Şimdi Ara

Macarlar Türk ise neden bize düşmanlar ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
22.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Turkish_Union-687

quote:

Orijinalden alıntı: rorita

Bana macarlarin turk oldugunu soylediler o zaman niye Türk turkun dusmani olsub ki ?

Senin sorun şuna benzemiş :

"Araplar Müslüman ise neden I.Dünya Savaşında bize karşı cephe aldılar ?"

Bunun dinle bir alakası yok ki. Bağımsızlık istemiş toplum. Kürtlerde şimdi bağımsızlık istiyor, ama adamlar Müslüman . Kimileri Araplar Osmanlıya ihanet etti diyor. Konuyla ilgili fikri olan varsa söylesin..

Macarlar Türkleri severler, daha geçenlerde Türkiye'yi AB'ye istemeyen Macaristan hükümetini protesto etmişti. Macarlar şimdi ki Türklerle tamamen aynı değil ancak aradaki bağ çok büyük.
    Ayrıca;
     Macarlar Türk ise neden bize düşmanlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

quote:

quote:

Bana macarlarin turk oldugunu soylediler o zaman niye Türk turkun dusmani olsub ki ?

Bunun dinle bir alakası yok ki. Bağımsızlık istemiş toplum. Kürtlerde şimdi bağımsızlık istiyor, ama adamlar Müslüman . Kimileri Araplar Osmanlıya ihanet etti diyor. Konuyla ilgili fikri olan varsa söylesin..

Macarlar Türkleri severler, daha geçenlerde Türkiye'yi AB'ye istemeyen Macaristan hükümetini protesto etmişti. Macarlar şimdi ki Türklerle tamamen aynı değil ancak aradaki bağ çok büyük.
    Ayrıca;

Ben araplar osmanlıya ihanet etti demek istemedim İngilizler onları kışkırtınca onlar DA bağımsızlık düşüncesi ile Osmanlı Devleti'ne karşı cephe aldılar

• Konu çok karışmış cidden. Saf ırk diye bir şey mi kaldı? Hepimiz araştırsak göçmen olmayan Türk soyundan gelen nadir insanlar çıkar. Ailelerimizin çoğu göçmen. Şu macar konusuna gelirsem de Macarlarla Türkler yakın soydan gelmektedir. Düşman olduğunu söyleyene gülerler. Yeterince macar arkadaşım var. Ve sevgi konusunda da saygı konusunda da çoğu Türk soylu insandan iyidir. Düşmanlık falan hikaye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumanlı

quote:

Orijinalden alıntı: WishMaster_

Macarların Türk olduğu kesin değil. Ayrıca orda turancı çok var. Hatta ırkçı bir parti iktidara gelmişti ve Türk olduklarını söylemişti. Ama şu kesinki Türk kültürüyle pek alakaları yok ve slavlaştılar.

Kergit: Dostum Macarlar zaten hunların asıl torunu, ingilizcedeki Hungary burdan geliyor ve Türk olmadığını söylenyenler var Atilla' nın. Söylentilere göre her 5 çocuktan birinin adı Atillaymış orda.

@Cpt.Claw: Dünya' da saf ırk yok zaten, belkide ataları başka millettendir. Ayrıca iklimin etkisini unutmayalım, Türk boylarının çoğu birbirine benzemez zaten.

Asya kökenli oldukları kanıtlandı birde o atilla değil attila

Asya kökenli değiller mi dedim ben? Asya kökenli olmaları Türk olmalarına kanıt mı peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper Tanga

Akrabalik olmadina pek ihtimal vermiyoru. 3 sene Macaristan da yasadim Diller arasinda cok ciddi benzerlikler oldugu soylenilebilir. Gramer konusunda acikcasi. Ve ortak kelimeler azimsanmayacak kadar cok. Zaten bilindigi uzere atni dil ailesineensup iki dilde.

Ancak acikcasi girunus ve karakteristik ozellikler olarak turklerle ilgileri alakalari oldugunu soylemem zor.

Attila konusu ise farkli. Ciddi saygi duyuklari bir tarihi figur, ancak ismin kokeninin macarca oldugunu savunanlar da var. tanistigini 5 kisidn 2 si attila olur genellikle. Ama attila olanlarin cogu en azindan 2 isimlidir, bu da bir ayrinti.

