|
Bildirim
|
15 sene (5'i profesyonel) windows kullandım. Bilgi işlem departmanlarında çalıştım; tek başıma 400 windows kullanıcısı, 5 windows sunucudan sorumlu olduğum zamanlar oldu. Hatasıyla sevabıyla bir windows aşığıydım diyebilirim. Bu süreçte iş değiştirdim (bilgi işlem benim için ömürlük bir iş olamayacak gibi duruyordu), yine windows kullandım. Yine çok memnundum. Ta ki tekrar iş değiştirene kadar.
İşe başladığım ofiste herkes macbook kullanıyordu, Keynote çok kullanılan bir yazılımdı ve benden de mac kullanmamı istediler. Bir tane de macbook air verdiler. Mac'e tam olarak geçişim 1 haftamı aldı ve son 3 senedir bir daha windows bilgisayar kullanmadım. Karşılaştırma yapmadan önce son windows bilgisayarımın linkini buraya bırakıyorum ki değerlendirme yaptığım donanım belli olsun. samsung ultrabook http://www.teknosa.com/urunler/125032571/samsung-ativ-book-9-np900x4d-k01tr-ultrabook Şu anda early 2015, i7 3,1 ghz, 16 gb ddr3, 1 tb ssd macbook pro kullanıyorum. Macbook Pro'nun (bence) Artıları: Bilgisayarı kapalı halde (uyur halde değil) çalıştırdığımda şifresini girmem dahil 10 saniye içinde masaüstündeyim. Bilgisayarı kapatmaya gerek kalmıyor. Yine de ayda 1 - 2 kere yeniden başlatıyorum. Windows'tan çok daha stabil çünkü yazılım ve donanımı aynı şirket üretiyor, dolayısıyla optimize edebiliyor. Büyük dökümanlar üzerinde uzun süre çalışırken bile "aman save edeyim bişey olur kapanır" diye bir endişem olmuyor çünkü böyle bir şey HİÇ gelmedi başıma. Bir kere işin ortasında şarjım bitti ve kapandı, onda da dökümanın son hali otomatik olarak kaydedilmişti. Malware/Ransomware gibi endişeler Windows'a göre devede kulak. Macbook Pro için konuşuyorum: ekran çok iyi. iMac'lerde de öyle gerçi ama benim tecrübem bu cihaz üzerine. Yine Macbook Pro için bir kriter: batarya. %100 batarya ile sabah 8'de çalışmaya başlıyorum. Aynı anda bluetooth hoparlör ve mouse bağlı, müzik dinlediğim için wifi sürekli aktif, 10 - 15 Safari sekmesi, e-posta istemcisi, keynote, whatsapp açık ve ben bu şekilde öğlen 12 - 1'e kadar şarj endişesi yaşamadan işime devam edebiliyorum. Bataryayı gözeterek kullanırsam bu süre 8 - 9 saati bulabiliyor. (bu performansın en büyük sebeplerinden biri chrome değil safari kullanmak) Kısacası Macbook Pro, kullandığım diğer Windows sistemleri göz önünde bulundurduğum zaman bana güven veriyor, hızlı çalışıyor ve yüksek batarya performansı sayesinde çok daha mobil bir cihaz. İmkanım olduğu sürece Windows sistemlere (oyun hariç) dönerim gibi gelmiyor pek. Eğer kesenize uyuyorsa hiç düşünmeden bir mac bilgisayar edinin derim. (Windows'la keyfiniz yerindeyse de ne güzel) |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 28 Nisan 2017; 23:53:2 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 29 Nisan 2017; 6:6:31 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 1 Mayıs 2017; 19:13:59 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 2 Mayıs 2017; 20:36:38 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |