Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, bende sony vaio fs415m model notebook var.
    Bilgisayarımın;
    1.73Mhz centrino islemci
    Intel i915PM anakart
    1Gb RAM
    80 Gb harddiski var.

Acaba MAC OS kurabililir miyim?
    Kurabilirsem wireless modem konusunda sorun yasar miyim?
    Yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.
  • MacOsx kurabilirsiniz, ancak wi-fi konusu problemli denemenizi tavsiye ederim.
  • cok uzun iş yaw
  • aslında dualbot olayını tam olarak açıklasa bir arkadaş
  • arkadaşlar ben anlatıldığı gibi amd sistemime mac os kurdum daha sonra kendi restart attı ve mac os açıldı ayarlarıda yaptım sonra kullandım 1-2 saat fakat internet ayarlarını yapamadım kapattım bilgisayarı 1 saat sonra geldim ve bilisayarı açtım gakat mac os açılmadı. gri elma olan başlangıç sayfası açılıyo yüklemeye çalışıyo sonra ekranın ortasında küçük bi girilmez işareti çıkıyo ne yapmam lazım bilen var mı arkadaşlar? teşekkürler
  • hada
    Arkadaşım sen boşver AMD'yi
    al bir DS3 babalar gibi kurarsın.
    İstersen ana kartı ben alayım sana.
    H.ada'cığım

Yeni çıkan ana kart ve ekran kartlarının uyumluluğuyla ilgili bilgiye ihtiyacım var.
    Mesela MSI - P6N SLI PLATINUM
    ve
    PALIT - 8600GT SONIC
    ile kasa toplamak istiyorum.
    Forumu epeydir araştırıyorum. Net bir bilgi bulamadım. 1000küsur $ verip topladığım sistem mac osX çalıştırmazsa
    kahrolurum Windows gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jamesjoice

hada
    Arkadaşım sen boşver AMD'yi
    al bir DS3 babalar gibi kurarsın.
    İstersen ana kartı ben alayım sana.
    H.ada'cığım

Yeni çıkan ana kart ve ekran kartlarının uyumluluğuyla ilgili bilgiye ihtiyacım var.
    Mesela MSI - P6N SLI PLATINUM
    ve
    PALIT - 8600GT SONIC
    ile kasa toplamak istiyorum.
    Forumu epeydir araştırıyorum. Net bir bilgi bulamadım. 1000küsur $ verip topladığım sistem mac osX çalıştırmazsa
    kahrolurum Windows gibi.

Ben 16 çekirdeklileri beklemeye karar verdim. Sanırım beraber bekliyoruz

• Kanına girecem masrafa sokacam ben seni pazartesiyi bekle
  • quote:

Orjinalden alıntı: jamesjoice

Kanına girecem masrafa sokacam ben seni pazartesiyi bekle

Akıllandım ben, yok artık. Yani bilmem ki. Aslında sanki ihtiyacım varmış gibi Üfffffff. Gelme sen yavvvvv
  • Arkadaslar ikiye bolunmus harddiskimin bir parcasina 10.4.7'yi kurdum. (Sistem konfigurasyonum asagida) Kurulumu turanx arkadasin anlattigi gibi yaptim. (Gercekten cok mukemmel bir anlatim tekrar tekrar tesekkurler) Kurulum esnasinda herhangi bir sorun yasamadim. Sistemi actiktan sonra 1 saat kadar kurcaladim. C'deki bilgilerime falan ulasabiliyordum herhangi bir problem yoktu. Daha sonra restart ettim. Ancak acilmadi ve 'No operating system found' yazisi karsima cikti. Sonra kurulum DVD'si takip ondan boot ettim ve calistirdim. Bu sekilde birkac kere acip kapattim ve kullandim. Ancak Window'sa bir daha ulsamadim. Sistemi formatlayip Windowsu tekrar kurdum.
    Acaba ayni harddiske hem mac os hem de windows kuramaz miyim? Forumda bilgiler biraz karismis. Acaba bu isi iyi bilen bir arkadas turanx'in yaptigi gibi ayrintili bir bicimde neler yapmamiz gerektigini anlatabilir mi? Tesekkurler...

"Vaio fs415m
    1.73 centrino işlemci
    intel 945pm anakart
    1Gb RAM
    80 Gb harddisk
    nvidia 6400 ekran karti"

• Yukarıda başka bir arkadaş da sormuş, halen Intel Wireless'lar için problem yaratıyor mu MacOs? Yüklemek istiyoruz bıktık Windows'tan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysndnz

bende de aynısı oluyordu hard diskleri master ve slave yaptım macosx i masterra kurdum başlangıç olarak onu seciyorum bios tan sorun çözlmüştü belki yardımı dokunur

Master ve slave yapmak nasıl oluyor. Ben kurulumda dvd'den başlamasını seçiyorum bios ayarlarından ve zaten 1 tane hd var bilgisayarda. Master ve slave olayını anlayamadım. Kurulum sonunda boot.plist bulunamadı gibi bir hata veriyor ve macosx'den başlamıyor.
  • Arkadaslar, intel 2200 wireless icin driver (denenmistir)

http://iwidarwin.googlecode.com/svn/trunk/iwi2200/iwi2200.dmg

bu adreste. Bu programi indirip MAC OS'unuza kurun. Kurduktan sonra kurulum dosyasina bir daha tıklayın. Bu sefer yan tarafinda siyah simgeli 'Network selector' yazılı bir dosya bulacaksiniz. Bu terminal programini acacaktir. Terminal ekraninda 1'den baslayarak alt alta yazılı baslıklar goreceksiniz. 1'i tıklayarak 'turn card on' secenegini secin. boylece wireless'ınız acik oldu. Altındaki secenekleri de kullanarak kapsama alanındaki kablosuz aglar gorunecektir. daha sonra istediginizi secip biraz bekleyin. ip adresini aldıktan sonra internete baglanabileceksiniz. Yalnız sunu soylemeliyim, internet baglantısı son derece yavas. Ama yine de kullanmak son derece guzel. Kolay gelsin, saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdknt -- 27 Nisan 2007; 23:08:05 >

