Şimdi Ara

Macarlar Türk ise neden bize düşmanlar ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
22.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kabul ediyorum Türk olduklarını ama 1850 den sonra balkanlarda bi çeşit ayaklanmalar başlıyor mağdem bunlar türktü niye kardeşlerini korumadılar ? belki onlar yardım etselerdi balkanları kaybetmezdik
  • Tüm dil sınıflandırmalarına göre Hunca'nın Türk dil ailesinde olduğu Macarlar tarafından da kabul edilmiştir.Hatta ve hatta bu tezleri öne sürenler ve kanıtlayanlar Macar Türkologlardır.Dünya'da en fazla Türkolog çıkaran ülke Macarlardır!
  • Her sene turan festivali duzenlenir ve kktc bayragida dalgalanir dusunun hemde ab uyesi bir ulkede..link bazi arkdslara dahada yardimci olur daha cok sey var aslinda..
    http://www.21yyte.org/tr/arastirma/macaristan/2012/10/22/6769/macaristan-turanci-hunlarin-ulkesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slav kültürüyle Hristiyan kültürünü ayırt edemiyorsun

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    ünsüz yumusamasimi olmuş :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim daha güzel bir sorum var hepimiz o2 li solunum yapıyorsak dünyada neden savaş var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DieYoungSPN

Huns+Christianity=Magyars

Huns+Islam=Turks

kaba tabirle
  • bura karışmış arnavut lar bulgarlar Türkler kapışıyorlar yorumlarda ama şunu söyleyeyim bulgar ırkı diye birşey yoktur bulgarlar Türk tür ama bunu nedense yediremezler özellikle doğu avrupa da bir slav hayranlığı var kendilerini slav gibi göstermekteler fakat slavlıkla alakası olmayan bir Türk kökünden gelen bir halktır birde şunu anlamıyorum zaten Türk ler dünyaya yayılmıştır yani en çok insan sayısı olan ırklardan biriyiz dilimiz bile en eski dillerden biri, zamanında Hazar Türkleri museviymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stewie G.

bura karışmış arnavut lar bulgarlar Türkler kapışıyorlar yorumlarda ama şunu söyleyeyim bulgar ırkı diye birşey yoktur bulgarlar Türk tür ama bunu nedense yediremezler özellikle doğu avrupa da bir slav hayranlığı var kendilerini slav gibi göstermekteler fakat slavlıkla alakası olmayan bir Türk kökünden gelen bir halktır birde şunu anlamıyorum zaten Türk ler dünyaya yayılmıştır yani en çok insan sayısı olan ırklardan biriyiz dilimiz bile en eski dillerden biri, zamanında Hazar Türkleri museviymiş

Bugun israilde zaten azimsanmicak hazar turku var ama tabi kimlikleri kaybolup gitti yanliz bulgarlarla macarlari ayirmak lazim cunku bulgarlar kabul etmiyor finlilerin kokenleride hun gerci onlar cok antipati degil kokenlerine

• quote:

Az önce tanımadığım Macar ile mesajlaştım.Üstüne bu konunun gelmesi iyi oldu.Bana yazısı şu oldu:

Huns+Islam=Turks

Bu tanımlamaya çocuklar bile güler evlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WishMaster_

Macarların Türk olduğu kesin değil. Ayrıca orda turancı çok var. Hatta ırkçı bir parti iktidara gelmişti ve Türk olduklarını söylemişti. Ama şu kesinki Türk kültürüyle pek alakaları yok ve slavlaştılar.

Kergit: Dostum Macarlar zaten hunların asıl torunu, ingilizcedeki Hungary burdan geliyor ve Türk olmadığını söylenyenler var Atilla' nın. Söylentilere göre her 5 çocuktan birinin adı Atillaymış orda.

@Cpt.Claw: Dünya' da saf ırk yok zaten, belkide ataları başka millettendir. Ayrıca iklimin etkisini unutmayalım, Türk boylarının çoğu birbirine benzemez zaten.

Asya kökenli oldukları kanıtlandı birde o atilla değil attila

• Öncelikle kaynaklara bağlı konuşacağım.Dilbilgisi anlamında gelişmiş bir altyapım yok.Bu nedenle önlemimi alıyım.

1."Soru Macarların Türklerle hiçbir alakası yok.Attila bile Hun saymıyorlar.Kültürlerimiz bile benzemiyor"demiş bir arkadaşımız.

