Şimdi Ara

Macbook Air sivi temasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Yaklasik 1 veya 1.5 hafta once Macbook Air'ime kedim su doktu. Hemen ters cevirdim gordugumde. Ilk 1 gun acamadim, sonra laptop'i ters sekilde guzelce kuruttum. Ertesi gunu eve geldim ve Laptop'imi sorunsuz acip kullanabildim. Herhangi bir yavaslama veya keyboard'da sorun yasamadim. Tipki eskisi gibiydi. Fakat aklima ya oksitlenirse sorusu geliyordu surekli. Bugun sabah uyandim, acmak istedim cihazi hicbir turlu acamadim. Sonra beklenmedik bir sekilde acildi. Su an macbook'tan yaziyorum hatta. Ancak uzun bir sure acamadim cihazi. Donanimsal bir problem mi var acaba? Icini acip temizlemek gerekir mi?

Bu Macbook'larin icini acmak da cok mesakkatli. Eger lazim derseniz internetten macbook air kiti satin alacagim. Bunlar icin gerek olan tornavida biraz tuhaf. 1.2mm Pentalobe tornavida diye geciyor. Cok ugrasli bir surec ancak sartsa yapacak bir sey yok.

Bir de icini saf alkolle temizleyin diyenler olmus, sizce guvenli midir? Hasarli yerlere yavasca saf alkol sursem pamuk ile nasil olur?

Simdiden tesekkur ediyorum.

• Aslında bilgisayarı pirinç doldurduğunuz bir kutuda 2-3 bekletseniz çok iyi olurdu. Şu an bilgisayarı kullanabiliyorsanız dert etmeyin derim. 1 hafta geçtikten sonra yapacağınız herhangi bir müdahale etkili olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Aslında bilgisayarı pirinç doldurduğunuz bir kutuda 2-3 bekletseniz çok iyi olurdu. Şu an bilgisayarı kullanabiliyorsanız dert etmeyin derim. 1 hafta geçtikten sonra yapacağınız herhangi bir müdahale etkili olmayacaktır.

Fakat boyle ara ara acilmamasi kafami kurcaliyor. Icini acmayayim mi o zaman? Siparis de etmistim o tornavidalari iptal mi edeyim?

• bu arkadaşın kanalında tüm macbook,apple bilgisayarların nasıl tamir edileceği ne yapılması gerektiği anlatılıyor.

nasıl açılır,nerelere bakman lazım falan takip edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

bu arkadaşın kanalında tüm macbook,apple bilgisayarların nasıl tamir edileceği ne yapılması gerektiği anlatılıyor.

Tesekkur ederim.

Sizce acip icerisini temizlemem fayda eder mi? Yaklasik 1 - 1.5 hafta gecti su dokulmesinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

quote:

bu arkadaşın kanalında tüm macbook,apple bilgisayarların nasıl tamir edileceği ne yapılması gerektiği anlatılıyor.

Tesekkur ederim.

Sizce acip icerisini temizlemem fayda eder mi? Yaklasik 1 - 1.5 hafta gecti su dokulmesinden.

eğer sıvı temasının,nerede ne kadar zarar verdiğini bilmeden şu an burdan konuşmamız biraz mantıksız ama arada açılmıyor demek bazı yerlerde oluşan zararların temassızlık sağladığını anlatıyor.tabiki de uçucu bir madde ile temizleyebilirsiniz(alkol ve ya selülozik tiner),hatta yani çok güveneceğiniz bir bilgisayarcı varsa,ona flux ile de temizletebilirsiniz.kendinizin yapması tabiki de riski arttıracaktır tecrübesiz olduğunuz için.sıvı teması genelde mikroskopla bakıldığında böyle yeşil yeşil izler bırakır genelde ,devrelerin üzerinde.çiplerin kenarlarında ordan anlayabilirsiniz nerelerin kirli olduğunu büyüteçle de bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Tesekkur ederim.

eğer sıvı temasının,nerede ne kadar zarar verdiğini bilmeden şu an burdan konuşmamız biraz mantıksız ama arada açılmıyor demek bazı yerlerde oluşan zararların temassızlık sağladığını anlatıyor.tabiki de uçucu bir madde ile temizleyebilirsiniz(alkol ve ya selülozik tiner),hatta yani çok güveneceğiniz bir bilgisayarcı varsa,ona flux ile de temizletebilirsiniz.kendinizin yapması tabiki de riski arttıracaktır tecrübesiz olduğunuz için.sıvı teması genelde mikroskopla bakıldığında böyle yeşil yeşil izler bırakır genelde ,devrelerin üzerinde.çiplerin kenarlarında ordan anlayabilirsiniz nerelerin kirli olduğunu büyüteçle de bakabilirsiniz.

