Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Settlers

@kesbi, direk yüklemeyi denedin mi? Yani ben ilk yüklememde bile hiç bir sürücü veya paket seçmedim, standart kurulum yaptım. Bir arkadaşda senin gibi seçmeyi denemiş başarılı olamamıştı.

Bir kerede sadece ekran kartını seçerek denemiştim ama bide direk ileri diyip geçeceğim bakalım. Yalama olacak bilgisayar yakında
  • kesbi ekran kartı GMA X3100'ü seçmeden devam et. Birde SMBIOS'u 667 olanı seç.
  • arkadaşlar sistemimde daha önce pardus ve xp kuruluydu. xp ve pardus 160 gb'lık sata diskimde 80er gb'lık partitionlarda. geçen gün 80 gb'lık normal ide diskime de mas os x leopard kurdum. ancak leopard kurulumundan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda (mac os x'in olduğu disk primary master olmasına rağmen) mac os x hiç bir şekilde görmeyerek direk olarak karşıma grub geldi ve pardus'mu xp'mi seçeneği sundu. grub'da mac os x yoktu. daha sonra ben de bilgisayarı kapatıp sata diskimin (pardus ve xp'nin kurulu olduğu disk) kablolarını çıkartıp pc'yi yeniden açtım. mac os açıldı. mac os'un ilk açılış ayarlarını yaptıktan sonra pc'yi kapatıp sata diskin kablolarını taktım ve pc'yi açtım. bu sefer açılışta direkt olarak mac os açılıyodu (darwin bootloader da sadece mac os seçeneği vardı) grub pardus ve xp den eser yoktu. sorunu nasıl çözebilirim. açılışta grubla başlayıp pardus xp ve mac os olmasını istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

• arkadaslar merhabalar laptopa os x kurmak istiorum bi defa denedim ama kurulum ekranina gelmeden hata aldim hangi versiyonu yuklesem en uygun ve stabil olur birazz yardimci olursaniz cok sewinirim bilgisayarim hp pavilion dv6750

http://www.beliscity.com/laptops_browse_laptops_by_brand_hp/c15_129_698/p11154/hp_pavillion_dv6750_amd/product_info.pakistan.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGreen7

arkadaslar merhabalar laptopa os x kurmak istiorum bi defa denedim ama kurulum ekranina gelmeden hata aldim hangi versiyonu yuklesem en uygun ve stabil olur birazz yardimci olursaniz cok sewinirim bilgisayarim hp pavilion dv6750

http://www.beliscity.com/laptops_browse_laptops_by_brand_hp/c15_129_698/p11154/hp_pavillion_dv6750_amd/product_info.pakistan.html

valla ben mac os x leopard 10.5.5 ideneb v1.3 olan versiyonu kurdum. kendisi driverları otomatik olarak algıladı. sistem çok hızlı açılıp kapanıyor. ama yukarda belirttiğim gibi boot sorununu çözemedim.

• sal arkadasim bende yakin bi zamanda deniyim o zaman sonucu burda paylasirim ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: seabis

kesbi ekran kartı GMA X3100'ü seçmeden devam et. Birde SMBIOS'u 667 olanı seç.
    Az önce hiçbirşey seçmeden denedim sonuç aynıydı. Sonra dedim Allah ne verdiyse dene. ICHx çipset seçtim, 667 bios seçtim, RTL... ethernet, ALC888 ses, x3100 ekran, fixlerden alttan 4 tanesini ve tüm applicationları seçtim. Bu sefer gri elmayı geçiyor mavi ekran geliyor 2 sn kadar sonra gidiyor siyah ekran geliyor ve sol üstte mouse çıkıyor . Sonra mouse bir topaç olup dönüyor sonra yine mouse simgesi oluyor. Durmadan böyle yapıyor. Harddisk ışığı düzensiz aralıklarla yanıp sönüp duruyor. Acaba dedim bişeyler mi yapıyor ama yok. 20 dakikadan biraz fazla bekledim ama yok bişey. Acaba daha fazla beklemem mi gerek? Yoksa yanlış olan başka birşey mi var?

