Şimdi Ara

MacBook Air den MacOSX in tamamen silinip XP veya Vista kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bende mac book air war tamamen mac osxi silip herseyiyle birlite.
    Yerine Xp yada Vista kurmak istiyorum. Bunu nasil yapabilirm.

Standart bildigimiz gibi XP cd den boot edip yapilabilirmi.
    O zaman driverlarini nerden bulabilirim.

Biraz arastirdim bootcamp die bisi warmis onla driverleri cd ye yedekliyomussun. Ama o yedeklenen CD Xpyi kurup taktktan sonra normal calisirmi??
    Yardimci olun arkadaslar acil

Cok tesekkurler

• Öncelikle yanlış hatırlamıyorsam Applications > Utilities > Boot Camp'ı çalıştırmalısın.Boot Camp zaten gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.Tek ihtiyacın olan şey 32 bitlik Xp veya Vista kurulum cd'si.(64 bit kuruluyor mu bilmiyorum)...

Daha sonra kendi kendine yükleyecektir zaten.Direkt Windows açılıyor ve bilgisayarın paketinde bulunan driver cd sini takmanı istiyor.Tüm driver yüklemelerini kendi yapıyor.

Kurulum bitti diyelim...

Windows açıkken Denetim Masasında Boot Camp seçeneğini göreceksin.İçerisinde ilk açılmasını istediğin işletim sistemini seçebiliyorsun..Windowsu seçtikten sonra...

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Disk Yönetimi'nden veya Partition Manager gibi disk yönetimi programlarından MacOs un bulunduğu bölümü formatlayabilirsin

Ben denedim işe yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

Öncelikle yanlış hatırlamıyorsam Applications > Utilities > Boot Camp'ı çalıştırmalısın.Boot Camp zaten gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.Tek ihtiyacın olan şey 32 bitlik Xp veya Vista kurulum cd'si.(64 bit kuruluyor mu bilmiyorum)...

Daha sonra kendi kendine yükleyecektir zaten.Direkt Windows açılıyor ve bilgisayarın paketinde bulunan driver cd sini takmanı istiyor.Tüm driver yüklemelerini kendi yapıyor.

Kurulum bitti diyelim...

Windows açıkken Denetim Masasında Boot Camp seçeneğini göreceksin.İçerisinde ilk açılmasını istediğin işletim sistemini seçebiliyorsun..Windowsu seçtikten sonra...

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Disk Yönetimi'nden veya Partition Manager gibi disk yönetimi programlarından MacOs un bulunduğu bölümü formatlayabilirsin

Ben denedim işe yarıyor
    Sagolasin cok mantikli
    Ama aklimda simdi bi soru war ya windows tarafindan macosx tarafina format attiktan sonra
    yeniden baslatinca hani soruyaya bu hangisini calistirmak istiyosun die oda macos x in icinde bulundugu partitiondaysa eger oraya format cekince
    bu baslangictaki boot programi felanda gocmesin?
    tek korkum war siz aynen bu sekilde deneyim mac os x i ucurup denedinizmi?
    YAni baslangicta boot programinda bi sorun olmuyo dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxelfindik

Sagolasin cok mantikli
    Ama aklimda simdi bi soru war ya windows tarafindan macosx tarafina format attiktan sonra
    yeniden baslatinca hani soruyaya bu hangisini calistirmak istiyosun die oda macos x in icinde bulundugu partitiondaysa eger oraya format cekince
    bu baslangictaki boot programi felanda gocmesin?
    tek korkum war siz aynen bu sekilde deneyim mac os x i ucurup denedinizmi?
    YAni baslangicta boot programinda bi sorun olmuyo dimi?

Alıntıları Göster
    Ben başta Windows kısmına az bir parça ayırmıştım.Daha sonra yetersiz gelmeye başladı ve MacOs un bulunduğu bölümden büyük bir kısım daha ilave ettim.Ancak MacOs'u tamamen kaldırmadım.Ve zaten Xp ye ayarladığında o baştaki Hdd seçimini sormuyor,direkt Xp ye giriyor

Tamamen silmek hakkında bir fikrim yok açıkçası ancak zaten Windows kurmamanı öneririm.

Ayrıyetten bir mouse yoksa sağ tuş kullanılmıyor touchpad te

Her ne kadar güzel çalışsa da,Windows işte.Yine de karar senin

Eğer illa kuracağım diyorsan hiç riske atmaWindows için seçebildiğin maksimum alanı seç ve boot u Xp ye yönlendir.Macos a da dokunma derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 11 Haziran 2009; 16:22:30 >

• quote:

Ben başta Windows kısmına az bir parça ayırmıştım.Daha sonra yetersiz gelmeye başladı ve MacOs un bulunduğu bölümden büyük bir kısım daha ilave ettim.Ancak MacOs'u tamamen kaldırmadım.Ve zaten Xp ye ayarladığında o baştaki Hdd seçimini sormuyor,direkt Xp ye giriyor

Tamamen silmek hakkında bir fikrim yok açıkçası ancak zaten Windows kurmamanı öneririm.

