Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0
  • Arkadaşlar şuan 10.4.8 kullanmaktayım fakat divx izlemek istediğimde quick time ile tam ekran olmuyor real player altyazı desteği yok VLC ve Mplayer da ses var görüntü yok. Daha önce bu sorunla karşılaşmış veya sonunun çözümünü bilen birileri varsa ve yazarlarsa çok memnun olurum. Sistemde Perian 1.1.4 çözücü kurulu.
  • arkadaşlar yüklerken bu hata ile karşılaşıyorum. nette arandım ama bulamadım nasıl çözeceğimi bu sorunu. yardımlarınızı bekliyorum

• en son çıkan 3. parti donanım sürücü listesi burdan donanımıza uygun sürücü olup olmadığına bakabilirisini.

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/3rdPartyDrivers
  • arkadaşlar hp nx6125 10.4.8 de kurulum sorunsuz tamamlanıyor ancak sistem açılırken aple logosunun altında dönen yuvarlak çubuklar donuyor makine hiç bi şekilde tepki vermiyor bi süre sonra bi müzik çalıyor ve tuşlara bastıkça bi adam ingilizce bişeyler konuşuyor quick start fln gibisinden anladığım kadarı ile pc donmuyor bi yerlere kadar geliyor ancak ekranda hiç bişey yok yardım edin lütfen:(((((((((((

• kimse cevap vermeden bişeyler buldum aşşadakileri yapmam gerekiyomuş ama nasıl :S:S:s
    NX6125
    1. After installation boot directly into single user mode (-s)
    2. DMA: Replace the "AppleGenericPCATA.kext" in order to get DMA working [[7]]
    3. Video: Add the PCI-ID of your Radeon to /System/Library/Extensions/CallistoHAL.kext/Info.plist (The PCIID should be 0x59551002)
    4. WLAN:

4.1. Remove the "/System/Library/Extensions/AppleAirport2.kext" (make a backup)

4.2. Add your PCIID of the WLAN chip (4318) to "/System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/AppleAirPortBrcm4311.kext/contents/Info.plist"

5. Load the ApplePS2 Keyboard and Mouse driver with kextload
    6. Delete "/System/Library/Extensions.kextcache" and "/System/Library/Extensions.mkext"
    7. Reboot and have fun!

ANLADIĞIM KADARIYLA -s yapıp root olarak açacağım makineyibazı dosyaları silip bazılarını değiştireceğim ama hangi komutlarla yapacağım bunları anlayamadım :S

• yaa arkiler ben mac kurmayı başardım ama ufak tefek sorunlar var donanım boot vb.
    mesela il açarken 30 saniye veriyo enter deyince hhd nin 2bölümü çıkıyo seçiyon bunun daha kolay bi yolu var mı?
  • Ben Mac os X i sorunsuz sekılde kurdum. System Güncellestirmesinide yaptım fakat yüklendikten sonra restart atması gerekıyor. Restart atmaya hazırlanırken donup kalıyor sistem :S Sorunu cozemedım acaba uyumsuz driverlar yuzundn mı ? :S Ayrıca Nvidia 8800GT 512mb Ekran kartı kullanıyorum Mac için driverını halledemedım :S Yardım ederseniz cok sevinirim :)
  • slm arkadaslar bende ASUS F3SR dizüstü PCme MAC kurmak istiyorum???
    kururlum olur mu? en uygun sürüm hangisi? sistemde çalışır mı çaliştiranlar war mı? yada ne gibi sorunlar meydana gelir?
    şimdiden çok tesekkür ederim

T7250 core duo
    HD2400 ATİ
    4 gb kingston Ddr2 667
    250 gb western digital HDD
    intel wireless
  • bende asus m51sn'e mac kurmak istiyorum leopard 10.5.2 retail dvd (intel) indirıyorum olurmu bu bi soralım yetkili arkadaşlara
  • Arkadaslar bende Leopard 10.6 versiyonunu indirdim,notebookumda windows 7 kullanıyorum 2. işletim sistemi olarak kurmak istiyorum, konfigurasyonu ile uyumlu olup olmayacagı hakkında fikirlerinizi paylaşırmısınız.

Lg R510
    Intel PM45 Express
    CPU: Intel Core 2 duo P8600(2.4GHZ)
    LCD: Fine Bright 15.4" WXGA LED LCD
    Video: NVIDIA Geforce GT130M(512MB VRAM)
    Memory: 2GB+2GB DDR2
    HDD: 320GB SATA HDD
    ODD: DVD Super Multi(DL)
    Wired LAN: Gigabit Integrated Fast Ethernet
    Wireless LAN: Intel WiFi Link 5100AGN
    http://resim.donanimhaber.com/m_33398994/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coren

Arkadaslar bende Leopard 10.6 versiyonunu indirdim,notebookumda windows 7 kullanıyorum 2. işletim sistemi olarak kurmak istiyorum, konfigurasyonu ile uyumlu olup olmayacagı hakkında fikirlerinizi paylaşırmısınız.

