amd için bir öneri var mı acaba. söylenen adımları birebir yapmama rağmen elimdeki hiçbir versiyonu kuramadım
iyide işlemcin leopar için SS3 destekliyormu sen ona bak önce bakmak için CPU-Z programını kullanabilirsin
Evet işlemcim sse2 ve sse3 destekliyor.
Elimde Zephyroth 10.5.1 AMD ve Jas 10.4.8 amd intel sse2 sse3 versiyonları var. Ama kurulumu gerçekleştiremedim bir türlü. disk utulity ayarları felanda doğru fakat kurulum bitip restart attıktan sonra birşey olmuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ersinklc
quote:
Orjinalden alıntı: Vega_dj
Selam millet.
MAc-os kurdum ama çalıştıramadım. MAc-os kurulduktan sonra restart atınca, hiç bir işlem olmuyor. Bootable disk takın diyor oda zaten bilgisayarın uyarısı. Problem kurduğum partitionun primary olmaması olabilir mi? Eğer öyleyse format atmadan partitionumu nasıl primarye çevire bilirim. Birde şunu sorucam mac-os ps2 mouse klavye görüyor mu yoksa usb mi lazım? Şimdiden teşekkürler.
=Sistem=
Amd 3200+ Asus A9550 256mb ekran kartı. 2*512 kingston ddr400
bende de amd 3500 işlemci var 3-4 haftadır 4-5 versiyon denememe rağmen (leo ve tiger) bu hatayı geçemedim. Kurulum normal ama restarttan sonra hiçbirşey olmuyor baştan kuruluma geçiyor
Ben problemi halletim. Sorun Mac-OS u düzgün bir partitiona kurmamam dan kaynaklanıyormuş. Yani kurmam gereken partition c den sonra olmalı ve primary olmalıymış ayrıca aktif tabi. Ayrıca Usb klavye almak zorunda kaldım. Ps2 portunu görmüyor. Bunun la birlikte Epox 9NPA3J anakartım var ve direk olarak eternet ve ses kartını tanıdı. Sanırım ekran kartında da sorun yok. Her şey çalışıyor. Lakin anlamadığım bir sebebten dolayı 512mb ramlerimin biri 4gb diğeri 1 gb olarak gözüküyor. Neyse çok ta önemli değil sonuçta fazla gözüküyo. Tek sorun yeni kalavyeme daha alışamadım. İnşallah bunu da geçicez. :D
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ersinklc
quote:
Selam millet.
MAc-os kurdum ama çalıştıramadım. MAc-os kurulduktan sonra restart atınca, hiç bir işlem olmuyor. Bootable disk takın diyor oda zaten bilgisayarın uyarısı. Problem kurduğum partitionun primary olmaması olabilir mi? Eğer öyleyse format atmadan partitionumu nasıl primarye çevire bilirim. Birde şunu sorucam mac-os ps2 mouse klavye görüyor mu yoksa usb mi lazım? Şimdiden teşekkürler.
=Sistem=
Amd 3200+ Asus A9550 256mb ekran kartı. 2*512 kingston ddr400
bende de amd 3500 işlemci var 3-4 haftadır 4-5 versiyon denememe rağmen (leo ve tiger) bu hatayı geçemedim. Kurulum normal ama restarttan sonra hiçbirşey olmuyor baştan kuruluma geçiyor
Ben problemi halletim. Sorun Mac-OS u düzgün bir partitiona kurmamam dan kaynaklanıyormuş. Yani kurmam gereken partition c den sonra olmalı ve primary olmalıymış ayrıca aktif tabi. Ayrıca Usb klavye almak zorunda kaldım. Ps2 portunu görmüyor. Bunun la birlikte Epox 9NPA3J anakartım var ve direk olarak eternet ve ses kartını tanıdı. Sanırım ekran kartında da sorun yok. Her şey çalışıyor. Lakin anlamadığım bir sebebten dolayı 512mb ramlerimin biri 4gb diğeri 1 gb olarak gözüküyor. Neyse çok ta önemli değil sonuçta fazla gözüküyo. Tek sorun yeni kalavyeme daha alışamadım. İnşallah bunu da geçicez. :D
benim anakartta aynısı fakat bi türlü kuramadım. ilk etapta portation sorunu olur diye elimde fazladan olan hdd ye kurmaya çalışıyordum. Senin kurduğun versiyon hangisi acaba? Birde C de ne var windows mu? Kurulum için yardımcı olursan çok sevinirim çünkü ne zamandır uğraş uğraş takıntı oldu bende
