Şimdi Ara

Macbook air mi pro mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,evdeki bilgisayar artık külüstüre çıkmak üzere olduğundan arayışlara girdim.Fiyatlar sürekli arttığından en kısa sürede almayı düşünüyorum.Rahat taşınabilir,temel ihtiyaçlarımı halledip photoshop,video edit programlarını kullanabileceğim bir laptop istiyorum.Oyun açısından da Football Manager tarzı hafif oyunlar oynuyorum.Çevremdeki çoğu macbook kullanıcısı memnun olduğunu ve tavsiye ettiğini söyledi.Ben de bu konuda tamamen bilgisizim.Baktığımız zaman air ve pro arasında yaklaşık 2-2.5klık fiyat farkı var.Bu farkı vermeye değer mi ya da macbook dışında ne olabilir?Tavsiyeleri bekliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Air modeli daha çok office, tarayıcı gibi basit uygulamalarda üzmez iyi gider ağır programlarda biraz zorlanır. Pro ise kolay kolay zorlanmaz min 3 yıl üzmez 10 yıla kadar da götürebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrWool -- 27 Mayıs 2020; 17:19:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam geçen gün forumda birisi aynı senin gibi bir soru sormuştu, verdiğim cevabı aynısıyla kopyala yapıştır yapıyorum.

Bende senin gibi bir MacBook almayı düşünüyorum birkaç gündür de araştırma yapıyorum,

MacBook Pro 2020 13inch (i5 8th gen 8gb ddr3 2133mhz)
    MacBook Air 2020 (i5 10th gen 8gb ddr4 3733mhz)

Bu iki model arasında kalmıştım dışarıdan bakıldığı zaman air'in daha performanslı olduğu gözüküyor(işlemci nesli,ram frekansı),baktığım siteler izlediğim videolar karşılaştırmalar sonucunda şöyle sonuç var;
    1-MacBook Pro'nun ekran kalitesi air'e göre daha iyi (Pro 500 nit -- Air 350-400 arası) ve ekstra olarak renkler yaklaşık yüzde 25 oranın da daha net canlı gözüküyormuş.(Tercihim Pro)
    2-MacBook Pro'nun ses kalitesi air'e göre dha tok keskin bir sesi var ama air'in sesi daha yüksek.(Tercihim Pro)
    3-MacBook Pro'nun Benchmark performansı (Single core 938 Multi core 3960) Air (Single core 1183 Multi Core 3231) Burada ki değerlerde Air'in tekli çekirdek benchmark'ı daha yüksek ama Pro'nun çoklu çekirdek benchmark'ı daha yüsek yani bu şu demek oluyor photshop vs gibi programlar genelde çoklu çekirdek kullanırlar daha fazla perf. ister bu yüzden bu tarz işler yapılacaksa Pro tercih edilir ama ben mail vs bakacağım dersen burada Air tercih edilir.(Tercihim Pro)
    4-MacBook Pro ile oyun oynarsanız aire göre biraz daha fazla performans alırsınız.(Tercihim Pro)
    5-MacBook Pro'nun işlemciyle bağlantılı soğutma borusu bulunuyor ama bu Air'de yok yani bu şu demek oluyor cihaz çabuk ısınıyor örneğin internette 2k veya 4 k video izlemeye kalktığınızda cihaza fazla yük bindiğinden dolayı hemen ısınıyor.(Tercihim Pro)

Birkaç tane de kullanıcı yorumu vs dinledim okudum onların dedikleri de şöyle genelde;Eğer çok performanslı işler yapmıyorsanız (Yaz yazma ,mail okum vs) gibi işler yapıyorsanız Air tercih edilir, ama siz eğer performans gerektiren işler yapıyorsanız(Photoshop video edit vs) pro tercih ediniz çünkü air de bu tip yüksek perf işler yapmaya kalktığınız da cihaz ısınıyor ve performans düşüşleri oluyor.

Ben şu an da tercihimi MacBook Pro'dan yana kullanmayı düşünüyorum çünkü aralarında fazla bir fiyat farkı yok ve Pro modeli Air modeline göre daha performanslı olduğu için.Yukarıda yazdıklarım kendi araştırıp elde ettiğim bilgiler bir yanlış vs. varsa şimdiden kusura bakma,umarım bu bilgiler işine yarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    6 yıl önce açıldı
    Macbook pro kullanan var mı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.