Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım türkçe seçemiyoruz, sadece ingilizce olmalı.
  • Selam arkadaşlar sorumu kısa tutmaya çalışacağım 3 tane işletim sistemi kurmak isteyorum sırasıyla

Hdd1-XP
    Hdd2-vista
    hdd3-iATKOS_v1.0i

Kurulumu nasıl yapmam gerekiyon ilk hangisini kuracağım ?
    Nasıl açılışda boot edeceğim ?
    sistemim imzadaki sistem bir uyumsuzluk varmı ?
    Hafta sonu kuracağım inşallah yardımcı olursanız sorun yaşamak istemiyorum.
  • Mac OS x86 Tiger 10.4.5 kurulumunda disk utility programı 160 GB olan diskimi(Kullanabildiğim kısmı 150 GB), 128 GB görüyor.Diskin son 22 GB'ını dosya sistemi ne olursa olsun görmüyor.Halbuki Windows ve Linux gayet güzel diskin tamamını algılıyor.

Kullandığım bilgisayar:
    Datron TW7A 15.4'' laptop

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz
    Anakart: Intel Crestline i965M
    Bellek: 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
    Harddsik: 160 GB FUJITSU MHW2160BH
    Ekran Kartı: 512 MB NVIDIA GeForce 8400M GS

Verdiğim bilgiler ışığında bir çözüm öneriniz var mı?
  • bu makinaya iatkos u rahatlıkla kurabilirsiniz. gerekli bilgiler üçdublev uphuck.com
  • "System config file '/Library/Preferences/Systemconfiguration/com.apple.Boot.plist' not found" Ya millet bu sorunu çözebilen yok mu yaww nasıl aşarız bu problemi kafayı yicem Zaten yüklemeyede başlamıyo bu öffff beeee
  • arkadaşlar 10.4.11 başarıyla kuruldu fakat birçok program çalışıyor ama bazı prg ler için pro application 4.0 gerekior çıkıyor ,siteden indirdim 7mb pro application 4.0.2 yi ama kurarken kurmuyor hd nin üzerinde kırmızı ünlem çıkıyor neden acaba? Sanıyorumki Apple buna bi engel koymuş, çünki 10.4.1 -10.4.8-10.4.11 dahi pro app3.1 ve 4.0.2 hiç birine kurulamıyor. bunun kurulabilmesi için makineye yüklü pro bir uygulamamı olması gerekir ozaman kurulurmu yoksa kurulu olmasada bu pro application 4 kurması gerekirmi? bazı programlar denicez kalı verdik ortada ,bioçk şey çalışıyor ama bazıarı bu uygulamayı istiyor,sitelerde Pasifict diye software bi program sayesinde kurulumun yapılabildiği söyleniyor ama detay veren yok bilen varmı acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapadokya1 -- 14 Ocak 2008; 4:56:12 >
  • arkadaslar dun AMD Athlon X2 4200+ islemcili, 80gb maxtor ATA harddiskli, ati x1800xl 512mb ddr2 ekran kartli, 2gb ddr2 ramli makineme mac os x 10.4.8 jas kurmustum.

bu gun de leopard 10.5.1 amd kurayim dedim... ATA harddiskime kurulum sorunsuz bir sekilde bittikten sonra restart atmami soyledi. restart attiktan sonra F8 ile boot diski olarak kurulumu leopard i kurdugum hdd yi sectim...

ancak siyah ekran dan baska hic bir sey gozukmuyor. tiger 10.4.8 i de ayni makineye ve ayni hdd ye kurmustum ve ayni yontemlede acmayi basarmistim! sorunun ne oldugunu bir turlu anlayamadim, lutfen yardim edermisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bldmn -- 19 Ocak 2008; 13:09:37 >
  • arkadaşlar ben şu dosyayı çektim "JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3.iso"

bunu pc ye hem xp , hem mac olarak nasıl kurabilirim. tek hdd var ve ikiye bölmeyi düşünüyorum. Ayrıca bunu kurduktan sonra Leo ya nasıl yükseltebiliriz veya Leo'nun direk kurulumunu mu bulmam lazım.

