Şimdi Ara

Macbook Air Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook Air'i genel olarak 7-8 saat şarj süresiyle kullanıyordum. Fakat son günlerde aniden bilgisayarın şarjı 2-3 saatte tükenmeye başladı. Devir sayısı ise 355.

Pil kalibrasyonu yapmayı da denedim ama herhangi bir iyileşme göremedim. Bu neden kaynaklanabilir?

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2 sene geçmiş ise ömrünü tamamlamıştır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shenshebek

Merhaba,

Macbook Air'i genel olarak 7-8 saat şarj süresiyle kullanıyordum. Fakat son günlerde aniden bilgisayarın şarjı 2-3 saatte tükenmeye başladı. Devir sayısı ise 355.

Pil kalibrasyonu yapmayı da denedim ama herhangi bir iyileşme göremedim. Bu neden kaynaklanabilir?

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Devir sayısından ziyade pil sağlığı önemli. Coconut battery yükleyip pil sağlığınıza bakın. Mesela 1200 döngüde olup pil sağlığı %90 olabiliyor. Nasıl şarj ettiğinizle alakalı. Sürekli şarjı bitirip kapanmaması gerekiyor. Apple 1000 döngüde pilin %80 sağlığını koruyacağını garanti ediyor. Eğer daha az çıkarsa apple store'a götürün değiştirirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • Benim macbookta da şarjdayken tuhaf tuhaf sesler çikarip aniden kapanmak moda oldu. Acaba sorun neden kaynaklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamergirl1903

Benim macbookta da şarjdayken tuhaf tuhaf sesler çikarip aniden kapanmak moda oldu. Acaba sorun neden kaynaklı

Garantisi varsa servise gösterin derim. Anakartta bir soruna yol açabilir, öyle bir durumda çok ciddi masraf çıkar. Hatta garantiniz yoksa da gösterin bence ciddi bir durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisi yok ne yazıkki hocam 11 yil olmuş alınalı. Ciyuuuuvv diye bir ses çıkıyor ekran yok. Normalde yazın aşırı ısındığında yapardı şimdiyse şarjdayken yapar oldu. Şarj cihazından olabilir mi Şarj cihazı yan sanayi, şarj alırken karıncalanma oluyor şarj alıp almamada bir kararsızlık yaşıyor ondan diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 22 Mart 2018; 6:22:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air Pil Değişimi
    3 yıl önce açıldı
    Macbook Air M1 - Mouse Sorunu..
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şarj cihazınız orjinal değilse ondandır. Bilgisayara yetersiz güç veriyor, bilgisayardan ses geliyor. Bazen de iyice dengesiz voltaj geliyor bilgisayar kapanıyor. Şarj aletini degistirmezseniz bilgisayarınız yakında bozulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerinizi dikkate alacağım hocam çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.