Son olarak sevmemezlik durumu oldugunu soyleyemem ancak, varsa sevmeyeni de sonuna kadar haklidir. 1 macar = 5 turk falandir.

Sonda kurduğunuz eşitliğe hayran kaldım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

quote:

quote:

Ayrıca;

Ben araplar osmanlıya ihanet etti demek istemedim İngilizler onları kışkırtınca onlar DA bağımsızlık düşüncesi ile Osmanlı Devleti'ne karşı cephe aldılar

Yok bende sen dedin demedim Sadece ihanet ettiğini söyleyenler var merak ettim

• yani sonuç olarak bunşlar bize düşman değil mi ?
  • quote:

quote:

quote:

Macarların Türk olduğu kesin değil. Ayrıca orda turancı çok var. Hatta ırkçı bir parti iktidara gelmişti ve Türk olduklarını söylemişti. Ama şu kesinki Türk kültürüyle pek alakaları yok ve slavlaştılar.

Kergit: Dostum Macarlar zaten hunların asıl torunu, ingilizcedeki Hungary burdan geliyor ve Türk olmadığını söylenyenler var Atilla' nın. Söylentilere göre her 5 çocuktan birinin adı Atillaymış orda.

@Cpt.Claw: Dünya' da saf ırk yok zaten, belkide ataları başka millettendir. Ayrıca iklimin etkisini unutmayalım, Türk boylarının çoğu birbirine benzemez zaten.

Asya kökenli değiller mi dedim ben? Asya kökenli olmaları Türk olmalarına kanıt mı peki?

Her sey ortada admlarin geninde turk yazisi mi gormek istiyorsun amacin ne yabanci kaynaklar tarafsiz zannetme onlara gore yogurt un adi greece yogurt dur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşman olduklarını kim söyledi ? Ayrıca kendilerini Türk olarak görüyorlar.Turancı partileri bile var
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Her sey ortada admlarin geninde turk yazisi mi gormek istiyorsun amacin ne yabanci kaynaklar tarafsiz zannetme onlara gore yogurt un adi greece yogurt dur

Sanki adamların genetik olarak Türk olduğu kanıtlanmış gibi konuşuyorsun. Hayır, ne kültürümüz benziyor ne bir şeyimiz sadece aynı dil ailesine mensubuz ki bu hiçbir şeyin kanıtı değil. Orada Turancı parti bile var ama büyük kısmı kendini Türk kabul etmiyor zaten neyin çabasındasın ? Genetik olarakta zaten saf ırk diye bir şey olmadığı için bu adamlarla pek bağlantımız yok yani Türk olsalar ne olmasalar ne? Ayrıca yabancı kaynaklar ne alaka ? Asıl senin amacın ne ben onu anlamadım, tartışmaya bile gelemiyorsunuz.

• Öz Türk kültürüyle Türkiye'nin de alakası yok. Üstelik Osmanlı Türk soyunu Antropolojik olarak daha çok kirletti. Kaçınızın gözleri hafif çekik ? Kaçınızın boyu 180'in altında ? Kafatasınızın arkasında çukur var ? Kavruk ten - açık saç rengine sahipsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

Öz Türk kültürüyle Türkiye'nin de alakası yok. Üstelik Osmanlı Türk soyunu Antropolojik olarak daha çok kirletti. Kaçınızın gözleri hafif çekik ? Kaçınızın boyu 180'in altında ? Kafatasınızın arkasında çukur var ? Kavruk ten - açık saç rengine sahipsiniz ?

Türkiye Türkleri Oğuz Türklerinden geliyor, Oğuz Türklerinin nasıl olduğunuda ben anlatmayım. Ayrıca hangi Türk boyu birbirine benziyor ki? Tam bir Türk tanımı yok, internete gir hepsinde farklı bir şey yazar. Bunda ikliminde etkisi büyük, akdeniz ülkelerinin insanları nasılsa bizde öyleyiz ve bu gayet normal. Benim bahsettiğim daha çok kültür, adamlar kendini Türk olarak kabul etmiyor anasını satıyım neyin çabası bu? Zaten Türklük genle değil, Türkle alakalıdır. Ziya Gökalp belki Kürttü, ne yapabiliriz yani ? Adam Türk kültürü ile büyümüş, Türkçü olmuş safkan Türk' ten daha Türk' tür bence anlatmaya çalıştığımda bu. Şuan biz en azından tamamen kendimizi Türk kabul ediyoruz, belki genetik olarak bazılarımız değildir önemli değil önemli olan o ruhu yaşayabilmek. Hitler değiliz sonuçta.

