Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hızla giderlerse 6 ay sonra macos 11 eleven çıkar demedi demeyin 10.8 çıkar dedim çıktı.. bi tane linux profu çıksında şu Kapalı kaynak kodunu kırıp düzgün bi linuxa çevirse de bizde rahat etsek Apple de rahat etse Bu ne ya alay ediyolar insanlarla Çou mac kullanan Snowa 10.6 ya geçemedi Leopardla 10. 5 le işlerini hallediyo.. Bunlar güncellemeyi sistem yenileme olarak algılıyo galiba Bize de yazık değil mi???

• imzamdaki systemi ve ilandaki laptobu s a t i y o r u m ikisindede hackintosh kurulu

http://forum.donanimhaber.com/m_58054535/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58054535
  • Arkadaşlar aramadığım yer kalmadı ama ne yapacağımı bir türlü çözemedim. Lüften bana öneride bulunur musunuz? Sistemim aşağıda yazılıdır.

AMD Athlon II X4 635 2.9 Ghz

ASUS M4A77TD PRO

HIS HD 5770 GDDR5 1 GB

Bu bileşenler için en uygun sunum hangisidir, bir de sorunsuz bir sistem için neler seçilmeli sunumun içinde?

1 Aydır uğraşıyorum hala bi yere varamadım. Yardımcı olursanız çok makbule geçecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjakrosto -- 29 Şubat 2012; 19:12:41 >
  • amd anakartlar biraz sorunlu, ekran kartını tanıtabilirsin snow sürümü sorunsuz çalışacaktır..yükleme şeklini öğrenmek istersen youtubede birkaç video var araştırmadan bu işe girişirsen olduğun yerde döner durursun..Şimdi sana şöylece özetleyeyim. Öncelikle senin makine veya benzer makineye kurabilen varmı, sonra sadece snow ve diğer leopard sürümlerini kurabilirsin birkaç yama ile, lion kurulamıyor şimdilik..Elinde nasıl bir dvd var, kendin mi hazırladın retail buldun mu? bunlardan hiç bahsetmemişsin...Snow by hazard öneririm 10.6.6i yi kurabilirsin..kurulumda açılış parametreleri var bunları iyi bir araştırıp öğrenmen lazım, her makineye göre farklı parametreler giriliyor...benim makineye kurmadan 6 ay boyunca videolara baktım kuramamıştım bir tane parametre değişikliği ile kurabildim sonuçta ekran kartımı görmedi ama seninki masaüstü rahatça görebilir, dahada olmazsa G31M-ES2L-rev.1.1 anakartı al amd den kurtul..rahat rahat kur çalıştır.. bu adrese bi bak osxproject kolay gelsin..

• iatkos s3 v2 ile en rahat kurarsin imzamdai sisteme oyle kurdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

amd anakartlar biraz sorunlu, ekran kartını tanıtabilirsin snow sürümü sorunsuz çalışacaktır..yükleme şeklini öğrenmek istersen youtubede birkaç video var araştırmadan bu işe girişirsen olduğun yerde döner durursun..Şimdi sana şöylece özetleyeyim. Öncelikle senin makine veya benzer makineye kurabilen varmı, sonra sadece snow ve diğer leopard sürümlerini kurabilirsin birkaç yama ile, lion kurulamıyor şimdilik..Elinde nasıl bir dvd var, kendin mi hazırladın retail buldun mu? bunlardan hiç bahsetmemişsin...Snow by hazard öneririm 10.6.6i yi kurabilirsin..kurulumda açılış parametreleri var bunları iyi bir araştırıp öğrenmen lazım, her makineye göre farklı parametreler giriliyor...benim makineye kurmadan 6 ay boyunca videolara baktım kuramamıştım bir tane parametre değişikliği ile kurabildim sonuçta ekran kartımı görmedi ama seninki masaüstü rahatça görebilir, dahada olmazsa G31M-ES2L-rev.1.1 anakartı al amd den kurtul..rahat rahat kur çalıştır.. bu adrese bi bak osxproject kolay gelsin..

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Snow Leopard Hazard sürümünü denedim, herşey güzel gidiyor ama sürekli kernel panic alıyorum. iATKOS s3v2 denedim. Herşey güzel fakat ekran kartını tanıtamadım. Retail olarak hiç denemedim, sürekli modifiye edilmiş sürümler üzerinden gittim. Snow Leopard Hazard sunumu büyük ihtimalle tam bana göre ama masaüstüne bir türlü gelemiyorum. Her kombinasyonda kernel panic veriyor. Sanırım açılışta kod girmek gerekecek. Fakat bunları her seferinde girmem mi lazım?

