Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Açılışta -v komutu ile başlat. Takıldığı yerde hatayı görürsün zaten. Sanırım STILL WAITING FOR ROOT DEVICE hatasını alırsın...Biosta AHCI mod var mı acaba?

evet böyle bir hata alıyorum bios ayarlarında malesef AHCI mod yok ama benim seriye (Asus F3 Sg) ait edit edilmis bir bios buldum acaba kulansammı diye
    düsünüyorum yada yapabileceğim baska birşey varmı acaba biosla oynamak biraz sakat biriş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbasargan

evet böyle bir hata alıyorum bios ayarlarında malesef AHCI mod yok ama benim seriye (Asus F3 Sg) ait edit edilmis bir bios buldum acaba kulansammı diye
    düsünüyorum yada yapabileceğim baska birşey varmı acaba biosla oynamak biraz sakat biriş.

Selamlar!
    Değiştirilmiş BIOS yükleme, hiç tavsiye etmem. Başka toplamayı dene, kurmadan önce iyice incele, sürücülerine uysun diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 24 Şubat 2009; 16:40:33 >
  • Leopard kuracaklara ipc 10.5.6 for ordinary Pc adlı sürümü öneririm. Sıkıntısızca sürücüleri buluyor. Tam sonuç almak için bir kaç kez yüklemek gerekebilir. Bir kaç seçeneği kendi bilgisayarınıza göre seçmeniz gerekebilir.
  • arkadaslar biosla oynamadam XxX_x86_10.5.6 kurup calıstırmayı basardam cok iyi calısıyor ama tabiki sürücüleri tanımadı.:(

Ekrankartı: NVIDIA GeForce 9300M G normalde 1280x800 calısması lazım ama mac os'ta 1024x768 calısıyor ve
    bu benim için büyük bir sorun grafikerim ve isim gereği hep mac os x kullanıyorum bunun için bir çözüm bilenvarmı cok arastırdım ama bisey bulamadım.

Ethernet Kartı:
    Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller calısmıyor. bunun icin bir cözüm var diyorlar ama birtürlü sürücüsünü bulamadım.

Ses Kartı:
    Realtek High Definition Audio buda calısmıyor.

Wirless
    Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN bu zaten bildiğim kadarıyla calısmıyor ve careside yok.

en azından Ekran Kartı ve Ethernet icin yardımcı olursanız cok sevirim.
  • Arkadaşlar elimde Macosx Leopard 10.5.6 Dvd var şu şekilde ilk olarak image de bi sorun varmı diye bakın isterseniz ..

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0

Xp kullanıyorum f8 yapıp yüklemeyi denedim aynı xp yükler gibi fakat ekran simsiyah kalıyor bi cursor yanıp sönüyor hiç bi değişiklik olmadan öyle kalıyıyor hani xp de cd den önyükleme için bir tuşa basın yeri gibi ama hareket yok. bu dvd'den leopard ı yükliyebilirmiyim sizce ve nerde yanlış yapıyo olabilirim ?
  • sabahtan beri o forum bu forum geziyorum bir türlü adam gibi bi bilgiye ulaşamadım. notebookuma mac os yüklemeyi düşünüyorum ama nerden indiricem bi türlü bulamadım. esasında bir çok linkbuldumda. uyarmı uymaz mı bilmiyorum. işlemcim turion 64x2 2 ghz hp laptop var buna uygun en son mac os u nerden indirebilirim. yada dvd si olan biri kopyasını gönderebilirmi tüm masrafları ben karşılarım.

yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Biraz araştırma ile hemen kaynaklar bulunabiliyor. Geçmişte kurmuştum ve çokda güzel çalışmıştı. Şimdi yeni notebook'uma kurup denemeyi planlıyorum. Kurmak isteyenler için meşhur torrent arama sitelerine girip iDeneb diye arattığınızda 1.4 versiyonunu bulacaksınız. Leopard Osx 10.5.6 versiyonunun paketlenmiş hali mevcut.

Kurulum esnasında mümkün olduğunca karşılaştıklarımı not almaya çalışacağım sanırım yarın sabah kuruyor olurum. Bu arada kurulumu yapacağım notebook "Sony Vaio VGN-Z21XN" umarım sorunsuz çalıştırabilirim.

Aşağıdaki link'den torrent ile indirebilirsiniz.

http://www.mini--nova.org/tor/2289273 " -- " leri kaldırın lütfen.