• Forumda bu kadar kafatasçı ve faşist var mıydı ya Bana birisi memleket nere diye sorsa tüylerim diken diken oluyor bunlar kalkmış şu Türktür bu değildir tartışması yapıyor.
  • Nardugan kutlar mısın ? Osmanlı anlayışıyla Türküx benzetmesi yapıyorsun. Kırım göçmenlerinin köyüne bir git bakalım yaşadığın hayatın Türklük ile alakası var mı ? Olay ırk olarak olmak değil ırkın kesin tanımı olmaz zaten. Türkler gözleri küçük ama beyaz ırktandır. Bu bir teori tabi. Japonlar sarı ırk ile Türk ırkının birleşmesiyle oluşuyor. Finler ve kıpçaklar aslında slav kökenleridir. Yani soğuk greklerle kumanlar birleşince oluşmuş. Doğu slavları fizik olarak kısadır. Moğollar kısadır altay halkları kısadır. Sarı ırk tarafı kavruk tenliyken kuman tarafı beyaz ırk gibi açık saç renkleri taşır. Bunları ailemin bir tarafının Kırım'ın Taymaz yöresinden ( kıpcak-tatar) göç ettiği için biliyorum. Göçmen köyü görmek istersen de Eskişehir e bir bakmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gold_Spear

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

Türk değiller çünkü.Böyle Türk mü olur?

Harbi macarmış yani sonuçta türk ve bizden biri.Zaten nerde kezban var bize kakalamışlar

Bizde bıyıklı kezban lar var onlarda bu var kendilerini üstün Türk ırkı olarak görüyor olabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

Nardugan kutlar mısın ? Osmanlı anlayışıyla Türküx benzetmesi yapıyorsun. Kırım göçmenlerinin köyüne bir git bakalım yaşadığın hayatın Türklük ile alakası var mı ? Olay ırk olarak olmak değil ırkın kesin tanımı olmaz zaten. Türkler gözleri küçük ama beyaz ırktandır. Bu bir teori tabi. Japonlar sarı ırk ile Türk ırkının birleşmesiyle oluşuyor. Finler ve kıpçaklar aslında slav kökenleridir. Yani soğuk greklerle kumanlar birleşince oluşmuş. Doğu slavları fizik olarak kısadır. Moğollar kısadır altay halkları kısadır. Sarı ırk tarafı kavruk tenliyken kuman tarafı beyaz ırk gibi açık saç renkleri taşır. Bunları ailemin bir tarafının Kırım'ın Taymaz yöresinden ( kıpcak-tatar) göç ettiği için biliyorum. Göçmen köyü görmek istersen de Eskişehir e bir bakmalısın.

Ben nerde yapmışım Osmanlı anlayışıyla Türk benzetmesi? Osmanlı' nın Türk kültüründen uzaklaştığı ve Araplaştığını düşünüyorum. Sen genetik olayına niye girdin anlamadım zaten, anlattım genetik olarak ne düşündüğümü zaten? Tabii ki yaşadığım hayatın Türklükle alakası yoktur ( Yaşadığım hayatı nerden biliyorsan zaten) ama Asya kıtası ile Avrupa kıtasının tam ortasında ki bir ülkenin kültürünü hiç kaybetmeden, teknolojik gelişmeler kayıtsız kalıp kültürünü korumasını beklemek zaten mantıksız. En azından tarihimize sahip çıkıyoruz, Macarlar' ın çoğu zaten Türk olduğunu kabul etmiyor Sen anlatmışsın japonlar böyle oluşuyor felan, ne alakası var konumuzla? Çorba etmişsin neyi açıklayacağımı şaşırdım. Genetik olarak bakma olaya, daha önce dedim yine aynı şeyleri yazmışsın, iklimin etkisi büyük. Akdeniz ülkelerinin ten rengi, boyu, saçı neyse bizimkide hemen hemen aynı. Yunanlar Slav ırkından geliyor onlarla bile çok büyük benzerlik gösteriyoruz, yeterlidir bu sanırım.

