Şimdi Ara

Mac os kullananlar windows dan iyi yanları ne kısaca? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: revivo72

anakarta ram lehimlemek ekmek yediği kaba işemek gibi geliyor söz meclisten dışarı. 2006 IBM X41 laptop var onda da örneğin anakarta lehimli RAM var ama boş bir soket te eklemiş IBM, Lenovo bunlar gerçek laptop üretiyo, Apple yoldan çıktı. arkadaşın dediği gibi apple niyeti bozdu.benim en yüksek apple cihazlarım 2010 iPad ve mid 2010 Mac mini.

hocam bu mac satislari apple i kurtarmiyor. bundan fazla bir para kazanamadilar hicbir zaman. zaten ikibin yilinda apple ciddi kapatmak uzereydi firmayi. ipod atagi ile batmaktan kurtuldular sonra da iphone ile devam ettiler. belli ki 2011 den sonra artik bilgisayar isini iyice takmaz oldular maliyeti dusurmek icin anakarta ram lehimlemeler kiytirik dual core islemci kullanmalar filan basladi. iyice sacmaladilar. bunlardan artik bilgisayar filan da alinmaz bunlar cep telefonu sirketine dondu ve parayi da oradan goturuyorlar iste eski modeller intel islemci disinda gercek birer dizustu mac mantigi tasiyor onlar iyi gittigi kadar takiliyoruz iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Mayıs 2017; 16:58:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 te bir format attım yıllar sonrada el capitana güncelledim ve hala deli gibi çalışıyor OS X. Bir kere bile çökmeyi bırak restart atmadı .. var gerisini sen düşün..

OS X gerçekten manyak ötesi bir işletim sistemidir..

Windows la falan sinir krizi yaşamak anlamasız

• OS X basta olmak uzere kullanim rahatligi, guvencesi, kararliligi ve keyfi yeter cvp olarak.. 2012 den bu yana kullaniyorum, bir tek klavye uzerine su dokulmesi nedeniyle top case degisti. baska hicbir sorun yasatmadi.. bazi guncellemeleri kesselerde hala Mountain Lion dayim , arayuzunu seviyorum, memnunum.. eskiyene kadar da boyle kullanicam. free upgrade veriyor ama 2012 nin cihazina yuklemek istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 6 Haziran 2017; 22:52:28 >
  • 1994'den bu yana aktif mac kullanıcısı olarak size madde madde yazayım. Siz karar verin.

1. Stabilite:
    PowerPc (RISC işlemci) donanımlı, classic MacOS kullananlar dışında tüm donanımlar windows kullanıcıları ile aynı. (Ahh hala G4 işlemcileri çok özlüyorum. Devam ettirilip geliştirilseydi. intel'in canına okurdu.)
    Ancak MacOS içeriğindeki donanım yazılımları sadece Apple için üretilmiş donanımlara özgü. Bu nedenle aynı ekran kartı windowsta daha düşük performans gösteriyor. (Yıllar önce 128 MB mobil ekran kartı ile 512 MB üst düzey bir ekran kartını alaşağı ettiğimi biliyorum. Diğer kısımlar hemen hemen aynı idi ve ikisi cihazda da sıfır windows yüklendi. Apple donanımı windowsta dahi çok çok iyi performans gösterdi)
    Bu nedenledir ki windows üretilen tüm donanımları kapsamaya çalışır ki bu da stabiliteyi imkansız hale getiriyor.
    2. Uygulamalar:
    Apple tarafında uygulama sayısı daha az iken windowsta çok fazla. Ancak bu doğru uygulamayı windowsta bulabileceğiniz anlamına gelmiyor. Buluncaya kadar bir çok programı denersiniz ki ciddi zaman kaybı. Apple tarafından ise denetim daha sıkı ve uygulama konusunda geçmişi daha temiz. Uygulamalar daha güvenli ve daha işlevsel. Biri kalkıpta bana demesin şu uygulama böyle bu uygulama böyle diye. Kullanmadığınız uygulamalar için yorum yapmayın. Hemen hemen her tür iş için uygulama kullandım. Bu konuda MacOs uygulamaları daha iyi. Daha sade, daha işlevsel, daha güvenli. En güzeli de tamamı kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Win tarafında bazen çok saçmalıyorlar (bir tasarımcı gözüyle bakıyorum).
    3. Performans:
    Fiyat performans açısından yaklaşırsak Apple her ne kadar pahalı gibi görünse de aynı eşdeğer bir güvenceye sahip bir donanımı toplamak yeni bir mac almakla eşdeğer hale geliyor. Yıllardır yeni çıkan sistemlerle kıyaslarım. Üzerinda mac ile aynı stabiliteyi verebilecek hackintosh pc yapsam diye ne zaman yola çıksam yüzde 10-20 aralığında fiyat farkı düşük çıkıyor. Ancak buna değer mi değmez.
    4. Oyun:
    Artık bir çok oyunun mac sürümü var ancak hala bu konuda windows daha üstün. Ancak bu da sorun değil diski bölüntüleyin ve windows kurun.

