Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler netbook almak istiyorum ama mac kurulması gerek sorunsuz mac kurulan bir netbook önerirmisiniz ?
  • Arkadaşlar merhabalar..

Ben kendi masaüstü bilgisayarıma iatkos S3 sorunsuz kurabildim. Daha öncesinde diğer distrolardan'da kullandım sayılır. Masaüstü bilgisayarımın MacosX yükleme diskini boot etmesinde ve kuruluma geçmesinde sorun yok.

Ancak, benim dizüstü bilgisayarımda bir türlü başarıya ulaşamadım.
    Kısaca Sistemimi Yazayım.

Acer TravelMate 5740Z-P602G25MN
    Intel Dual Core 1.86 GHz. 3 MB Cache Bellek P6000 Işlemci
    2 GB DDR3 1066 Mhz. (Max. 4 GB) Ram
    250 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    Onboard ekran kartı

Elimdeki iATKOS S3, S3_V2 ve iATKOSV7 ile boot ekranı başlangıcı, elma logosu geldiği gibi kayboluyor, reset atıyor sistem.

iDENEP V1.3 10.5.5 ile sorunsuz DVD'den boot edip yükleme ekranı geliyor. Ve kurulum başarıyla tamamlanıyor.
    Ancak bu defa da kurulu sistem açılmıyor. S3 ve V7 boot aşamasındaki gibi elma logosu görünüp kayboluyor.
    Parametreler ile -v , -v-x denediğimde de herhangi bir yanıt gelmiyor.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan lütfen yardım bekliyorum..
    Ben nerede hata yapıyorum:D:D
    Teşekkürler..

• intel core i5 750
    gigabyte p55-ud3r
    nvidia gtx560

bole bi konfigürasyona sahibim hangi mac os sürümü ile kurulum denemesi yapmalıyım ? Ayrıca dvd-rom kullanmıyorum usb bellek üzerinden kurma şansım varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: err_ryn

Arkadaşlar merhabalar..

Ben kendi masaüstü bilgisayarıma iatkos S3 sorunsuz kurabildim. Daha öncesinde diğer distrolardan'da kullandım sayılır. Masaüstü bilgisayarımın MacosX yükleme diskini boot etmesinde ve kuruluma geçmesinde sorun yok.

Onboard ekran kartı

Elimdeki iATKOS S3, S3_V2 ve iATKOSV7 ile boot ekranı başlangıcı, elma logosu geldiği gibi kayboluyor, reset atıyor sistem.

iDENEP V1.3 10.5.5 ile sorunsuz DVD'den boot edip yükleme ekranı geliyor. Ve kurulum başarıyla tamamlanıyor.
    Ancak bu defa da kurulu sistem açılmıyor. S3 ve V7 boot aşamasındaki gibi elma logosu görünüp kayboluyor.

Teşekkürler..

Yokmu yardımcı olabilecek bir arkadaşımız...

• Bu gün mac osx e bakışımı tamamen değiştirecek bir olaya rastladım.. Matbaa tarzı şirketin biri iMac 27 inch almış ve ona XP yüklemiş XP ile çalışıyorlar.. İşin cabası 8gb rami 2,7gb olarak görüyo makinede (32) bit XP O kadar para veripte XP çalıştırmak fazla düşünmeye gerek yok..Herkes işine nasıl geliyorsa öyle kullanıyo..

• 10.7.4 DP 11e52 yayında. En gıcık olduğum logout veya restart larda reopen windows when loging back dalgsını nasıl bırakırsak öyle kalıyor artık, her seferinde çentiği kaldırmak zorunda kalmıyoruz.

• Merhaba,

Arkadaşlar lenovo z560 model laptopa iatkos s3 yüklemeye çalışıyorum. Hardiskimde C de windows 7 (350 GB) , D de (150 GB FAT32, birincil sürücü) ise mac için ayrılmış partisyonlar var. Torrenten iatkos s3 ü indirip boot edecek şekilde nero burning room ile bootable bir dvd oluşturdum. bios dan dvd rom öncelikli olarak boot ayarlıdır. Ancak iatkos dvd si takılı bir şekilde laptop açılmıyor. Sadece siyay bir ekran var. Öylece duruyor. Kapatıp defalarca denedim, başka bir boot dvd yazdım ama olmadı. Acaba sorun programdan mıdır? Yoksa benim hard disk ayarlarından mıdır? ACHI ayarından olabilir mi? dvd den boot ettigimde hiç bir şey gelmiyor?

Intel i3 2.4 mhz
    Lenovo anakart
    nvidia ekran kartım var.
  • arkadaşlar internetteki 23928 tane forum sayfası okumaktan gözlerim ağrıdı. şu konuyahttp://forum.donanimhaber.com/m_60500178/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60508452 bir el atın, lütfen.
  • kurulum ekranına geçtim sonunda. boot ekranına busradio=17 yazdım (oraya yazı yazılabiliyor muş, zira imleç klavyede bir harfe basınca çıktı) şimdi yükleme ekranın geçti,hadi hayırlısı. boot ekranında sürekli restart atan arkadaşlara işlemcilerinin busradio değerlerini öğrenmeleri ve bu yazmalarıdır. ben intel i3 370m 2.4 ghz işlemci kullanıyorum.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhabalar..

Onboard ekran kartı

Teşekkürler..

Yokmu yardımcı olabilecek bir arkadaşımız...

Selam , ben de aynı sorunu yaşadım. o boot etme ekranına busradio=17 yazdım ve kuruluma geçti. işlemcinin busradio degerini ögren ve dene.

