Şimdi Ara

MacBook & Lenovo! Çok acil yardım. Özellikle Müzik bilgisi olan kardeşlerim..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bu konuyu açmamın sebebi kafamın son derece karışık olmasıdır! Benim gibi müzikle ilgilenen veya bilgisi olan arkadaşlarım varsa aramızda , yardımcı olmalarını dilerim....

Güzel Sanatlar eğitimim sonrası , Film Scoring üzerinde çalışmaya başladım. ve bunu branşım haline getirmek istedim. Piyano çalıyorum. Cihaz olarak Nord Stage II kullanıyorum. Allah nasip ederse bu yıl okulum başlayacak. Okul başladığı zaman cihazımı da götürmem gerekecek. Cihazı çalıştırabilmek ve kayıt alabilmek için de bilgisayar lazım tabi ki. Yaklaşık 2 ay önce yoğun araştırmalarım sonucu Vatan Computer'den Lenovo Y580 aldım. Ve bilgisayarın sadece kutusunu açıp kontrol ettim. Tekrar kutulayıp gideceğim tarihe kadar tutmak üzere kaldırdım. Bugün aldığım bir kaç tüyo sebebiyle kafam karışık bir hal aldı. Anladığım kadarıyla araştırmalarım sandığım kadar yoğun değilmiş... Kayıt alabilmem için kullanılan Cubase, Kontak4 vs. gibi programları rahatça kullanabilmem için MacBook Pro almam şartmış! Aldığım ürünün özellikleri imzamda mevcut. Bilgisayarın henüz power düğmesine dahi basmadım. Aldığım şekilde duruyor , aradan geçen zaman ve paketi açıp baktığımdan dolayı sanırım Vatan Computer bu cihazımı geri almaz. Sizlerden tek ricam , kafamı biraz olsun rahatlatmanız veya bir şekilde (takas,ikinci el vs.) çözüm yoluna gitmemizdir. Şimdiden çok çok teşekkür ederim... Başınızı ağrıttığım için üzgünüm. Çok sağolun , saygılar....

• Hocam windows destegi mi yok bu uygulamarin?
    Varsa kesinlikle yeterli y580
    Kim dedi sana bunu
    Ayrica gt650mli macbooklar bile 4milyar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam eğer oyun oynamıyorsanız.. geri kalan herşey için macbook :)

asla pişman olmazsınız o dediğiniz herşey var macbookta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestron

Merhabalar. Bu konuyu açmamın sebebi kafamın son derece karışık olmasıdır! Benim gibi müzikle ilgilenen veya bilgisi olan arkadaşlarım varsa aramızda , yardımcı olmalarını dilerim....

Güzel Sanatlar eğitimim sonrası , Film Scoring üzerinde çalışmaya başladım. ve bunu branşım haline getirmek istedim. Piyano çalıyorum. Cihaz olarak Nord Stage II kullanıyorum. Allah nasip ederse bu yıl okulum başlayacak. Okul başladığı zaman cihazımı da götürmem gerekecek. Cihazı çalıştırabilmek ve kayıt alabilmek için de bilgisayar lazım tabi ki. Yaklaşık 2 ay önce yoğun araştırmalarım sonucu Vatan Computer'den Lenovo Y580 aldım. Ve bilgisayarın sadece kutusunu açıp kontrol ettim. Tekrar kutulayıp gideceğim tarihe kadar tutmak üzere kaldırdım. Bugün aldığım bir kaç tüyo sebebiyle kafam karışık bir hal aldı. Anladığım kadarıyla araştırmalarım sandığım kadar yoğun değilmiş... Kayıt alabilmem için kullanılan Cubase, Kontak4 vs. gibi programları rahatça kullanabilmem için MacBook Pro almam şartmış! Aldığım ürünün özellikleri imzamda mevcut. Bilgisayarın henüz power düğmesine dahi basmadım. Aldığım şekilde duruyor , aradan geçen zaman ve paketi açıp baktığımdan dolayı sanırım Vatan Computer bu cihazımı geri almaz. Sizlerden tek ricam , kafamı biraz olsun rahatlatmanız veya bir şekilde (takas,ikinci el vs.) çözüm yoluna gitmemizdir. Şimdiden çok çok teşekkür ederim... Başınızı ağrıttığım için üzgünüm. Çok sağolun , saygılar....