Sonuç olarak hiç kimse bana oyun dışında windows kullandırtamaz. Tamamen lanet bir sistem. Bir kaç fanatikle sohbet ettiğimizde en sona bana şunu söylemek zorunda kaldılar ki öyle. Abi windows olmasa biz ekmek yiyemeyiz. Windowsu iyi kullanmak için neredeyse yazılımcı olacaksınız ki stabil kullanabilesiniz. Bu durum da bir çok IT elemanının işine geliyor.

Ha bir şey daha; win ne zaman doğru bir şey yapmış ki çoğu zaten mac den aşırma. Herhalde sistem denemeleri dışında ki o da ekstra diskler üzerindedir, bugüne kadar sistem şişti yenilenmesi lazım diye format atmadım. Aylarca makinem açık kalıyor. Hiç kapatmıyorum.

• 10 senelik imac ve macbook deneyimim var fakat hiçbir üstün yanı yok aksine dezavantajı çok. Sadece görselliğe yönelik ama kullanışsız GUI, program uyumluğunun kısıtlı, geriye uyumluluğun hemen hemen olmaması, eski Maclerde çalışabilmesine hiçbir engel yokken apple tarafından eski ama yeterli cihazlara yeni sürümlerin yüklenmesinin engellenmesi, yüksek ram kullanımı, daha az program desteği, yeni sürümlerin eski sürümlere göre daha başarısız ve daha ağır olması gibi daha sayamayacağım tonla dezavantajı mevcuttur.

Avantaj olarak sayabileceğim tek şey cihazların malzeme kalitesi o da dizüstü sistemler için geçerli. Mac dizüstü cihazlar pc laptoplara göre daha dayanıklı ve kalitelidir fakat parası da tabii ki ona göredir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 20 Ocak 2020; 12:23:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Vista dan sonra kullanıcı olarak hakimiyetimi kaybettiğimi düşündüğüm için kullanmıorum. vista hem xp de old gibi herşeye hakimim hem de cok gelişmiş sistem, (oyun oynamıorum) istediğim tüm modern programları çalıştırabiliyor, isteğim dışında da program çalıştırmıyor. ayrıca masaüstü teması da efsane.
    Windows'un yerine hiçbir şey geçemez. Ne linsux ne mac os. Linsux sadece sunucuda kullanılmalı o da bedava olduğu için... Yoksa o kıytırık çekirdek sunucuda bile tercih edilmemeli. Windows sunucu en güzelidir ama lisans ücreti var. Mac OS ise zaten kullanılmamalı ona lüzum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 20 Ocak 2020; 12:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Vista dan sonra kullanıcı olarak hakimiyetimi kaybettiğimi düşündüğüm için kullanmıorum. vista hem xp de old gibi herşeye hakimim hem de cok gelişmiş sistem, (oyun oynamıorum) istediğim tüm modern programları çalıştırabiliyor, isteğim dışında da program çalıştırmıyor. ayrıca masaüstü teması da efsane.
    Apple ile ilgili güzel haber, Apple bir dahaki seneye ARM işlemci tabanına geçecek. Bu şekilde bir çok ezik ve görgüsüzden otomatik olarak kurtulmuş olacağız çünkü eski power pc dönemlerinde olduğu gibi Windows yükleme şansı kalmayacağı için Mac almayacaklar ve forumlardan ciddi miktarda troll eksilecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 20 Ocak 2020; 12:36:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umaxmac

1994'den bu yana aktif mac kullanıcısı olarak size madde madde yazayım. Siz karar verin.