• Kardeş evde DVD yokda usb den yapsak olmazmı ?
  • Beyler şimdi ben bi siteden öğrendiğim şekilde 2 usb kullanarak mac kurmayı deniyorum. Şimdi iatkosl2 yi indirdim. Themac ile usbye aktardım. Sonra 2. usb ye bootlamak icin programı yine transmac ile aktardım. Ondan sonra kapatıp bios menuden bootu 2. usbye yaptım. Sonra bi ekran geliyor 3 tane secenek 2si windows simgesi var birindede iatkosl2 yazıyor ona tıklıyorum ondan sonra bembeyaz bir ekranda kalıyor. Sorun ne sizce yardım edebilirmisiniz ??
  • Beyler insanelymac.com

Hevesınızı kırmak ıstemem ama bu sıstemler stabıl degıl ozellıkle laptoplarda masaustunde rahatsınız yıne bıraz bazı hackıntoshlarla yarı fıyatına daha performanslı stabıl sıstemler kurulabılıyor ama.

Bu hackıntosh olayı ınsanları mac e alıstırmak ıcın cıkarılmıs zırvadan baska bırsey degıl wındows gıbı kullanmanız ımkansız hep dert tasa ugraşmayı severım dıyorsanız o ayrı.

insanelymac.com bence buraya bakmalısınız eger kurulumda karsılasytınız sorunları cozmek ıstersenız.

biliyorum forum ingilizce ama malum bu forumdada 3 5 kişi ilgilenıyor bu ısle sadece burada.onlarda ordan bakıp soyluyorlar.

Bu arada donanımı yazıp buna olur mu dıyerek yazacagınıza wikide lıste var 10 dk ayırın bakın.

3 sene once kurmaya basladım biraz deneyım edındım cok sac yolduran iştir sabır lazım.

Bu iş için en ıyı yontem youtube dan ızlıceksın sorunsuz stabıl calısan donanım ve mac surumunu kurcaksın.zaten cogu yabancı sıtede tavsıyeler var full sorunsuz calısan donanım ve laptoplar onerıyolar

• HAckintosh gayet iyi çalışıyor. İnsanları alıştırmak için falan çıktığı yok. Motorun kullandığı yakıt (inetl) aynı olunca PCler de bu sistemem dahil oldu. E6750 işlemci ile aldığım başarım puanı , gerçek macin aldığı ile aynıydı. Tek sorunum zaten sorunlu olan ve windowsta da 1 gbit yerine 100 mps çalışan eternetimdi. Onun dışında sorunum yoktu. HAtta sistemi everets dandik bir wireless ile ağa da kolyaca dahil edebilmiştim. Unibeast ile hazırladığım bir USb belleğim var. uyumlu da ankartınız oldu mu sorun falan yok. Ancak bu iş AMD ile tam da sizin belirttiğiniz gibi saç baş yolduran bir iş. O konuda kesinlikle haklısınız. Uyumlu donanım varsa grçekten sıkıntı yok. Hele uygun aml dosyası varsa tadından yenmiyor. Uyku ve uyanma sorunları da ortadan kalkıyor.
  • 10.7.4 kuran varmıdır.? Ben kurdum ama ses kurulumu yapıldığında açılmıyor. Alc1200 hangi kexti yüklediysem olmadı sistem açılmıyor.Kexti kaldırdığımda her şey tamam ses yok. Kexti kurduğumda ise sistem açılmıyor. Bilgisi olan varsa yardım etsin please..
  • Burasını iyice okuyun bu adresi Hackintosh kurmak isteyenler hatimetsin.. Sürekli baksın Components uyumlu anakartlar ve ekran kartları olan yer portable olan yer ise laptopların bulunduğu bölüm..desktop bölümüne bakmaya gerek yok..ama sürekli inceleyin sorunsuz kurulumlar ve nasıl kurulduğuna dair tüm yardımlar var..anakartınızı bulun hangi sürüm yüklenmiş görün..nasıl neyle yüklenmiş açıklaması var..biraz tavuk ingilizcesi yeter olmadı google chrome ile türkçeye çevirin öyle bakın.. Laptopa kurmak isteyenler eski laptoplar daha uyumlu yeni nesil laptopunuz varsa fazla ümitlenmeyin..ati ekrankartlı laptoplardan uzak durun, çünkü hackintosh tamamen başağrısı olabilir..eğer nvidialı laptopunuz varsa ve 2009 yada daha öncesi ise çok çok rahat hackintosh kurabilirsiniz..

• Abi benim sata modu ahci yapmam gerekiyormuş. Ama öyle bir şey bulamadım yok bios menude. Anakartım MSI CW-7529. Yardım edin lutfeennn
  • sata ahci yi busratio ile aşıyorsun..busratio değerini öğrenmen lazım işlemcinin türüne ve hızına göre 18-19-20-21-22-23 gibi açılışta -v -f busratio=19 gibi örnek yazıyorum bu şekilde açabiliyorsun kurulum dvd sini.. bide şu şekilde -v cpus=1 busratio=19 gibi yazarsan cpus=1 değeride açmana yardımcı olabilir diğer yöntemle açılmazsa kurulum dvd si..kurduktan sonra yine busratio değeriyle açıp burayı oku com.apple.Boot.plist buraya kaydedersen açılışta parametre yazmak zorunda kalmazsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 12 Mayıs 2012; 21:45:57 >

• İmzamdaki sisteme hangi mac sürümünü yükleyebilirim ?
  • ya sıkıldım.

win7 daha stabil, uğraşmıyorsun, yok kernel hatası yok cpu yu tam kullanamama.

hakintosh unada başlarım arkadaş.

gözünü sevdiğimin win 7 sine devam,

zaman kaybı oldu benim için.
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.