Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows ile macosx i ayıran tek bir özellik bile macosx yüklemek için yeterde artar bile..Virüs derdiniz yok..bu program sonlandırıldı yok, program yanıt vermiyor yok, virüs programınız olsa bile olur olmaz tehdit algılandı yok, iki dosyayı kopyalarken kalan zamanı tam tamına hesaplar öyle 4 saat deyipte 15dk ya düşmez durduk yere düzgün çalışan programınız kendiliğinden bozulmaz..daha güzel bir arayüz daha kolay dosya arama, bunun yanında elbette zorlukları var...ama değer mi? sonuna kadar değer...

• Herkese iyi forumlar.
    kullandığım sistem,
    - Gigabyte GA-P55-USL
    - Intel Core i5 750 2.66 GHZ
    - Asus HD 5850
    - 8 GB ddr 3 1333 MHZ Kigston

İatkos L2 CD sini takıyorum, ilk ekranda devam etmek için herhangi bir tuşa basın veya F8 basın diyor. Kuruluma geçmek istediğim zaman
    Panic hatası veriyor ve güç tuşuna basılı tutun ve bilgisayarı kapatın diyor.
    Bios ayarlarını tam yaptım ama sürekli hata kodu verip sistemi kapatın diyor.

Hata Kodu : CPU 2 Caller 0X2ccb0f

yardımcı olursanız çok makbule geçer, saygılar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSTeR-G

Herkese iyi forumlar.
    kullandığım sistem,
    - Gigabyte GA-P55-USL
    - Intel Core i5 750 2.66 GHZ
    - Asus HD 5850
    - 8 GB ddr 3 1333 MHZ Kigston

İatkos L2 CD sini takıyorum, ilk ekranda devam etmek için herhangi bir tuşa basın veya F8 basın diyor. Kuruluma geçmek istediğim zaman
    Panic hatası veriyor ve güç tuşuna basılı tutun ve bilgisayarı kapatın diyor.
    Bios ayarlarını tam yaptım ama sürekli hata kodu verip sistemi kapatın diyor.

Hata Kodu : CPU 2 Caller 0X2ccb0f

yardımcı olursanız çok makbule geçer, saygılar ...

zorlanırsan bide bunu dene

http://www.kakewalk.se/compatibility/

• arkadaşlar merhaba ;benim asus 1015px model netbookum var .. ben buna snow leopard 10.6.6 kurdum fakat boot olarak açamıyorum hata veriyor. ön yükleme usb sini taktığımda da süreyle ilgili bi hata veriyor, arch=i386 yazdığımda açılıyor ekran geliyor ve işlem yapabiliyorum kamera itunes vs. benim sorunum şu ilk defa kuruyorum ve mac os hakkında hiç bir bilgim yok; birincisi makinada windows xp kuruluydu fakat ona artık erişemiyorum yani açılmıyor ve bu mac os boot usb sini takmadan nasıl normal şekilde başlatabilirim .. yardımcı olabilecek arkadaşlar için istendiği taktirde resim çekip ekleyebilirim .. iyi günler..
  • Mac os işletim sisteminden zerre kadar anlamıyorum
    2 defa tesadüf kurmuşluğum var kurmuş olduğum sistem aşağıdaki yazan sistem

Mac OS 86 10.5.7 (İşletim Sistemi)
    Gigabyte GA-VM900M (Anakart)
    P4 3.2GHz (işlemci)
    DDR2 2GB (Ram , Bellek)
    Ati X1550 (VGA ,Ekran kartı)
    80GB (HDD IDE , Sabit Disk)
    DVD-ROM (USB)

Şimdi ise Mac OS X Lion işletim sistemini aşağıdaki sisteme kurmak istiyorum

Anakart Asus p5q deluxe
    İşlemci Q6600
    4GB Ram DDR2 1066
    Ekran kartı (8800GT ve ya Ati 5770)
    Sabit Disk (160 GB ve ya 200GB ve ya 1TB)

Kexts , Extra , gibi anakartım için tavsiye edilen dosyaları indirdim ama
    Bu dosyaları Mac OS X kurulumu yaptıktan sonramı kullanmam yoksa Mac OS X DVD içine monte etmem mi gerekiyor bilmiyorum

Mac OS X Lion Niresh12495 DVD Diskle kurmaya çalıştım başaramadım
    Mac OS X Lion İ ATKOS_L2 DVD Diskle kurmaya çalıştım başaramadım (Klavye ve fareyi hiç bir şekilde görmediği için ilerleme butonlarına
    tıklayarak kurulum menüsüne ulaşamıyorum

Ne yapmam nasıl bir yol çizmem gerekir.

