Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ideneb serileri her zaman en başarılısı bana göre. 10.5.6 en yeni sürüm olduğu için daha iyi tabi ki fakat bu sürümde bazı donanımlar çalışmaz oldu. mesela intel anakartlardaki usb kontrolcüsü. her yeni sürüm çıktıkça böyle sorunlar çıkabiliyor yani sırf 10.5.6 ile alakalı değil. eğer pc sorunsuz çalıştırırsa 10.5.6 en iyisi.

insanelymac forumlarının en üstünde paylaşımlı nvidia kartların desteklenmediği yazıyor. 8200m sanırım düzgün çalışmayacak ama belki çözümü vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

ideneb serileri her zaman en başarılısı bana göre. 10.5.6 en yeni sürüm olduğu için daha iyi tabi ki fakat bu sürümde bazı donanımlar çalışmaz oldu. mesela intel anakartlardaki usb kontrolcüsü. her yeni sürüm çıktıkça böyle sorunlar çıkabiliyor yani sırf 10.5.6 ile alakalı değil. eğer pc sorunsuz çalıştırırsa 10.5.6 en iyisi.

insanelymac forumlarının en üstünde paylaşımlı nvidia kartların desteklenmediği yazıyor. 8200m sanırım düzgün çalışmayacak ama belki çözümü vardır.

peki 10.5.5 kursam onun yerine?
  • arkadaşlar bu gün iATKOS v4a - Mac OSx86 Leopard 10.5.4 DVD for AMD kurmaya çalıştım. Boot'a başlarken -v komutunu girdikten sonra aşağıdaki ekran çıkıyor. en altında da aniden Starting... çıkıp anında restart atıyor. Sebebi nedir acaba? Yoksa diğer sürümleri mi deneyim? ne dersiniz?

• sistem açılırken bir tuşa basıp -x seçeneği ile güvenli modda dene olmazsa -v yaparak hata mesajını görebilirsin. ben de 10.5.6 sürümünü dün kurdum. bazı sürücüleri seçince bilgisayar açılmadı. o yüzden hiç sürücü veya program falan seçmeden kurulum yaptım oldu.

bir de yukarıdaki soru 10.5.6 kursam ekran kartı çalışır mı anlamındaysa cevabı hayır olacak. çözünürlük(bu belki olur) ve qe/ci desteği olmaz yani.
  • arkadaslar bende mac osx kurmak istiyorum sistemim soyle :

:: anakart gigabyte p31es3g işlemci intel e5200 core duo ekran kartı ati hd 2600 pro sagate 320 gb sata hdd ::: hangi mac osx i kurmam gerekiyor elinde dvd si olan yollayabilecek olan varmı pm ile yada email ile irtibat kurabilirmi benle yardımlarınız için teşekkür ederim
  • arkadaşlar şu çalışır mı bu çalışır mı gibi sorularla vakit kaybetmeyin. kimse bir başkasının asus abcsdokfsdalkfdsa54448 model anakartının mac os uyumluluğunu falan bilemez. mac os leopard'dan itibaren 10.5.0 diye anılıyor. en güncel leopard 1.5.6 dır. buna göre malum yerlerden arama yapıp uygun bir sürüm bulup deniyorsunuz. tüm donanımı eksiksiz tanısa bile mesela restart veya power off fonksiyonu olmaz ya da tüm pc işlerinizi leopard ile hallederken çat diye çöker sonra mağdur olursunuz. önceden çoook uğraşıp %100 uyumlu sistem yapmaya çalışasnız bile bir yere kadar gider.
    sonuç olarak deneyin görün. bir problemle karşılaşırsanız hata kodunu nete yazıp arama yapın. fazla da beklentiniz olmasın.
  • Arkadaşım sorunun çözümünü buldum. Yabancı bir kaynaktan. Uyguladım ve şimdi sıkıntı yok. Seatbel diye bir fix var. onu kurman gerekiyor. iDeneb dvdsini takıp dvdden başlat. install ekranına geldiğinde customize kısmından bütün işaretleri kaldır. sadece seatbel fix i işaretle. tabi eğer istersen power off ve power restart fixlerini de işaretleyebilirsin. İyi günler.

quote:

Orjinalden alıntı: erhanakt

termo6556 senin amiga workbench den haberin var mı arkadaşım?

