Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi soruma kendim cevap vereyim. Windowstan mac olan parçayı formatladım ve bilgisayar açılmadı. Bende 3-4 denemeden sonra mandriva ile o kısmı formatlatıp kurmayı başardım. Şimdi açılırken mandirva yada windowsu seçebiliyorum. Bir mac macerası daha burda sonra erdi. versiyonu çıkınca belki daha iyi kurulumlar yaparlar diyerek umutla bekleyeceğim.
  • hp dv6750 laptopuma ideneb 10.5.5 yukledim yuklerken bi sorun cikmadi ama esas sorun yukledikten sora cikti darvin bootloaderda hic biseye dokunmadan baslamasini bekliorum ( sectiimdede bisey degismio ) elmayi gordugum gibi pc restart atio yardimci olurmusunuz o kadar yuklerken aha oldu oh be sonunda falan dedim ama fos
  • o sorunu hallettim ama simdide elmayi gorduumde uzerinde engel isareti oluo still waiting for root device dio sebeb nedir acaba ? kalywayimi denemeliyim
  • Arkadaşlar merhaba, dün akşam win. yaşadığım problemden sonra uzun süre önceki mac aşkım depreşti. kalyway'i indirdim ve dvd'ye yazdım. herşey çok güzel gitti. hiçbir problem olmadan yükleme ekranına geldim. ancak tam leopard'ı harddiske yükleyecekken "There was a problem reading your disc. carefully clean the disc and try reinstalling" diye bir hata aldım.
    harddiski extented, case sensitive vs tüm şekillerde formatlayıp denememe rağmen sorun düzelmedi. hatta 7 zero seçeneğiyle 2.5 saat süren bir format bile attım ama sürekli aynı hatayı aldım. -s ya da -x olarak yükleme yaptığımda dikkatimi çeken "disk0s2 I/O error" diye bir hata vardı. sorun bununla alakalı olabilir mi? eğer bununla alakalıysa nasıl düzelir? harddiskim fujitsu 80 gb. neden böyle bir hata aldığım hakkında bir fikri olan var mı? herşeyi sildik, ona eyvallah, bari mac kurabilseydik

• merhaba arkadaşlar.acer aspire 5920 model bir laptopum var.pm 965 chipset t7100 1.8 işlemci 2gb ram 8600 m gt ekran kartı var.
    --- bu özellikte laptopa kurulurmu mac os.
    ---sse2 desteği olup olmadığını bir türlü ögrenemedim işlemcimin.var mı acaba
    ---aslında vista kullanıyorum ve pek sorunum yok ama görüntü işleme,video kurgu,müzik aranje programları kullanıyorum mac os a gecsem bu programlardaki performansım yukselir mi.
    ---hangi driverlarda sorun yaşarım.

birde hangi rehbere yönelip kuruluma girişeyim . site içinde aradıgım ve okudugum kadarıyla tam olarak basit yoldan kurulumu tarif eden bir yer bulamadım.kısaca aktarırsanız sevinirim.

bu arada 3.66 gb'lık Mac os X leopard kalyway 10.5.2 Dvd amd intel.iso versiyonunu buldum nasıl bir versiyon iyi mi yoksa değiştireyim mi?
  • beyer bendede device time out block hatası gelio ne yapabılırım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: starfish666

merhaba arkadaşlar.acer aspire 5920 model bir laptopum var.pm 965 chipset t7100 1.8 işlemci 2gb ram 8600 m gt ekran kartı var.
    --- bu özellikte laptopa kurulurmu mac os.
    ---sse2 desteği olup olmadığını bir türlü ögrenemedim işlemcimin.var mı acaba
    ---aslında vista kullanıyorum ve pek sorunum yok ama görüntü işleme,video kurgu,müzik aranje programları kullanıyorum mac os a gecsem bu programlardaki performansım yukselir mi.
    ---hangi driverlarda sorun yaşarım.

birde hangi rehbere yönelip kuruluma girişeyim . site içinde aradıgım ve okudugum kadarıyla tam olarak basit yoldan kurulumu tarif eden bir yer bulamadım.kısaca aktarırsanız sevinirim.

bu arada 3.66 gb'lık Mac os X leopard kalyway 10.5.2 Dvd amd intel.iso versiyonunu buldum nasıl bir versiyon iyi mi yoksa değiştireyim mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_15561480/mpage_204/key_/tm.htm#25156923

http://forum.donanimhaber.com/m_15561480/mpage_217/tm.htm#27586567

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=134310

not: wi-fi çalışmıyor, çalışmayacak.