• arkadaşlar mac ı kurduktan sonra vista pardus vs.... kayboluyor bu üçünü bir arada kurmanın ve kullanmanın bir yolu yok mu ?bide şu network ayarlarının nasıl yapıldğını anlatsanız mutlu olacaz ...

evet arkadaşlar şu an mac ile netteyim nihayet oldu gigabyte 8i915g duo ana kartımın biosunu güncelledim onboard etherneti disable ettim ve realtech8139 ethernet kartımı pcı slotuna monte edip macı kurdum ve oldu emeği geçerek bize rehber olup konuyu aktaran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

şimdi vista ile beraber nasıl kullacağıma kaldı iş çünkü yan yana geçinemiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seref_ -- 28 Nisan 2007; 19:14:33 >
  • benim mac adresiyle biraz başım dertte onbord ethernetin mac adresini her açılışta yeninden ifconfig ile tanımlamam gerekiyor eğer tanımlamaz isem ağa çıkamıyorum tamam macosx si kullanmak bu zahmete değiyor fakat hani bir çaresi varsa bana yardımcı olabilirmisiniz.
  • dual boot olayını açıklayacak biri yokmu ?
  • dual boot kurluu windows vista ile Mac os

1. Get an prepatched OSX install image.

2. Burn the image to an empty dvd recordable (+R or –R)
    Use your favorite burn program for this (I recommend Nero Burning Rom or Alcohol 120%)

3. Create at least 6GB unallocated space on your harddisk using Partition Magic:
    Start partition Magic
    >> Click on ‘Resize/Move Partition
    >> Move the slider to make the partition smaller and hit OK
    >> Click on ‘Apply’
    >> Close Partition Magic

4. Click ‘START > Run…’ and type ‘diskpart’ (without quotes)

5. Type in (press enter after you typed in a line):

list disk
    select disk [the number of your disk]
    create partition primary id=af
    list partition
    select partition [the number of your new osx partition]
    active (if this doesn’t work, try ’set active’ without quotes)

6. Insert the OSX install disk and reboot your computer, follow the installation steps on your screen.

Don’t forget to choose ‘customize’ during the install and select the appropriate options.

7. After finishing the installation, OSX should boot up. Play with it for a few moments and then proceed to the next step.

8. Double click the update you downloaded (see requirement #5) and follow the steps on your screen. When it asks you to reboot, minimize the installer and go to the next step. Don’t reboot!

9. Go to the applications/utilities folder and open Disk Utility. Select your OSX partition and repair the permissions.

10. Exit Disk Utility and maximize the installers screen. Insert your Vista install disk and press reboot.

11. After booting the install disk, click repair system and press next. Open the command window and type ‘diskpart’. Then type:

list disk
    select disk [the number of your disk]
    list partition
    select partition [the number of your windows partition]
    active (if this doesn’t work, try ’set active’ without quotes)

12. Reboot into Windows Vista.

13. Copy chain0 to the root of the Vista partition (mostly C:/)

13. Press WIN+R and type ‘cmd’. And type:

bcdedit /copy {current} /d “Mac OS X”
    bcdedit /enum active
    bcdedit /set {ID OF YOUR OSX ENTRY} PATH \chain0

14. Now you can reboot your computer and you’ll see a nice dual boot menu!

• Arkadaşlar elimde 10.4.8 Jas SSE2 SSE3 DVDsi war.. Yükleme yapmak istiyorum ama bir türlü başaramadım.. C: 'de Windows XP, D: boş.. Makinem Dell6000 bu makinede sorunsuz olarak kurulum yapılıor.. -v yaparak kurulum yapmayı deniorm fakat makine bi süre sonra kendiliğinden kapanıor.. Nedeni ne olabilir? Aşağıdaki resim gibi bi hata verior:

• Torrentte Mac OS X Tiger 10 4 6 X86 - HOTiSO dosyasnı buldum ama 3.85 GB (4,134,666,385 bytes) diyo izmirde oturan birisi warsa bana DVD kopyalayabilirmi??

sistemim:

CPU - P4 2.0 Northwood SSE2
    MB - Asus P4B266C
    RAM - 512 DDR266 (2 x 256)
    GPU - MSI 128 MB GeForce FX5200
    HD - 40 + 10 Gb IDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 30 Nisan 2007; 17:28:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Lee

Torrentte Mac OS X Tiger 10 4 6 X86 - HOTiSO dosyasnı buldum ama 3.85 GB (4,134,666,385 bytes) diyo izmirde oturan birisi warsa bana DVD kopyalayabilirmi??

sistemim:

CPU - P4 2.0 Northwood SSE2
    MB - Asus P4B266C
    RAM - 512 DDR266 (2 x 256)
    GPU - MSI 128 MB GeForce FX5200
    HD - 40 + 10 Gb IDE

tek fark 256 ramim olması..
    ve de ekran kartı..
    6 kere kordum farklı farklı seçeneklerle ati ekran kartında başlarken ekran gitti..nvidia karı taktım onda da tekrar yeniden başlat dedi bence stabil değilse de denemeye değmez..görmeden bilemeyiz ama şu anda açık ara linux önde onu da yarın kurcam bakalım..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.