Şimdi Ara

Macarlar Türk ise neden bize düşmanlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
22.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • almanlar yenilince onlar da yenilmiş sayıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

quote:

Orijinalden alıntı: WishMaster_

Macarların Türk olduğu kesin değil. Ayrıca orda turancı çok var. Hatta ırkçı bir parti iktidara gelmişti ve Türk olduklarını söylemişti. Ama şu kesinki Türk kültürüyle pek alakaları yok ve slavlaştılar.

Kergit: Dostum Macarlar zaten hunların asıl torunu, ingilizcedeki Hungary burdan geliyor ve Türk olmadığını söylenyenler var Atilla' nın. Söylentilere göre her 5 çocuktan birinin adı Atillaymış orda.

@Cpt.Claw: Dünya' da saf ırk yok zaten, belkide ataları başka millettendir. Ayrıca iklimin etkisini unutmayalım, Türk boylarının çoğu birbirine benzemez zaten.

Slavlaşmadılar. Hatta Macarlar Slav kökenli Sırplardan nefret ederler. Macarlar Hunların torunu mi bilinmez. Belki de Macarlar bir Slav kökenlidir, Macaristana yerleştikten sonra Macar olmuşlardır. O dönemde Hunlar oraya yerleşti diye kendilerini aynı Makedonlar gibi Hun torunu olarak görmüş olabilirler. Makedonlar da kendilerini Antik Makedonlardan sanıyor ama alakaları bile yok. Ama ben Macarların Hunların torunu olduğuna inanıyorum.

Saf ırk diye bir şey asla olmaz. Herkes başka bir ırkla birleşmiştir. Kim bilir kanımızda ne var? Tanıdığım bir Macar arkadaşın adı Attila. Attila ismini çok seviyorlar.

Biz sizi hep kürtlere benzetiyoruz, diliniz falan kürtçeye benziyor, fizyolojik yapıda benzer. Bir kavimden kaynaklı akrabalık var zannedersem.

arnavut-kürt kardeştir.ayrım yapan kalleştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rorita

quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BloodyButcher

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orhun yabgu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

birader şu muhabbetten nefret ediyorum varya bizimkilere kalsa dünyanın yarısı türk anasını satıyım bunedir yahu iyiki bi kavimler göçü olmuş yüzyıllar önce ayrılmış din değiştirmiş ve farklı kültürlere sahip milletlerden bahsediyoruz hala bu insanlara türk demek saçmalıktan başka bişi değil

Yanlış anlama ama başka milletin ozentisi olmaktansa kendi benligimizi-onlara gore-Türklüğü kanıtlamak gerekiyor

ben başka bi milletin özentisi değilim zaten türk olduğumu nerden çıkarttın ?

Dışarıdan gorunen o yönde-Çünkü tamamen objektifim ve seni tanımıyorum-

yahu geçen gelmiş adamın birisi avrupanın yarısı türktür yarısı böle yahu böle saçma sapan bişi varmı milletiniz her zaman kaybettiği bir şey var geçmişte yaşamaktan geleceğe bakamıyorsunuz bunu osmanlı zamanındada gördük şimdide görüyoruz ona bakarsan roma imparatorluğu osmanlıdanda büyüktü ? sen hiç bi italyan gördün mü haaa adam olcağınız ben roma torunuyum benim dedelerim şöle yapmış burayı feth etmiş diye konuştuğunu gördün mü ben görmedim o yüzden geçmişten çıkın ve ileriye dönün bu tarihte artık türklerin tekrardan parlaması gibi şansı yok o 1 kere olur onuda osmanlıda gördük artık gelmesi çok zor

Tabi senin için hayat maddi şeylerden ibaret. İsveç'teki sarışın uzun boylu kızlar, iyi bir yaşam. ... Fakat milli değerler 0.

k.bakma türkiyede maddi değerleri çıkartınca çok mu iyi yaşıyoruz ? ben türk değilim hocam buna rağmen okulumda her cuma bana zorla istiklal marşı okutmaya çalışıyorlar ve her cuma kavga ediyoruz milli değerden kastın ne senin zorla dayatma mı ?