Sistem

amd 3500
    7600gs ekran
    Epox Nforce4 anakart
    1 gb ram
    vs vs
  • ARKDŞLAR
    yaklaşık 1-2 haftadır... orjinal leopard dvd sini pc ye kurabilen insanlar varmı diye araştryrm...
    turkiyede bunu başarabilmiş birisine denk gelmedim.. ama yurtdışında dolu var...http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=76404

bu site hepimize yardımcı olucaktır...

http://forum.insanelymac.com
  • emule'den indirdiğim mac os zart zurt falan filan sonunda Loepard yazıyor işte. 4.37Gb büyüklüğünde bi dosya. neyse
    indirdim bunu yazdım dvd'ye, sora başladım kurmaya mac'i, herşey güzel gitti, bitti kurulum işte açıldı mac felan dil şeçimi saat ayarı şeçimi falan filan derken sistem düzgün bi şekilde açıldı.
    sora bakıyım dedim internete giriyor mu. evet güzel bi şekilde nete de girebiliyorum.
    FAKAT!...
    internetten indirdiğim dosyarı kuramıyorum...
    hdd'ye indiriyor ama kurmuyor lanet olası leopard. şöyle bi hata veriyor.
    işte bilmemne dosyası yazılamıyor falan filan ( tabi ing. yazıyor)

böyle bi sorun ile karşılaşan arkadaşım varsa ve de çözmüşşe ilgilenirse sevinirim.
    leo sistem çok hoş herkeze tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackmask84

emule'den indirdiğim mac os zart zurt falan filan sonunda Loepard yazıyor işte. 4.37Gb büyüklüğünde bi dosya. neyse
    indirdim bunu yazdım dvd'ye, sora başladım kurmaya mac'i, herşey güzel gitti, bitti kurulum işte açıldı mac felan dil şeçimi saat ayarı şeçimi falan filan derken sistem düzgün bi şekilde açıldı.
    sora bakıyım dedim internete giriyor mu. evet güzel bi şekilde nete de girebiliyorum.
    FAKAT!...

böyle bi sorun ile karşılaşan arkadaşım varsa ve de çözmüşşe ilgilenirse sevinirim.

indirdiğin dosyaların mac uyumlu olması lazım. mesela normal bir programı, atıyorum nero onu leopard a kuramassın mac versiyonunu bulman lazım tabi var ise. gerçi bu bilindik birşey. sorundan bunu anladım ama

Bu arada Leopard mı kurdun? Şu dosyanın linkini ö.m den yollayabilirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincourt -- 21 Ocak 2008; 15:29:33 >

• merhaba arkadaslar ben pcme mac os 10.5.1 kurdum su anda sorunsuz calısıyor yalnz ses alamıorum anakarım gigabyte p35 ds3L ses kartı onboard bi patch atmammı gerekior interneten bununla ilgilibi dosya indirdim ama icinden kext dosyası cıktı onuda nasıl kullanacımı bilmiorum yrdm ederseniz sevinirim
  • Arkadaşlar ben bir Packard Bell MB85 Kullanıcısıyım.Ayriyetten abim grafiker olduğu için Macbook PRO su var (ıntel core2 2.33Ghz).Fakat o sürekli çalısitığı için macbook u kullanmaya fırsatım olmuyor bende bu sebepten packard bell ime mac os x kurmayı istiyorum.Fakat 40GB lık MOMOBAY harici bi usb 2.0 Hddye.İlk sayfalarda arkadaşın bahsettiği "XxX_OS_x86_10.4.11_Install_Disc_Intel" versiyonu dün torrent olarak bulup çektim 2.44 gb olarak.Nero ile de kalıp olarak 6x te yazdırdım.Sonrasında makineye takarak reset attım.Ekrana yazı geldi ve macosx install için bir tusa basın gibi bende bastım bircok yazı cıktı falan filan bu yazılar ekranda akarken söle bi sekilde hata vererek kaldı "SAM Multimedia;READ or WRİTE = failed, ASC = 0x02, ASCQ = 0x00" bu hata dvd den mi kaynaklanıyo anlamdım.Daha önce bu sorunla karsılasan oldumu? yada bilen var mı ? eğer yardımcı olursanız çok tesekkür ederim. Bu arada packard bell in özellikleri şöyle; İntel Core 2 Duo (santa rosa) T7300 2.0Ghz / 2GB 667mhz ddr ram / Nvidia G8600gs 256mb paylasımsız ekran krt. / 160 gb sata HDD Bu sistem sse3 de destekliyor yani sistemden sorun olcağını sanmıyorum. bu konuda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.Okuduğunuz için sağolun.

