Şimdi Ara

Macarlar Türk ise neden bize düşmanlar ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
22.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hun Türkü oldukları söylenir fakat kültürlerin asimile olmuştur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinergy

herkes dost ilan etmiş hemen lan yok siz unuttunuz belki ama adamlar unutmuyor. budapeşteye doğudan gelip macar devletini büyük bir süre boyunduruğu altına alan devletin ırkını neden sevsin. ben sevmem şahsen

ki budapeştede bbüyük bir katedral mi ne var. saatbaşı mıydı ne uzun çan çalıyor. normalde öğlen uzuzn diğer saatlerde kısa olur. nedeni de bunlar türkleri attık diyerekten zamanında papadan sürekli bunu yapmayı mı istemiş ne öyle bir durum. yani bizi kovdukları için saatbaşı kutlama geleneğini hala sürdürürken siz dost bilmişiniz adamları

Macarlar genellikle Türklerden hiç mi hiç nefret etmezler.Hatta çok severler.Çünkü Macarlar Türklee minnettardır.Minnettar olmasının temelini Türklerin onların kültürlerine saygı duyması ve geniş yetkiler vermesi(özerk ilan etmesi),Alman kültüründen kurtulmalarına neden olmuşuzdur.Tabii sonra Avusturya'yla beraber Alman kültürünü yaşadılar.Daha sonra Führer zamanında da Alman kültürünü yaşadılar.Bu her ne kadar bir çelişki olsa da hala ilk yazdıklarımdaki gibi Türkleri severler.Ayrıca dünyada en fazla Türkolog ve Türkçe araştırmaları yapanlar Macarlardır.Ayrıca Macar Üniversitelerinin çoğunda Türkoloji bölümü vardır.

Dünya'da tanınmış 25 Türkolog'dan 8'i Macardır:

Arminius Vambery
    György Hazai
    József Thury
    Bernát Munkácsi
    Ignác Kúnos
    Tibor Halasi-Kun
    Gyula Németh
    László Rásonyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

Orijinalden alıntı: orhun yabgu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rorita

quote:

quote:

quote:

birader şu muhabbetten nefret ediyorum varya bizimkilere kalsa dünyanın yarısı türk anasını satıyım bunedir yahu iyiki bi kavimler göçü olmuş yüzyıllar önce ayrılmış din değiştirmiş ve farklı kültürlere sahip milletlerden bahsediyoruz hala bu insanlara türk demek saçmalıktan başka bişi değil

Yanlış anlama ama başka milletin ozentisi olmaktansa kendi benligimizi-onlara gore-Türklüğü kanıtlamak gerekiyor

ben başka bi milletin özentisi değilim zaten türk olduğumu nerden çıkarttın ?

Dışarıdan gorunen o yönde-Çünkü tamamen objektifim ve seni tanımıyorum-

yahu geçen gelmiş adamın birisi avrupanın yarısı türktür yarısı böle yahu böle saçma sapan bişi varmı milletiniz her zaman kaybettiği bir şey var geçmişte yaşamaktan geleceğe bakamıyorsunuz bunu osmanlı zamanındada gördük şimdide görüyoruz ona bakarsan roma imparatorluğu osmanlıdanda büyüktü ? sen hiç bi italyan gördün mü haaa adam olcağınız ben roma torunuyum benim dedelerim şöle yapmış burayı feth etmiş diye konuştuğunu gördün mü ben görmedim o yüzden geçmişten çıkın ve ileriye dönün bu tarihte artık türklerin tekrardan parlaması gibi şansı yok o 1 kere olur onuda osmanlıda gördük artık gelmesi çok zor

Tabi senin için hayat maddi şeylerden ibaret. İsveç'teki sarışın uzun boylu kızlar, iyi bir yaşam. ... Fakat milli değerler 0.

k.bakma türkiyede maddi değerleri çıkartınca çok mu iyi yaşıyoruz ? ben türk değilim hocam buna rağmen okulumda her cuma bana zorla istiklal marşı okutmaya çalışıyorlar ve her cuma kavga ediyoruz milli değerden kastın ne senin zorla dayatma mı ?

İstiklal marşının neresinde Türk kelimesi geçiyor ?

• Macar Türkolog Rasonyi der ki Türkler Macarlar'ın babası, Fin-Ugorlar da anasıdır.

Türkçe - Macarca(EN ÖNEMLİLERİ)
    Ben - En
    Benim - Enyem(Okuyunca eniym diye okunur)
    Ana - Anya
    Baba/Ata-Atya

Macarca'da 4 binden fazla kelime Türkçe bulunmaktadır.Bunu Bulgarca'yla karşılaştırdığımızda Bulgarca'da 20-30 kelime Türkçedir.

