Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu 10.5.1 için http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.1 adresinde yapılan testlerde kimi anakartlarda lan veya audio, bazen de ikisi icin "works out of the box" ibaresi kullanılmış... bu tam olarak ne anlama geliyor...

ayrıca gigabyte veya asus marka anakart almak istiyorum. bu anakartlardan herhangi birini kullanıp, her yonden sorunsuz bi şekilde mac kullanan birileri varsa, kullandığı anakartın modelini yazabilir mi? :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: devotee

arkadaşlar bu 10.5.1 için http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.1 adresinde yapılan testlerde kimi anakartlarda lan veya audio, bazen de ikisi icin "works out of the box" ibaresi kullanılmış... bu tam olarak ne anlama geliyor...

ayrıca gigabyte veya asus marka anakart almak istiyorum. bu anakartlardan herhangi birini kullanıp, her yonden sorunsuz bi şekilde mac kullanan birileri varsa, kullandığı anakartın modelini yazabilir mi? :)

bende gigabyte p35 ds3l anakart var kurdum heryonden calıstrdım hic bi sorun yok sistem canavar gibi ama dediim gibi ses alamıorum ses kartından patch de attım ama gene ses yok ama benmkiyle aynı chipsete sahip dier kullanıcılar ses alabiliyor nasıl yapıldıını cozeemedm yani gigabyte p35 ds3l anakart alırsan işini gorur dostum ses olmazsa uyduruktan bi ses kartı alırsın artk ben ole yapcam

• quote:

Orjinalden alıntı: madeinhell
    bende gigabyte p35 ds3l anakart var kurdum heryonden calıstrdım hic bi sorun yok sistem canavar gibi ama dediim gibi ses alamıorum ses kartından patch de attım ama gene ses yok ama benmkiyle aynı chipsete sahip dier kullanıcılar ses alabiliyor nasıl yapıldıını cozeemedm yani gigabyte p35 ds3l anakart alırsan işini gorur dostum ses olmazsa uyduruktan bi ses kartı alırsın artk ben ole yapcam

sagol dostum... arastiriyim dedigin anakarti

edit: arastirdim. cok komplike biseymis. pentium 4 destegi yokmudur bunun 775lga olanindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devotee -- 26 Ocak 2008; 4:12:41 >
  • ben de zamanında mac os x 10.4.9 dvdsi edindim, kurdum. anakart işlemci hepsi uyumluydu ama bitek ekran kartından sıkıntım vardı.sorunu ona bağladım umudumu yitirdim ve ilgilenmeyi bıraktım.şimdi acer 5520G laptop aldım tekrar mac os x aşkım depreşti.
    uyumluluğunu araştırdım ama bi bilgi bulamadım. Artık deneme ynaılmayla anlarım dedim. dvdmide arkadaşa vermiştim oda istanbulda olunca onuda edinemiyorum.
    bide ayvalıktaki internet kotalı olduğundan download da edemiyorum. ama 2.09gblık bi versiyon buldum acaba doğrumudur diye sorayım dedim yorumlarınızı bekliyorum.
    http://www.mini nova.org/get/1059704 (linki birleştir)
    bide acer 5520g ile uyumlu mu? boşa çaba sarfetmiyeyim yine ayrıca ayvalıka kargo ile dvd yollayacak arkadaş var mı?
    acer 5520g nin özellikleri
    İşlemci Tipi Amd Athlon 64 X2 Dual Core
    Chip Seti NVIDIA nForce® 630M Chipset
    İşlemci / Hızı AMD Turion X2 TL-58 1.9GHz
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA CrystalBrite
    Ekran Kartı Nvidia® GeForce 8400M DirectX 10

cpu-z ile aldığım ssler

• Arkadaşlar leopar ile yaptığım deneme başarılı olmuştur.. windows xp ve leopar birlikte çalışabiliyor ve açılışta hangisiyle istersem onunla açılabiliyor.. isteyenlere pm den yardım edebilirim
  • taylanbey leopar icin link verebilirmısın
  • belki yeri degil ama bir sorum olacak su an kulandigim ekran karti bu NVIDIA GeForce 7300 GS
    fakat Imovie ve final cut pro da problem yasiyorum acmiyor prg lari Idvd de temalari göstermiyor
    video card problemi gösteriyo eger cözümü varsa nasil yoksa hangi ekren karti en iyisi leopard icin sorunsuz ekran karti

saygilar
    kanuyulusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: taylanbey