• beyler bende volumes klasörü olusturamıyor volumes/..../basesystem.ksg gibi bişe olusturamıo dio nasıl çözebilirim?
  • harddiskimi achi moddan ide moda nasil alcam ? biostan baktim oyle bir secenek yok bilgisayarim hp dv6750 laptop
  • Merhaba arkadaşlar. Eski pc me mac leopart kurmuş ve kullanmaktaydım. Sistem Tavsiyeleri başlığında da belirttiğim gibi yeni bir sistem topladım. Fakat bu sisteme mac leopard ı kurmayı başaramadım. Herşeyden önce ben en iyisi bir donanım bileşenlerimi yazayım anlayan arkadaşlar mac kurup kuramayacağım konusunda fikirlerini belirtsinler boşuna havanda su dövmeyeyim dedim.
    q9550 işlemci / p5qc anakart / hd 4870 ekrankartı / 500 gb sata hdd / var sistemde.
    Daha önceki sistemde de hdd sata idi fakat kurmayı başarmıştım, bu sistemde bir türlü adam akıllı hdd yi gösteremedim. 500 gb lik hdd yi 128 gb falan görüyor. İlk önce bu sisteme mac kurmak mümkünmüdür konusunda fikir verirseniz çok sevinirim. Ardındanda kurulum önerilerinizi beklerim :P İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

+ek: satırım sisteme göre kurulması gereken dağıtımlarda değişiyormuş. Bu sisteme hangi dağıtım önerilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaoos -- 8 Aralık 2008; 2:53:35 >

• Kaoos 4800 serisi için vga driveri henüz çıkmış değil. Bende de 4850 var ve malesef ekran kartını tanıtmaıyoruz. Bu sebepten en azından şimdilik bu fikrini ertelemni öneriyorum...

İatkos versiyonunu deneyebilirsin...
  • leopard 10.5.2 kalyway kurdum intel işlemcili pc me

tüm kurulum hatalarıyla karşılaştım ve sonunda mac masaüstünü gördüm..
    tek sıkıntım şu an şu sapphire ati radeon x1600 pro pci-e 256mb (0x71c2) olan ekran kartımı tanıtacak driver yüklemekti ve insanelymac forumunda bir takım driverlar buldum ve her yüklediğim farklı driverda tekrar sistemi sıfırdan kurmak zorunda kaldım ya gri elma ekranındaki loding bekle bekle bitmiyor. yada siyah ekranda bekletiyordu. o esnada yapacağım başka bir tek aklıma -x ile güvenli kip dedikleri noktadan giriş yapmak gelsede hiç o kısmada giremedim bu sıkıntılı durumlarda 13ncü defa leopard kuruyorum bu gün :( hangi ati x1600 driverını kurduysam makina restart ettiğimde beni tekrar silbaşa götürdü sıkıldım açıkcası. ekran kartı driverı yükleme konusunda deneyimli bir arkadaş var ise bu konuda bana yardım cı olursa sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba,,

Asus M51Sn modelli laptopıma sonunda Ideneb 10.5.5 i kurabildim ve çalışıyor.
    burcink nickli arkadaşın verdiği linktenhttp://osrom.net/biosmod/ sitesindeki bios update ini kurmadan önce yaptım. Bios update yapmadan önce kuruyordum ama çalışmıyordu ancak bios update ini yaptıktan sonra bu kez kurulum sırasında customize diyip language hariç tüm bileşenleri seçtim.
    Dolayısıyla bios updateinden dolayı mı yoksa eksik bileşenlerden dolayı mı kurulum sonrasında çalışmıyordu bilmiyorum.

Neyse sonuçta şuan çalışmakta ancak Wireless Network Adapter ımı görmüyor. Intel 4965abgn modelli adapter var laptopta
    Nasıl tanıtabilirim ????

• quote:

Orjinalden alıntı: odolu

Arkadaşlar merhaba,,

Asus M51Sn modelli laptopıma sonunda Ideneb 10.5.5 i kurabildim ve çalışıyor.
    burcink nickli arkadaşın verdiği linktenhttp://osrom.net/biosmod/ sitesindeki bios update ini kurmadan önce yaptım. Bios update yapmadan önce kuruyordum ama çalışmıyordu ancak bios update ini yaptıktan sonra bu kez kurulum sırasında customize diyip language hariç tüm bileşenleri seçtim.
    Dolayısıyla bios updateinden dolayı mı yoksa eksik bileşenlerden dolayı mı kurulum sonrasında çalışmıyordu bilmiyorum.