Amiga Workbench 1.3 1988

Windows 3.1 1990

Kim kimden neyi çalmış? Bilip bilmeden konuşmayalım değil mi? Şimdiye kadar çıkmış olan windows sürümlerinin hepsini kullandım. Bu zamana kadar AAAaaa vay beee bunu da yapmışlar dedirtecek bir şey çıkmadı karşıma. Hep çal hep çal nereye kadar :)

Bu arada benim de macle ilgili bir sorunum var. ideneb 10.5.6 yı kurdum ancak program kuramıyorum. Makineyi resetlemeniz gerekiyor diye hata alıyorum. SATA hdd üzerine kurulu ve elbette acpi ayarını yapıp çalıştırıyorum. Hdd 2 ye bölünmüş vaziyette ve 2 si de mac formatlı. Başka bir sürücü de takılı değil bilgisayarda.

• arkadaşlar iatkos 10.5.5 v5i versiyonu güncellenebilir şekilde kurup 10.5.6 güncellemesi yaptım tanınmayan doananımlarımı tanıttım şuan herşey sorunsuz çalışıyor yalnız güncellemden sonrada öncede kapanma sorunu yaşıyorum , restart dediğim sorunsuz yapıyor ama shutdown yaptığımda yukardak aşağıya bi ekran inip restart etmemi istiyor sanırım bu kernel panic , bu sorunun nasıl çözebilirim acaba ?
  • Arkadaşlar iDeneb v1.4 Mac OS X Leopard 10.5.6 Intel/AMD Computer kurdum makineye kurulumda sorun çıkmadı disk araçlarından diski formatladım extended olarak ve kurulum yaptım ancak kurulumdan sonra restart istedi ve açılışta elma menüsünde takılıyor boot etmiyor ? neden olabilir sistem MSI laptop intel işlemci anakart fikri olan?
  • Şimdi farkettim de kurulumda sorun yok diski formatlıyorum sonra da kurulum yapıyorum ancak startup girdim şimdi disk belirlemek için orada sadece idenepCD'si ve network var bu nedenle boot etmiyor sanırım kurulum sonrası ?
    Bir de diski formatlarken Mac Os Extended formatlamak yeterli mi?
  • arkadaşlar sadece tek bir sorum var. intel tabanlı laptopa ipc 10.5.6 ppf5 final kuracağım daha denemedim çünkü korkuyorum. şundan korkuyorum;

şimdi ben bu maci sorunsuz yükledim herşey iyi diyelim benim şuan kullandığım vistaya ne olacak? vista c partitionunda, maci d'ye kuracağım. acaba açılışta vistamı mac mi diye soracak mı? yoksa vista mac kurunca yok mu olacak?

şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaslar benim de bu konuda bir sorunum var. Kalyway 10.5.1 yükledim laptopuma denemek icin, sistemi acamiyorum. Kurulum tamamen gerceklesmesine ragmen, boot icin partitionu atadiktan sonra baslangicta hard diskin isigi sürekli yanar bicimde kaliyor. Setup'a tekrar girip de diski kontrol ettigimde verilerin orada olduklarini görebiliyorum. Hard disk baglantisinda sorun yok yani. Sistemim biraz eski,

Dell Latitude D600
    Intel Centrino 1.6 GHz
    768 MB DDR Ram
    30 GB Hdd (4500 Rpm)
    Ati Radeon 9000 (32 MB) ekran cipi