Tesekkur ederim.

Internette bircok anlatim videosu var macbook'larin nasil acilacagina dair. Onlara bakarak hallederim diye dusunuyorum. Bir tane de buyutec alacagim.

Bilgisayarcilara maalesef guvenemiyorum. Kendim yapmayi tercih ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air M1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tesekkur ederim.

Tesekkur ederim.

Internette bircok anlatim videosu var macbook'larin nasil acilacagina dair. Onlara bakarak hallederim diye dusunuyorum. Bir tane de buyutec alacagim.

Bilgisayarcilara maalesef guvenemiyorum. Kendim yapmayi tercih ederim.

ben de elinden bu tarz işler gelen insanların,kendilerinin tamir etmeyi öğrenip,10 dklık işler için 200 lira vermemelerini ayrıca aldıkları malzemelerini de ilerdeki işleri için kullanmaları açısından çok yararlı buluyorum.hem insana daha bilinçli kullanmayı öğretiyor bir şeylerin bozulması.

• Distile su ve izopropanol karışımı ile temizleyebilirsiniz fakat bunca süre geçtikten sonra işe yarar mı tam emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Distile su ve izopropanol karışımı ile temizleyebilirsiniz fakat bunca süre geçtikten sonra işe yarar mı tam emin değilim.

Sonucta oksitlenme olan bolgeler muhakkak mevcuttur. O bolgeleri temizlemek sart diye dusunuyorum.
  • İyi şanslar.
  • Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun benimde başıma geldi önce ilk usb sonra anakart gitti. işin ehline götürdüm de kurtarıldı. Ben ankara'da batıkette bi yere götürmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotrsapka

Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun benimde başıma geldi önce ilk usb sonra anakart gitti. işin ehline götürdüm de kurtarıldı. Ben ankara'da batıkette bi yere götürmüştüm.

Bu dedikleriniz asamali olarak mi gerceklesti? Benim su an cok sukur bir sorunum yok ancak ileride bir sorun cikarmayacagindan emin degilim. Dedigim tornavida seti elime ulasti. Bir daha ayni sorunla karsilasirsam oturup acacagim icini tamamen. Oksitlenmis bolgeleri saf alkol ile dikkatlice temizleyecegim.
  • quote:

quote:

Merhaba,

Bu dedikleriniz asamali olarak mi gerceklesti? Benim su an cok sukur bir sorunum yok ancak ileride bir sorun cikarmayacagindan emin degilim. Dedigim tornavida seti elime ulasti. Bir daha ayni sorunla karsilasirsam oturup acacagim icini tamamen. Oksitlenmis bolgeleri saf alkol ile dikkatlice temizleyecegim.

Calissa dahi acin temizleyin oksit hemen olan birsey degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimya dersine başlayalım. İşin ehline neden götürmen gerektiğini. Şekerli suyu alkol çözmez su çözer alkolle silmen sadece kısmi temizlik olur. Su toz ile karışıp olup olmadık bi yere yapışırsa yüzeysel temizlik de iş görmez. İnşallah birşey olmaz.
    Kusura bakma geç oldu biraz.
  • quote:

Kimya dersine başlayalım. İşin ehline neden götürmen gerektiğini. Şekerli suyu alkol çözmez su çözer alkolle silmen sadece kısmi temizlik olur. Su toz ile karışıp olup olmadık bi yere yapışırsa yüzeysel temizlik de iş görmez. İnşallah birşey olmaz.
    Kusura bakma geç oldu biraz.

Hocam cok sukur bir sorun yok aylar oldu o olay olali. Su an hicbir sorunum yok laptopla ilgili tipki eskisi gibi.
  • Maşallah de maşallah:)
    Büyük geçmiş olsun
  • fotrsapka kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,

Aynı dertten muzdaribim. Batıkent' teki tamircinizin yerini paylaşmanız mümkün mü? Özel mesaj atmaya çalıştım fakat sistem izin vermedi bir türlü.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macbook air cihazıma sıvı teması oldu anet bilişim macbook tamir firmasi cihazın hem anakart sıvı temasını ve macbookuma ait orijinal klavyeyi değiştirmeden ulturasonic havuz ile yıkadılar ve orijinali gibi ürünüm

http://www.macbooktamir.com/macbook-tamiri/macbook-sivi-temasi/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.