• dediğini buldum ve indirmeye başladım. ben de hp makina var inşallah sıkıntı olmadan kurarım bunu çok merak ediyorum. sadece net ve office kullanan biri olarak belki geri bile dönmem bu arrada bu türkçe mi. yada nasıl türkçe yapabilirim.

vermiş olduğun link için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 3 Mart 2009; 23:40:15 >
  • Ben kurdum fakat. Kurulum bitince boot:error dedi kaldı... bir türlü açılmadı.
  • indirmesem mi acaba. yada belki bende sorun çıkmaz değilmi.
  • İndir tabiki ben vista ile dual boot yapmaya çalıştım belkide ondan beceremedim.

Çokda vaktim yoktu uğraşamadım. Daha sonra tekrar bakacağım.
  • Arkadaşlar Bende AMD sempron+ işlemcili HP DV6103 laptop var..Düşük özelliklere sahip bir cihaz.Bu cihaza MAC-OS yükleyebilirmiyim.?

Lanet WİNden kurtulmak istiyorum...
    ,
    Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mygokhan -- 4 Mart 2009; 23:31:17 >
  • Edit: Gerek kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergeant_sebastian -- 8 Mart 2009; 12:33:16 >
  • Sonunda stabil ve tüm özellikleri ile tam çalışan bir OSX kurmayı başardım. Bunda birazda macbook'umdan dolayı osx'e aşina olmamında etkisi var tabi.
    kurulum bilgileri şöyle:

sistem:

AMD 5000+
    MSI K9-AGM3 FIH Anakart (AMD690g)
    Zotac GeForce9600GT
    2Gb Ram
    2x80Gb SataII Harddisk

Kullandığım kurulum paketi iPC 10.5.6. Kurulum seçeneklerim şu şekilde oldu:

Kernel: Voodo 9.5.0 (AMD işlemciniz varsa bunu seçmek zorundasınız)
    Kalan kısımı anakartımın sitesinden donanım özelliklerini öğrenip ona göre seçtim. Bu arada uyarayım kesinlikle her donanım kategorisinden 1 tane sürücü seçin

Ekran kartı ilk başlarda çok uğraştırdıysada artık birkaç dakikalık bir işlem haline geldi. NvDanv50HAL.kext ve NVDAResman.kext dosyalarınaki info.plist dosyalarına ekran kartınızın dive id değerini gidiroysunuz, daha sonra kext helper programı ile dosyaları kaydedip, osx86tools ile Ekran kartınız için Efi String oluşturuyorsunuz.

Bu arada eğer ide harddisk bağlıysa çıkartmanızı tavsiye ederim, boot aşamasında problem çıkarabiliyor. Mutlaka ama mutlaka birincil SATA sürücüye kurun.

Kurulum sırasında mutlaka Time Machine Fix'i yükleyin.

Seatbelt Fix'i mutlaka yükleyin.

Still Waiting for root device hatası alıyorsanız, kurulum sırasında doğru chipset sürücünüzü seçtiğinizden emin olun.

Daha önce 10.5.4 kalyway sürümünü denemiştim, gerçekten tambir felaketti, iPC sürümünü yapan arkadaş gerçekten çok başarılı bir yükleme paketi hazırlamış, piyasada bulunan çok sayıda bilgisayara artırk sorunsuzca osx kurabliriz sanırım
    Aklıma gelen tavsiyeler bu şekilde, umarım yardımcı olmuştur

--------------------------------------------------------

Güncelleme: Kurulum sonrası denemeler:

Office 2008 - Stabil Çalışıyor
    Eve-Online - Stabil Çalışıyor (Yüksek grafik kaliteli bir mmorpg)
    CD/DVD Yazma / Lightscribe özelliği - Sorunsuz çalışıyor.
    Time Machine - Sorunsuz çalışıyor
    Restart / Shutdown - Sorunsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 9 Mart 2009; 11:05:29 >

• xxx 10 5 6 mıdır nedir onu indirdim bi hata verdi kaldı. tam olarak hatanın resmini çekip akşama göndereyim. sizler olmasanız bu iş olmayacak. bizim kide ne hastalıkdır ya illa kuracaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

xxx 10 5 6 mıdır nedir onu indirdim bi hata verdi kaldı. tam olarak hatanın resmini çekip akşama göndereyim. sizler olmasanız bu iş olmayacak. bizim kide ne hastalıkdır ya illa kuracaz.

:)) hocam valla insan rahat uyku uyuyamıyo tam kuramayınca şu mereti
  • bu indiridiğim amd ye oluyormu acaba

xxx olan
  • evet mac kullanmaya basladim. ideneb olani kurabildim kurarken bir iki secenek ile oldu valla bilarak degil. ekran kartini filan nasil kurmak gerekiyor yada nasi kuruluyor buna suruculer
  • Phenom II + 8 GB RAM ile çalışır mı iDeneb v 1.4?
  • neyin neyle çalıştığı pek belli olmuyor. ama mad işlemci ise vodo 950 olanı seçiyorsun seçeneklerde.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.