Nesin merakimdan soruyorum ?

bulgarım ben bide sizin bu büyük kimliklerinizden var uzun süredir burda olduğum için

1.nerden turkce biliosun
    2.bulgarsan niye heryere isvec bayrağı koyuyosun ?

1. türkiyede yaşıyoruz bi zahmet bilelim türkçeyi
    2. isveçe karşı bi sempatim var seviyorum

Niye heryere bulgar bayrağı koymuyorsun ?

seni ilgilendirmiyor belki isveçi bulgaristandan daha çok seviyorum ?
    not: bu son mesajımdır alıntılarsanızda cevapsız kalır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dmx in Bmx Bisikleti

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BloodyButcher

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

birader şu muhabbetten nefret ediyorum varya bizimkilere kalsa dünyanın yarısı türk anasını satıyım bunedir yahu iyiki bi kavimler göçü olmuş yüzyıllar önce ayrılmış din değiştirmiş ve farklı kültürlere sahip milletlerden bahsediyoruz hala bu insanlara türk demek saçmalıktan başka bişi değil

Yanlış anlama ama başka milletin ozentisi olmaktansa kendi benligimizi-onlara gore-Türklüğü kanıtlamak gerekiyor

ben başka bi milletin özentisi değilim zaten türk olduğumu nerden çıkarttın ?

Dışarıdan gorunen o yönde-Çünkü tamamen objektifim ve seni tanımıyorum-

yahu geçen gelmiş adamın birisi avrupanın yarısı türktür yarısı böle yahu böle saçma sapan bişi varmı milletiniz her zaman kaybettiği bir şey var geçmişte yaşamaktan geleceğe bakamıyorsunuz bunu osmanlı zamanındada gördük şimdide görüyoruz ona bakarsan roma imparatorluğu osmanlıdanda büyüktü ? sen hiç bi italyan gördün mü haaa adam olcağınız ben roma torunuyum benim dedelerim şöle yapmış burayı feth etmiş diye konuştuğunu gördün mü ben görmedim o yüzden geçmişten çıkın ve ileriye dönün bu tarihte artık türklerin tekrardan parlaması gibi şansı yok o 1 kere olur onuda osmanlıda gördük artık gelmesi çok zor

Tabi senin için hayat maddi şeylerden ibaret. İsveç'teki sarışın uzun boylu kızlar, iyi bir yaşam. ... Fakat milli değerler 0.

k.bakma türkiyede maddi değerleri çıkartınca çok mu iyi yaşıyoruz ? ben türk değilim hocam buna rağmen okulumda her cuma bana zorla istiklal marşı okutmaya çalışıyorlar ve her cuma kavga ediyoruz milli değerden kastın ne senin zorla dayatma mı ?

Nesin merakimdan soruyorum ?

bulgarım ben bide sizin bu büyük kimliklerinizden var uzun süredir burda olduğum için

Hevesini kursağında bırakmam istemem ama bulgarlar da aynı soydan türkiye türkleriyle

yukarda yazdığım yazıyı bidaha oku istersen ilk yazdığımı

Ottoman_PoweR: hocam sende oku yazdığını bulgarların kültürüyle türklerin alakası bile yok bazı yerlerde çok türk var ama bazı yerlerde hiç yok mesela kırcaliye gidersen herkes türkçe bilir türkçe konuşur ama bi sofya'ya gidersen türk bulman çok zorlaşır

Dostum Bulgarlar Türk kökenlidir yani Bulgar diye ayrı bir millet yoktur. Zaten isim kökeni bile Türkçe'dir. En basitinden Hunlar, Avarlar, Oğuzlar vs. neyse Bulgarlar o şekil oluyor. Değişimi inkar etmedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: double minded

quote:

quote:

quote:

Macarların Türk olduğu kesin değil. Ayrıca orda turancı çok var. Hatta ırkçı bir parti iktidara gelmişti ve Türk olduklarını söylemişti. Ama şu kesinki Türk kültürüyle pek alakaları yok ve slavlaştılar.