Arkadaşlar leopar ile yaptığım deneme başarılı olmuştur.. windows xp ve leopar birlikte çalışabiliyor ve açılışta hangisiyle istersem onunla açılabiliyor.. isteyenlere pm den yardım edebilirim

dostum burdan yardim etsende herkes faydalansa bir zahmet
  • quote:

Orjinalden alıntı: unixx

taylanbey leopar icin link verebilirmısın

buraya yazsanız da herkes yararlansa
  • notebookumda nvidia 8400m g var, kurulamıyordu, acaba bu son güncelleme ile şansım olabilir mi, bilen var mıdır
  • ayrıca masaüstü sistemime güncelleme yaptım (iatkos) 10 5 2 güncellemesini indirip kurdum ve sistem açılmadı, bilginize.

tabi nasıl aşılabileceğini bilen varsa....
  • Arkadaşlar bilenlerin böyle sorulardan sıkıldığını tahmin edebiliyorum ama sormadan bişey yapmak istemedim
    benim alette
    asus p5ld2 anakart
    p4 (640) 3.2gz işlemci
    msi 6600gt ekran kartı
    1gb ram var
    dvd de ide den bağlı
    leopar 10.5.1 kurulumunda herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım
    şimdiden teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenesisHellsing -- 17 Şubat 2008; 17:38:21 >
  • intel soket 478 anakart p4 2.8 intel işlemci nvida 250 ekran kartı

bu özelliklere Mac Os kurulabilirmi denedim olmadı bu işin tekniğini bilen varmı saygılar
  • Arkadaşlar selam.

Öncelikle şimdiye kadar Tiger (JAS 10.4.7 - JAS 10.4.8) ve son olarakta Leopard ın (10.5.1) kurulumlarını yaptım.

Donanımlara göre verdiği tepkiler farklı sizde biliyorsunuz.

Ama deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim.

Son olarak kurduğum Leopard da daki durum şu....

Kurulumu ben USB harici diske yapıyorum.

Kurulum tamamlandıktan sonra boot sıralamasını

1- CD-ROM
    2- Harddisk olarak ayarlıyorum.

Ama DİKKAT!!!!!

LEOPARD CD SİNİ CD-ROM dan çıkarmamanız gerekiyor...

Yoksa boot etmiyo....

Siz sadece Harddisk sıralamasını Leopardı kurduğumuz USB Harddiske verin yeterli.

O 8 saniye sonra Leopardı açmaya başlıyo.

Ayrıca Aynı diski PATA dan bağlarsan kurulumu tamamlayamadan hata veriyo.

Benim size önerim USB Harddiske kurulum yapın.

Ben herşeyi çalıştırıyorum.

Sadece ekran kartımın Core Image ve Quartz Extreme özelliklerini açamadım...

Çözünürlük 1280x1024-85 Hz.

Bu arada ekran kartım ASUS EAH2400 512 MB.

Ses için azalia sürücü paketini kullandım...

Sadece ekran kartımım 3D özelliklerini tam performansla kullanamıyorum.

Ama gene de gayet güzel çalışıyo.

Gene sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım..

• Selam millet.

MAc-os kurdum ama çalıştıramadım. MAc-os kurulduktan sonra restart atınca, hiç bir işlem olmuyor. Bootable disk takın diyor oda zaten bilgisayarın uyarısı.
    Problem kurduğum partitionun primary olmaması olabilir mi? Eğer öyleyse format atmadan partitionumu nasıl primarye çevire bilirim. Birde şunu sorucam mac-os ps2 mouse klavye görüyor mu yoksa usb mi lazım? Şimdiden teşekkürler.