Zsebembe sok alma van. Burada sizce macarca ne yazıyor olabilir?

Cebimde çok elma var.
  • Akrabalik olmadina pek ihtimal vermiyoru. 3 sene Macaristan da yasadim Diller arasinda cok ciddi benzerlikler oldugu soylenilebilir. Gramer konusunda acikcasi. Ve ortak kelimeler azimsanmayacak kadar cok. Zaten bilindigi uzere atni dil ailesineensup iki dilde.

Ancak acikcasi girunus ve karakteristik ozellikler olarak turklerle ilgileri alakalari oldugunu soylemem zor.

Attila konusu ise farkli. Ciddi saygi duyuklari bir tarihi figur, ancak ismin kokeninin macarca oldugunu savunanlar da var. tanistigini 5 kisidn 2 si attila olur genellikle. Ama attila olanlarin cogu en azindan 2 isimlidir, bu da bir ayrinti.

Son olarak sevmemezlik durumu oldugunu soyleyemem ancak, varsa sevmeyeni de sonuna kadar haklidir. 1 macar = 5 turk falandir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DieYoungSPN

Macar Türkolog Rasonyi der ki Türkler Macarlar'ın babası, Fin-Ugorlar da anasıdır.

Türkçe - Macarca(EN ÖNEMLİLERİ)
    Ben - En
    Benim - Enyem(Okuyunca eniym diye okunur)
    Ana - Anya
    Baba/Ata-Atya

Macarca'da 4 binden fazla kelime Türkçe bulunmaktadır.Bunu Bulgarca'yla karşılaştırdığımızda Bulgarca'da 20-30 kelime Türkçedir.

Zsebembe sok alma van. Burada sizce macarca ne yazıyor olabilir?

Cebimde çok elma var.

Wooo cok benziyor cumle kurması macarca kolay geldi şimdi

• Macaristandaki festival bile herseyi anlatiyor aslinda

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper_442

quote:

Orijinalden alıntı: Väinämöinen

quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

Türkler Macardır belki?

arnavutlar da kürttür belki.

Çinlilerde japondur belki

Japonlarda çinli olabilir.
  • Macarlar türktür ve düşman olduklarını nereden çıkardın?

• quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

8 Ekim 1993 yılında Macarista'nın Budapeşte şehrinde dünyaya gelmiştir.

Benle mi yaşıt la bu yiter ya yiter!

edit: bende 7 ekim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guard of Gondor -- 10 Şubat 2014; 2:15:00 >
  • 93 lulerin de "bu benle mi yasit?" diye isyan ettigi asira mi girdik yaw.

Zaman ne hizli geciyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • macarların soyu Türktür. ancak avrupalılasmıslar veya avrupalılastırılmıslardır. mesela bulgarların soyuda Türklere dayanır ancak komünist Rusyanın egemenlıgındeyken 100 sene komünizmin etkiisiyle bulgarlara müthiş bir slavlastırma politikası uygulamıslardır. simdi bulgarlar Türk olduklarını asla kabul etmezler. macarlarda ha keza öyle. ancak yine de turancı bir partileri oldugunu bayagıda oy aldıgını biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper_442

quote:

Orijinalden alıntı: Väinämöinen

quote:

Türkler Macardır belki?

arnavutlar da kürttür belki.

Çinlilerde japondur belki

Kızıl derililer Türkmüş

• Biz turk muyuz ki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

quote:

Az önce tanımadığım Macar ile mesajlaştım.Üstüne bu konunun gelmesi iyi oldu.Bana yazısı şu oldu:

Huns+Christianity=Magyars

Huns+Islam=Turks

Bu tanımlamaya çocuklar bile güler evlat.

Biliyorum.Fakat çocuğun rengini bozmuyayım dedim.Onların bize karşı bir düşmanlığı yok.Onların tarih kitaplarında da Türkler ile Macarların Hun soyundan geldiği kabul edilmekteymiş.Benim ilgi alanım Türk Dilleri Filoloji ve Türk Tarihi.

Macarlar zaten Ogur ve Türk halklarının karışımı.Bunu onlarda kabul ediyoralarlar.O ırkçı parti dedikleri hala %24'lük oyu ülkesinde temsil ediyor.

Macarların Türklerle ilgisi yok kardeşim neyin karışımı o?

• quote:

quote:

Türkler Macardır belki?

Birşey sorabilir miyim.Bir Arnavut tarihini kitaplardan ve Arnavut halkını Arnavutlar'dan öğrenmek bence daha önemlidir diye düşünüyorum.

-Arnavutlar Türklere ve Osmanlı'ya karşı bir antipati besliyor mu?