• Merhabalar;

Sistemimde;

Gigabyte GA-G33-DS3R Anakart
    Intel Q6600 QuadCore İşlemci
    Asus Ati HD3850 Chipsetli bir Ekran Kartı
    ve 4 GB Ram mevcut

Ben bu pcye mac osx 10.5.4 kurmak istiyorum fakat birtürlü başarılı olamadım :(

kurulum bitiyor sistem kendini resetliyor ve yeniden açılışta elma işaretinde takılıp kalıyor...

Bu problemi nasıl çözeriz yada sizin bir öneriniz varmı ?

Şimdiden Teşekkür Ederim...

İyi Çalışmalar....
  • ŞOK.... ŞOK....ŞOK....

SONUNDA ASUS M51e İATKOS U KURDUM SORUN BİOSDANMIS ARKADASLAR İNTERNETTEN MODİFİYE EDİLMİS BİOSUMU BULDUM VE MEVCUT BİOSUMU GUNCELLEDİM SONRA KURULUM BASLADİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcink -- 16 Kasım 2008; 17:04:20 >
  • Nerden buldunuz acaba? Benimkininde vardır belki.
  • http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=90505&st=1260

kesbi bu adresden buldum ben baya ugrastirdi su anda tekrar wistaya gecdim driver problemi yasadim bayram tatilinde caliscam ustunde umarim yardimci olur
  • MSI VR330 ile MacOsX kurabilen oldu mu acaba? Ben bir tane eski dağıtımla denemiştim başaramamıştım. Becerebilen biri varsa hangi iso'yu denemeliyim?
  • Arkadaşlar makinama bugun Jas 10.4.8 AMD/İNtel sürümünü kurdum. Ama çalıştırana kadar belki bi 30 defa azimle en baştan kurmuşumdur
    Sistemim ; Amd x2 4200+ 939p , Asus a8n-e anakart , Ati HD 3650 512mb pci-e , 120gb+250gb ide seagate ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc84 -- 20 Kasım 2008; 7:56:19 >
  • bu arada forumda dolaşırken arkadaşların çoğu <apple logosunda kalıyor, 20 dk beklememe ragmen ekran gelmiyor vs < gibi yorumlar gordum. arkadaşlar bu sorunun kaynağı büyük olasılık ekran kartından dolayı yapmaktadır. driver lar uyumsuzo ldugu zaman geçmiyor ekran. bende belki bi 10 defa kurduktan sonra bunu farkettim. zaten uyum saglıyorsa acılacaktır. uyumsuzsa sürücüleri kaldırıp oyle yuklemeyı deneyın. Bende nette HD 3650 ün tiger la uyumlu driver ını bi turlu bulamadım. sadece monıtorun cozunurlugunu değiştirmeyi buldum. bide uyumlu sürücü olucak. ahhhhhh ah.. çok güzel işletim sistemi.. program sıkıntısı var biraz , gerçi arandıgında her türlü programı bulmak mümkkün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nc84

bu arada forumda dolaşırken arkadaşların çoğu <apple logosunda kalıyor, 20 dk beklememe ragmen ekran gelmiyor vs < gibi yorumlar gordum. arkadaşlar bu sorunun kaynağı büyük olasılık ekran kartından dolayı yapmaktadır. driver lar uyumsuzo ldugu zaman geçmiyor ekran. bende belki bi 10 defa kurduktan sonra bunu farkettim. zaten uyum saglıyorsa acılacaktır. uyumsuzsa sürücüleri kaldırıp oyle yuklemeyı deneyın. Bende nette HD 3650 ün tiger la uyumlu driver ını bi turlu bulamadım. sadece monıtorun cozunurlugunu değiştirmeyi buldum. bide uyumlu sürücü olucak. ahhhhhh ah.. çok güzel işletim sistemi.. program sıkıntısı var biraz , gerçi arandıgında her türlü programı bulmak mümkkün.

yok dostum o sorun ondan kaynaklanmiyor bende de ayni sorun wardi bios u guncelledim sonra 20sny sonra gecti o ekrandan

• quote:

Orjinalden alıntı: icphedia

Kalyway 10.5.2 DVD ile AMD_1052_Patch_test_1 seçerek kurulum yaptım. IDE Harddisk MBR partition table seçerek yapılandırıldı.

