Şimdi Ara

macbook air ekran sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sorunsuz şekilde kapatıp çantaya koyduğum macbook air 13" bilgisayarımı bugün açtığımda, resimdeki gibi bir ekranla karşılaştım.
    Ekranda kırık çatlak yok. Cihazın üzerinde herhangi bir darbe izi de yok. yeğenler ben yokken birşey yaptı büyük ihtimalle. Ama dedigim gibi, cihazın üstünde en ufak bir darbe izi bile yok. Yani sorunun kaynağı hakkında bir bilgim yok
    Bu ekranın tamiri bana ne kadara patlar? Hiç zannetmiyorum ama, garanti kapsamında tamir edilme ihtimali var mı? (belki donanımsal bir arızadır diye ümit etmek istiyorum :) )
    parayla yaptırmak söz konusu olduğunda, mutlaka Apple ın kendi servisine mi başvurmalıyım yoksa başka bir tamirciye götürsem hata mı etmiş olurum?
    cevaplarınız için teşekkürler.
     macbook air ekran sorunu yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook Air Ekran Sorunları: Tanılama ve Çözüm Kılavuzu

Macbook Air ekran sorunları, kullanıcılar arasında yaygın bir şikayettir. Bu sorunlar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve farklı çözüm yolları gerektirebilir.

Yaygın Macbook Air Ekran Sorunları:

• Titreşen veya kırpışan ekran
    • Bozuk pikseller veya çizgiler
    • Soluk veya donuk ekran
    • Tamamen siyah ekran

Sorunun Tanılanması:

Macbook Air ekran sorununu gidermeye başlamadan önce sorunun türünü doğru bir şekilde belirlemelisin. Bu, uygun çözümü bulmana yardımcı olacaktır.

Çözüm Yolları:

Ekran sorununa bağlı olarak, uygulayabileceğin birkaç çözüm yolu vardır:

• Ekran Aydınlatmasını Ayarla: Soluk veya donuk bir ekran için ekran aydınlatmasını ayarlamaya çalış.
    • Harici Monitör Kullan: Tamamen siyah bir ekranla karşılaşıyorsan Mac'ini harici bir monitöre bağla. Görüntü harici monitörde görünüyorsa, ekranın kendisi arızalı olabilir.
    • Güvenli Modda Başlat: Yazılımsal bir sorun nedeniyle oluşan ekran sorunları için Mac'ini güvenli modda başlat. Güvenli modda, üçüncü taraf yazılımlar yüklenmez, bu nedenle soruna neden olan yazılımı ortadan kaldırabilir.
    • SMC'yi Sıfırla: Sistem Yönetim Denetleyicisi (SMC), Mac'inin güç ve ekran gibi temel işlevlerini kontrol eder. SMC'yi sıfırlamak, ekran sorunlarının çözümüne yardımcı olabilir.
    • NVRAM'ı Sıfırla: NVRAM (Uçucu Olmayan Rasgele Erişim Belleği), Mac'inin başlangıç ??ayarlarını ve diğer bilgileri depolar. NVRAM'ı sıfırlamak, ekran sorunlarının çözümüne yardımcı olabilir.
    • Donanımı Kontrol Et: Tüm diğer çözümler başarısız olursa, ekranın kendisinde donanımsal bir sorun olabilir. Bu durumda, yetkili bir Apple servis sağlayıcısıyla iletişime geçmen gerekir.

Bu çözümleri denedikten sonra hala Macbook Air ekran sorunu yaşıyorsan, daha fazla yardım için yetkili bir Apple servis sağlayıcısıyla iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Not: eğer başka bir tamirciye götürmek fiyat olarak ve tamir süresi olarak daha avantajlı olur derseniz, istanbulda bu şekilde bir tamirci önerebilir misiniz?

• Aynından bende de var, garantiye girme ümidini unut. :)
  • Evet ben de öyle yaptım ve tamir için fiyat araştırması yapıyorum. 400 liradan 1700 liraya kadar fiyat verenler oldu ekran değişimi için. 400 liraya orijinal ve 2 yıl garantili ekran değişimi yapan bir servis buldum ankarada. Güvenmek konusunda kararsızım. Siz nasıl bir şey yapmayı düşünüyorsunuz? Paylaşırsanız sevinirim.

• Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla siyah olan yerden darbe almış ve kırılmış.. Elimde full cover kasalı ekranlar var modelini söyleyebilirseniz. size yardımcı olabilirim.

Elimdeki modeller aşağıdadır..

Macbook Pro A1398 2012
    Macbook Pro A1398 2013 - 2014
    Macbook Pro A1425 2012
    Macbook Pro A1502 2013
    Macbook Air A1370 2012
    Macbook Air A1465 2013
    Macbook Air A1369 2012
    Macbook Air A1466 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabletci -- 20 Nisan 2015; 9:33:56 >
  • Merhaba. Daha ekonomik olması açısından sadece lcd Paneli değişmeyi düşünüyorum. Ama yine de sizden fiyat öğrenmek isterim. Benim cihazın modeli A1466 early 2014.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.