• ya arkadaşlar günlerdir uğraşlarım sonucunda dell xps m1330 notebook uma iatkos s3 ü başarı ile kurup açılış kısmında siyah ekran ve welcome müziğini yakaladım.
    harici monitöre bağladım görüntü geldi şu an hesap ayarlarını yapıyorum.

kendi monitörüne nasıl getiricem görüntüyü? (günlerdir okumaktan beynim sulandı aradım fakat bulamadım bulduysamda görememişimdir beyin baya sulu)

edit= birde şöyle bir problem var notebook da önceden 1.83 ghz T5500 dü galiba cpu vardı geçenlerde ben bunu T7250 sanırım 2.0 ghz ile değiştirdim şu an üzerinde 2.0 ghz lik işlemci var fakat mac os da 1.81 ghz gözükmekte? bundan bir problem olurmu kurarken -v -x busratio=20 cpus=1 yazarak kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oet -- 4 Haziran 2012; 20:01:31 >
  • Microsoft Wireless Mobile Mouse 1000 modeli bir fare aldım Mac OS X Lion İ ATKOS_L2 DVD kurulumunu gerçekleştirirken fareyi görüyor
    ama yinede Mac OS X Lion İ ATKOS_L2 kurulumunu tamamlayamadım kurulumun sonlarına doğru kurulum başarısız hatası ile karşılaşılaştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oet

ya arkadaşlar günlerdir uğraşlarım sonucunda dell xps m1330 notebook uma iatkos s3 ü başarı ile kurup açılış kısmında siyah ekran ve welcome müziğini yakaladım.

kendi monitörüne nasıl getiricem görüntüyü? (günlerdir okumaktan beynim sulandı aradım fakat bulamadım bulduysamda görememişimdir beyin baya sulu)

edit= birde şöyle bir problem var notebook da önceden 1.83 ghz T5500 dü galiba cpu vardı geçenlerde ben bunu T7250 sanırım 2.0 ghz ile değiştirdim şu an üzerinde 2.0 ghz lik işlemci var fakat mac os da 1.81 ghz gözükmekte? bundan bir problem olurmu kurarken -v -x busratio=20 cpus=1 yazarak kurdum

arkadaşlar monitöre görüntüyü getirdim sonunda internette araştıra araştıra bir video izledim müzik duyulduğu sırada fn+esc tuşuna 2 kere basıp power düğmesine basıyoruz makina uykuya geçiyor sanırım daha sonra tekrar açıyoruz ve tatataaaaa görüntü geliyor :D fakat ne ethernet ne wlan ne ekran karti hiç birini tanımamış ve çok dengesiz geliyor bana şu hali hiç stabil gibi durmuyor :S

• quote:

quote:

ya arkadaşlar günlerdir uğraşlarım sonucunda dell xps m1330 notebook uma iatkos s3 ü başarı ile kurup açılış kısmında siyah ekran ve welcome müziğini yakaladım.

arkadaşlar monitöre görüntüyü getirdim sonunda internette araştıra araştıra bir video izledim müzik duyulduğu sırada fn+esc tuşuna 2 kere basıp power düğmesine basıyoruz makina uykuya geçiyor sanırım daha sonra tekrar açıyoruz ve tatataaaaa görüntü geliyor :D fakat ne ethernet ne wlan ne ekran karti hiç birini tanımamış ve çok dengesiz geliyor bana şu hali hiç stabil gibi durmuyor :S

evettt 2-3 saat açık kaldıktan sonra dışarı çıkarken kapattım ve şu an açıyorum restart at diyen sıyah ekran cıkıyor ve defalarca restart atmama rağmen osx açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oet -- 6 Haziran 2012; 11:22:13 >

• Arkadaşlar notebook'uma kuracağım özellikleri şu şekilde:

gt335m ekran kartı
    i7 720q
    6 gb ram

Konuda anlatıldığı gibi sorunsuz kurabilir miyim yani parçalar uyumlu mudur ilk sorum bu.