Bu durum neden kaynaklaniyor olabilir? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkürler...
  • Fikri olanlardan yardim bekliyorum.
  • Evet arkadaslar, kimseden ses cikmadi. Kimse bu isle ugrasmiyor artik sanirim. Herneyse, ben bir OS kurmayi basardim diger sistemime. Malum, bazi sistemlerde bazi sorunlar cikabiliyor. Asagida kurulumunu tamamladigim sistemin son hali sudur:

Dell Inspiron 6000
    Intel Centrino 1,6 GHz (Pentium M)
    Intel GMA 915 128 MB
    30 GB HDD
    Broadbom 440x Ethernet
    AC97 ses

Kurulumunu sorunsuz tamamladigim isletim sistemi de "JaS MacOSX 10.4.8"

Bu isletim sistemini kurarken, elimdeki sistem kendi monitörüyle acilmiyor. Bunu birkac yabanci forumda da okudum, benzer sorunla karsilasilmis. Ben de external monitör taktim ve kuruldu. Bundan baska su sistemleri kurmayi denedim, ama basarili olamadim:

- Kalyway 10.5.4
    - iPC 10.5.3
    - Leopard Client Server 10.5.4 (Bunda driver sorunu olmadi, ancak serial sorun oldu. )

Sistemin son hali asagidaki gibi:

Darisi yapamayip kafayi yemek üzere olanlarin basina. Benim az kalmisti.

Bu arada, Broadcom 440x etherneti tanimiyor. Bir islem yaparak tanitmak gerekiyor. Merak eden olursa onu da anlatirim...

• Arkadaşlar merhaba ben sistemime Kalyway 1.5.2 kurdum herşey normal çalışıyor fakat
    ne zaman JDownloader programını açmaya kalksam sistem kernel panic mesajı verip restart istiyor.
    Hata kodunda bilgi mesajı:
    Error getting a referance to IODeviceTree:/Options

Yaptığım araştırmada bunun bios ayarı ile alakalı olduğunu ver harddisklerin AHCI modta çalıştırılması
    gerektiği ile ilgili bir yazı okudum. Sorunum; biosumda bu ayarı yapabileceğim bir menu bulamamam.
    Biosumun ana ekranının imajını sayfaya thumbnail olarak ekliyorum.

Biosun menulerinin görebilmeniz için tümünün imajını aldım. Aşağıdaki linkten indirir bir fikir verirseniz çok
    sevinirim.
    Saygılarımla

Sistem bilgilerim:
    Mainboard: Gigabyte GA-945GCM-S2L | Pro: Intel Dual Core E2180 | Chipset: Intel 945 GC Express
    | Bios Version: f6b | Video: Onboard | Hdd: Samsund 80 Gb Ide + WD Sata 500 GB

Samsung 3 partisyon 2 xp + 1 kalyway 1.5.2 (updated 1.5.3 ve kalyway vanilla kernel) kurulu

Bios ayarlarım 12.2 MB:
    http://ul.to/vgmn49

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tommik -- 26 Mayıs 2009; 21:02:47 >

• Sistemi leo4all ile bir güzel kuruyorum her şey tıkırında kuruluyor dvd den boot ediyor ama 3-4 gün sonra boot etmemeye başlıyor ve mac kayboluyor neden oluyodur?
  • ben tamı tamına 2 haftadır anam dinim ağladı bunu yüklemek için tırlatmak üzereyim arkadaşlar inat etti olmiyacam diye denilenlerin hepsini yaptım üstüne üstelik gittim birde 1 tane ıde 80 GB hdd aldım fat 32 biçimlendirdim yine olmadı olmadı olmadı herşey harfi arfine yapiyorum bu resimlerin hepsini printerdan yazdım herşey yükliyor bitiyor reset atiyorum açmiyor belki işletim sistemindendiye leopardı indirdim olmadı 10.5.8 indirdim olmadı 10.5.6 indirdim olmadı birde 10.4.4 indirdim oda olmadı bilgisayarımın özelikleri
    anakart :asus M2A-VM
    İŞLEMCİ : AMD 4200 x2
    rem :4 gb mushkin
    ekrankartı :nıvıdıa 9400gt
    herşey normal olarak yükleniyor reset den sonra açılmıyor bu konuda bilgisahibi arkadaşlardan yardım isriyorum hakattrn oynatmak üzereyim