Kergit: Dostum Macarlar zaten hunların asıl torunu, ingilizcedeki Hungary burdan geliyor ve Türk olmadığını söylenyenler var Atilla' nın. Söylentilere göre her 5 çocuktan birinin adı Atillaymış orda.

@Cpt.Claw: Dünya' da saf ırk yok zaten, belkide ataları başka millettendir. Ayrıca iklimin etkisini unutmayalım, Türk boylarının çoğu birbirine benzemez zaten.

Slavlaşmadılar. Hatta Macarlar Slav kökenli Sırplardan nefret ederler. Macarlar Hunların torunu mi bilinmez. Belki de Macarlar bir Slav kökenlidir, Macaristana yerleştikten sonra Macar olmuşlardır. O dönemde Hunlar oraya yerleşti diye kendilerini aynı Makedonlar gibi Hun torunu olarak görmüş olabilirler. Makedonlar da kendilerini Antik Makedonlardan sanıyor ama alakaları bile yok. Ama ben Macarların Hunların torunu olduğuna inanıyorum.

Saf ırk diye bir şey asla olmaz. Herkes başka bir ırkla birleşmiştir. Kim bilir kanımızda ne var? Tanıdığım bir Macar arkadaşın adı Attila. Attila ismini çok seviyorlar.

Biz sizi hep kürtlere benzetiyoruz, diliniz falan kürtçeye benziyor, fizyolojik yapıda benzer. Bir kavimden kaynaklı akrabalık var zannedersem.

arnavut-kürt kardeştir.ayrım yapan kalleştir.

Aynen öyle ben de onu diyorum zaten, kardeş iki millet ayrım değil bilakis, öyle düşünüyorum. Balkanların ve Türkiye'nin her ikiside kanayan yarası.

• Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    türk soyundan geliyorsun bal gibi de. sadece avrupa hunları dağılınca slavlarla karıştınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar biz Türküz derken ingilizcede "Turkish" olarak geçen kelimeyi değil "Turkic" olanı kastediyor. Turancılar zaeten Macaristanda her sene kurultay düzenlenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

Türk değiller çünkü.Böyle Türk mü olur?
     Macarlar Türk ise neden bize düşmanlar ?

• bi uplayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCnR06

quote:

Orijinalden alıntı: Ellie Goulding

quote:

Orijinalden alıntı: Väinämöinen

quote:

Türkler Macardır belki?

arnavutlar da kürttür belki.

Konuyla alakasız ama sorayım sana burdan 240 DPI ile arama ekranında ve kamera da yerlerde değişiklik olmuyor mu sen de?Ben de etrafları siyahla kaplanıyor .

240 dpi mod pack vardı xda'da. onu flashlayın hocam. ben onu flashladım sorun yok bende, nova launcher ile gayet güzel geçiniyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

Türk değiller çünkü.Böyle Türk mü olur?

Bizimkilerde kızartma ve ekmeği bıraksa bunlara nal toplatır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkler Macardır belki?

Konuyla alakasız ama sorayım sana burdan 240 DPI ile arama ekranında ve kamera da yerlerde değişiklik olmuyor mu sen de?Ben de etrafları siyahla kaplanıyor .

240 dpi mod pack vardı xda'da. onu flashlayın hocam. ben onu flashladım sorun yok bende, nova launcher ile gayet güzel geçiniyoruz

Eyvallah hocam senin bugün çok yararın dokundu bana

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kergit

quote:

Hunların Türklüğünden şüphe edersen islamiyet öncesi Türk tarihi diye bişey kalmaz.
    Macarlar ve Bulgarlar Avrupa hun devletinin torunlarıdır. Bizim soyumuzda Asya Hun Devletine dayanır

Ya sen benim Hunların Türklüğün şüphe ettiğimi nereden çıkardın ? Ayrıca Hunlar sadece Türk boylarından oluşmuyordu, bir sürü millet vardı Türklükleri garanti değil yani şimdi söyleyebilirsin. Anadolu Türkleriyle onlar bir değil. Türk olabilirler, kesin Türk değiller demiyorum ama kesin Türk' tür demek yanlış olur.