Son olarak da apple store'daki uygulamaları nasıl yükleyeceğim, yani süs olsun diye yüklemiyorum elbette bu işletim sistemini.

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Hala eziyet mi arkadaşlar hackintosu kurmak :D Çok önceleri bi heves heyecanla 1-2 ay uğraştım ama tam sonuç alamadım.
    Sistem şu şekilde LG A510 Laptop kullanıyorum
    İ5 460m işlemci
    gt425m ekran kartı
    4gb DDR3 ram
    Ralink RT2860 Wifi Card
    Eğer eziyet olmayacak şekilde çok iş çıkartmazsa tekrar başlarım bu serüvene :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Hala eziyet mi arkadaşlar hackintosu kurmak :D Çok önceleri bi heves heyecanla 1-2 ay uğraştım ama tam sonuç alamadım.
    Sistem şu şekilde LG A510 Laptop kullanıyorum
    İ5 460m işlemci
    gt425m ekran kartı
    4gb DDR3 ram
    Ralink RT2860 Wifi Card
    Eğer eziyet olmayacak şekilde çok iş çıkartmazsa tekrar başlarım bu serüvene :D

Yazdığınız modeli kullanarak kurabilen birine rastlamadım. Daha önce hangi sürümleri denediniz?
  • Arkadaşlar benim sony vaio ya mac os kurdum kurulum bıttıkten sonra dvd yi çıkardım mac os açılırken elma logosunda donuyor sizce sorun nedir ?

• Allahını seven bir yardım etsin ya

AMD phenom ıı 980 x4 işlemciye daha önce snow leopard kurmuştum bu işlemciye uygun lion sürümü mevcut mu ?
    evet ya da hayır deseniz yeterlidir.
  • Arkadaşlar bu sisteme snow leopard kurulumu yapabilen var mı ?

AMD phenom x6 1090T
    Gigabyte 890gpa UD3H
    DDr3 2x2 ram
    Sappire HD5870
    WD 1 Tb HDD
  • İyi günler.PC'min donanımı şu şekilde;
    Intel Core 2 quad Q8300 işlemci
    Ati 4650 ekran kartı
    4 GB ram

Ben bu PC'ye MAC OS X kurabilir miyim?
    iAtkos L2 indiriyorum şuan.Bunu USB belleğe atıp,PC'yi usb bellek ile açıp kursam olmaz mı MAC OS X'i ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

Allahını seven bir yardım etsin ya

AMD phenom ıı 980 x4 işlemciye daha önce snow leopard kurmuştum bu işlemciye uygun lion sürümü mevcut mu ?
    evet ya da hayır deseniz yeterlidir.

AMD için Lion niresh sürümü mevcut.
  • Hp Pavillion m9150 elite
    Sistemim:
    anakart:asus ipibl-lb
    Core 2 duo e6550
    nVidia GF 8400
    3gb ram

Hocam bütün mesajları okuyamadım konuda da atladıysam kusura bakma ama mesela kurduk donanımdan kaynaklanan bir sorun yüzünden açılmadı. Windows cd si takıp başlangıç onarma ile tekrar windowsu birincil olarak boot edebilirmiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainblackk -- 2 Ağustos 2012; 1:30:00 >
  • Mac OS X'in Windows 7 uzerine hicbir cazibesi yok. Hele PC platformunda hic yok. Sorunlu, pek stabil olmayan bir bilgisayariniz olur.

Ama meraktan, Mac OS'i de gormek acisindan denenebilir tabii ki. Hackintosh ile ilk yillarinda hasir nesir olmus biri olarak ana bilgisayariniz olarak kullanmanizi tavsiye etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sistemi kurdum gayet güzel türkçe yaptım güncellemeleri kuruyorum şu anda fakat teamwiever ı yüklediğimde sunucu hatası alıyorum aynı şekilde x86tools da ağa bağlanamıyor bi çözümü varmıdır.
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.