Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • melankolik yanlış birşeyler yapmışsın galiba. ben dell 1300 e yükledim. canavar gibi çalışıyor. ama galiba sen 10.4 ü yükledin...bulabilirsen 10.6 yı yüklesene....performans fena değil......
  • Bu sefer IDE disk üzerine kurdum ama yine problem var. birsürü yazı akıyor ve sonunda şurada kalıyor;

Kernel Version: Darwin Kernek Version 8.8.1: Sat Dec 22:18:27 AZOT 2006;semthex:/nebukadnezar/BUILD/obj/RELASE_i386

Ne yapabilirim?

osx 10.4.8
    40gb ide hdd
    amd64
    nforce4
  • Arkadaşlar aşağdaki ekran kartını nasıl tanıtıcaz bu mac e bulmadım driver i çözünürlük 1024*768 ten yukarı çıkmıyor yardım!!!

Mac Os 10.4.8 - Ati 9550 Radeon
  • Bu gun mac os x 10.4.8 e 1. sayfadan univesal ati-nvidia driverini yukledim mac os restat attıktan sonra o yazılaın bulunduu siyah ekanda oturum açıldı gibi bişey yazıyor ingilizce arkadases felanda gelio normal senki herşey arkada normal ama kodlar önde bidaa yeniden başlattım kodladan sonra monitö stand-by konumuna geçti.

Daha sona yeniden kurmayı denedim busefer costumiuze yaptım odan ati drivers ı seçti yukleme bitikten sonra yine aynı sorunu wedi.

Sona bende ati katı söktüm şu an on board 64 mb lık ekan katından yazıyorum o callisto progamının linki kırık acaba ilgilenebilimisiniz.

Atiyi kullanmak istiyorum
  • İyi günler

mac os indirmem için düzgün çalışan bir link varmı.emulede baktım bir sürü bir şeyler var.indirip hüsran tehlikeside cabası.
    Ayrıca illa dvd şartmı cd image yokmu.DVD im yokda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qklavye

İyi günler

mac os indirmem için düzgün çalışan bir link varmı.emulede baktım bir sürü bir şeyler var.indirip hüsran tehlikeside cabası.
    Ayrıca illa dvd şartmı cd image yokmu.DVD im yokda :)

torrentten indir, jas 10.4.8 amd/intel ss2/sse3 patched dvd , dosyanın adı. image olarak neroda yazdır.
  • emulede [--OS.v.10.4.7.JaS.x86----].Mac-OS-X-10.4.7-AMD.Intel-(JaS)-ISO-Repack.rar buldum iniyor.2.9 gb .alakasız bişi çıkmaz inş. bittorent de bulamadım benzer bişi.
    bu arada 5-6 tanede olsa CD halinde bulma şansım yokmu.

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

torrentten indir, jas 10.4.8 amd/intel ss2/sse3 patched dvd , dosyanın adı. image olarak neroda yazdır.
  • arkadaşlar 2 adet 320li hdd var 50 /50 gb lık yer ayırdım macos icin fakat hdd leri görmyor ne yapmam lazım
  • Merhaba

hdd mi öce aşağidaki gibi partitionlara ayırdım.

disk0s1 24 gb primary fat32 windowsxp için
    disk0s2 10 gb primary fat32 mac osx için
    disk0s5 40 gb logical fat32 arsiv için

Önce disk0s1 e xp yi kurdum. C:\ ye chain0 dosyasını ekledim. Boot.ini yide değişirdim. Sonra disk0s2 yi mac a göre formatlayıp mac osx 10.4.8 i kurdum.
    disk0s2 aktifleştiği için mac osx i açıyor. Daha sonra tekrar disk0s1 i aktif yaptım. Fakat açılışta ntdrl eksik dedi.

Mac os x ile açınca xp bölümünü görüyorum ve ntdrl dosyası yerinde duruyor. Mac in açılışında f8 tuşuna basınca seçme şansı geliyor yine xp yi seçince ntdrl eksik diyor.

Bir türlü dual boot yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalgul -- 24 Şubat 2007; 11:27:14 >
  • mac 10.4.6 yı indirdim iso halindeydi ve yazdırdım
    vmwarede kurmayaı başardım fakat hdd de çalıştıramadım
    -v yazıp komutlar geçtikten sonra mavi olan ekranda kalıyor bunun bir çözüm yolu varmı bilgi verirseniz sevinirim
  • mac os x kurulum dvd si ile xp in olduğu bölümü aktif hale getirdim.
    xp kurulum cd si ile kurtarma konsolundan fixmbr ve fixboot komutlarını verdim. yine ntdrl eksik dedi.
    xp yi yeniden kurdum ama sonuç değişmiyor. Nerede hata yaptığımı bilmiyorum.
    Dual boot için başka yöntem varmı?
  • evet arkadaşlar şu dual boot olayını tam olarak anlatacak biri yok mu?
    daha önce de yazdım
    hdd yi üçe böldüm
    1 xp
    2 mac os
    3 fat depo
    xp ye chain0 koydum boot.ini yi düzenledim açılışta liste geliyo macos x i seçiyorum ama açılmıyo linux gparted cd ile boot edince oluyo yada xp de diskparttan ayarlayınca
    şimdi bunu düzeltecek açılışta düzgün bir boot kurmayı anlatacak biri yok mu
  • Merhaba Asshy

