Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VMware ile fiziksel sürücü oluşturdum ve Mac os yüklendi.

Aynı işlemleri sata disk ile denedim.Still waiting for root device yazısı çıkıyor..

IDE diske kurayım dedim.Herşeyi tamamladı.Elma amblemi çıktı.Sonra da girilme işareti gibi bir işaret çıktı ve öyle kaldı.Sorun ne olabilir arkadaşlar....
  • Sistemim ASUS 945 PE ... intel 2,4 işlemci .. ati 9600 pro ekran kartı ... DVD den boot ediyorum F8 yapıyorum gelen ekranda -v yazıyorum bir süre sonra takılıyor kalıyor herhangi bir hata mesajıda vermiyor bir türlü dos ekranını geçemedim nedendir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeArSEmre

klavye mause problemini atlattım şimdide Harddiskleri görmüyor

M2NPV-VM Anakartım donanım testlerinde "SATA works with AppleNForceATA.kext" diyor ne anlama geldiğini bilen varmı

TeArSEmre senwww.formuz...deki bana DVD gönderen TeArs mısın .. ben süvari :) .. naber hala çözemedin sende sorununu anladığım kadarıyla ne zormuş be kardeşim şu MACOSX i yüklemek daha doğruysu sitabil çalışan bir tane bulmak :)
  • evet kardeş ben heryerdeyim o deil de elimdeki 10.4.1 i 10.4.8 nasıl yükseltcem kimse bişey yazmıyor ya
  • yok kardeş demek istediğim elimdeki DVD yükseltmek kurmadan direkt İso suna müdahale ederek ayrıca kurulabilen macos internette dolaşıyor başlığına komple baktım inan

JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSe2.SSe3.v1p ppf 640 mb acaba bununla yapabilirmiyim yoksa bu işletimsistemin update mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninja_developer -- 21 Mart 2007; 12:48:02 >
  • Bu kurulum rehberi süper olmuş...Tebrikler
  • eyvallah aradığım cevap buydu o zaman 10.4.8 i indircez
    bide leopard kırılırmı onu beklesemmi ?
  • Arkadaşlar windowstan sıkıldım Mac OS kurmaya karar verdim ama bendeki bilgisayar ile uyumluluğu konusunda hiçç bir bilgim yok. bendeki sistem
    islemci: p4 3.2 model 640
    anakart: asus p5ld2
    ram : 512 x 2 (533)
    onboard seskartı realtek ALC882
    onboard ethernet kartı Marvell Yukon 88E8053
    ekran kartı :msi 6600gt 128
    hard disk: 2 x samsung sata2(intel raid var bozucam olmuyomuş sanırım raid ile)
    mouse keyboard...falan filan
    (mac os u okuldan alıcan hangi sürümü olduğunu bilmiyorum ama sadece 64 bit lik varmış)
    bana çok sorun yaratırmı kurmada bu sistem.

birde linuxtaki gibi program geliştirmek için derleyici tarzı şeyler dvd içeriginde varmıdır.
    yardımlarınız için teşekürler
  • http://www.osx86project.org/ burdan bakabilirsin kardeş uyumluluğa
  • öncelikle uygun konu başlığı bulamadığımdan sorunu burda yazdığım için pardon.

ibook makinemde mac osx tiger 10.4.9 işletim sistemi kullanıyorum.

hediye edilen Linksys marka bir skype telsiz telefonum var modeli CIT200 ve mac osx uyumlu yazıyor.

lakin bu telefonun içinden mac uyumlu bir yazılım çıkmadığı gibi, günlerdir uğraşmama rağmen telefonu bilgisayara tanımlayamıyorum dolayısıyle kullanamıyorum.

tavsiye üzerine skymacmate isimli bir programcık indirdim.

ama sorun sanırım usb device'nin hem skype'de hem de sistem preferences sound içinde bulunan output sekmesinde görünür olmaması...

usb device'yi buralarda nasıl görünür yapabilirim.

bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

herkese kolaylıklar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

Realtek 8139 cipsetli network kartları 10.4.8 de yemiyor bi türlü tanıtamadım

evet bende öğrendiğimde çok şaşırdım, bizim en sorunsuz kartımızdı 8139 ancak yine de çalışır hale getirmenin bir yolu var, şöyleki;
    10.4.8 ve 10.4.9 için PCGenRTL8139Ethernet-1.2.0.zip dosyasını Insanelymac'den çekip kurarak çalışır hale getirebilirsiniz ancak 10.4.8 kullanacakların 8.8.1 kernel ile ionetworkingfamily.kext 1.5.1 versiyonuna sahip olduğuna emin olması lazım. ya da en güzeli jas'ın 10.4.9 güncellemesini yapıp (ben öyle yaptım ve şu an 8139 problemsiz) sonra PCGenRTL8139Ethernet-1.2.0.zip'i kurun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uphuck

quote:

GenesisHellsing

sistemin uyumlu gibi görünüyor, 10.4.8 dvd si ile yap kurulumu, demo-noid de en yeni 10.4.8 dvd leri bulabilirsin, xcode tools var compile için.

biraz geç oldu ama teşekürler.
    bende şu an 10.4.4 sürümü var sorunsuz yüklüyor ama bi türlü harddisk ten boot edemedim.
  • evet üstatlar bir sorunum da benim var anakartım gigabyte 8i915gDuO ve üzerinde viaraid sata controller 6410 chipseti var haliyle utilities ekranına gelince hdd ler yok buna bir çözüm var mı acaba (bu ekrana kadar herşey normal) kurmaya çalıştığım MacOS10.4.8 sürümü.
  • arkadaşlar yeni bir sistem almayı düşünüyorum.

elimde 10.4.8 jas var ve bununla hangi donanım tam uyum sağlar?

yardımcı olursanız sevinirim.
  • turanX üstat teşekkürler nihayet mac i kurdum ve gerçekten çok hoş bir işletim sistemiymiş. peki aynı hdd ye mac ile beraber diğer işletim sistemlerini vista pardus vb... gibi nasıl kurarım bir iki denemem oldu (önce vista ardından mac ve sonra pardusu kurdum grubu düzenledim ama vista eksik dosya olduğunu yazarak açılmadı mac ise daha değişik bir hata verdi).ama olmadı.
  • vista dual boot ta sorun çıkarıyor, iyice forumundan incelerseniz sıkıntıya girmezsiniz.
  • merhaba arkadaşlar,

intel wireless kartlar için umut var mıdır?
  • Arkadaşlar saatlerdir bütün mesajları okudum,saat şuan sabahın 4ü:)bende mac osx e geçmeyi düşünüyorum ama sistemim uygunmu?

Anakart :Abit kn9 ultra
    İşlemci :Amd athlon x2 3800
    Ram :Twinmos 1gb ddr2 667
    Ekrankartı :Palit 7600Gs Sonic
    Hdd :Samsung 250Gb Sata II
  • Üstatlar mac'ı, vista pardus mac sıralaması ile kurdum vista ve pardus grupta anlaşıyorlar ve açılıyorlar yanlarına mac'ı kurduğum zaman ise mac diğer ikisini ulaşılamaz hale getiriyor . şimdi ikinci bir hdd ye mac'ı tek başına kurdum diğer hdd de ise vista ve pardus kurulu başka bir çare bulamadım (macı açacağım zaman tek başına açıyorum). şimdi asıl sorunumu yazayım anakartımın üzerinde biri

onboard(Broadcom NetLink BCM5789 Gigabit Ethernet Controller)

diğeri pcı (3Com 3C905B-TX Fast EtherLink XL 10/100 Adapter) de

takılı olamak üzere iki tane ethernet kartım var ve mac ikisinide tanımıyor bir çaresi varmı mac ile nete bağlanabilirsem onun üzerinden bilgi paylaşıp uygulama daha kolay olacak.
    Şimdiden Teşekkürler.
  • http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1964

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1987

Arkadaşlar bu iki anakartın macos uyumu hakkında bir şey bilen, veya bildiklerinden bir yoruma ulaşibilen varsa ve paylaşırsa çok mutlu olacağım.

teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.