Şimdi Ara

MacBook Pro 2011 Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar merhaba,
    Videoyu umarım yükleyebilmişimdir.
    2011 başı 13 inch bir mac book pro sahibiyim. Videoda sağ tarafa dikkat ederseniz görüntüde bozulmalar oluyor. Bilgisayar soğukken de sıcakken de yapabiliyor böyle. Bazen uzun süre böyle devam ediyor, bazen de hiçbir sorun çıkmıyor. Yani sürekli bir sorun değil.
    Bunun sebebi ne olabilir acaba? Fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizYaman -- 26 Ağustos 2016; 14:12:19 >

• Arkadaşlar video yüklerken sorun olmuş ve maalesef iki tane konu açılmış yanlışlıkla, moderatör arkadaşlar ilgilenir sanırım.

Videoyu youtube'a yükledim.
    Fikirlerinizi bekliyorum

https://youtu.be/zyGhDFGOjrg
  • Sorunu henüz tam olarak çözüme ulaştıramadım ama ihtiyacı olanlar olabilir. Benzer problemlere sahip olanlara yardımcı olması için yaptıklarımı anlatayım:
    - Laptopu başka bir monitöre bağladım (evdeki TV). Videoda görünen sorun TV'de görülmedi. Bu da GPU'da sorun olmadığı anlamına geliyor.
    - Geriye iki seçenek var, ya monitör ve GPU arasındaki kablolarda sorun var, ya da monitörde sorun var. Bunun ifixit sitesinden monitör nasıl laptoptan ayrılır ile ilgili konulara baktım. oradan da kabloları kontrol ettim. sorun yok gibi duruyor. ifixit harika bir siteymiş.
    - teknik serviste kablo kontrolü yaptırmam gerekiyor, yapıyorlarsa tabi. olmazsa monitörü değiştirmek zorunda kalabilirim sanırım.

Herkese iyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengizYaman

Sorunu henüz tam olarak çözüme ulaştıramadım ama ihtiyacı olanlar olabilir. Benzer problemlere sahip olanlara yardımcı olması için yaptıklarımı anlatayım:
    - Laptopu başka bir monitöre bağladım (evdeki TV). Videoda görünen sorun TV'de görülmedi. Bu da GPU'da sorun olmadığı anlamına geliyor.
    - Geriye iki seçenek var, ya monitör ve GPU arasındaki kablolarda sorun var, ya da monitörde sorun var. Bunun ifixit sitesinden monitör nasıl laptoptan ayrılır ile ilgili konulara baktım. oradan da kabloları kontrol ettim. sorun yok gibi duruyor. ifixit harika bir siteymiş.
    - teknik serviste kablo kontrolü yaptırmam gerekiyor, yapıyorlarsa tabi. olmazsa monitörü değiştirmek zorunda kalabilirim sanırım.

Herkese iyi çalışmalar.

Kablo değildir panel bozulmuştur büyük ihtimal

• yetkili servis noktasına götür cihazını ver kardeşim. 2011 seri cihazlarda ekran sorunu var. ücretsiz değişim hakkın var. aşağıdaki linke bakabilirsin.

https://www.apple.com/tr/support/macbookpro-videoissues/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.