=Sistem=

Amd 3200+
    Asus A9550 256mb ekran kartı.
    2*512 kingston ddr400
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vega_dj

Selam millet.

MAc-os kurdum ama çalıştıramadım. MAc-os kurulduktan sonra restart atınca, hiç bir işlem olmuyor. Bootable disk takın diyor oda zaten bilgisayarın uyarısı.
    Problem kurduğum partitionun primary olmaması olabilir mi? Eğer öyleyse format atmadan partitionumu nasıl primarye çevire bilirim. Birde şunu sorucam mac-os ps2 mouse klavye görüyor mu yoksa usb mi lazım? Şimdiden teşekkürler.

=Sistem=

Amd 3200+
    Asus A9550 256mb ekran kartı.
    2*512 kingston ddr400

bende de amd 3500 işlemci var 3-4 haftadır 4-5 versiyon denememe rağmen (leo ve tiger) bu hatayı geçemedim. Kurulum normal ama restarttan sonra hiçbirşey olmuyor baştan kuruluma geçiyor

• iyi günler arkadaşlar,

mac'i çalıştırdım orda bir problemim yok da dvd olmadan boot olayını çözemedim
    ilk sayfadaki denilenleri yaptım ama yine de olmuyor :(

dvd'siz boot'u anlatabilecek biri var mı acaba
  • tahminimce windows yukludu.r windowsun içine chain loader atarsın.

http://drop.io/m3zxba8
    bu adresten chaini indir
    içindeki chain0 dosyasını c:/ içine at
    bilgisayarıma sağ tıkla
    özellikler başlangıç ve kurtarma(elimde windows olmadığından isim benzerlikleri olabilir böyledi sanırsam) boot.ini dosyasını aç en alta

C:\chain0="macOSx"

yapıştır.

Buyuk olasılıkla olacaktır.
  • Selam arkadaşlar,
    Windows xp ve Macos beraber kullanma basitçe aşağıdaki gibidir

-iki partion olan bir pc de (SS3 destekliyor olması şart) birinci partiona windows xp kurulur. eğer kurulu ise
    -macos dvd si içinde bulunan Chain0 dosyası c dizinine atılır.
    -Boot ini dosyasına C:\Chain0="Macos" satırı eklenir,
    -Pc macos cd si ile boot edilir,
    -macos kurulumunda kurulacak disk macosa uygun formatlardan biri ile biçimlendirilir,
    -kurulumun son aşamasında kurulum seçenekleri bulunmakta orada boot menüsü altında default gelen işareti kaldırılır ve bir altındaki MBR ye yazmasını isteyen satır işaretlenir.
    -kurulum başlatılır. 1gb ramli bir makinede yaklaşık olarak 30 dakika falan sürmektedir.
    -kurulum bittikten sonra macos cd si çıkarılır ve pc yeniden başlatılır.
    -yeniden başladığında boot ekranında windows xp yada macos seçmenizi isteyen bir ekran gelir burada macos seçilir gelen ekranda F8 yaparak hangi disk ile açılacağı belirtilir. macos kurduğunuz bölümü seçip açtığınızda macos açılacaktır.

sonra macos türkiye sitesinden türkçe yama indirip kurduğnuzda leopar tamamen türkçe bir arayüz ile çalışmaktadır.

yaşadığım sorunlar; Marvel Yukon gigabit ethernetim tanımadı,intel pro wireless 3945 abg wireless kartım tanımadı. (macos driverları buldum fakat bir türlü çalışmak istemiyor.

dahada sorusu olan yazabilir.

kolay gele

• amd için bir öneri var mı acaba. söylenen adımları birebir yapmama rağmen elimdeki hiçbir versiyonu kuramadım
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.