@turkerse Hocam o sürümü de denedim lakin ekran kartımı bir türlü tanıtamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjakrosto -- 1 Mart 2012; 9:40:21 >

• iatkos s3 v2 ile kurarken ekran kartini tanitamassin. kurulum bittikten sonra guncelleme yap 10.6.8. combo upd ozaman zaten otomatikmen ekran kartini tanir. Tam olarak hatirlamiyorum neleri sectim kurulumda cunku 7-8 ay oldu kurali belkide daha fazla birde acilista busratio degerini gir senin islemcinin ve arch=i386 diye ac
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerse

iatkos s3 v2 ile kurarken ekran kartini tanitamassin. kurulum bittikten sonra guncelleme yap 10.6.8. combo upd ozaman zaten otomatikmen ekran kartini tanir. Tam olarak hatirlamiyorum neleri sectim kurulumda cunku 7-8 ay oldu kurali belkide daha fazla birde acilista busratio degerini gir senin islemcinin ve arch=i386 diye ac

Şu anda Combo Update'i indiriyorum. Kurmakta sorun kalmadı tek derdim ekran kartımla. Combo Update'in işe yaradığını öğrenmek iyi oldu cidden. Bootloader kuracağım az sonra Windows 7 ile dual boot için. Birde HDMI kablo kullanıyorum televizyona görüntü aktarabilmek için, onu da halledebilirsem süper olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

• AMD de sorunsuz kurdum kullanıyorum diyenlere hayretlerlen bakıyorum...

Yamalı kernel kullanıyorlar ama sorun yok... :))
    arch=i386 yapıp 32bit'e düşürüyorlar 64bit sistemi ama yine sorun yok..

Daha bir sürü şey varda son 1-2 mesaja bakıp yazdım bunları.

Combodan sonra sistem açılır umarım.. Kernel değişecek çünkü... Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valhallarian

quote:

Orijinalden alıntı: turkerse

iatkos s3 v2 ile kurarken ekran kartini tanitamassin. kurulum bittikten sonra guncelleme yap 10.6.8. combo upd ozaman zaten otomatikmen ekran kartini tanir. Tam olarak hatirlamiyorum neleri sectim kurulumda cunku 7-8 ay oldu kurali belkide daha fazla birde acilista busratio degerini gir senin islemcinin ve arch=i386 diye ac

Şu anda Combo Update'i indiriyorum. Kurmakta sorun kalmadı tek derdim ekran kartımla. Combo Update'in işe yaradığını öğrenmek iyi oldu cidden. Bootloader kuracağım az sonra Windows 7 ile dual boot için. Birde HDMI kablo kullanıyorum televizyona görüntü aktarabilmek için, onu da halledebilirsem süper olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

dostum sana mesaj attim gerekli ayrintilar orda var

• Herşeyi tamamladım. xBench ile 68.55 gibi bir not verdi. İyidir sanırım. Benzer sistemde kurulum yapmayı düşünenler bana ulaşabilirler. Sistemim 1-2 mesaj öncesinde var.
  • 68.5 :)) ben 3-4 sene evvel bu iş ilk başladığında p4 + 2600xt ekran kartıyla daha fazla skor alıyordum :) (Not olarak ekleyim 2600xt o zamanlar MACPRO larda kullanılıyordu.)

Sakın bana kızma arkadaşım, AMD + ATI ikilisinde ancak bu kadar olur. Muhtemelen senin işlemci ve Ekran kartın benim imzamdaki E5300 lü sistemden daha iyidir. Bende bakayım bir kaç yapacak Xbench..

Ekleme:

Full test (Herşey seçili) 155 küsür bir puan, sadece grafik testi sonucu ise 280 küsür. Ben bunları bilgi olsun diye verdim ki AMD de durumun ne olduğu belki daha iyi anlaşılır diye.

Bu işletim sistemini zevk alarak kullanmak istiyorsanız INTEL şart. Zaten AMD yaması LION için çıkmadı, muhtemelen M-LION içinde çıkmayacak. Ucuzundan da olsa bir intel cihaz edinmeye bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 1 Mart 2012; 19:04:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

68.5 :)) ben 3-4 sene evvel bu iş ilk başladığında p4 + 2600xt ekran kartıyla daha fazla skor alıyordum :) (Not olarak ekleyim 2600xt o zamanlar MACPRO larda kullanılıyordu.)

Sakın bana kızma arkadaşım, AMD + ATI ikilisinde ancak bu kadar olur. Muhtemelen senin işlemci ve Ekran kartın benim imzamdaki E5300 lü sistemden daha iyidir. Bende bakayım bir kaç yapacak Xbench..

Ekleme:

Full test (Herşey seçili) 155 küsür bir puan, sadece grafik testi sonucu ise 280 küsür. Ben bunları bilgi olsun diye verdim ki AMD de durumun ne olduğu belki daha iyi anlaşılır diye.

