple yeni cihazlarını kolay upgrade edilemez hale getirdi ne yazık ki. ben bu şartlarda sıfır mac bir daha almam. upgrade önemli çünkü. upgrade edilebilen bir mac nereden baksan 10 seneye yakın hizmet edebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Mayıs 2017; 19:36:17 >

Bende almayi dusunuyorum.Mac pro mid 2011 i7 15 inclik modeli alsam is gorurmu neleri upgrade edebilirim? autocad vs film p.s amacli kullanicagim

• quote:

Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

Bende almayi dusunuyorum.Mac pro mid 2011 i7 15 inclik modeli alsam is gorurmu neleri upgrade edebilirim? autocad vs film p.s amacli kullanicagim

çok iyi iş görür. bendeki i5 2.4 ghz 8 gb ram ve ssd var bu bile her türlü iş görüyor herşeyden önce sata 3 destekli olduğu için ssd den maks performans alınıyor. kasa alimünyum olduğundan modern gözüküyor ekran retina değil ama bence gerek de yok retinaya.

benim tavsiyem rami 8 gb yapın. mutlaka ssd ekleyin ssd siz tat vermez. optik sürücüye ihtiyaç yoksa benim yaptığım gibi yerine yüksek kapasiteli bir harddisk takın. usb den os x yükleniyor nasılsa bence dvd ye lüzum yok. böylelikle kapasite sorunu da yaşanmaz.

bahsedilen programlar da gayet iyi çalışır. mesela ben ps den gayet iyi performans alıyorum birkaç sn de açılıyor zaten ssd takınca

yalnız bu makinelerle ilgili en çok dikkat edilecek şey bence touchpad. en ufak bir ıslanma olsa mesela nemli bezle silme filan cursor kendi kendine sapıtır hale geliyor. benimki 10 aydır hala tam kurumadı arada bir sapıtıyor o parçayı ali ekspres den satın alıp değiştirmem lazım. türk parasıyla 70 tl bisey. anakart dışında tüm parçalar ucuz ve ortalama bir kullanıcı bile rahatlıkla değiştirebilir. iç dizayn karışık değil kablolar fleksler çok sağlam ve kaliteli çekince elde kalmıyor. masaüstüne yakın upgrade kolaylığı var diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Mayıs 2017; 8:53:18 >

cok tesekkurler.peki net olarak bir bilgi varmi mid kacinci yilin modellerine kadar upgrade yapabiliyoruz? ona gore seriye dikkat edim.eger 2013-2012 de 2011 gibi upgrade oluyorsa o seriyi almak mantikli cunku.birde bana xiaomi mi air notebook cazip geliyor.i5 islemcili modeli onla bunlarin arasinda secim yapacak olsaydiniz nasil dusunurdunuz?

• quote:

cok tesekkurler.peki net olarak bir bilgi varmi mid kacinci yilin modellerine kadar upgrade yapabiliyoruz? ona gore seriye dikkat edim.eger 2013-2012 de 2011 gibi upgrade oluyorsa o seriyi almak mantikli cunku.birde bana xiaomi mi air notebook cazip geliyor.i5 islemcili modeli onla bunlarin arasinda secim yapacak olsaydiniz nasil dusunurdunuz?

yani 2012 ustunde ramler logicboard a lehimli ve o yuzden o seriyi almak mantikli degil. rami orasi burasi lehimli cihaz alacaksam basar parayi sifir alirim. neden iki ucbin lira para verip 4 gb ramle kalip milletin yaptigi gibi forumlarda 4 yetiyor abi diye sacma sapan trolluk yapayim. onlardaki islemciler daha modern mimariler olsa da ekran retina olsa da 2011 lerin islemcileri de hala guclu. ikinci elde bence retina var ya da islemci mimarisi daha yeni diye birkac model uste hem de daha cok para vermeye degmez. yillardir retina olmayan ekranlar kullandik bence super luzumsuz bir teknoloji cep tel de gerekli cunku onda ekran kucuk daha yuksek cozunurluk ufak bir ekranda daha fazla okunabilirlik demektir fakat bilgisayar ekraninda gorsel zevkten baska birsey vermez. ayrica haydi arada sata hizi farki olsa ssd performansinda sorun cikar ama bence degmez. ben olsam iki model yukari olacak diye rami maksleme avantajindan vazgecmezdim xiaomi ye gelince cep telefonum xiaomi ve xiaomi haric telefon iphone dahil bir daha kullanmam xiaomi oyle telefonlar uretiyor ayrica iphone isletim sistemini begenmiyorum fazla kisitli jailbreak yapmam kimin ne kod soktugu belli olmayan yamalar yuklemem yuklesem bile android keyfi yok ve fiyatlar fahis ucte bir fiyatina mi5 aldim isimi fazlasiyla goruyor ayrica imaji kotu atla cesmeye gidenler kullaniyor ama bilgisayar dedim mi apple dan hicbir sekilde vazgecmem. macin alternatifi olabilecek bir cihaz uretildigini ben zannetmiyorum orada da ucte bir fiyatina pc toplanir daha performansli olabilir ama o kalite kullanim zevki ve daha onemlisi os x baska cihazlarda yok. siz de vazgecmeyin ilerde icinizde kalacak nasilsa eninde sonunda alacaksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Mayıs 2017; 13:39:48 >