Macarlarda olmadık şeyleri sahipleniyorlar. Avrupa Hun Devleti Macar ise Asya Hun'da Macar Batı Hun'da Macar İslam öncesi Türk tarihi yok oldu o zaman. Attila ile en parlak çağını yaşayan Avrupa Hun devleti Asya'da Çin egemenlik alanını genişletince göçebe bir toplum olan Türklerin Avrupa'ya göç etmiş boylarından oluşmaktadır. Hun devletlerinin hepsi Türk'tür. Macarların Hun devletini sahiplenmesinin nedeni Avrupa Hun devletinin başkentinin Macaristan içerisinde bir yer olmasıdır. Attila'nın torunları asıl biziz olmayan şeyi sahipleniyorlar.

İşte bahsettiğin o göçlere slavlarda katılmış, ben hunlar Türk değil diye bir şey mi dedim saçmalama ya çarpıtıp duruyorsun. Araştır biraz, hepsi Türkmüş. Hangi tarihçi diyor bütün Hunlar Türk' tü diye? Asya hunları Türk' tü onları karıştırma biz avrupa hunlarından bahsediyoruz sen gelmiş Türk tarihi yok oldu felan saçmalıyorsun. Türk tarihide Hunlardan ibaret değil ayrıca.

Attila'nın konuştuğu dil Türkçe zaten. Tarihi çarptırmayın Hunlar Türk'tür.

Yahu kaynaksız sallayıp duruyorsun, nerden biliyorsun Türkçe konuştuğunu? Ben hunlar Türk değil mi dedim önce bi yazdığımı oku, aralarına slavlarında karıştığını söyledim nerenle okuyorsun anlamıyorum.

Aç bak Attila ile ilgili bilgilere internet elinin altında. Sen ilk mesajında oturma organından uydururken neden kaynak koymadın?

İnternet gibi bir çöplüğe güvenerek konuştuğun belli zaten, saçmalayıp duruyorsun. Benim kaynak koyulcak bir şeyim yok zaten herkesin bildiği şeyler anasını satıyım. Ayrıca diyorum ki Hunların Türk olduğu kesin değil, bunun neyine kaynak koyayım? Bunu çürütmen için senin koyman lazım, benim zaten bir şey kanıtlamaya ihtiyacım yok. Ayrıca işine gelen yerlere cevap veriyorsun, gelmeyen yerlere vermiyorsun bunu farketmedim sanma . Kürtsünde bizimi trollüyon anlamadım ki

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benzet cokta umrumda. Siz dunyadaki en igrenc halksiniz

Önce dilini öğren, sonra gel, burada şiptar milliyetçiliği yapma.

Nefret etmen umrumda değil, biz o kadar bile değer vermiyoruz.

Arkan'ın kaplanları ve Seselj'nin yaptıklarını şiptarlara tüm dünya biliyor. Onlar bizim kahramanlarımız.

Bu yaz ogrenme planim var. Sende bas git FYROMlu

öğren öğren :) Doğru dedin, biz Yugoslavız, devletimizin adı da Federal Yugoslav devleti Kosovo

O Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya olmasın?
    Kosovanın da adı Kosova Cumhuriyeti'dir...

Fark etmez, Kosovo Sırp ve Sırp cumhuriyeti olduğu için Yugoslav topraklarında halen. Bu sebeple sıkıntı yok.

Şiptarca öğrenmek istiyorsan, önce Kosovadan başlamalısın, dil bilgisi kurallarına uygun bazı kelimeleri öğrenmelisin Kosova değil, Kosovo.

