Şimdi Ara

Macbook Pro 2018-2019 piksel titreme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2019, i9, 560x macbook pro 15 aldım ve ekrana bakarken bir noktaya odaklandığımda etraftaki belli bir bölgedeki pixeller çok kısa süreli de olsa titriyor gibi geliyor ilaveten bazen direkt baktığım yerdeki piksellerde de bu titreme çok kısa süreli de olsa olabiliyor, özellikle açık renkli bir arka plan kullanan web siteleri ya da boş word dökümanı gibi şeyler açıkken tüm ekran görme alanımda olacak şekilde baktığımda ekranın farklı yerlerinde farklı zamanlarda titremeler görüyorum, bazıları bunun PMW (Pulse-width modulation) nedenli olabileceğini söylüyor acaba 2018-2019 macbook pro sahipleri benzer bir şey tecrübe etti mi yoksa bu sadece bir göz yanılgısı mıdır?

Bu modeli kullanan arkadaşlar konuya yorum yazarsa çok mutlu olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 23 Temmuz 2019; 20:58:39 >

• Bende bir sorun yok sadece fikir yurutmek icin soruyorum otomatik parlaklik ayarini kapatip manuel olarak en parlaga alarak kontrol edebilirmisiniz? Parlaklik ya da ortam isigi renk tonu sensorleriyle alakali olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Bende bir sorun yok sadece fikir yurutmek icin soruyorum otomatik parlaklik ayarini kapatip manuel olarak en parlaga alarak kontrol edebilirmisiniz? Parlaklik ya da ortam isigi renk tonu sensorleriyle alakali olabilir mi?
    Otomatik parlaklık kapalı, true tone ve night shift de kapalı

• Fark edilebiliyorsa, kısa bir video yükleyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

Fark edilebiliyorsa, kısa bir video yükleyebilir misiniz?
    Videoda tam olarak farkedilmiyor Hocam direkt bakınca anlaşılıyor belki de görsel bir yanılma ama işte insan o kadar para verip alınca merak ediyor

• 2017 modelden 2018 modele geçtim 6 ay kadar önce 2017yı 1yılın biraz üstünde kullanmıştım. Devamlı olarak 2 monitör kullanıyorum ancak bahsettiğiniz şekilde bir problem iki cihazda da hiç gözüme çarpmadı. Bence panelinizde sıkıntı var.
  • Peki bu titremeyi sadece siz mi fark edebiliyorsunuz yoksa başka biri de fark edebiliyor nu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

Peki bu titremeyi sadece siz mi fark edebiliyorsunuz yoksa başka biri de fark edebiliyor nu?
    açıkçası başka birine sormadım komik bulur diye düşündüm ya da göz yapısıyla ilgili de olabilir kişinin tansiyonu baş ağrısı olup olmaması, özel olarak belli ışık tonları ve frekanslara hassasiyeti gibi faktörler de subjektif olarak etki edebilir. sanırım en iyisi bunu eşdeğer bir cihaz ile yine kemdim birebir kıyaslarsam anlarım. hani yukarıdaki tanımda da ifade etmeye çalıştım bu titremeler sırasında ekranda bir çizgi vs çıkmıyor görüntü etkilenmiyor çok kısa süre olup geçiyor özellikle gözün odaklandığı yer değil de etrafındaki bölgelerde oluyor
  • Bence garantisi varsa değiştirtin sıkıntı var gibi geliyor cihazda eğer bunu gösterebilirseniz apple store da veya yetkili serviste. Diğer arkadaşların dediği gibi bende de herhangi bir sıkıntı olmadı öyle
  • Bu soruna şuan bende yaşıyorum. özellikle safariden izlediğim Netflix. YouTube da arada oluyor yeşil flaş patlaması gibi veya hafif renklenme dalgaları bunun çözümü resmen yok. bilgisayarı değiştirdim yine aynı sorun.. eder çözüm varsa lütfen cevap verin 🙏🏻
  • batuhankucam B kullanıcısına yanıt
    merhaba, aynı sorun bende de mevcut sanırım. Özellikle Netflix izlerken fark ettim. Çözümü hakkında bir gelişme oldu mu ?
  • Ben 2015 MacBook Pro kullanıyorum özelikle Netflix izlerken aynı sorun var.Çözümünü bulan oldu mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.