Arkadaşlar sizden edindiğim bilgiye göre 'osx86_10.4.4+Install+DVD.iso' adlı dosyayı indirdim.Bir ide harddisk edindim.Bu dvdyi gayet güzel kurdum,kurulum epeyce uzun sürdü fakat hiçbir sorun çıkmadı kurulurken.Kurulumu yaptı ve bigisayarınız yeniden başlatılıyor dedi.Fakat Mac os açılmadı.harddisk komple boştu kurulum sırasında Maca göre formatladım.Diğer sata harddiskide çıkarmıştım.Dvdyi taktım birde öyle başlatayım dedim,dvdden boot bölümünü geçtikten sonra harddiskten başlatmaya çalıştı ve ^^System config file '/com.apple.Boot.plist' not found^^ diye hata verdi.Ne olabilir sizce
@ Ersinklc Valla bende aslında bu işin acamisiyim. Sende nerde bir hata var ve ne yapan gerek diye yardımcı olamam fakat kendi yaptıklarımı tek tek yazabilirim. Öncelikle netten Mac-os Leopard 10.5.1 indirdim. Sonra yeni bir işletim sistemi kurmak için yeni bir partition oluşturmuştum. Sata 200gb lık harddiskim var. Eskiden kullandığım sistemde 35gb C: (Win XP Yüklü) ve gerikalan boyutta D: (resim cart curt için) vardı. Bende Norton Partition bilmemne (tam hatırlayamadım ismini şimdi Mac te olduğum içinde bakamıyorum) isimli program ile Yeni partitionumu D: den yer alarak logical olarak kurmuştum. Fakat böyle bir türlü sistemi çalıştıramadım. Sistemi çalıştırmayı bırak hardisk başlarken mac-os olduğunu bile görmüyordu. Sonra yaptığım şu oldu. Yeni oluşturduğum partitionu sildim ve D: ye ilave ettim. O ismini hatırlayamadığım programda "Create partition for installing operating sistem" gibi bir ifade var. Buna tıklıyarak C: ile D: arasına Primary bir partition oluşturdum. Sonra şu Başlat>Çalıştır>diskpart tan List Disk Select Disk # List partition Select partition # Create partition primary id=af Active Komutlarını sırayla yazdım. Bir tek "Create partition primary id=af" komutunu gerçekleştirmedi hata verdi xp. Ama kurulum için yapmam gerekenleri okuduğum yer yapmam gerektiğini yazmıştı. Neyse. Sonra bilgisayarı Mac-os dvdsi ile boot edip, Mac-osu kurdum. Tabi kurulum esnasında Disk Utility den partitiona HFS+ Journaled şeklinde format atmayı unutmamak lazım. Yüklediğim MAc-os ta direk boot seçeneği olduğu için nasıl xp yi boot edicem diye uğraşmadım. Şu anda Hem Xp hem Mac-os kullanıyorum. Detaylı partition bilgisi vermek için: C: Win Xp Profesional 35gb NTFS D: MAc-os Leopard 13gb HFS+ E: Depo (Gerikalan) NTFS
Anlamadığınız bir yer olursa sora bilirsiniz.
10.5.1 dediğine göre amd için olan zephery versiyonu mu acaba bu? Yoksa başka bir versiyon daha mı var amd için?
Birde olurda ismini hatırlarsanız o proramın esince yazarsanız buraya çok memnun olurum :)
teşekkürler bilgiler için
Programın ismi "Norton partition magic" Hangi versiyon Mac-os bilmiyorum. Ama aslında pekte memnun değilim şu sesten dolayı. Yüklerken "Customize" seçeneklerinde bu JAS seçeneklerinin hiç biri yoktu. Galiba burdan bi şey seçemediğim için ekran kartında problem yaşıyorum şu anda.
Biri Ati A9550 256MB (asus) ekran kartını tanıta bildiyse lütfen anlata bilir mi?
Arkadaşlar yeter artık kimse cevap vermiyor iATKOS ve ya benzeri bir yazılımı en kolay şekilde yükleyebileceğim bir yer yokmu bir rapidshare linki falan... lütfen
ARKADAŞLAR İKİ GÜNDÜR GOOGLE'DAN YAHOO'DAN LİMEWİREDEN ARAMADIĞIM İNDİRMEDİĞİM PROGRAM KALMADI HEPSİ YA BOZUK YA DA BİTTORENT TORENT TÜRÜ ÇIKTI O DA YÜKLENMİYOR BU KADAR İNSAN YÜKLEDİĞİNE GÖRE AMAN AMAN O KADAR ZOR Bİ'ŞEY OLMASA GEREK YARDIM- LARINIZI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM...
quote:
Orjinalden alıntı: iApple
Arkadaşlar yeter artık kimse cevap vermiyor iATKOS ve ya benzeri bir yazılımı en kolay şekilde yükleyebileceğim bir yer yokmu bir **** linki falan... lütfen
ARKADAŞLAR İKİ GÜNDÜR GOOGLE'DAN YAHOO'DAN LİMEWİREDEN ARAMADIĞIM İNDİRMEDİĞİM PROGRAM KALMADI HEPSİ YA BOZUK YA DA BİTTORENT TORENT TÜRÜ ÇIKTI O DA YÜKLENMİYOR BU KADAR İNSAN YÜKLEDİĞİNE GÖRE AMAN AMAN O KADAR ZOR Bİ'ŞEY OLMASA GEREK YARDIM- LARINIZI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM...