-Macarların genel olarak isim filolojisine baktığımızda Imre(Emre) ve Attila isimlerinin çok sık kullanıldığını görürüz.Buna kanıt olarak ünlü şarkıcıları,futbolcuları ve halkı dahil çok sık kullanılır Attila ismi.Örnekler:

*Attila Tököli(futbolcu)
    *Attila Elek(Buz hokeyi oyuncu Sochi 2014)
    *Attila Czene(Yüzme branşı)
    Bunun gibi sayılacak çok örnek vardır.

Macarlar her 4 yılda bir " Kurultai" adı verilen bir Kurultay düzenlerler.Bu kurultaya Türk,Ural ve Moğol halkları davet edilir.Türkiye her sene katılmıştır.Bu Kurultai'de cirit oynanır,kopuz çalınır,Attila için çeşitli tiyatrolar düzenlenir,ok müsabakaları yapılır.İsterseniz YouTube'a Macar Kurultay 2010 yazaral bulabilirsiniz videoları.

2."Hunca dili Türkçe(Turkic) kabul edilmemektedir" diyen arkadaşlarımıza cevaptır.

Hunca dili Macarlar tarafından da Türk dilllerinden olduğu kabul edilmektedir.Dünya Hunca'yı genel kavramıyla Türk ve ya Altay dillerinden kabul eder.Hunca'nın Türk dillerinden olduğunu kabul eden kaynaklar ve kabul eden kişinin milliyetleri:

Étienne de la Vaissière - Xiongnu (Fransız Tarihçi)
    Otto J. Maenchen-Helfen - The World of the Huns: Studies in Their History and Culture.(Avusturyalı Kaliforniya Üniversitesi Tarih Profösörü)
    Johanson, Lars & Éva Agnes Csató(Rus,Ukraynalı proflar)
    Karl Heinrich Menges - The Turkic Languages and Peoples: An Introduction to Turkic Studies(Alman)
    Peter Heather - The Huns and the End of the Roman Empire in Western Europe.(Kuzey İrlandalı Oxford Tarih Prof)

• Bilen bilmeyen toplanmış, teallam...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

quote:

Az önce tanımadığım Macar ile mesajlaştım.Üstüne bu konunun gelmesi iyi oldu.Bana yazısı şu oldu:

Huns+Islam=Turks

Bu tanımlamaya çocuklar bile güler evlat.

Biliyorum.Fakat çocuğun rengini bozmuyayım dedim.Onların bize karşı bir düşmanlığı yok.Onların tarih kitaplarında da Türkler ile Macarların Hun soyundan geldiği kabul edilmekteymiş.Benim ilgi alanım Türk Dilleri Filoloji ve Türk Tarihi.

Macarlar zaten Ogur ve Türk halklarının karışımı.Bunu onlarda kabul ediyoralarlar.O ırkçı parti dedikleri hala %24'lük oyu ülkesinde temsil ediyor.

• quote:

Öncelikle kaynaklara bağlı konuşacağım.Dilbilgisi anlamında gelişmiş bir altyapım yok.Bu nedenle önlemimi alıyım.

1."Soru Macarların Türklerle hiçbir alakası yok.Attila bile Hun saymıyorlar.Kültürlerimiz bile benzemiyor"demiş bir arkadaşımız.

-Macarların genel olarak isim filolojisine baktığımızda Imre(Emre) ve Attila isimlerinin çok sık kullanıldığını görürüz.Buna kanıt olarak ünlü şarkıcıları,futbolcuları ve halkı dahil çok sık kullanılır Attila ismi.Örnekler:

*Attila Tököli(futbolcu)
    *Attila Elek(Buz hokeyi oyuncu Sochi 2014)
    *Attila Czene(Yüzme branşı)
    Bunun gibi sayılacak çok örnek vardır.

Macarlar her 4 yılda bir " Kurultai" adı verilen bir Kurultay düzenlerler.Bu kurultaya Türk,Ural ve Moğol halkları davet edilir.Türkiye her sene katılmıştır.Bu Kurultai'de cirit oynanır,kopuz çalınır,Attila için çeşitli tiyatrolar düzenlenir,ok müsabakaları yapılır.İsterseniz YouTube'a Macar Kurultay 2010 yazaral bulabilirsiniz videoları.

2."Hunca dili Türkçe(Turkic) kabul edilmemektedir" diyen arkadaşlarımıza cevaptır.