Lg R510
    Intel PM45 Express
    CPU: Intel Core 2 duo P8600(2.4GHZ)
    LCD: Fine Bright 15.4" WXGA LED LCD
    Video: NVIDIA Geforce GT130M(512MB VRAM)
    Memory: 2GB+2GB DDR2
    HDD: 320GB SATA HDD
    ODD: DVD Super Multi(DL)
    Wired LAN: Gigabit Integrated Fast Ethernet
    Wireless LAN: Intel WiFi Link 5100AGN
    http://resim.donanimhaber.com/m_33398994/tm.htm

Bu konuda pek fikrim yok, ancak bende kuramadım iDeneb 10.5.8 kurmaya çalıştım hiç başlamadı bile..

Siz 10.6 X86 olanını mı indirdiniz? Eğer böyleyse nerden indirdiğinizi öğrenebilir miyim?

• Selam

Ben de 10.6.2 yi indirdim. Anakartım Gigabyte gax58 Extreme. ilk baştaki elma görünüyor restard oluyor. -v ile denediğimde 4-5 tane kernel görebiliyorum ve orada restard oluyor. AHCI ayarlarıyla ilgili 4-5 tane denemem oldu hepsinde aynı. Daha önce de ideneb 10.5.8 denemiştim onda da tamamen aynı idi..

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Bu konuda pek fikrim yok, ancak bende kuramadım iDeneb 10.5.8 kurmaya çalıştım hiç başlamadı bile..

Siz 10.6 X86 olanını mı indirdiniz? Eğer böyleyse nerden indirdiğinizi öğrenebilir miyim?

10.6 x86yiTorrentleechten indirdim ama benimde suan bir problemim var nrg uzantili dosyayi winrar ile acmaya calistigimda arsivde bir bozulma olmamasina ragmen hata veriyor, Acaba arsivi mac icindemi acmak gerekiyor.
  • Arkadasimin macbookunda arsivi acmayi basardim ve usb diske sorunsuz aktarip internetten diger dosyalari ekledim ama daha pcye kurmayi denemedim, kurma islemini bitirdikten sonra goruslerimi paylasacagim.

arkadaslar flasdiski hazirladiktan sonra birincil boot device olarak sectim ama asagidaki yazilardan ileri gidemiyorum cozum onerilerinizi bekliyorum.

Boot0: GPT
    Boot0: Testing
    Boot0: Testing
    Boot0: Done

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coren -- 10 Aralık 2009; 18:33:45 >
  • arkadaşlar JaS.10.4.8 sürümünü cbox dizüstü bilgisarıma kurdum. Kurulum esnasında intel işlemci ile ilgili olan şeyleri ,x11 i ve diğer lazım olan bileşenleri seçtim ve yükledim. Bilgisayar boot oluyor apple logosu çıkıyor bu esnada işlem yapan animasyonda dönüyor. En son masaüstünün çıkıcağı zaman ekran mavi olarak donup kalıyor.imleç fare hareket etmiyor. Problem ne olabilir. Bu arada bilgisayar intel 915 ekran kartı kullanıyor.
  • boot ettıkten sonra yukleme ekranı gelınce klavye ve mouse donuyor bunun bır cozumu varmı
  • Hemen Söyliyim Kılavye ve Maouse Mutlaka USB çıkışlı olsun yoksa böyle hatalar oluyor.

bende sorunu olan arkadaşlara elimden geldigince yardım ederim.
    tam olarak
    Anakart Modeli :
    İşlemci :
    Ram :
    Ekran Kartı :

ve hangi versiyonu kurdugunu yazsın. İdeneb , iatkos vs vs

ve Wriless KArt varsa Yazın. Pek ümit yok bu aralar. wrilesss adaptör almak en iyisi. buyrun arkadaşlar sorularınızı bekliyorum. ama açıklayıcı yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLaVaT_GeTiR -- 9 Şubat 2010; 0:45:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

arkadaşlar bu gün iATKOS v4a - Mac OSx86 Leopard 10.5.4 DVD for AMD kurmaya çalıştım. Boot'a başlarken -v komutunu girdikten sonra aşağıdaki ekran çıkıyor. en altında da aniden Starting... çıkıp anında restart atıyor. Sebebi nedir acaba? Yoksa diğer sürümleri mi deneyim? ne dersiniz?

arkadaşlar bu arkadaşın hatasıyla karşılaşıyorum ne yapmam gerek lüften yardım edin... sistemim imzamdaki gibidir.

• birçok post cevapsız kalmış kimse bişey bilmiyor mu bu konu hakkında... restart problemine çözüm nedir
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.