1. Stabilite:
    PowerPc (RISC işlemci) donanımlı, classic MacOS kullananlar dışında tüm donanımlar windows kullanıcıları ile aynı. (Ahh hala G4 işlemcileri çok özlüyorum. Devam ettirilip geliştirilseydi. intel'in canına okurdu.)
    Ancak MacOS içeriğindeki donanım yazılımları sadece Apple için üretilmiş donanımlara özgü. Bu nedenle aynı ekran kartı windowsta daha düşük performans gösteriyor. (Yıllar önce 128 MB mobil ekran kartı ile 512 MB üst düzey bir ekran kartını alaşağı ettiğimi biliyorum. Diğer kısımlar hemen hemen aynı idi ve ikisi cihazda da sıfır windows yüklendi. Apple donanımı windowsta dahi çok çok iyi performans gösterdi)
    Bu nedenledir ki windows üretilen tüm donanımları kapsamaya çalışır ki bu da stabiliteyi imkansız hale getiriyor.
    2. Uygulamalar:
    Apple tarafında uygulama sayısı daha az iken windowsta çok fazla. Ancak bu doğru uygulamayı windowsta bulabileceğiniz anlamına gelmiyor. Buluncaya kadar bir çok programı denersiniz ki ciddi zaman kaybı. Apple tarafından ise denetim daha sıkı ve uygulama konusunda geçmişi daha temiz. Uygulamalar daha güvenli ve daha işlevsel. Biri kalkıpta bana demesin şu uygulama böyle bu uygulama böyle diye. Kullanmadığınız uygulamalar için yorum yapmayın. Hemen hemen her tür iş için uygulama kullandım. Bu konuda MacOs uygulamaları daha iyi. Daha sade, daha işlevsel, daha güvenli. En güzeli de tamamı kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Win tarafında bazen çok saçmalıyorlar (bir tasarımcı gözüyle bakıyorum).
    3. Performans:
    Fiyat performans açısından yaklaşırsak Apple her ne kadar pahalı gibi görünse de aynı eşdeğer bir güvenceye sahip bir donanımı toplamak yeni bir mac almakla eşdeğer hale geliyor. Yıllardır yeni çıkan sistemlerle kıyaslarım. Üzerinda mac ile aynı stabiliteyi verebilecek hackintosh pc yapsam diye ne zaman yola çıksam yüzde 10-20 aralığında fiyat farkı düşük çıkıyor. Ancak buna değer mi değmez.
    4. Oyun:
    Artık bir çok oyunun mac sürümü var ancak hala bu konuda windows daha üstün. Ancak bu da sorun değil diski bölüntüleyin ve windows kurun.

Sonuç olarak hiç kimse bana oyun dışında windows kullandırtamaz. Tamamen lanet bir sistem. Bir kaç fanatikle sohbet ettiğimizde en sona bana şunu söylemek zorunda kaldılar ki öyle. Abi windows olmasa biz ekmek yiyemeyiz. Windowsu iyi kullanmak için neredeyse yazılımcı olacaksınız ki stabil kullanabilesiniz. Bu durum da bir çok IT elemanının işine geliyor.

Ha bir şey daha; win ne zaman doğru bir şey yapmış ki çoğu zaten mac den aşırma. Herhalde sistem denemeleri dışında ki o da ekstra diskler üzerindedir, bugüne kadar sistem şişti yenilenmesi lazım diye format atmadım. Aylarca makinem açık kalıyor. Hiç kapatmıyorum.
    Ebelerin dedelerin bile kullandığı windows olmasa mı millet ekmek yiyemeyecekmiş yani o kadar zormuş ki windows kullanmak bilgi işlemciler olmadan kullanılamıyormuymuş. Komik bir yazı olmuş. Tamam yiğidi öldür hakkını yeme macos mükemmel bir sistem olabilir ona diyeceğim bişiy yok ama yukardaki betimleme komik olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Zırt pırt virüs vs girmiyor en iyi taraf o

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Ebelerin dedelerin bile kullandığı windows olmasa mı millet ekmek yiyemeyecekmiş yani o kadar zormuş ki windows kullanmak bilgi işlemciler olmadan kullanılamıyormuymuş. Komik bir yazı olmuş. Tamam yiğidi öldür hakkını yeme macos mükemmel bir sistem olabilir ona diyeceğim bişiy yok ama yukardaki betimleme komik olmuş.