Kosovanın Arnavutçası Kosova'dır, Kosovë'dir. Ülkelerin isimlerini, bazı ayları, haftaları ve daha bir çok şey biliyorum.
    Hakkınız var mı Kosova'da. Siyasi, askeri bir hakkınız yok. Madem kabul etmiyorsunuz, neden hala Sırbistan, Kosova ile görüşüyor. Neden kuzeye özerklik istiyor. Gücünüz varsa Kosova'ya girsenize.
    Kosova'nın bağımsızlığını kabul eden ülkeler;

Kosova Demografisi:
    % 92 Arnavut
    % 8 diğer (Türk, Boşnak, Goralı, Sırp, Aşkali, Mısırlı)

Müslüman, Katolik demeden herkesi katlettiniz...

• Macarlar Türk değildir ancak Türk-Macar akrabalığı olduğu kesindir. Ayrıca Attila'yı değil Árpád'ı ilk kralları olarak görürler, Attila'yı Macar kabul etmezler.Yukarıda bir arkadaş 5 kişiden birinin ismi Attila demiş de o kadar da çok değil.Zaten kültürlerinin Türk kültürü ile ilgisi yok. Ancak birbirine benzeyen çok sayıda kelimemiz ve "Rovás írás" dedikleri Göktürk harflerine benzeyen antik bir alfabeleri vardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kergit

quote:

Hunların Türklüğünden şüphe edersen islamiyet öncesi Türk tarihi diye bişey kalmaz.
    Macarlar ve Bulgarlar Avrupa hun devletinin torunlarıdır. Bizim soyumuzda Asya Hun Devletine dayanır

Ya sen benim Hunların Türklüğün şüphe ettiğimi nereden çıkardın ? Ayrıca Hunlar sadece Türk boylarından oluşmuyordu, bir sürü millet vardı Türklükleri garanti değil yani şimdi söyleyebilirsin. Anadolu Türkleriyle onlar bir değil. Türk olabilirler, kesin Türk değiller demiyorum ama kesin Türk' tür demek yanlış olur.

Macarlarda olmadık şeyleri sahipleniyorlar. Avrupa Hun Devleti Macar ise Asya Hun'da Macar Batı Hun'da Macar İslam öncesi Türk tarihi yok oldu o zaman. Attila ile en parlak çağını yaşayan Avrupa Hun devleti Asya'da Çin egemenlik alanını genişletince göçebe bir toplum olan Türklerin Avrupa'ya göç etmiş boylarından oluşmaktadır. Hun devletlerinin hepsi Türk'tür. Macarların Hun devletini sahiplenmesinin nedeni Avrupa Hun devletinin başkentinin Macaristan içerisinde bir yer olmasıdır. Attila'nın torunları asıl biziz olmayan şeyi sahipleniyorlar.

İşte bahsettiğin o göçlere slavlarda katılmış, ben hunlar Türk değil diye bir şey mi dedim saçmalama ya çarpıtıp duruyorsun. Araştır biraz, hepsi Türkmüş. Hangi tarihçi diyor bütün Hunlar Türk' tü diye? Asya hunları Türk' tü onları karıştırma biz avrupa hunlarından bahsediyoruz sen gelmiş Türk tarihi yok oldu felan saçmalıyorsun. Türk tarihide Hunlardan ibaret değil ayrıca.

Attila'nın konuştuğu dil Türkçe zaten. Tarihi çarptırmayın Hunlar Türk'tür.

Yahu kaynaksız sallayıp duruyorsun, nerden biliyorsun Türkçe konuştuğunu? Ben hunlar Türk değil mi dedim önce bi yazdığımı oku, aralarına slavlarında karıştığını söyledim nerenle okuyorsun anlamıyorum.

Aç bak Attila ile ilgili bilgilere internet elinin altında. Sen ilk mesajında oturma organından uydururken neden kaynak koymadın?

