Mimari ofisime mac pro almak istiyorum fakat fiyatları Türkiye'de çok yüksek olduğundan macbook ve imac'i mi seçsem diye düşünüyorum.
Sizce i7 27' imac yeterli olur mu ? Isınma problemi oluyor mu ? Kasa olmadığı için macbook gibi mi oluyor performansı ?
17' macbook ve 27' led ekran mı alsam ?
Ya da herşeyi göze alıp quad core 2.8ghz, 8gb ram mac pro mu alsam ?
Yakında mac işlemcileri değiştirecekmiş, uzun süreli kullanmayı düşünüyorum mac proya çok fazla yatırınca pişman olacağım kadar performans farkı olur mu ?
standart bi i7 macbook ve imac alsam (genelde Türkiyede ramleri düşük oluyor) ram takviyesi yapmak zor ve pahalı olur mu ?
Bilkomda yüksek özellikte maclerin fiyatları görünmüyor stokta olmadığı için, ramleri de düşük seviyede tutmuşlar.
Yani özetle beni 3-4 sene tıklamadan götürecek bişey arıyorum, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Yeni üye olduğum için mi bilmiyorum ama bu forumda ciddiye alınmadığımı hissettim, tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istemiştim. Neyse gerek stok sorunlarından olsun, gerek tr-yurtdışı fiyat uçurumundan imac 27" 2.93 ghz modeli tercih ettim. Yarın vatan bilgisayardan alacağım. Sistem tavsiyesi bölümüne de kardeşim için uygun fiyata pc tavsiyesi istemiştim (max 800 lira civarında) oradaki mesajımla buradaki çelişki yarattı sanırım orada da yardımcı olan olmadı. Neyse sağlık olsun iyi geceler herkese.
Sizin ciddiye alinmamanizla alakali degil, bence sorunuzun profesyonelleri ilgilendirmesi ve mac pronun Turkiye'de cok az yerde kullanilmasindan kaynaklaniyor kimsenin yardim etmemis olmasi.
i7li imace gelince, eger bancmarklara bakarsaniz testler genellikle giris seviye mac proya cok yakin, bu nedenle performans acisindan tatmin edecektir sizi. RAM konusundaysa eklemede bir sorun olacagini sanmam, pahaliya gelecegini de sanmam (zira ABD'den alanlar bile genelde RAM eklemesini Apple'a yaptirmak yerine kendileri yapiyor)
Hayirli olsun, zaten kararinizi vermissiniz, icinizi rahatlatayim dedim ben de :)