Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kadar ugraşmaya değicek bişey değil. sorunsuz kurup çalıştırmak cok zor. onu bunu tanımıyor aptal bişey. neden kasıyorsunuz.
  • Bunu kurunca sanırım harddisk partition yeniden mac formatına tanımlanıyor. Sonra tekrar windows yüklesek o partition'a (bir de windows 7 denemek istiyorum) biçimlemede sorun olmaz değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

bu kadar ugraşmaya değicek bişey değil. sorunsuz kurup çalıştırmak cok zor. onu bunu tanımıyor aptal bişey. neden kasıyorsunuz.

windowsun gelecek versiyonlarında hangi özellikler olacağını görmek için. windows 7'de mac'deki dock'u çalmışlar muhtemelen windows8'de sürükleyip bırakarak program yükleme olayını çalarlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

quote:

bu kadar ugraşmaya değicek bişey değil. sorunsuz kurup çalıştırmak cok zor. onu bunu tanımıyor aptal bişey. neden kasıyorsunuz.

windowsun gelecek versiyonlarında hangi özellikler olacağını görmek için. windows 7'de mac'deki dock'u çalmışlar muhtemelen windows8'de sürükleyip bırakarak program yükleme olayını çalarlar.

windows mac ubuntu filan umrumda değil hiçbiri babamın şirketi değil ama bence yorumun yanlış. o zaman klasöre tıklayarak açma hatta menü görünümünü sağla tıklama soolla tıklamayıda mac windowstan çaldı. üstelik klasör türü görüntülemeyi ilk windows çıkardı. demekki mac ta windowstan çalmış neyse windows umrumda bile değil hatta mac i baya seviyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termo6556 -- 1 Nisan 2009; 18:57:07 >

• termo6556 senin amiga workbench den haberin var mı arkadaşım?

Amiga Workbench 1.3 1988

Windows 3.1 1990

Kim kimden neyi çalmış? Bilip bilmeden konuşmayalım değil mi? Şimdiye kadar çıkmış olan windows sürümlerinin hepsini kullandım. Bu zamana kadar AAAaaa vay beee bunu da yapmışlar dedirtecek bir şey çıkmadı karşıma. Hep çal hep çal nereye kadar :)

Bu arada benim de macle ilgili bir sorunum var. ideneb 10.5.6 yı kurdum ancak program kuramıyorum. Makineyi resetlemeniz gerekiyor diye hata alıyorum. SATA hdd üzerine kurulu ve elbette acpi ayarını yapıp çalıştırıyorum. Hdd 2 ye bölünmüş vaziyette ve 2 si de mac formatlı. Başka bir sürücü de takılı değil bilgisayarda.
  • Selam arkadaslar

mac os yuklemeye baslarken still waiting for root device hatası alıyorum forumlarda baktım ama cozemedim

denedigim surumler

Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd
    Leopard 10.5.2 Leo4All Vers.3 (Intel y AMD) ikisindede aynı yerde taklıyor

sistemim

Anakart Asus m2n green
    işlemci amd x2 5200+ 2,6ghz
    ekran kartı 8600 gt
    2*2gb 800mhz kingston ram
    sata ve ide dvdrw ım var ikisiylede denedim
    sata harddisk iki bolum mac os icin bir bolumu formatlamadım mac te format atmak icin diger bolumde vista 64 bit yuklu
    fotodaki hatayı alıyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

http://img11.imageshack.us/my.php?image=cimg4115d.jpg

• quote:

Orjinalden alıntı: erhanakt

termo6556 senin amiga workbench den haberin var mı arkadaşım?

Amiga Workbench 1.3 1988

Windows 3.1 1990

Kim kimden neyi çalmış? Bilip bilmeden konuşmayalım değil mi? Şimdiye kadar çıkmış olan windows sürümlerinin hepsini kullandım. Bu zamana kadar AAAaaa vay beee bunu da yapmışlar dedirtecek bir şey çıkmadı karşıma. Hep çal hep çal nereye kadar :)

Bu arada benim de macle ilgili bir sorunum var. ideneb 10.5.6 yı kurdum ancak program kuramıyorum. Makineyi resetlemeniz gerekiyor diye hata alıyorum. SATA hdd üzerine kurulu ve elbette acpi ayarını yapıp çalıştırıyorum. Hdd 2 ye bölünmüş vaziyette ve 2 si de mac formatlı. Başka bir sürücü de takılı değil bilgisayarda.

