Şimdi Ara

MacBook Air 13 ile MacBook Pro 13 ( retina olmayan ) tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde bulunan masaüstü PC'den kurtulmaya karar verdi.

Kullandığım bilgisayarın özellikleri:
    Anakartım: ASUS M4A88TD-M EVO/USB3
    İşlemcim: AMD Phenom II X4 955 B.E.
    İşlemci soğutucum: Zalman CNPS90F
    Ekran Kartım: SAPPHIRE HD 5570
    Ram: 2 x Kingston 4GB 1600Mhz DDR3 ve 2 x Kingston 2GB 1600Mhz DDR3 = 12GB

Çok güçlü bir PC olmasada tüm işlerimi görüyorum. İlk defa bir Mac bilgisayar almaya karar verdim.
    Bilgisayarı internet, office dosyaları, ufak tefek foto düzenlemeleri ( Photoshop kullanıyorum ) ve büyük kısmı ise HDMI üzerinden TV'den (Philips 42 inç LED) film izliyorum.
    Filmler genellikle mkv formatında ve ort. 5 gb büyüklüğünde filmleri torrent üzerinden indiriyorum. Tabii bunları indirirkende uzun süre açık kalıyor.
    Benim bilgisayar kullanım şeklim bu şekilde şimdi gelelim soruma

İlk başta Mac Mini 2014 almak için yola çıktım sonra taşınabilir olması beni 13 inç MacBook Air 2014 yönetti. Araştırma yaparken 13 inç MacBook Pro 2012 fiyatlarının MacBook Air'a yakın olduğunu fark ettim. ( retina olmayan ) apple hala sitesinden satıyor.
    Sonrada bu ilki Macbook arasında kaldım. Şimdi deneyimli ve iki ürünüde kullanan arkadaşlardan tercihimi hangi yönde yapmam konusunda beni yönlendirmelerine ve değerli görüşlerine ihtiyacım var.
    Eşim öğretmen olduğu için eğitim indiriminden de faydalanacagım. Bütcem 2,800-TL Ürün bilgilerini içeren resimleride ekledim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiwkiw -- 27 Ekim 2014; 17:45:51 >

• sharky25ant kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler
    Bende baktım bu macbook pro'ya ama bu bütcemin üzerinde bütce yazmayı unutmuşum bütcem 2,800-TL o yüzden bu iki modele yöneldim
  • kiwkiw kullanıcısına yanıt
    öncelikle birinci önerim bir apple satan mağazaya gidip tüm macleri bir incelemeniz

şimdi nedenleriyle hangi pcyi almanız gerektiğini açıklayayım

mac mini: bir mac'im olsun stabil olsun çok ucuz olsun zaten çok fazla performansa ihtiyacım yok internet film izlemek office programları bana yeter taşınabilir bir pcye zaten ihtiyacım yok evden çıkarmayacağım yatakta pc kullanmayı dahi sevmem.

macbook air 13: çok ucuz değil ama bütçemde imkansız daha fazlasına el vermiyor ekran çözünürlüğü standart bir notebook ama apple stabilitesi ve kullanım kolaylığı olsun yatakta koltukta her yerde kullanabiliyim çok fazla yüksek güç isteyen program kullanmam zaten ve taşınabilirlik benim için çok önemli 13 saat pili gitsin 9 saat bile bana yetmez.

macbook pro retina 13: bütçeyi zorladık ama bence buna değer böyle ekranlı bir pc başka hiç bir üreticide yok adamlar boşuna retina ekran dememişler ayrıca macbook airden 2 kat daha güçlü sonuçta resim video işleyebilirim ağırlığı airden az daha fazla olsa ve pilide 9 saat gitsede sadece ekranı için bu pcye değer.

şimdi hocam git bi incele ürünleri için hangisine ısınıyorsa onu al. benim kişisel fikrimdir ama bana göre bir apple pcnin pc kullanmayı iyi bilmeyen kişilere kolay ve az sorun çıkaran bir işletim sistemine sahip olması haricinde pc dünyasından donanım olarak hiç bir üstünlüğü yoktu ama bu fikrim retina macbook pro kullanmaya başlayınca değişti çünkü bu ekran ve yazılım uyumu malesef windowsta yok. 2880x1800 çözünürlüğüm windows malesef ölçeklemede sınıfta kaldı anlayacağınız yazılar bit kadar ama os x bu konuda mükemmel hiç bir eksiği yok ve bu deneyemi windows pcde almanız imkansız.

• Lazeran kullanıcısına yanıt
    Kısaca bütün konuyu özetlemişsiniz
    Benim almayı planladığım macbook pro retina display olmayanı olanların fiyatı bütcemi aşıyor malesef aşmasa hiç düşünmem Macbook pro retina alırım ama şartlar işte peki macbook air 13 vs macbook pro 13 ( retina olmayan ) hangisi benim kullanım şeklime göre ( yukarıda belirtmiştim ) hangisi sizce mantıklı bir seçim olur.
  • Valla kimse yanlış anlamasın ama şu devirde bilgisayar almak telefon almaktan daha kolay.

Bilgisayar 9 taksitle alınabilirken telefonu peşin almak zorundayız.

Konuyla ne alakası var derseniz
  • chupacabra kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamıyoruz Iphone 6'ya geçemedik herhalde bu taksit olayından
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiwkiw

Kısaca bütün konuyu özetlemişsiniz
    Benim almayı planladığım macbook pro retina display olmayanı olanların fiyatı bütcemi aşıyor malesef aşmasa hiç düşünmem Macbook pro retina alırım ama şartlar işte peki macbook air 13 vs macbook pro 13 ( retina olmayan ) hangisi benim kullanım şeklime göre ( yukarıda belirtmiştim ) hangisi sizce mantıklı bir seçim olur.

O zaman kesinlikle MBA alın
  • kiwkiw kullanıcısına yanıt
    tekrar söyleyeyim kesinlikle mağazaya gidip bir deneyin içiniz ısınmazsa almayın sonuçta büyük paralar istiyorlar

air daha taşınabilir daha hafif pili daha uzun gidiyor ev bilgisayarından ziyade dışarı bilgisayarı benim hocalarım genelde macbook air kullanıyor çünkü hafif ve tüm gün sunum yapabilecekleri kadar pili gidiyor

macbook pro 15 ise (retina olmayan) daha ziyade ev bilgisayarı daha az taşınabilir tabiki daha güçlü ama extra masraf yapmadığınız sürece içindeki ssd nedeniyle air daha hızlı çalışır ama air upgrade edilemez yani vatandan ram alıp air'e takamazsınız ama macbook pro'ya takarsınız ayrıca air'in ssd değişmez ama macbook pro'nun değişir.

kısacası ben uğraşmıyım 2sinden hangisi daha hızlı derseniz macbook air tabiki hemde daha ucuz ama 128gb alırsanız o 128 olarak kalır ileride upgrade yapmanız çok zor.

Benim size önerim macbook air'dir ama tekrar bahsetmekte fayda görüyorum eğer imkanınız varsa kesinlikle 13inch macbook pro retina için o fiyat farkına değer.

teşekkürler.

• Lazeran kullanıcısına yanıt
    Sanırım en mantıklısı hafta sonu bir elektronik markete gidip ürünleri görerek yerinde incelemek gelişmeleri yazarım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.