Bu işletim sistemini zevk alarak kullanmak istiyorsanız INTEL şart. Zaten AMD yaması LION için çıkmadı, muhtemelen M-LION içinde çıkmayacak. Ucuzundan da olsa bir intel cihaz edinmeye bakın derim.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben de zaten Intel tabanlı bir laptop alacağım yakın zamanda. Amacım arayüze alışmak idi masaüstünde, o zaman cidden kötü bir skor bu aldığım benim(hiçbir tecrübem yok kıstasları bilmiyorum :) ).

• Hala umudum var bi sürüm çıkacak bi zaman aynı linux gibi kendi bulacak sürücülerini depolardan falan, ekran kartı wirelees bluetooth ne varsa artık..Öyle bi macosx sürümü çıkarsa o zaman dünya değişir :D Böyle yamayla mamayla bu iş zor..Tak dvd yi kursun olmalı artık hangi sürüme yetişir bilmem :D
  • Arkadaşlar, merak ettiğim bir şey var.

Acer Aspire 5740G diz üstü bilgisayar kullanıyorum.
    Ati Mobility Radeon HD 5650 ekran kartı,
    Intel i3 330 M işlemcili bilgisayarıma Mac Os X Lion kurmak istiyorum. Bir çok yerde 5650 ile alakalı sorunlar olduğunu okumuştum daha önceleri.

Lion ile bu sorunlar aşıldı mı veya benzer özelliklerdeki sistemlere Lion kuran arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

Arkadaşlar, merak ettiğim bir şey var.

Acer Aspire 5740G diz üstü bilgisayar kullanıyorum.
    Ati Mobility Radeon HD 5650 ekran kartı,
    Intel i3 330 M işlemcili bilgisayarıma Mac Os X Lion kurmak istiyorum. Bir çok yerde 5650 ile alakalı sorunlar olduğunu okumuştum daha önceleri.

Lion ile bu sorunlar aşıldı mı veya benzer özelliklerdeki sistemlere Lion kuran arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim

Apple yeni macbook'larında AMD markalı ekran kartları kullanmaya başladı. Büyük ihtimal kext çıkmıştır ya da sistem otomatik tanır kartı.

• ati 5650 sorunlu değil sadece baya bi uğraştırıyo edidlemek falan gerekiyor eğer araştırırsan edidleme olayını anlatıyorlar nasıl yapılacağına dair.. Ama derimki en iyisi hiç kurmaya uğraşma, çok iyi bildiğin bilgisayarcı varsa ekran kartını nvidia geforce 330m vb 9600-9800 yada uygun olanlar listesi var osx86 sitesinde, kartla değiştir... Kolaylıkla kurar çatır çatır çalıştırırsın güncellemede de sorun çıkarmaz..atiyle bu iş zor..Benden demesi hadi kolay gelsin
  • arkadaslar bende dusunuyorumda.. suan 500gb kendi harddiski var uzerinde.. ilerde corsair gt ssd alcam ona mac osx kurmayi dusunuyorum.. yanliz benim makina destekli midir acaba..?

i5 2450m
    2gb nvidia gt555m gddr5
    6gb ddr3 1333mhz

lenovo y570
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

arkadaslar bende dusunuyorumda.. suan 500gb kendi harddiski var uzerinde.. ilerde corsair gt ssd alcam ona mac osx kurmayi dusunuyorum.. yanliz benim makina destekli midir acaba..?

i5 2450m
    2gb nvidia gt555m gddr5
    6gb ddr3 1333mhz

lenovo y570

Denemeden bilemezsin...Senin ekran kartı diğer kartlara göre görme ihtimali daha yüksek..ama genede garantisi yok.. O nedenle ileriye bırakmadan dene..sonra ssd alır tekrar kurarsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

arkadaslar bende dusunuyorumda.. suan 500gb kendi harddiski var uzerinde.. ilerde corsair gt ssd alcam ona mac osx kurmayi dusunuyorum.. yanliz benim makina destekli midir acaba..?

i5 2450m
    2gb nvidia gt555m gddr5
    6gb ddr3 1333mhz

lenovo y570

Denemeden bilemezsin...Senin ekran kartı diğer kartlara göre görme ihtimali daha yüksek..ama genede garantisi yok.. O nedenle ileriye bırakmadan dene..sonra ssd alır tekrar kurarsın..

yanliz asiri derecede sifirim bu konuya.. mac kurmanin..

ilk sayfadaki anlatimi baz alsam sorun olurmu benim laptopda..??

yoksa o farkli benimki farklimi olacak.. driverlar falan filan..?? ve bende iatkos s3 version 2 var buhangisi oluyo 10.7 falan mi ., onceden indirmistimde biturlu cesaret edemedim kurmaya..

• 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.