• Soru:Macarlar turk ise neden bize dusmanlar?

cevap:kari,kiz,ingilizler,araplar,kurtler,arnavutlar,cinliler,japonlar atilla yi da macar yaptiniz ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sanki adamların genetik olarak Türk olduğu kanıtlanmış gibi konuşuyorsun. Hayır, ne kültürümüz benziyor ne bir şeyimiz sadece aynı dil ailesine mensubuz ki bu hiçbir şeyin kanıtı değil. Orada Turancı parti bile var ama büyük kısmı kendini Türk kabul etmiyor zaten neyin çabasındasın ? Genetik olarakta zaten saf ırk diye bir şey olmadığı için bu adamlarla pek bağlantımız yok yani Türk olsalar ne olmasalar ne? Ayrıca yabancı kaynaklar ne alaka ? Asıl senin amacın ne ben onu anlamadım, tartışmaya bile gelemiyorsunuz.

Konuşalım sıkıntı yok ama sen yanlış düşünüyorsun türk olsa ne olur olmasa ne olur demek, ne demek ben onlara ırkdaşım gözünde değil atam gözüyle bakıyorum. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz yani genler ile onla bunla bu kanıtlanamaz demek istedim. ama onları kültürü hakkında ne biliyorsunda benzemiyor diyorsun onu anlamadım ben kuman kıpcak turkuyum ve bence gayet benzerlik var cunku hala da inaniyorum onlar benim atalarim. Bide benim takildigim nokta balkanlardaki turkculer degil sadace hunlar atam gozuyle bakiyorum ve sen onlara turk degil diyorsun ve sadece dil benzerligi var diyorsun senin tarih bilgin hakkinda suphelerim var.pm gek kitap öneriyim istanbul avp ise elden veriyim bunlar basit işler değil onca sene atalarımız diye okutuldu aslında yalanmış falan yok öyle türk tarih kurumunun yayınladığı bilgiler var mobilim link atarımıyorum ama sende kolayca bulursun amaç romayı dize getirenlerde türk deyip ego tatmin etmek değil atalarımız tanımak bu bir geçmişe saygıdır ata kültüdür .ama günümüzde buna ırkçılık diyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuşalım sıkıntı yok ama sen yanlış düşünüyorsun türk olsa ne olur olmasa ne olur demek, ne demek ben onlara ırkdaşım gözünde değil atam gözüyle bakıyorum. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz yani genler ile onla bunla bu kanıtlanamaz demek istedim. ama onları kültürü hakkında ne biliyorsunda benzemiyor diyorsun onu anlamadım ben kuman kıpcak turkuyum ve bence gayet benzerlik var cunku hala da inaniyorum onlar benim atalarim. Bide benim takildigim nokta balkanlardaki turkculer degil sadace hunlar atam gozuyle bakiyorum ve sen onlara turk degil diyorsun ve sadece dil benzerligi var diyorsun senin tarih bilgin hakkinda suphelerim var.pm gek kitap öneriyim istanbul avp ise elden veriyim bunlar basit işler değil onca sene atalarımız diye okutuldu aslında yalanmış falan yok öyle türk tarih kurumunun yayınladığı bilgiler var mobilim link atarımıyorum ama sende kolayca bulursun amaç romayı dize getirenlerde türk deyip ego tatmin etmek değil atalarımız tanımak bu bir geçmişe saygıdır ata kültüdür .ama günümüzde buna ırkçılık diyorlar

Döndük dolaştık aynı yere geldik kafayı yiyecem artık. Lan ben ne zaman dedim Hunlar Türk değil diye? Göster miktir olup gidecem burdan yeter artık 1000 kere dedim oturma organınla mı okuyorsun? Birde senin tarih bilgin zayıf diyor, senin algı kabiliyetin zayıf asıl. Kusura bakma artık burama geldi yani anlamıyorsun çünkü.

• Bir y.baz arkadaşımız bunları dile getirenler faşist ve kafatasçı demiş(Faşistliğin anlamını lütfen öğrenin.Burada Türklüğü simgelemek faşistliğe girmez.Adam öldürmüyoruz.)

Öncelikle arkadaşlarımız olaylara bir yandan antropolojik(ırksal) bir yandan etnolojik(kültürel) bakmış.Ben şuan filolojik,antropolojik ve etnolojik olarak bilgi birikimime dayanarak açıklamaya çalışacağım.