Ayrıyetten bir mouse yoksa sağ tuş kullanılmıyor touchpad te

Her ne kadar güzel çalışsa da,Windows işte.Yine de karar senin

Eğer illa kuracağım diyorsan hiç riske atmaWindows için seçebildiğin maksimum alanı seç ve boot u Xp ye yönlendir.Macos a da dokunma derim

Alıntıları Göster
    sagolasn walla tavsiyelrin icin bizim bi tanidiga wercemde oda anlamiyo macosx ten baana kalsa butun laptoplardaki windowslari bile silip linux kurarim

• quote:

sagolasn walla tavsiyelrin icin bizim bi tanidiga wercemde oda anlamiyo macosx ten baana kalsa butun laptoplardaki windowslari bile silip linux kurarim

Alıntıları Göster
    Ha bi sorum daha war kusura bakma walla

aslinda iki parmagini dokunup click yapinca sag click oluyomus
    windowstayken calismiyomu? bu kombinasyon calismiyomu
  • quote:

Alıntıları Göster
    Rica ederim.Yaklaşık iki haftadır Wİndows'a dönüş yaptım.Yapmaz olaydım diyorum Bir sistem bu kadar mı aciz olurÖzellikleri macbook umdan daha iyi ancak görünüşte öyle,uygulamada hiç de öyle değil.1 Gb ram le mac os da daha rahat işlem yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 11 Haziran 2009; 16:27:49 >

• quote:

Rica ederim.Yaklaşık iki haftadır Wİndows'a dönüş yaptım.Yapmaz olaydım diyorum Bir sistem bu kadar mı aciz olurÖzellikleri macbook umdan daha iyi ancak görünüşte öyle,uygulamada hiç de öyle değil.1 Gb ram le mac os da daha rahat işlem yapılır

Alıntıları Göster
    quote:

Hayır olmuyor.Sadece 2 parmakla sayfaları aşağı yukarı sürükleme yapabiliyorsun.Büyütme fln da olmuyor.Sağ tuş da çalışmıyor.Cntrl + tıklama da işe yaramıyor.İnternetten birkaç patch buldum ama onlar da işe yaramadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 11 Haziran 2009; 21:43:52 >

• quote:

quote:

Hayır olmuyor.Sadece 2 parmakla sayfaları aşağı yukarı sürükleme yapabiliyorsun.Büyütme fln da olmuyor.Sağ tuş da çalışmıyor.Cntrl + tıklama da işe yaramıyor.İnternetten birkaç patch buldum ama onlar da işe yaramadı

Alıntıları Göster
    bi kac program buldum senin bahsettign patchlerden biri sanirim
    patch sunu yopio
    control tusuna basip clickledigin zaman sag click islevi goruyo daha bu isi denemedm ama
    Bakalim caliscakmi nette bunun icin bi ton program war calismasi supheli sanirim

• quote:

bi kac program buldum senin bahsettign patchlerden biri sanirim
    patch sunu yopio
    control tusuna basip clickledigin zaman sag click islevi goruyo daha bu isi denemedm ama
    Bakalim caliscakmi nette bunun icin bi ton program war calismasi supheli sanirim

Alıntıları Göster
    En az 5-6 tane denedim.Hiçbiri bir işe yaramıyor
  • quote:

En az 5-6 tane denedim.Hiçbiri bir işe yaramıyor

Alıntıları Göster
    :) sagolasin walla yinede cok yardimci oldu yazdiklarin.
    BEn de deneyim bi kac program olursa yyazarim burdan
  • quote:

:) sagolasin walla yinede cok yardimci oldu yazdiklarin.
    BEn de deneyim bi kac program olursa yyazarim burdan

Alıntıları Göster
    Rica ederim abi kolay gelsin
  • quote:

Rica ederim abi kolay gelsin

Alıntıları Göster
    yaw bu macbook airde disc drive CD-DVD drive gibi bisi yoq ya ?
    ben simdi bu isi USB drive le yapabilirmiyim
  • quote:

yaw bu macbook airde disc drive CD-DVD drive gibi bisi yoq ya ?
    ben simdi bu isi USB drive le yapabilirmiyim

Alıntıları Göster
    Harici dvd ram bulursan cd den yapablirsin
    Ama bildiğim kadarıyla biosdan first boot device USB secersen usb bellekten açma şansın war
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkılınc

Harici dvd ram bulursan cd den yapablirsin
    Ama bildiğim kadarıyla biosdan first boot device USB secersen usb bellekten açma şansın war

Alıntıları Göster
    yanliz biosu nasil acacam macbook airde? onu bilmiyorum hic
  • quote:

yanliz biosu nasil acacam macbook airde? onu bilmiyorum hic

Alıntıları Göster
    Olkancan
    bak ben su sag-click isini multitouch isini felan hallettim?
    apple in kendi sitesinde bi tane firmware war onu kurun ca halloluyo
    nese kolay gele bakalim
  • quote:

Olkancan
    bak ben su sag-click isini multitouch isini felan hallettim?
    apple in kendi sitesinde bi tane firmware war onu kurun ca halloluyo
    nese kolay gele bakalim

Alıntıları Göster
    Mac alip, MacOS kullanmamak mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fettah34

Mac alip, MacOS kullanmamak mi?

Alıntıları Göster
    walla bu isi yapacagim bilgisayrn sahibi olan tanidigim mac bok air i sadece goruntusu ve hafifliginde almis. Acikcasi mac os x in m sinden anlamaz. Anlatmaya calistiysamda anlamakta istemez
    oyuzden mecburum

• quote:

walla bu isi yapacagim bilgisayrn sahibi olan tanidigim mac bok air i sadece goruntusu ve hafifliginde almis. Acikcasi mac os x in m sinden anlamaz. Anlatmaya calistiysamda anlamakta istemez
    oyuzden mecburum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yuxelfindik

oyuzden mecburum

Yahu kardeşim o zaman Bootcamp ile HDD yi ikiye bölüp Vista kurun.
    MacOS u silmek ne demek?

• Cunku 25 gb gibi bir yer isgal ediyo O bu space de goz dikmis durum da

Acaba ucurursam o partitionu windowsu su anda boot ettigi gibi eder mi acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.