Neyse sonuçta şuan çalışmakta ancak Wireless Network Adapter ımı görmüyor. Intel 4965abgn modelli adapter var laptopta
    Nasıl tanıtabilirim ????

tanıtamazsın!

• Arkadaşlar bir torrent sitesinden leopard dvd'si buldum ve indirdim. Bu dvd hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Dosya boyutu biraz büyük bu yüzden nasıl DVD'ye yazdırmalıyım ve nasıl kurabilirim, osx ama normal PC'de çalışır mı?

Torrent adı : Mac OS X Leopard (full final release)
    Dosya adı : osx-leopard105.iso
    Boyut : 7.5GB

DVD image içeriği;
    - 2adet klasör : "documentation" ve "drivers"
    - autorun.inf
    - Boot Camp Installation & Setup Guide.pdf (belkide herşeyi bu anlatıyor)
    - Read Me.rtf
    - setup.exe

Sistem Özelliklerim;
    - Gigabyte P35 DS3L
    - İntel E2180 2.0 (SSE-SSE2-SSE3-SSSE3-M64T)
    - Palit 8600GT Sonic
    - 1+1GB corsair 667

Eğer indirdiğim DVD'nin işe yaramayacağını düşünüyorsanız önerebileceğiniz Mac osx86 sürümü hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cRChasch -- 21 Aralık 2008; 14:43:57 >

• cRChasch bu indirdiğin dvd orjinal macintoshlara kurulan generic dvd bu dvd ile bilgisayarına kurulum yapamazsın. MacOsX86 İatkos, İdeneb, Kalyway, Jas gibi dvd'ler pc'ye kurulabilen dvd'lerdir. Bunu DVD'ye yazdınman içinde Dual Layer DVD satın alıp Nero ile kalıba yazdır seçeneği ile boot eden bir DVD yazdırabilirsin.
  • seabis Aslında kurulum yapabilirsin. Ama kurulu olan bir macosx sürümü üzerinden(insanelymac forumunda retail kurulumu diye arattırırsan görebilirsin...).

Sistemin osx kurmak için son derece uygun bir sistem. İatkos 10.5.5 versiyonun indirip kullanmanı öneririm. Onun kurulumu kolay ve elindeki sistem bileşenleriyle ilgili bir sıkıntı yaşatmayacaktır. Yani bütün driverlarını tanıyacaktır.kolay gelsin...
  • Merhabalar.Powerbook'uma babam coktugu icin Windows PC kullanıyorum.İkinci El bölümüne yazmak istemedim cunku dikkat cekmezdi :) Uygunsuzsa silinebilir...

Mac OS X Tiger ya da Leopard x86 dvd-si olan varsa bir kopyasını kargoyla yollayabilir ya da Ankara içi elden teslim yapılabilir mi :) Kargo ücreti ya da talep edilirse extra ücret öderim.Makinanın driver problemi yoksa tabi :)

Amd 4800+ 2,50GHZ

Gigabyte MA78GM-S2H

Ses kartı onboard

Ekran Kartı Sapphire GDDR3 512MB PCIEX 2.0 HD3650

baska donanım yok.RAID yerine AHCI kullanıyorum.
  • http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=71779
    odolu arkadaşım buraya bi bak istersen intel 4965 wireless bişeyler yazıyo sanırım tanıtılabilir ama benim tarzanca bunu anlamay pek müsaade etmedi ingilizce bilen biri yardım ederse sevinirim.
  • Arkadaşlar osx86'ya uygun bir pc toplamak istiyorum. Hiç sorun çıkarmayacak donanımları almak istiyorum.

1x2GB Kingston 800MHz Ram'im + 250 GB Seagate Harddiskim ve M-Audio FireWire Solo harici ses kartım var.

Alacaklarım ekran kartı,işlemci,anakart..

işlemci olarak 2.8GHz Intel Core 2 Duo ve ekran kartı olarak ATI Radeon HD 2600 PRO düşünüyorum ama bu işte bildiğiniz gibi en karışık iş anakartlar..

anakart ne almalıyım ?

sistemimde problem var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.