*Antropolojik olarak;
    Dünya'da hiçbir ırk saf değildir.Bunu hepimiz biliriz.Fakat mutlaka kendi ırkımızdan bir parça taşıyoruz.Bu parçayı kültürlerimizle ve eski yaşayışımıza göre yorumluyoruz.Artık dünyada önemli olan insanların kendini hangi ırkın parçası olduğunu kabul etmesidir.Bu ırkın parçası olmayı dil ve kültür zorunlu kılar.Türkler yaptıkları göçler nedeniyle en fazla karışmış ırklardan biridir.Türkiye'nin Antropolojik haritasına baktığımızda;

Burada Türkiye'deki bütün halklar Türk sayılmıştır bilginize.

Türklerin %28'i İskit Geni(Türk-Kafkas Irkı)
    Türklerin %21'i Batı Avrupalı Kelt-Orta Asya Altay geni(Türk-Kelt Irkları)
    Türklerin %16'sı Ortadoğu geni
    Türklerin %11'i Uzakdoğu-Orta Asya Altay karışım geni(Çin,Japon,Kore,Moğol,Türk)
    Türklerin %11'i Kuzey Afrika geni(Semitik gen)
    Türklerin %9'u Kurgan Geni(Türk ve Slavlarda yaygındır.)
    Türklerin %4'ü Nordik gen(Arnavut,Cermen)

Alıntı:""İsveçli Linnaeus (1735), “İri yapılı, beyaz tenli, güzel Osmanlı”yı, beyaz Kafkas ırkından -yani Avrupalı- saymıştı. Fizyonomist Lavrater (1854)’e göre Türkler, soylu Küçük Asya kanı ile Tatar (Mongoloid, sarı) ırkın maddi özelliklerinin melezi idi. Blumenberg (1865), antropolojik sınıflamasına göre, Türkler beyaz ırktandı. Garn (1964),Orta Asya steplerinin yerleşik ya da göçebe hayvancılarının fizik özelliklerini, doğal seçilim sonucu ortaya çıkan değişmelerle açıklamaya çalışır. Hazar Denizi ile Pamir Yaylası arasını yurt edinmiş insanlar, ne tam beyaz ne de sarı idi, öteki ırklarla karışmış, zamanla değişikliğe uğramışlardı""

*Etnolojik olarak(bazı bölümlerde kendi görüşüm vardır.)
    Andronova,Afenesyevo,Anav,Karasuk adlı kültürler Türklerin eski dönem kültür yapısını oluşturur.Günümüzde hala bu kültürlerin etkilerinin izleri görülmektedir.(Saz kültürü)Benim kanaatimce Türkler İslamiyeti kabul ettikten sonra Arap ve Farslaşmaya başladı.İnsanlarımız Arap ve Fars dilinin üstün olduğuna inandırılmıştı.Dikkat ederseniz Selçuklunun resmi dili Farsçadır.Aynı durum Osmanlı'ya kadar süregelmiştir.Fakat burada önemli bir ayrıntıyı atlıyoruz.Hala Türkiye'de gidin köylere Türk kültürü izlerini Arap,Yunan kültüründen daha fazla oldğunu görebilirsiniz.Bu Arap-Fars kültürü genelde Osmanlı'da büyük şehirlerde görülmüştür.Bir zamandan sonra biliyorsunuz ki Arap-Fars'ın üstünlüğünü Fransızca almıştır.Türkler fransızlaştırılmaya başlanmıştır.Arap kültürüne karşı tavır alınmıştır.Örneğin Pardon(fransızca),Teşekkür ederim(Osmanlıca[Arap-Türk]) Sağ ol(Türkçe)...Biliyorsunuz ki Milli Edebiyat döneminden sonra Türkler yavaş yavaş tekrar Türkleştirilmeye başlanmıştır.Turancılık idealine bağlı olarak Türkler unutmadıkları fakat içlerinde olan o kültürü tekrar yaşamaya başlamışlardır.Türkçe'den 10000'den fazla Arapça-Farsça-Fransızca sözcük temizlenmiştir.Günümüzde geldiğimizde Arabesk unsurların yerini A La Turca unsurlar almıştır.

Filolojik olarak burada daha önceden açıklama yapmıştım.Fakat şunu belirtmedim.Türkçe'de ki yabancı sözcük sayısı:

Türkçe'de 108 bin sözcük bulunmaktadır.
    Toplam Türkçe sözcük sayısı 88 bindir.
    Toplam Arapça sözcük sayısı 6 bindir.
    Toplam Fransızca sözcük sayısı 5 bindir.
    Toplam Farsça sözcük sayısı 3 bindir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.