• quote:

Orjinalden alıntı: ersinklc

quote:

Orjinalden alıntı: blackmask84

emule'den indirdiğim mac os zart zurt falan filan sonunda Loepard yazıyor işte. 4.37Gb büyüklüğünde bi dosya. neyse
    FAKAT!...

indirdiğin dosyaların mac uyumlu olması lazım. mesela normal bir programı, atıyorum nero onu leopard a kuramassın mac versiyonunu bulman lazım tabi var ise. gerçi bu bilindik birşey. sorundan bunu anladım ama

Bu arada Leopard mı kurdun? Şu dosyanın linkini ö.m den yollayabilirsen sevinirim.

cevap için teşekkürler arkadaşım ama, o olayı biliyorum yani, mac uyumlu olması gerektiğini. sorun hdd'ye bişi yükleyemem. sanırsam dosya sistemi ile ilgili bişey ama çözemedim daha. neyse denemeye devam.

bu arada leo kurdum sistemime. link'ini istemişsin Emule'den Mac Osx 10.5 Leopard Pc x86 diye aratınca çıkıyor. hadi kolaygelsin...

• Arkadaşlar bir önceki mesajımda bir hatadan bahsetmiştim.Onu f8 e basarak -v yaparak hallettim.Ve boot ekranını geçtim.Apple ın kurulum menüsü geldi.US englishi sectim ileri dedim gerekli driverlarıda işaretledikten sora hdd secimini sordu.Ben de momobay ux-2 modelli 40gb usb 2.0 harddiskimi secicektim fakat görünmüyordu sonra disk ultity a girerek usb hdd yi önce erase yaparak ardındanda macos journaled'e çevirerek macos formatına cevirdim.Ardından partition yaparak 2 parçaya böldüm.Sonrasında ileri dedim ve checking install disc dedi 100 e kadar doldu.Tam yüklemeye geçicekken şu hatayı verdi. "There were errors installing the software" "Please try installing again." fakat 3-5 kere denedim.Aşağıya hatayı aldığım ekranı koyuyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

USB hdd yi tek bi parça halinde ikende denedim olmuyor.

• Arkadaslar bu sorunu cözemeden baska bir sorun cıktı macos un disk ultity bölümünden hdd mi biçimlendirmiştim macos journaled biçiminde gene olmadı.Fakat bununla kalmadı makıne bıosta hdd yi görmesine rağmen xp yada vista kuracağım zaman hdd olarak görmüyo gene mac x86 menusunden girip disk ultity i acıp ceviriyim pc formatına dedim fakat bi tek ms-dos fat32 i var NTFS yok fat 32 halnde cevirincede görmüyor.Su an icin hdd yi nasıl ntfs e cevirebilirim.Cunku makneye ne vista nede xp kurabiliyorum.Acil olarak cvplarınızı bekliyorummmmm......
  • Arkadaşlar 2 kez kurulum yaptım dvd'den sorunsuz bir şekilde boot edebiliyorum. ancak hdd den boot etmiyor. f8 ile -s yapıp giriyorum. kurulu bölümü flag 1 ile işaretliyorum. update. quit yapıp çıkıyorum. ancak olmuyor.

delirmek üzereyim yanıt bekliyorum. lütfen yardımcı olun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meios

Arkadaşlar 2 kez kurulum yaptım dvd'den sorunsuz bir şekilde boot edebiliyorum. ancak hdd den boot etmiyor. f8 ile -s yapıp giriyorum. kurulu bölümü flag 1 ile işaretliyorum. update. quit yapıp çıkıyorum. ancak olmuyor.

delirmek üzereyim yanıt bekliyorum. lütfen yardımcı olun.

arkadasım kurulum sırasında mbr disk olarak mı kuruyorsun aynı sorun bendede vardı mbr secince sorun ortadan kalktı bide ole dene
  • bendede hala gideremediğim b,i ses problemi var
    kurmayı basardım ama ses kartımı tanımadı gigabite p35 ds3l anakart seskartı onboard alc888 chipset patch buldum attım ama geene yemedi yanlıs mı yaptım acaba die dusunuorum bilgisi olan varsa nasıl halledicemi solerse sevinirim

sistemim okadar kusursuz ve duzgun calısıoki ses cıkmaması batıo gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeinhell -- 24 Ocak 2008; 14:38:33 >
  • Arkadaşlar yukarıdakı soruma cvp verebilecek olanınız yok mu ? yoksa makineyi servise götürücem...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.