Benzer bir problem bende de vardı. Yukarıda durumu anlatmıştım. Artık dual boot olayını hallettim.
    Chain0 dosyasını ve boot ini dosyasındaki düzeltmeyi kaldırdım. mac osx in olduğu bölümü aktif yaptım ve darvinden seçimimi yapıyorum.
    İlk sefer hemen olmadı darvinden xp seçince ntdrl hatası veriyordu. Elimdeki lisanslı recovery den değil de kopyalanmış bir xp cd den yeniden xp kurdum xp açıldı. Tekrar mac olan bölümü aktif yaptım ve denediğimde her ikiside açıldı.
    Şimdi xp yi yeniden lisanslı kuruyorum. Umarım hallolacak. Darvin e devam.
    İyi şanslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalgul -- 25 Şubat 2007; 15:22:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalgul

Merhaba Asshy

Benzer bir problem bende de vardı. Yukarıda durumu anlatmıştım. Artık dual boot olayını hallettim.
    Chain0 dosyasını ve boot ini dosyasındaki düzeltmeyi kaldırdım. mac osx in olduğu bölümü aktif yaptım ve darvinden seçimimi yapıyorum.
    İlk sefer hemen olmadı darvinden xp seçince ntdrl hatası veriyordu. Elimdeki lisanslı recovery den değil de kopyalanmış bir xp cd den yeniden xp kurdum xp açıldı. Tekrar mac olan bölümü aktif yaptım ve denediğimde her ikiside açıldı.
    Şimdi xp yi yeniden lisanslı kuruyorum. Umarım hallolacak. Darvin e devam.
    İyi şanslar...

selam mehmetalgul
    tamam ama darvinde nasıl ayarladin olayi yani sürekli macos active yaptin ve darvinin boot listini kullanıyorsun anladığım kadarıyla ama nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assyh -- 25 Şubat 2007; 16:43:20 >

• Söylediğin gibi sürekli mac os x in olduğu bölümü aktif yaptım. Bunun için iki yöntem kullanıyorum.
    Birincisi bilgisayarı mac osx kurulum dvd sinden boot edip kuruluma başlamadan utility den komut satırına düşüyorum ve "fdisk -e /dev/rdisk0" sonra "p" komutu ile diskin durumunu görüyorum ve "f 2" yazıp ikinci bölümü aktif yapıyorum "write" ve "exit" le çıkıyorum.
    İkinici yol ise "hirens's boot cd" yardımıyla boot edip acronis ve benzeri bir programla (hirens cd de mevcut) aktif bölümü değiştiriyorum.

Mac os bölümünden açılışta "f8" e basıp (basılı tutup) hda0,1 , hda0,2 seçenekleri geliyor. birincisini seçince xp açılıyor, ikincisinde osx ten.
    Eğer normalde xp bölümü aktifken xp açılıyorsa mac bölümü aktif olunca darvin problemsiz çalışıyor. (darvin boot loader in xp boot u ile alakası yok. Mac kendi boot loaderini kendi bölümünün başına kaydediyor. ) Tabiki bu yönemde xp de herhangi bir chain0 dosyasıyada boot.ini değişikliği yapmıyorsun. Orjinaliyle kalıyor.

Eğer xp boot loader ile çalışmak istiyorsan mac kurulumundan sonra xp yi aktif yap. boot.ini ye chain0 ı ayarla. Bende xp boot listesi geliyor ama mac ı seçince tekrar aynı listeye düşüyor. Kısaca chain0 bende işe yaramıyor.

Benim şimdiki problemim f8 e basmadan darvin in ekranda kalmasını sağlamak. onun için mac ta bir dosyaya 8 sn lik bir ekleme yaptım ama işe yaramadı. Bakalım araştırıyorum.

• @mehmetalgul

cevap için teşekkür ederim fakat daha önce çalışıyordu yani bilgisayarı açınca liste geliyordu seciyordum hangisini seçtiysem o açılıyordu chain0 ile yapmıştim ama şimdi 10.4.8 kurdum bu yöntem çalışmadı yine liste geliyor mac seçersem siyah ekran geliyo öyle de kalıyo ancak dedigin gibi partition ayarlayan herhangi bir boot cd ile secim yapıyorum ama bu iş uzun sürüyo
    yani burada hata nerede ki ?
    belki partition ayarlarında bir hata vardir yani ne biilim
  • arkadaşım ben macosx 10.5 leopard indirdim. sen siteye bunları destekleyen anakartlar yazmışsın çok güzel cpu falan yazmışsın. benim harddisklerim ntfs biçiminde bunları macosx kurarken değiştirmek zorunda mıyım? ayrıca bütün hardisklerime format mı ayymam mı gerekiyor? ekran kartım geforce 5500 işlemcim amd 3500++ böyle bir sisteme macosx kurabilir miyim senden ricam acil cevpalarsan çok sevinirim iyi geceler....
  • meraba arkadaslar ben yeni mac os x 10.4.1 i kurdum,msn 5.1 i calistirdigi halde 6.0.2 i calistirmiyo bunun sebebini ogrenmek istiyorum
  • peki turan hocam ben bunun updateni yüklesem sorunum hallolurmu bide bunun updateni yükleyebilirmiyim kırık versiyonuna
  • asus p5b board a macosx kurabilen varmı usb dvdrw harici herangi bi yöntemle kurulabiliomu ne yaptıysam cd yi görmesini başaramadım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.