t o **** t veya usen**t den indirebilirsin
Arkadaşlar sonunda kalyway 10.5.1 kurulumunu tam olarak tamamladım benim donanım p4 3.2 ghz(640) intel p5ld2 anakart 1gb ram msi 6600gt ekran kartı ve sata hdd
bu sürümü kuracak arkadaşlara benim yaptığım sorunlara yol açan bi kaç yanlış şey var onları söylicem. ilk kurulumda diski biçimlendirirken mbr seçmeme rağmen gittim guid efi seçtim. öylede olunca sadece dvd içindeyken sistem boot oluyodu. ayrıca windows ve suse olan grup da yok oldu haliyle:) sonra böyle yaptığım aklıma geldi yeniden yükledim su anda macos boot ederken windows ve suseyi de gösteriyor boot seçeneği olarak. istediğimi seçerek boot edebiliyorum. bide vanilia kernel kurmadım sanırım p4 lerde sorun oluyomuş.
macos ta da lan çalışyor ses 2 kanal çalışıyor (alc882 driver dvd içeriğinde var) -- 5+1 ses almam için ne yapmam gerekli bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum ekran kartını tanıdı ekran çöz 1680x1050 direk tanıdı hatta samsung un renk özelliklerini bile yüklemiş(inject nvdiadesktop gibi bişeydi driver ) işlemciyi ht görmüyo tek görüyo ve 2kb önbelleği 1 görüyor 3.2ghz yine.
kötü anlatımdan dolayı kusura bakmayım:)
EKran kartı problemini çözdüm. Şu anda full çözürnürlükte Ati radeon 9550 256mb 128bit. Şu anda 5.1 ses kartı problemi ve 1gb lık ramimi 5gb olarak görmesinden başka sorun kalmadı gibi. Eeuheuehuheu.
quote:
Orjinalden alıntı: beliveve03
Arkadaşlar sizden edindiğim bilgiye göre 'osx86_10.4.4+Install+DVD.iso' adlı dosyayı indirdim.Bir ide harddisk edindim.Bu dvdyi gayet güzel kurdum,kurulum epeyce uzun sürdü fakat hiçbir sorun çıkmadı kurulurken.Kurulumu yaptı ve bigisayarınız yeniden başlatılıyor dedi.Fakat Mac os açılmadı.harddisk komple boştu kurulum sırasında Maca göre formatladım.Diğer sata harddiskide çıkarmıştım.Dvdyi taktım birde öyle başlatayım dedim,dvdden boot bölümünü geçtikten sonra harddiskten başlatmaya çalıştı ve ^^System config file '/com.apple.Boot.plist' not found^^ diye hata verdi.Ne olabilir sizce
Arkadaşlar bari şu mbr yi nasıl seçiyorsunuz Macos un açılması için onu söyleyin,Hiç bakan yokmu buraya
işlemci Q6600 Anakart P35 Gigabyte Ram 4gb Helevel Ekran kartı Palit 512 Ddr2 Hdd Ide 120 gb..Pc ye macos kurdum açılışta Darvin çıkıyor ,peşine ısırılmış elma vede çalıtığını gösteren dönen yuvarlak işaret ama biraz sonra yukardan bir perde inerek zeminde power işareti ve şunları yazıyor.you need to resstart your complete hold down the power button for several second or press the restart button .. ve makina kilitleniyor yardımcı olabilecek varmı? Tşk.
BEn aynı sorunu macin sitesinden grafik update ini kurdutan sonra almaya başlamıştım. Sistemi yeniden kurdum çözüm için. -x komutuyla açılıyordu yalnız. Sende bu komutla açıp mevcut kurduğun şey neyse geri alabilirsin. Nasıl uninstal ediliyor bilmiyorum bende yeniyim bu arada...
Marvell yukon eternet (gigabyte DQ6) kartini birturlu tanitamadim leopard a yardimci olmak istiyen pm atarsa sevinirim teşekurler
bende de intel 945 GZIS anakart ses ve ethernet sorunu mevcut yardımcı olabilecek arkadasların PM lerini bekliyorum..
arkadaslar bende hp dv6650 notebook kurdum mac os fakat calıstıramadım.restart yap diyo yeniden baslatıyom fakat yuklemeye devam etmiyo 10.4.8 surumu sanırım yadımcı olucak arkadasların msj lerini bekliyorum
Arkadaşlar dün itibari ile lg e500 ga290t notebook aldım sistem özelliklerinide resimle ekliyorum. Mac os x leopard kurabilirmiyiz? LG de deneyen oldumu. Forumu araştırdım ama lg ye kuran deneyen yok galiba. Nerden sağlam ve stabil çalışan leopard nerden indirebilirim. Şimdiden herkeze teşekkürler..