İnternet gibi bir çöplüğe güvenerek konuştuğun belli zaten, saçmalayıp duruyorsun. Benim kaynak koyulcak bir şeyim yok zaten herkesin bildiği şeyler anasını satıyım. Ayrıca diyorum ki Hunların Türk olduğu kesin değil, bunun neyine kaynak koyayım? Bunu çürütmen için senin koyman lazım, benim zaten bir şey kanıtlamaya ihtiyacım yok. Ayrıca işine gelen yerlere cevap veriyorsun, gelmeyen yerlere vermiyorsun bunu farketmedim sanma . Kürtsünde bizimi trollüyon anlamadım ki

Valla ben internetten söylüyor olabilirim ama sen nasıl Hunlar'ın kesin Türk olmadığını söylüyorsun? Çin kaynakları ısrarla Göktürklerin Hunlardan geldiğini söyler. Bu herkesin bildiği bir bilgi Çin'e gidip önüne Çin kaynağını getiremem. En azından Avrupa Hun devletinin resmi dilini bilecek kadar bilgin olsaydı böyle atar yapmazdın. Herkesin ve tarihçilerin sunduklarına göre konuşacaksak Avrupa Hun devletinin resmi dilinin Türkçe olduğunu bilmen lazım.Valla ben Hunların Türk olduğunu adım kadar iyi biliyorum sen reddediyorsum sen kürt olabilirsin ben kesinliklr Türk'üm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkler Macardır belki?

Eyvallah hocam senin bugün çok yararın dokundu bana

ne demek

• Kavga var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 9 Şubat 2014; 20:49:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benzet cokta umrumda. Siz dunyadaki en igrenc halksiniz

Önce dilini öğren, sonra gel, burada şiptar milliyetçiliği yapma.

Nefret etmen umrumda değil, biz o kadar bile değer vermiyoruz.

Arkan'ın kaplanları ve Seselj'nin yaptıklarını şiptarlara tüm dünya biliyor. Onlar bizim kahramanlarımız.

Bu yaz ogrenme planim var. Sende bas git FYROMlu

öğren öğren :) Doğru dedin, biz Yugoslavız, devletimizin adı da Federal Yugoslav devleti Kosovo

O Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya olmasın?
    Kosovanın da adı Kosova Cumhuriyeti'dir...

Fark etmez, Kosovo Sırp ve Sırp cumhuriyeti olduğu için Yugoslav topraklarında halen. Bu sebeple sıkıntı yok.

Şiptarca öğrenmek istiyorsan, önce Kosovadan başlamalısın, dil bilgisi kurallarına uygun bazı kelimeleri öğrenmelisin Kosova değil, Kosovo.

Kosovanın Arnavutçası Kosova'dır, Kosovë'dir. Ülkelerin isimlerini, bazı ayları, haftaları ve daha bir çok şey biliyorum.
    Hakkınız var mı Kosova'da. Siyasi, askeri bir hakkınız yok. Madem kabul etmiyorsunuz, neden hala Sırbistan, Kosova ile görüşüyor. Neden kuzeye özerklik istiyor. Gücünüz varsa Kosova'ya girsenize.
    Kosova'nın bağımsızlığını kabul eden ülkeler;

Kosova Demografisi:
    % 92 Arnavut
    % 8 diğer (Türk, Boşnak, Goralı, Sırp, Aşkali, Mısırlı)

Müslüman, Katolik demeden herkesi katlettiniz...

Mağduru oyna oyna, sonunda oynatan hep biz oluyoruz ama ne hikmetse. Sonra bizi katlettiler diye tarihte böyle oldu diye buraya konu açıyorsunuz. Biz katletmeyiz, vatanımızı savunuruz, zamanı geldiğinde.

• Macaristanda 4 boy var 2 si turk kavmi 2 si slav ama macar tarihini ozellikle 1900 baslarina bakarsaniz turkluk kavramlarini kullandiklarini gorursun hatta cok daha ilginizi ceken seyler gorursunuz macar muzesindeki macar krallik taci gibi ..bu arada turkcede olan bircok kelimeyide kullanirlar isimlerdede cok var azerbaycan iliskileride cok guclu yani illa her turk musluman olucak degil

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.