Hunca dili Macarlar tarafından da Türk dilllerinden olduğu kabul edilmektedir.Dünya Hunca'yı genel kavramıyla Türk ve ya Altay dillerinden kabul eder.Hunca'nın Türk dillerinden olduğunu kabul eden kaynaklar ve kabul eden kişinin milliyetleri:

Étienne de la Vaissière - Xiongnu (Fransız Tarihçi)
    Otto J. Maenchen-Helfen - The World of the Huns: Studies in Their History and Culture.(Avusturyalı Kaliforniya Üniversitesi Tarih Profösörü)
    Johanson, Lars & Éva Agnes Csató(Rus,Ukraynalı proflar)
    Karl Heinrich Menges - The Turkic Languages and Peoples: An Introduction to Turkic Studies(Alman)
    Peter Heather - The Huns and the End of the Roman Empire in Western Europe.(Kuzey İrlandalı Oxford Tarih Prof)

İşte bu kadar. Benim en çok sinir olduğum Hunlar'ın Türk olduğuna inanmayanlar.+1

• peki macar salamlar?
  • Ayrıca Avrupa'da dilleri guruplara ayrıldığında sadece 5 ülke farklıdır.
    -Türkiye(Ural-Altay dil Ailesi)
    -Estonya(Ural-Altay)
    -Finlandiya(Ural-Altay)
    -Macaristan(Ural-Altay)
    -Malta(Arabic) Bunu biliyor muydunuz?

Bulgar dilinin büyük çoğunluğunu Slavca'nn oluşturduğunu okumuş ve araştırmıştım.Hatta dünyada İndo-Europe(Hint Avrupa) Dil ailesinin güney slav kolundandır.Bugün sadece 20-30 Türkçe kelime kalmış dillerinde.Bulgarların Kiril alfabesinin temelini Yunanca oluşturur.Hatta Kiril Alfabesini Yunanlılar(Bizanslı Kiril ve Metodius kardeşler) uydurmuşlardır.
  • herkes dost ilan etmiş hemen lan yok siz unuttunuz belki ama adamlar unutmuyor. budapeşteye doğudan gelip macar devletini büyük bir süre boyunduruğu altına alan devletin ırkını neden sevsin. ben sevmem şahsen

ki budapeştede bbüyük bir katedral mi ne var. saatbaşı mıydı ne uzun çan çalıyor. normalde öğlen uzuzn diğer saatlerde kısa olur. nedeni de bunlar türkleri attık diyerekten zamanında papadan sürekli bunu yapmayı mı istemiş ne öyle bir durum. yani bizi kovdukları için saatbaşı kutlama geleneğini hala sürdürürken siz dost bilmişiniz adamları

• quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

Türkler Macardır belki?

Birşey sorabilir miyim.Bir Arnavut tarihini kitaplardan ve Arnavut halkını Arnavutlar'dan öğrenmek bence daha önemlidir diye düşünüyorum.

-Arnavutlar Türklere ve Osmanlı'ya karşı bir antipati besliyor mu?

-Arnavutların Müslümanlığı pek yaşadığı söylenemezmiş.Olabilir kendi seçimleridir saygı duymak zorundayım:) Gerçekten böyle midir?

-Neden makedonlar'dan nefret ediyorsun.Az önce yaşanan tartışmayı okudum da.Türklere karşı en iyi davranan nadir slav ülkelerinden biri.Tabi ben Arnavutum dersen de saygı duyarım.

-Arnavutlar'ın bugünlerde Yunanlılar ile yakınlaştığı öne sürülmektedir.Bu kendi milliyetlerine ve tarihlerine göre bir ayıp değil midir? Türkler varken.(Burada ki benim bakış açımdır.)

-Boşnaklar hakkında bilgi biliyor musun?Boşnaklar şuan Sırplardan genel olarak nefret etmiyor diye biliyorum.İnsanlık suçu işlemiş Sırplar'a karşı neden antipati beslemiyorlar veya nefret etmiyorlar anlayamıyorum.

Burada yazdıklarımla hiçbir şekilde seni sorguya çekmek istemedim.Sadece benim istediklerim araştırma merakıdır.Doğru(Essah )bilgiyi öğrenme amacımdır.Ne de olsa Sokrates ne demiş."Önemli olan Bilgiyi sevip yolda olmak"...

• Ne çok Türk düşmanı var forumda

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.