Yaklaşık 4-5 ay oluyor alalı. Bilgisayarı neredeyse hiç kapatmadım, hep uyku moduna alıyordum işim bitince. Şarjı 0 olup kapanınca takıyorum genelde ve %100 olana kadar şarjda kalıyor. Bugün bi baktım maks şarj sağlığı %96 gösteriyor. Daha önce haberim yoktu bu pil sağlığından. Bu normalmi yoksa fazlamı yormuşum bilgisayarı? |
Macbook M1 pil sağlığı
-
-
2022 ocakta aldım, senin kadar yoğun kullanmıyorum ve %30'un altına hiç düşürmedim şarjı durum bu
-
normal falan degil.
kapanana kadar kullaniyorum fulleyince cekiyorum ne demek bir de bataryayi sicak tutarsan bilgisayar yilini doldurmadan pil omrunu doldurur. -
hocam valla hic anlamıyorum bu batarya işinden. kafama göre kullanıyordum. bundan sonra daha dikkat ederim. Sanrım %20 olduğunda şarja takmam gerekiyor ve %80-90 olunca şarjdan almam gerekiyor. Geceleri uyku moduna alıyorum hep. Aldığımdan beri hiç kapanmadı desem doğrudur. Sizce kapatmalı mıyım geceleri bu etki eder mi?
-
hocam önemli olan %30 un altına hiç düşürmemekmi? Siz geceleri bilgisayarı kullanmadığınız zaman kapatıyormuşuz yoksa sürekli uyku modundamı kalıyor?
-
valla bilgisayarın açılış kapanış hızı zaten çok hızlı kapatmak faydalı olabilir, şarj işine gelince ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama %20 nün altına düşürmeyin diye duymuştum.
-
uykuya almanin pek bir tesiri olmaz maci bilmiyorum ama 10 saatte 3-4 falan dusuyordur muhtemelen windowsta bile neredeyse hic guc harcamiyor.
3.5 yillik en ucuz ve dandiginden asus laptopum var sarji %60la sinirladim ve genelde prizde kullandim kapanmasina hic musade etmedim pil sagligim %75.
asusun sitesinde yazana gore 1 yilin ardindan pilin %80 sagliga dusmesi bekleniyormus. benim 2.yilin sonunda zaten 85-88 sagligim vardi.
kisacasi bu bitirmeme doldurmama muhabbeti hurafe degil ayni surede kuzenimin hp gaming laptopun batarya perte cikarken benim laptop hala prizsiz bir seyler izletiyor.
%20lere dusunce sarja takin sinirlamanin bir yolu varsa 60-80de sinirlayin masaustu kullanirken mumkunse sarjda dursun. pil disable olup sehir sebekesini kullaniyor oyle olunca.
Benzer içerikler
- macbook tv ye yansıtma kablosuz
- pozitif teknoloji güvenilir mi
- macbook klavye ışığı açma
- pt.com güvenilir mi
- macbook köşeli parantez nasıl yapılır
- google öne çıkan fotoğraflar
- macbook air m4 ne zaman çıkacak
- ipad mi macbook mu
- safari takip edicinin profilinizi oluşturmasını engelledi ne demek
- macbook pro yurtdışı fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X