Şimdi Ara

Macbook Alacagim - model konusunda kararsizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandir macbook bilgisayarlarin tasarimi cok hosuma gidiyordu fakat ucuk fiyatlari ve Linux kullanicisi olmamdan dolayi kullanmayacagim bir isletim sisteminin yarattigi fiyat farkini vermek istemiyordum.

Fakat bu kez durum farkli.Yaklasik 10 aydir bir degisim programiyla Kanada'dayim ve burada ogrenci oldugum icin Apple'n ogrenci kampanyalarinda n yararlanabiliyo rum.Kampanya dahilinde hem macbook modellerinde ciddi bir indirime sahip oluyorum, hem de posta indirimi ( uygularlar diye umut ediyorum cunku daha once bir kez denedim parayi yollamadilar ) ile Ipod Touch hediyesi var.Fakat hangi macbook modelini tercih etmem gerektigi konusunda kararsizim.Maco s'u onerir misiniz diye sormayacagim elbette Gülümseme fakat Macos 'un bir Linux kullancisi icin avantajlari nelerdir? Ozellikle programlama araclari icin Linux'a ihtiyac duyar miyim yoksa Mac bu konuda da yeterince guclu mu ?
    (Cok profesyonel degilim, sadece kendi capimda arasira ilgilenebiliyor um).Onun disinda Turkiye'de seneye liseye devam edecegim ve en az universiteye kadar ( 2-3 sene ) alacagim bilgisayari kullanacagim.

Macbook air = 1.86 islemcili 120 gb satali modeli 1629 + vergiler
    2.13 islemcili 128 gb ssd modeli 1999+ vergiler

Bu modelle bir de superdrive almak gerekecek

Macbook pro 13.3 2.53 islemci 250 gb 5400 rpm disk 1629 dolar + vergiler

Macbook pro 2.66 320 gb 5400 rpm disk 2149 dolar +vergiler

Birde macbook pro'nun 15.4 'luk ama ekran karti standart 9400 m olan modeli var.Bu iki ekran karti arasinda bariz bir fark var midir ?

Bu modelleri onume secenek olarak koydum , tabi her serinin bir kac farkli konfigurasyonda secenegi de var.Acikcasi biri ultra tasinabilir , digeri ise performans bilgisayari goruntusunde , pek tutarli degil belki bu secenekleri bir arada tutmam , fakat bu konu da fikirlerinize basvurmak istedim, ihtiyaclarim

-Rahat , tasinabilir, universite ortaminda da beni goturebilecek bir bilgisayar olmasi ( muhendislik okumayacagim fakat sunum hazirlayacak olursam islemcisinin vs. yeterli olmasi ), onun disinda cok fazla donan- takilan bir bilgisayar olmamasi.

Macbook air sanirim yalnizca 1 usb yuvasina sahip bu onun buyuk dezavantaji.Fak at tasarimiyla ve kablosuz destegiyle bu acigi kapatiyor mu? .Onun disinda macbook pro 15.4 'nun ekran karti ( 9600 gt ) macbook 13.3 gore cok buyuk bir fark yaratir mi ? .Olur da oyun veya grafik programi calistiracak olursam cok buyuk bir fark hisseder miyim ?

Ayrica soyle bir sorum var : Sanirim Turkiye'ye indikten sonra vergi iadesi alabiliyor musum burada son uc ayda yaptigim alisverisler icin.Bu konuda bir fikriniz var mi ?.Ornegin ben burada %5 ve %7.5 federal ve eyaletsel olmak uzere iki vergi odeyecegim bu vergileri ayni sekilde havaalanindan iade almam mumkun mu ? .Yurtdisi tecrubesi olan arkadaslar yanitlarsaniz sevinirim Gülümseme

Sizin de goreceginiz uzere, biraz kafam karismis vaziyetteyim.Ya rdimlariniz ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim..

Olmazsa bir de thinkpad ve dell modellerine bakacagim..

Iyi gunler.

NOT : Turkce karakterleri koymadigim icin ozur dilerim.Su anki klavyeye alistigim icin turkce karakterleri kullanmak biraz zor geliyor :)

• Gt daha iyi bir kart ama diğeri de iyi.

bence 15.4 alın kesinlikle. Özellikle leopard kullanacaksanız 15.4 tavsiye ediyorum.
  • ''Ipod Touch hediyesi var''

Ipod Touch hediyesi sadece üniversite öğrencileri için geçerliydi sanırım. 15 inç almanı ben de tavsiye ediyorum.
  • Hayir butun ogrenciler icin gecerli.Ben de su anda burada ogrenci statusundeyim.

15 inc biraz pahali geldi.Macbook 13.3 2.26 , ya da macbook air'in PATA'li versiyonlari daha ucuz, ekran kartlari da ayni ,tek fark islemci ve ekran boyutu.

Aranizda macbook air kullanan var mi , tavsiye eder misiniz ?
  • ilerde sunum yapma durumun varsa Macbook air de DVI yada HDMI çıkış warmı ki ? sanmıyorum
  • Sonuc olarak yeni nesil macbook pro'nun 13 inclik modellerinden aldim.2 gb ram ve 160 gb harddisk biraz yetersiz gibi gozukse de sessiz calismasiyla hosuma gitti.

Simdi mac'i cozme zamani =)

Iyi gunler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.