Amiga Workbench Commodore firmasının bir grafik arayüzüdür. bunun apple la ne alakası var. ve benimle samimi olmadan bilip bilmeden konuşma gibi bir tabiri ne hakla kullanıyorsun. bu zamana kadar windows sana aaa vay beee dedirtememiş olabilir ama şuanda işletim sistemi pazarını %80 ine yakın microsoftun demekki birilerine aaa vay bee dedirtebilmiş.

• Arkadaşlar epeydir bakamıyordum bu konuya. haziran 2008 den bu yana aktif olarak macosx kullanıyorum. Bütün güncellemeleri tamam. MActe çalışan bütün programlar sorunsuz şekilde çalışıyor. ofis/adobun tüm programları/ hatta oyunlar bile Callofduty 4 colinmacrae rally 2008 half life2 vs.vs.

Takılana bilgim kadarıyla yardımcı olmak isterim.

Kolay gelsin herkese...
  • quote:

Amiga Workbench Commodore firmasının bir grafik arayüzüdür. bunun apple la ne alakası var. ve benimle samimi olmadan bilip bilmeden konuşma gibi bir tabiri ne hakla kullanıyorsun. bu zamana kadar windows sana aaa vay beee dedirtememiş olabilir ama şuanda işletim sistemi pazarını %80 ine yakın microsoftun demekki birilerine aaa vay bee dedirtebilmiş.

Grafik arayüzü mü? İşletim sistemi desek biraz daha doğru olmaz mı? Sen ortalığa sallamak için samimiyet arıyorsun da ben mi arayacağım sana sallıyorsun demek için? Windowsun pazara hakim olmasının tek nedeni reklam. Elbette reklam ettiği şeyler çalma çırpma. Windows taki efsanevi tanıtımı hatırla biliyorsan. Sadece basit bir printeri yeni işletim sistemlerine kurmaktan aciz kaldılar insanlar önünde. Bu kadar çalma çırpma olursa olacağı bu işte.

Window arayüzünü ilk kullanan Amiga Workbench. İlk çalan da Mikropsofttur. Bu kadar basit. Nasıl çaldığını merak ediyorsan workbench yazılımcılarından biri de bill amca

Bak aydınlatayım seni.

Sağda billy solda amiganın yaratıcısı ... işte windows ancak bu kadar yaşlı :)

İşte bu durum çerçevesinde bilip bilmeden atıp tutma istersen. İnsanlara yanlış bilgi verme. ;)

• colinmacrae rally 2008 hangi oyun? :) :D Dirt olmasın o?
  • Yarım saat mac kullandıktan sonra windows'tan nefret ettim desem yeridir. Windows 98'den bu yana değişen tek şey temalar :D Nasıl olsa satılıyor diye gazlıyolar windows'u.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanakt

quote:

Grafik arayüzü mü? İşletim sistemi desek biraz daha doğru olmaz mı? Sen ortalığa sallamak için samimiyet arıyorsun da ben mi arayacağım sana sallıyorsun demek için? Windowsun pazara hakim olmasının tek nedeni reklam. Elbette reklam ettiği şeyler çalma çırpma. Windows taki efsanevi tanıtımı hatırla biliyorsan. Sadece basit bir printeri yeni işletim sistemlerine kurmaktan aciz kaldılar insanlar önünde. Bu kadar çalma çırpma olursa olacağı bu işte.

Window arayüzünü ilk kullanan Amiga Workbench. İlk çalan da Mikropsofttur. Bu kadar basit. Nasıl çaldığını merak ediyorsan workbench yazılımcılarından biri de bill amca

Bak aydınlatayım seni.