+ bunu kurabilecek bir babayitin olduğunu sanmıyorum vazgectim zaten pes ettim beyaz bayrakkkkkkk aklımı seviyorum kayıp etmek istemiyorum
  • Ben iPC 10.5.6 final surumunu indirdim ancak daha kuruluma baslayamadan dvd ile boot etmeye baslarken bir hata mesaji aliyorum acaba bana yardim edermisiniz acaba benim laptopun ozelliklerinden mi kaynaklaniyo buhata yoksa ipc surumunden mi yardimci olabilirseniz sevinirim aldigim hata mesaji su sekilde:

Please contact the Voodoo kernel dev team with a photo of the information printed below,along with a description of your system configuration and what you were doing at the time the kernel panic occurred.We apologize for the inconvenience.
    panic(cpu 1 caller 0x00378698): "Process 1 exec of /sbin/launchd failed,errno 2\n~0/VoodooKernel/xnu-1228.7.58/bsd/kern/kern_exec.c.2889
    Debugger called: (panic)
    Backtrace (CPU 1),Frame:Return Address (4 potential args on stack)
    0x79dfbe48:0x12b08c (0x45bcf0 0x79dfbe7c 0x133119 0x0)
    0x79dfbe98:0x37069b (0x48f724 0x6206e4 0x2 0x0)
    0x79dfbef8:0x3521b4 (0xb9cec50 0x7e 0xb8b894c 0x80000001)
    0x79dfbf38:0x37fb5d (0xb647e40 0x0 0x0 0x656874)
    0x79dfbf68:0x129112 (0xb647e40 0xffffff7f 0x79dfbf98 0x136973)
    0x79dfbfa8:0x1a813d (0xffffffff 0x1 0x270000 0x79ca0000)
    0x79dfbfc8:0x19f244 (0x0 0x0 0x19f0eb 0xb645060)
    Backtrace terminated-invalid frame pointer 0
    BSD process name corresponding to current thread: init
    MAC OS version:
    Not yet set
    Kernel version:
    Darwin kernel version 9.5.0:Sat Dec 6 19:39:54 IST 2008;Voodoo;Release 1.0:xnu-1228.7.58/BUILD/obj/RELEASE_I386

bu hata ile ilgili bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim tesekkurler

• Darwin/x86 boot v5.0.132-Chameleon v1.0.12
    Build date-2008-11-16 17-37-29
    1023MB memory
    VESA v2.0 16MB (ATI RV380)
    Use keys to select the startup volume

hd(0,1)diskos1
    hd(0,5)
    hd(0,6)
    hd(0,7)

press enter to start up darwin/x86 with no options or you can:
    Type -v and press enter to start up with diagnostic messages
    type ? and press enter to learn about advanced startup options

boot:

bu sorunu alıp çözümü bulan yok mu yav
  • arkadaşlar amd althlon x2 işlemcili bir laptop um var arkadaştan bir cd aldım o bu cd ile pc sine mac yükledi ama bende değişik bir durum ortaya cıkıyor herşey tamam yükleniyor boot fln tam ama : Loading HFS+ file : [/System/Library/Extension/TMSafetyNet.kext/Contents/MacOS/TMSafetyNet] from 4230480
    gibi bir hata alıyorum aslında hata vermiyor sadece orada takılıp kalıyor. bunun sebebi nedir nasıl düzelebilir tam orada takılıp kalıyor hiçbirşey yapmıyor! yaklaşık 45 dk 1 saat bekliyorum hiçbir şey yok imleç yanıp sonuyor fakat klavye işlemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classyounger -- 11 Temmuz 2009; 14:32:27 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.