size bunları söyleyenler kargadan başka kuş bilmeyenler.. macbook alırsanız Nord Stage II gibi sadece bir iki işi yapan alet almış olursunuz. cihazın bir parçası gibi kalır orada. bahsettiğiniz programlar tüm pclerde çalışmakta ve ses kartı açısından sorun yaşarsanız y580'de ne olduğunu bilmiyorum çünkü, bir harici profesyonel ses kartı takar işi bitirirsiniz. üstüne de macbook pro'ya vereceğiniz paradan kalan baya bir parayla ilgi alanınıza yönelik ek masraflar yaparsınız.

• Bahsettiklerimi Dj'lik yapan bir arkadaş söyledi. Orkestral kayıtlarda sıkıntı olabileceğini dile getirdi. En fazla 15 kanal çalışabileceğimi söyledi ve bu beni psikolojik olarak son derece rahatsız etti.
    Line 6 / Ux1 harici ses kartımda mevcut. Şu an kafam çok karışık bir hal aldı. Hani şu şekilde söyleyeyim , elimdeki bilgisayarın özelliklerine sahip olan , kanal kayıtları hakkında tecrübesi olan birisi kesin ve net bir bilgi verse ona göre kafamı bir şekle sokacağım :) misal "Olur , ben denedim. Sıkıntı yok. Cihaz başarılı. Gayet hızlı çalışıyor. Şu kadar kanala kadar sıkıntı yapmıyor." veya "Çok kanallı kayıtlarda sana sıkıntı yapar. Programlar ve yüksek kanal kayıtları için Macbook almalısın." gibi...
  • Hocam alip denesene kendi pcinde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestron

Bahsettiklerimi Dj'lik yapan bir arkadaş söyledi. Orkestral kayıtlarda sıkıntı olabileceğini dile getirdi. En fazla 15 kanal çalışabileceğimi söyledi ve bu beni psikolojik olarak son derece rahatsız etti.
    Line 6 / Ux1 harici ses kartımda mevcut. Şu an kafam çok karışık bir hal aldı. Hani şu şekilde söyleyeyim , elimdeki bilgisayarın özelliklerine sahip olan , kanal kayıtları hakkında tecrübesi olan birisi kesin ve net bir bilgi verse ona göre kafamı bir şekle sokacağım :) misal "Olur , ben denedim. Sıkıntı yok. Cihaz başarılı. Gayet hızlı çalışıyor. Şu kadar kanala kadar sıkıntı yapmıyor." veya "Çok kanallı kayıtlarda sana sıkıntı yapar. Programlar ve yüksek kanal kayıtları için Macbook almalısın." gibi...

teknik olarak harici ses kartını taktığınızda ve programlara bu ses kartını kullanmasını söylediğinizde bilgisayarınızdaki ses kartını hiçbir etkisi kalmaz sadece harici ses kartınızın özelliklerine göre işlem yaparsınız. macbook por da alsanız aynı şey olacak. donanım olarak harici ses kartını kullanacak ki zaten macbook'larda üst seviye donanım pek kullanılmaz.

kullandığınız yazılımlar sadece mac'ler için üretilmiş olsaydı ve pclerde hiçbir şekilde çalışmıyor olsaydı DJ arkadaşınız haklı olabilirdi. ancak pc sürümü olan yazılımları kullandığınıza göre pc serisi kullanmak ve harici ses kartı kullanmak en mantıklısı. ama ben ileride sadece mac'lere özel programlar kullanacağım diyorsanız o ayrı mesele.

yani sonuçta teknik anlamda elinizde ses kartı macbook pro'da da aynı kaydı yapacak herhangi bir pcbook serisinde de. ayrıca y580'i satmayı düşünüyorsanız y500'lerin arızalı çıkması nedeniyle şu an uygun bir notebook beklediğimden ve bana göre y580 mevcut y500'lerdne daha iyi bir notebook olduğundan almayı düşünebilirim. fiyatı pm'den gönderebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.