anladim. o zaman direk mid 2012 i7 islemcili bakiniyorum?

• quote:

anladim. o zaman direk mid 2012 i7 islemcili bakiniyorum?

olabilir yalniz 2012 de iki tane ikibucuk surucu kasa icinde kullanilamaz. 1 cubuk ssd 1 ikibucuk kullanilabilir. optige konvertor takarak duz ssd kullanabilirsiniz. 2011 de iki tane ikibucuk kullanilabilir. optige convertor bir de zaten ikibucuk yuva var. retina istiyorsaniz ve cubuk ssd ya da duz ssd ama usb hdd ye raziysaniz 2012 almak da sakinca yok fiyati daha pahalidir tabi ikinci elde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Mayıs 2017; 13:54:52 >
    2011 de cok eski geliyor.kac yil goturur peki upgrade ve guncelleme destegi ile 2011?

• quote:

2011 de cok eski geliyor.kac yil goturur peki upgrade ve guncelleme destegi ile 2011?

eh 2012 de cok eski ona bakarsaniz. bes senelik bilgisayar. aradaki 1 sene mi kurtaracak ha bazen 1 senenin kurtardigi oluyor ama ikisi arasinda lcd haric yuksek bir donanimsal fark sata hizlarinda fark mimaride ustun bir degisiklik yok. yani plastik macbook ve alimunyum arasindaki yuksek fark lcd disinda yok. ayrica ben oyle bir hesap yapiyor olsaydim 2012 de almazdim. farki onda retina var daha once de soyledim o cozunurlugu onbes ekranda cok luzumlu birsey gibi degerlendirmiyorum. ayrica macler boyledir ama uzun omru vardir. ne kadar guncelleme alir bilemem bence cikisindan itibaren 9 sene ikibin yirmiye kadar yolu var gibi cunku son surumu gayet iyi calistiriyor donanim oldukca yeterli yine de siz istiyorsaniz 2012 alin icinize sinmesi onemli ama ben olsam 2012 almazdim o benim sahsi fikrim fakat 2012 alsaniz da kaybetmezsiniz aradaki fiyat farki icinize sinmesi konusunda rol oynar diyorum

ayrica 2012 modellerde giris seviyelerinde islemciler cift cekirdek olmasi mumkun bundan tam olarak emin degilim ama 2012 alacaksaniz giris modelleri almayin zamaninda ekstra para istenmis giris ustu modelleri alin cok eskiden bu forumda ve yine bu bolumde oyle bir konu gecmisti gibi yine de o islemci olayindan emin degilim ama 2012 ve sonrasinda apple bazi modellerde islemcileri de kirpmisti sanirim yani islemci i5 gorunuyordu ama aslinda cift cekirdekti fakat sanal cekirdekler vardi normalde i5 dort gercek cekirdek bir sanaldir. bunu mini de yaptilar hatta adamin birine mini onerdim ben enayi miyim diye beni gagalamisti i5 den eminim ama i7 macbooklar da boyle modeller var mi tam emin degilim fakat olmasi muhtemeldir cunku cift cekirdekli i7 diye bir olay var hahaha. yani i7 ve cift cekirdek. bildigim her ayrintiyi yazmaya calisiyorum onu tam emin olmak icin bir arastirin derim ve mumkunse dort cekirdekli i7 si olan modeli eger var ise alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Mayıs 2017; 16:4:40 >

tamamdir bir bakinayim

• anakarta ram lehimlemek ekmek yediği kaba işemek gibi geliyor söz meclisten dışarı. 2006 IBM X41 laptop var onda da örneğin anakarta lehimli RAM var ama boş bir soket te eklemiş IBM, Lenovo bunlar gerçek laptop üretiyo, Apple yoldan çıktı. arkadaşın dediği gibi apple niyeti bozdu.benim en yüksek apple cihazlarım 2010 iPad ve mid 2010 Mac mini.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.