-Arnavutların Müslümanlığı pek yaşadığı söylenemezmiş.Olabilir kendi seçimleridir saygı duymak zorundayım:) Gerçekten böyle midir?

-Neden makedonlar'dan nefret ediyorsun.Az önce yaşanan tartışmayı okudum da.Türklere karşı en iyi davranan nadir slav ülkelerinden biri.Tabi ben Arnavutum dersen de saygı duyarım.

-Arnavutlar'ın bugünlerde Yunanlılar ile yakınlaştığı öne sürülmektedir.Bu kendi milliyetlerine ve tarihlerine göre bir ayıp değil midir? Türkler varken.(Burada ki benim bakış açımdır.)

-Boşnaklar hakkında bilgi biliyor musun?Boşnaklar şuan Sırplardan genel olarak nefret etmiyor diye biliyorum.İnsanlık suçu işlemiş Sırplar'a karşı neden antipati beslemiyorlar veya nefret etmiyorlar anlayamıyorum.

Burada yazdıklarımla hiçbir şekilde seni sorguya çekmek istemedim.Sadece benim istediklerim araştırma merakıdır.Doğru(Essah )bilgiyi öğrenme amacımdır.Ne de olsa Sokrates ne demiş."Önemli olan Bilgiyi sevip yolda olmak"...

Arnavutlar Türklere ve Osmanlı'ya karşı bir antipati besliyor mu? = Osmanlıyı sevmezler. Zamanında Osmanlıda azınlık olarak yaşamış bir halk. Arnavutluk'taki veya Kosova'da ki Arnavutların Türklerle pek bir sorunu yok. Ama Makedonya'da ki Arnavutlar ile Türkler arasında gerginlikler oluyor.

-Arnavutların Müslümanlığı pek yaşadığı söylenemezmiş.Olabilir kendi seçimleridir saygı duymak zorundayım:) Gerçekten böyle midir?
    =Geneli değil ama bir çoğu Müslümanlığı yaşamaz. Öyle 5 vakit namaz kılmazlar. Ülkenin %60'ı Müslüman %40'ı Hıristiyan. Bu oranlar da buna etken.

-Neden makedonlar'dan nefret ediyorsun.Az önce yaşanan tartışmayı okudum da.Türklere karşı en iyi davranan nadir slav ülkelerinden biri.Tabi ben Arnavutum dersen de saygı duyarım.
    =Arnavutlar ile Makedonlar ile daima etnik çatışma olur. Makedonlar Türkleri sever, ancak Arnavutları sevmezler. Genel olarak Sırplar ve Makedonlar Arnavutlarla dalga geçmek amacıyla Šiptar (Şiptar) derler. Arnavutça'da Arnavut, Shqiptar anlamına gelir. Makedonlar 2001 yılında 2000'den fazla Sivil Arnavutu öldürmüştü. Öldürülenler arasında da benim uzaktan 1 akrabam var. Nefretimin sebebi budur.

-Arnavutlar'ın bugünlerde Yunanlılar ile yakınlaştığı öne sürülmektedir.Bu kendi milliyetlerine ve tarihlerine göre bir ayıp değil midir? Türkler varken.(Burada ki benim bakış açımdır.)
    =Yunanlar ile yakın olma nedeni Slavlardan önce Balkanlarda beraber yaşamalarıdır. Antik Yunanca, Arnavutça'ya yakın bir dil. Günümüzde Müslüman Arnavutlar ile Yunanlar birbirlerini pek sevmezler. Yunanların Sırpları sevmeleri, aynı mezhepi paylaşmaları da bu etnik çatışmalara bir etken.

-Boşnaklar hakkında bilgi biliyor musun?Boşnaklar şuan Sırplardan genel olarak nefret etmiyor diye biliyorum.İnsanlık suçu işlemiş Sırplar'a karşı neden antipati beslemiyorlar veya nefret etmiyorlar anlayamıyorum.
    =Boşnakları Sırpları sevmez, ama Arnavutlar ve Hırvatlar kadar da nefret etmez. Artık o günleri aştılar, birlikte yaşıyorlar. Ama hala aşırı Milliyetçiler bir birleriyle çatışıyorlar. Ama bir açıdan Sırplara hak vermek lazım. İkinci Dünya Savaşı sıralarında Boşnaklar kendilerine Boşnak demelerinden hoşlanmaz, kendilerini Hırvat olarak görürlerdi. Hırvat Ustaşalar o dönem kendilerini Slav değil, Got, Dalmaçya yada İlirya kökenli bir halk olarak kabul ederlerdi. Hırvatlar ile Arnavutlar Alman, Macar ve İtalyan desteği ile bir çok Sırp öldürdüler. Arnavutlar 40.000 kadar, Hırvatlar ise 600.000 kadar Sırp öldürdü.