Sağda billy solda amiganın yaratıcısı ... işte windows ancak bu kadar yaşlı :)

İşte bu durum çerçevesinde bilip bilmeden atıp tutma istersen. İnsanlara yanlış bilgi verme. ;)

böyle bir tartışmanın anlamı yok. güzel olan her şey kopyalanır. bunun bir sakıncası olmadığı gibi memnun edici bir şey. dock sayesinde windows 7 eski windowslar gibi masaüstü simgeleri ile dolup taşmayacak. kimden, nereden gördüğü önemli değil.

• erhanakt Tarih 7 Nisan 2009; 0:50:36
    colinmacrae rally 2008 hangi oyun? :) :D Dirt olmasın o?

Evet colin macrae for mac miş oyunun tam adı :)) Nerden kaldıyse 08 kalmış aklımda
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

böyle bir tartışmanın anlamı yok. güzel olan her şey kopyalanır. bunun bir sakıncası olmadığı gibi memnun edici bir şey. dock sayesinde windows 7 eski windowslar gibi masaüstü simgeleri ile dolup taşmayacak. kimden, nereden gördüğü önemli değil.

Anlamı mı yok? :D

Bunun adı HIRSIZLIK. Güzel, çirkin, iyi ya da kötü fark etmez. Sonuç itibariyle bunu bulan birisi var. Ama bunun aynını yaparsa olay memnun edici bir şey yalnızca kullanıcı açısından olucaktır. Yapan için ise üretiminin çalınmasından başka birşey değil ne yazık ki.
  • ben dell 1520 laptopuma kurabilir miyim onu merak ediyordum ama niçin ilk mesaj editlenmiş? rehber nerede?
  • Sonunda ben de kurmayı başardım. usb drive'a kurdum.

glurhing: Olur. Yalnız kurmadan önceki sisteminin özelliklerini, chipset vs. not et. kurarken lazım olacak.
  • @erhankaktmısın nesin sus artık boş boş yorum yapma. daha grafik arayüzüyle işletim sisteminin farkını bilmiyorsun. hala buralarda sallayıp duruyorsun. çoluk çocuksun. sus büyüklerin konuşsun.
  • Gördüğüm kadarı ile pcye kurulan x86 hackintosh sürümleri stabil değil. Herkesde bi sorun var kiminin wireless, kiminin ses kartı kimin boot problemi. az önce torrentden Kalyway 10.5.2 DVD intel & amd indirmeye başladım ve şu anda 150 mb indirmiş durumdayım ama bu sorunları gördükten sonra iptal ediyorum. mesleğim grafikerlik olduğu için photoshop, corel draw vb tarz programları yoğun olarak kullandığım için mac kullanmak istemiştim ama sanırım bu programları kurarkende problem yaratıyor. Hiç uğraşamıcam en iyisi biraz para biriktirip adam gibi bi MAC almak. başka çözüm yok
  • selam arkadaslar mac os bende kurmak istiyorum güncel versiyonun DVD sini gonderebilecek arkadaslar pm

atabilirlermi intel 2,8 64 bit cpu gigabyte lga anakart hangisini kurmak gerekiyor bilmiyorum şimdiden teşekkür

ederim...
  • Arkadaşlar elimde aşağıdaki sürümler var.

iATKOS v4a - Mac OSx86 Leopard 10.5.4 DVD for AMD
    iDeneb v1.3 Mac OS X Leopard 10.5.5 for Intel/AMD
    iDeneb v1.4 Mac OS X Leopard 10.5.6 Intel/AMD Computer
    iDeneb 10.5.4
    iATKOS v4.1i (10.5.4)
    Kalyway 10.5.2

Bunlardan hangisini yüklememi önerirsiniz? Sistemimi aşağıya ekliyorum.

CPU Türü: DualCore AMD Turion X2 Ultra ZM-80, 2100 MHz (10.5 x 200)
    Anakart Adı: Wistron 303C
    Anakart Chip seti: nVIDIA GeForce 8200M, AMD K11
    Görüntü Bağdaştırıcısı: NVIDIA GeForce 8200M G (256 MB)
    HDD: Samsung Sata 320GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 17 Nisan 2009; 23:46:01 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.