Alıntıları Göster
    mac os mukemmel degil onu orjinal mac de yillarca kullandim windows un rakibi bile olamayacak kadar dusuk kullanim oranina sahip kullanissiz ve daha bir cok yonden windows dan oldukca geride olan estetik bir kullanici arabirimine oynanmis unix tabanli bir sistem hepsi o kadar

hele ki linux masaustunde daha da rezalet bir sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 27 Ocak 2020; 20:44:52 >

• ben yaklaşık bir aydır Mac OS kullanıyorum. masaüstü olayı bana mı çok karışık geliyor yoksa bir olayı varda ben mi anlamadım. pencereyi açıyorsun uygulama açık kalıyor. uygulamayı tam ekran yapınca karışıyor. çok garipsedim. windowsa göre alıştığımdan mı tam bilmiyorum ama çok karışık geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

ben yaklaşık bir aydır Mac OS kullanıyorum. masaüstü olayı bana mı çok karışık geliyor yoksa bir olayı varda ben mi anlamadım. pencereyi açıyorsun uygulama açık kalıyor. uygulamayı tam ekran yapınca karışıyor. çok garipsedim. windowsa göre alıştığımdan mı tam bilmiyorum ama çok karışık geldi bana.
    O grafiksel arabirimin süslü püslü olması haricinde fonksiyonelliğe önem verilmemiş olmasından kaynaklanıyor. Apple'ın o işletim sistemini yazma amacı, aşırı derecede estetik tasarlanan ve bu sayede satılabilen bilgisayarlarını, yine öyle göze hoş görünen bir işletim sistemiyle süsleme isteğinden kaynaklanıyor. O yüzden o işletim sisteminin bir gereği lüzumu ve herhangi bir şey için kullanılmasına gerek yok ben şimdiye kadar toplam 4 adet MAC bilgisayar kullandım

Power PC tabanlı bir Powerbook
    Core 2 Duo tabanlı bir beyaz Macbook
    Macbook Late 2011 Alüminyum
    Imac Mid 2011

Laptopları iş yerimin masasına koyup ciddi ve zengin bir görüntü vermek için, Imac'i ise evimi dekore etmesi ve web de surf yapmak amacıyla şımarıklıktan satın aldım

2011 yılından sonra ise MAC bilgisayar satın almadım çünkü MAC bilgisayara ihtiyaç yok elimdeki mac cihazlar eski olmasına rağmen karizma konusunda yeterli bence zaten onun amacı pahalı bir süs eşyası olarak kullanılmasıdır

Kısacası MAC alan herkes gibi ben de, ne zaman canım karizma yapmak istedi, ne zaman estetik bir cihaza sahip olmam gerekti, ben de o zaman mac satın aldım ve satın aldığım için de MAC OS kullandım..

Ben bunu direkt olarak yazıyorum ve belirtiyorum boşa farklı konuşup da birbirimizi yemenin anlamı yok sonuçta

not yaşım 24'den büyük... yani mac bilgisayar koleksiyonum konusunda çocuk olduğum ve o tarihlerde bilgisayar alamayacağım falan sanılmasın. 24 rakamını nick seçerken rastgele yazdım hatta elimden tonla iphone cihaz da geçti. hepsini de millet karizma olduğumu düşünsün daha doğrusu karizmama karizma katsın beni daha cool, üst statüden ve kaliteli göstersin diye satın aldım ve sevmeyerek kullandım. yoksa IOS da MAC OS gibi kullanışsız ve süslü bir mobil işletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 3 Şubat 2020; 0:8:39 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.