Merhaba arkadaşlar ben macbook air m1 16gb RAM 256gb SSDli laptop aldım.Laptop SSDsi az olduğundan dolayı harici ssd almak istiyorum ama hızları yüksek olan ssdler biraz pahalı geldiğinden kendim SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD alıp dönüştürücü ile macbooka bağlasam çalışır mı ve diğer normal taşınabilir ssdlerden performansı daha düşük olur mu ? |
MacBook Air M1 ile Taşınabilir SSD Kullanma
Günümüzde, taşınabilir SSD'ler, MacBook Air M1 kullanıcıları için depolama alanını genişletmenin ve verimliliği artırmanın harika bir yoludur. İşte MacBook Air M1'inle birlikte taşınabilir bir SSD kullanma hakkında bazı bilgiler:
MacBook Air M1 için Taşınabilir SSD Seçimi
MacBook Air M1 ile uyumlu taşınabilir SSD'leri seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Kapasite: İhtiyaç duyduğun depolama alanına karar ver.
- Hız: Thunderbolt 3 veya USB-C bağlantısına sahip yüksek hızlı bir SSD seç.
- Boyut ve Ağırlık: Taşınabilirliğin senin için önemliyse, kompakt ve hafif bir SSD tercih et.
MacBook Air M1'e Taşınabilir SSD Bağlama
MacBook Air M1'e taşınabilir bir SSD bağlamak kolaydır. Sadece SSD'yi MacBook'undaki Thunderbolt 3 veya USB-C bağlantı noktasına takman gerekiyor.
Harici SSD'nin Biçimlendirilmesi
Taşınabilir SSD'yi ilk kez bağladığında, kullanmadan önce onu biçimlendirmen gerekebilir. Bu, SSD'yi Mac'in dosya sistemiyle uyumlu hale getirir. macOS'in Disk İzlencesi aracını kullanarak SSD'yi biçimlendirebilirsin.
Harici SSD'nin Kullanımı
Biçimlendirme tamamlandıktan sonra, harici SSD'yi tıpkı MacBook Air M1'indeki dahili depolamayı kullandığın gibi kullanabilirsin. Dosyaları saklayabilir, uygulamalar yükleyebilir ve harici SSD'den çalıştırabilirsin.
MacBook Air M1 için Harici SSD Önerileri
MacBook Air M1 ile kullanabileceğin bazı önerilen harici SSD'ler şunlardır:
- Samsung T7 Touch
- SanDisk Extreme PRO Portable SSD
- WD My Passport SSD
MacBook Air M1'inle birlikte bir taşınabilir SSD kullanarak depolama alanını genişletebilir, performansı artırabilir ve taşınabilirliğini koruyabilirsin. İhtiyaçlarına uygun bir SSD seçtiğinden ve onu doğru şekilde biçimlendirdiğinden emin ol.