Şimdi Ara

Macbook'larda Alt-Tab

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok uzun süredir Windows kullanıyordum. Geçtiğimiz ay zor bir karar verip Macbook aldım.

Sorum biraz basit olabilir ancak çözümünü bulamadım bir türlü forumda.

Macbook'larda Alt-Tab sistemi galiba biraz farklı.

Örneğin 2 tane Word dosyası açık veya 2 ayrı Safari penceresi açık. Ben Alt-Tab ( CMD + TAB ) yaparak bu pencereler arasında geçiş yapamıyorum.

Genel Alt-Tab ( CMD + TAB ) yapıyor. 2 word arası geçişi sağlayamıyorum.

İnternette bunun için CMD + ~ tuşu söyleniyor ama bunun da işe yaradığını görmedim. Bilen eden varsa yardımcı olabilir mi?

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System32.dll -- 17 Mart 2015; 17:46:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook'larda Alt-Tab: Uygulamalar Arasında Hızlıca Geçiş Yap

Alt-Tab, macOS işletim sisteminde açık uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapmak için kullanılan klavye kısayoludur. Bu kısayol, çalışma akışınızı hızlandırır ve üretkenliğinizi artırır.

Mac Alt Tab Nasıl Yapılır?

Alt-Tab kısayolunu kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmelisin:

• Alt (Option) tuşunu basılı tut.
    • Birlikte Tab tuşuna bas.
    • Açık uygulamalar arasında geçiş yapmak için Tab tuşuna tekrar tekrar bas.

Alt Tab Macbook Tab Tuşu

Tab tuşuna her bastığında, açık uygulamalar arasında soldan sağa doğru dairesel olarak geçiş yaparsın. İstediğin uygulamada durmak için Tab tuşunu bırakman yeterlidir.

MacOS Alt Tab

macOS'in tüm sürümlerinde Alt-Tab kısayolu kullanılabilir. Ancak, macOS Mojave ve sonraki sürümlerinde, uygulama küçük resimleri gösteren bir uygulama değiştirici belirir. Uygulama küçük resmine tıklayarak da uygulamalar arasında geçiş yapabilirsin.

Macbook Alt Tab Nasıl Yapılır

Macbook'ta Alt-Tab kısayolu, macOS işletim sisteminin tüm sürümlerinde aynı şekilde çalışır.

Alt Tab Mac

Alt-Tab kısayolu macOS'te yaygın olarak kullanılır, çünkü uygulamalar arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapmanı sağlar. Bu kısayolu düzenli olarak kullanarak, üretkenliğini artırabilir ve işlerini daha verimli bir şekilde halledebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Trackpadde 4 parmağınızı yukarıya doğru surukleyerek acık olan uygulamaları istediğinize geçiş yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için öncelikle ayarlardan bu özelliği aktif etmelisiniz. aynı işlemi trackpad üzerinden 4 parmağınız ile sağa yada sola, magic mouse üzerinde 2 parmağınız ile sağa yada sola kaydırabilirsiniz. Bunu yapabilmek içinde ayarlardan bu özellikleri açmanız gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CMD + ~ işe yarıyor fakat sen muhtemel türkçe klavye kullanıyorsun. Ondan ötürü çalışmıyor, klavyeyi ing çevirirsen işe yarayacağına eminim.
  • Türkçe klavyelerde bahsettiğiniz kısayıl CMD+" tuşu. (1 tuşunun solundaki)

Bunu değiştirmek isterseniz (bende ingilizce osx var, o yüzden türkçesini yazamıyorum:) )

Sistem Tercihleri -> Klavye -> Kısayollar -> Klavye -> "Move Focus to Next Window" (alttan 3. ) kısmından değiştirebilirsiniz

Ayrıca benim bu kombinasyondan çok daha fazla kullandığım "F3" tuşu var, aynı anda bütün ekranları görebiliyorsunuz, tavsiye edilir.
  • F3 tuşu ve Trackpad'den yapılan şeyler aynı işlevi görüyor. Onlardan haberdarım ama yeterince güzel gelmiyor bana.

Dediğiniz gibi ingilizce klavyede o tuşmuş ama Türkçede çalışmıyor..

CMD+" işe yaramıyordu ancak değiştirme işlemini gerçekleştirebildim.

Teşekkür ediyorum.

İyi Forumlar.
  • CMD + TAB kullanıyorum ben nadiren. Bende Türkçe klavye kullanıyorum doğru anladıysam sizi bende böyle... Fakat dediğiniz gibi geçişler olmuyorsa iki aynı uygulama açıkken en kullanışlısı bence F3 , windows sonrası size değişik geliyor olabilir ama alışırsanız çok daha hızlı ve kullanışlı olduğunu göreceksiniz. Tabi sizin kararınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozartagabey -- 19 Mart 2015; 4:39:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.