Anakart - MSI K9A2-CF
    İşlemci - 5200+
    Ram - GEIL 2x2GB 800Mhz.
    Ekran Kartı - HD 2600 XT GDDR4
    DWD-RW - ASUS - 1814BLT SATA
    HDD - IDE 80GB (kurulum bu diske yapıldı. tek partition)
    HDD - SATA 320GB

Kurulum yaklaşık 2 saat kadar sürdü ve problemsiz tamamlandı. Halbuki Zephyroth ile 10-15 dk. arasında tamamlanıyordu (Zephyroth ile SATA diske kurulum yapılmıştı. etken olabilir.)
    Ağ kartını otomatik tanıdı.
    Ekran kartında problem yok. 1680 x 1050 çözünürlük te sorunsuz kullanıyorum.
    USB henüz denenmedi.

Ses Stereo olarak görünüyor. 5.1 çalışmıyor.
    Sleep yaptıktan sonra sorunsuz geriye dönüyor ancak döndükten sonra ağ kartını yeniden başlatmak gerekiyor.

bende de hemen hemen aynı sistem var MSI K9A2 CF
    AMD 5200+
    4GB ram
    2x250 seagate sata HDD
    1x60 ide HDD (Mac için bunu kullanmayı düşünüyorum)
    M-Audio ses kartı
    HD 3850 ekran kartı.

ne yaptıysam başarıı olamadım waiting for root device yazısını görmekten bayılmak üzereyim :) sb600.kext koyarak yaptığım iki DVD yğkledi ama reboot olduğunda sistem açılmıyor.

siz tam olarak ne yaparak bu sistemi kurabildiniz, yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

ben bu güne kadar bir cok version denedim hepsi tam olmadı yukluyo acılmıyo kılıtleniyo
    ya tam secenekleri tutturamadım yada asus la uyusmadı
    taki bi arkadas kalway 10.5.2 kur diyene kadar tek seferde kurdum
    bir tek ses kartım creative audigy 7.1 onu kuramadım

asus x38
    dvd rom sata nec

İDENEB 10.5.5 de iindirip kurdum o sorunsuz sanki daha da iyi calısıyo duyurulur

su ses kartınıda halletsem super olacak ama
  • remote destop icin ne yapmam gerek xp deki gibi uzak masa ustu baglantisi ile baska pc ye baglanmak istiyorum
  • Ben artık pes ettim. Direk mac olan partitionu formatlasam kalkmış olurmu. EFİ bootloader açılmama gibi bi sorun yapar mı? Linuxta oluyorya hani?
  • Selam google'da saatlerdir arama yapıyorum ama aradığımı bulamadım sonunda sağlam bi siteye yazıyim dedim. Benim bi kaç tane sorum olucaktı. PCme Windows XP kurulu, hdd'yi bölüp Mac OS X Leopard yükleyip çift işletim sistemi kullanmayı planlıyorum. Aklımda bi kaç soru olduğu için de henüz hdd'yi bölmedim. Şöle ki;

Birincisi; Mac işletim sistemini FAT32 formatına yüklemem gerektiğini okudum. NTFS'e yüklendiği görülmüş mü? Böle bişey olabilir mi? Çünkü benim tüm dosyalarım NTFS üzerine kurulu Windows'un içinde kalıcak ve benim onlara ulaşmam gerekiyo doğal olarak ama yine aldığın duyuma göre NTFS'deki dosyalar FAT32'den okunmadığı yönünde. Bunun için ne yapabilirim, iki format arasındaki bağı kurabilir miyim?

İkisincisi; Dosyalarımı -Uzak Masaüstü bağlantısıyla- paylaştığım bi laptop'ım var, (laptop'a aynı şeyleri yüklemeden pc'mdeki dosyalara ulaşmak için yapıyorum bunu) bu FAT32 - NTFS sorunu dosyalara ulaşımı etkiler mi? Hızlı yanıt verirseniz çok çok sevinicem, şimdiden çok teşekkürler. Kız başıma bu işlere girdim, sizin kadar bilgim yok eğer saçmalıyosam affedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi missbbr -- 25 Kasım 2008; 9:04:29 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.