Burada yazdıklarımla hiçbir şekilde seni sorguya çekmek istemedim.Sadece benim istediklerim araştırma merakıdır.Doğru(Essah )bilgiyi öğrenme amacımdır.Ne de olsa Sokrates ne demiş."Önemli olan Bilgiyi sevip yolda olmak"...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Az önce tanımadığım Macar ile mesajlaştım.Üstüne bu konunun gelmesi iyi oldu.Bana yazısı şu oldu:

Huns+Christianity=Magyars

Huns+Islam=Turks

Bu tanımlamaya çocuklar bile güler evlat.

Biliyorum.Fakat çocuğun rengini bozmuyayım dedim.Onların bize karşı bir düşmanlığı yok.Onların tarih kitaplarında da Türkler ile Macarların Hun soyundan geldiği kabul edilmekteymiş.Benim ilgi alanım Türk Dilleri Filoloji ve Türk Tarihi.

Macarlar zaten Ogur ve Türk halklarının karışımı.Bunu onlarda kabul ediyoralarlar.O ırkçı parti dedikleri hala %24'lük oyu ülkesinde temsil ediyor.

Macarların Türklerle ilgisi yok kardeşim neyin karışımı o?

Kardes önceki yazdiklarima göz at.Turkler-Macarlar iliskisini acikladim.

• quote:

quote:

quote:

Türkler Macardır belki?

Birşey sorabilir miyim.Bir Arnavut tarihini kitaplardan ve Arnavut halkını Arnavutlar'dan öğrenmek bence daha önemlidir diye düşünüyorum.

-Arnavutlar Türklere ve Osmanlı'ya karşı bir antipati besliyor mu?

Arnavutlar Türklere ve Osmanlı'ya karşı bir antipati besliyor mu? = Osmanlıyı sevmezler. Zamanında Osmanlıda azınlık olarak yaşamış bir halk. Arnavutluk'taki veya Kosova'da ki Arnavutların Türklerle pek bir sorunu yok. Ama Makedonya'da ki Arnavutlar ile Türkler arasında gerginlikler oluyor.

=Geneli değil ama bir çoğu Müslümanlığı yaşamaz. Öyle 5 vakit namaz kılmazlar. Ülkenin %60'ı Müslüman %40'ı Hıristiyan. Bu oranlar da buna etken.

=Arnavutlar ile Makedonlar ile daima etnik çatışma olur. Makedonlar Türkleri sever, ancak Arnavutları sevmezler. Genel olarak Sırplar ve Makedonlar Arnavutlarla dalga geçmek amacıyla Šiptar (Şiptar) derler. Arnavutça'da Arnavut, Shqiptar anlamına gelir. Makedonlar 2001 yılında 2000'den fazla Sivil Arnavutu öldürmüştü. Öldürülenler arasında da benim uzaktan 1 akrabam var. Nefretimin sebebi budur.

=Yunanlar ile yakın olma nedeni Slavlardan önce Balkanlarda beraber yaşamalarıdır. Antik Yunanca, Arnavutça'ya yakın bir dil. Günümüzde Müslüman Arnavutlar ile Yunanlar birbirlerini pek sevmezler. Yunanların Sırpları sevmeleri, aynı mezhepi paylaşmaları da bu etnik çatışmalara bir etken.

=Boşnakları Sırpları sevmez, ama Arnavutlar ve Hırvatlar kadar da nefret etmez. Artık o günleri aştılar, birlikte yaşıyorlar. Ama hala aşırı Milliyetçiler bir birleriyle çatışıyorlar. Ama bir açıdan Sırplara hak vermek lazım. İkinci Dünya Savaşı sıralarında Boşnaklar kendilerine Boşnak demelerinden hoşlanmaz, kendilerini Hırvat olarak görürlerdi. Hırvat Ustaşalar o dönem kendilerini Slav değil, Got, Dalmaçya yada İlirya kökenli bir halk olarak kabul ederlerdi. Hırvatlar ile Arnavutlar Alman, Macar ve İtalyan desteği ile bir çok Sırp öldürdüler. Arnavutlar 40.000 kadar, Hırvatlar ise 600.000 kadar Sırp öldürdü.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkur ederim.

• quote:

Bana macarlarin turk oldugunu soylediler o zaman niye Türk turkun dusmani olsub ki ?

Senin sorun şuna benzemiş :

"Araplar Müslüman ise neden I.Dünya Savaşında bize karşı cephe aldılar ?"
  • Aletta da Macar :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.