Şimdi Ara

Macbook Pro almayı düşünüyorum var mı vazgeçirmek isteyen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu aralar yeni bir pc almayı düşünüyorum. Elimde bir tane masaüstü olduğu için bu seferki tercihim dizüstünden yana. Kullanım amacı yazılım, grafik ağarlıklı olucak. Macbook pro 17-inch ağar basan taraf ama piyasayı çok fazla bilmediğim için yardımcı olursanız sevinirim. Fiyatta 4000 liraya kadar çıkabilir.

Son birşey daha monster almayı düşünmüyorum.

• kullanım amacına göre macbook pro etkili bir tercih.gerek donanımı gerek işletim sisteminin stabilliği açısından.ancak biraz daha objektif olmak gerekirse sana dell precision serisini de önerebilirim.özellikle dell precision m6400 serisini kuzenim kullanmakta(arta kalan zamanlarda ben kullanmaktayım) ve sana şu yorumu yapabilirim ki gerçekten hızlı bir bilgisayar.bunun dışında hp veya toshiba satellite serilerine de göz atabilirsin(kullanmadığım için yorum yapamayacağım).benim tercihim de apple'dan sonra dell'dir her zaman çünkü bana göre laptop sektöründe apple'ın en ciddi rakibi dell.tabi yine de ben macbook pro'yu seçerim ancak tercih senin......

aşağıdaki linklerde 2 bilgisayarı karşılaştırabilirsin.
    Dell Precision M6400 Sistem Özellikleri
    Macbook Pro Sistem Özellikleri

not:bu arada apple alacaksan gittigidiyor vs siteleri öneririm.hatta orada bu forumda da bulunan bir arkadaşımızın sayfası da var.yeni mac'ini çok ucuza getirirsin.

• tr den bılkom yada teknosa bımeks tarzı bı yerden alırsan 4000 tl ye ıstedıgın makınayı bulman ımkansız .
  • macbook alırsam tercihim teknosa, bimeks değil gittigidiyor veya sahibinden olur.

dell'i biraz inceleyebildim. özelliklerini almayı düşündüğüm macin özellikleriyle hemen hemen aynı yapınca fiyatı $2,483 oldu. seninde dediğin gibi böyle bir durumda tercihim mac olucaktır. bunların yanında asus, hp, toshibalarıda incelemeye başladım.
  • Eğer kullanım kolaylığı, rahatlık ve sorunsuz bir bilgisayar istiyorsan ilk tercihinin Mac olması gayet mantıklı. MacOs hiçbir Windows sistemiyle karşılaştıralmayacak kadar stabil. Öyle Windows gibi zırt pırt çökerek kafanı ağrıtmaz. Bir kere kullandıktan sonra Windows'a dönmenin çok zor olacağına emin olabilirsin. Ama BOOROCK_LP arkadaşın önerdiği dizüstü sırf profesyoneller için üretilmiş ve ona uygun bir ekran kartı taşıyor. Eğer profesyonel olarak, yani iş icabı Photoshop ya da 3 boyut programları ile uğraşıyorsan Dell de ekran kartından dolayı iyi bir seçim olacaktır. Tercih gerçekten zor bu noktada. Senin bilgisayarı gerçekten ne amaçla kullanacağına bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: spotify

Selamlar,

Şu aralar yeni bir pc almayı düşünüyorum. Elimde bir tane masaüstü olduğu için bu seferki tercihim dizüstünden yana. Kullanım amacı yazılım, grafik ağarlıklı olucak. Macbook pro 17-inch ağar basan taraf ama piyasayı çok fazla bilmediğim için yardımcı olursanız sevinirim. Fiyatta 4000 liraya kadar çıkabilir.

Son birşey daha monster almayı düşünmüyorum.

eski macbook white ve yeni unibody macbook pro sahibiyim.

1) 17 inc almamanı öneririm. 15'den sonrasının taşınabilir olmaktan çıktığını düşünüyorum.

2) Bilkom'dan alma. Ya yurtdışından getirt ya da hazır getirilmişlerden al.

3) Sistemin 9400m ve 9600GT ekran kartları gayet iyi kartlar. Grafik tasarımı yaparsın.

4) Haziran 2009'da güncellenen serinin 8 GB DDR3 ram desteklediğini unutma. Ama haziran güncellemesindende 15.4'ün ilk giriş modeli 2.53'ü düşünme onda 9600GT yok.

5) 2008 sonu çıkan seriden alacaksan 2.4 ya da 2.53 alabilirsin, ikisinde de 9600GT var.

6) Haziran serisinin pil süresi 7 saat, bir önceki serinin 5 saat. Ama son seride dahili pil var, sen değiştiremiyorsun.

7) Önerilebilecek pc laptoplar var ama onlarda macOS X yok o yüzden sadece bir tane önereceğim, sonra pc'ye düşmanlık yapıyor demesinler.

Pc notebook önerim:

Lenovo ideapad y650. Farklı konfigirasyonları var piyasada ama kasası aynı ve çok şık. İnceliği ve kasasıyla bence macbook'larla yarışabilen ender windows dizüstülerden, özellikleri de tatminkar.

8) Kısaca: Macbook Pro al, pişman olmazsın. Açık söyleyeyim 4000 tl'ye yurtdışından gelen yeni seri 2.8 bile alabilirsin, Türkiye'de de garantisi var.

Sormak istediğin bir şey olursa çekinme.

hayırlı olsun.

• hatta sana link vereyim, ben de bu satıcıdan aldım, sorunsuz bir alışveriş yaptım.

başka satıcılara da bakabilirsin daha iyi fiyat için.

http://urun.gittigidiyor.com/15-quot-2-8GHz-APPLE-MACBOOK-PRO-500GB-HD-4GB-RAM_W0QQidZZ18967733
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook pro kullanan var mı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her türlü Macbook, Macbook Air, Macbook Pro siparişleriniz amerikadan getirtilir. Bilginize :)
  • Eylül 10nu gibi ağbim norveçten macbook promu getiriyor.Daha önce mac kullanmadım ama işim icabı böyle bir makineye ihtiyacım var.Merakla bekliyorum açıkcası.
  • dellin 3dmax gibi prog.larla vereceği performansı mbp asla veremez.
    Çünkü quadro fx kartlar bu tarz programlar için özelleşmiş donanımsal olarak 3d render işlerinde hızlandırma yaparlar.
    Mbpdeki 9600gt de iyi bir karttır ama oyun dışında kartın yeteneklerini pekte kullanamazsınız.
    Ama 3dmax dışında mbp tabiiki daha hoş ve rahat bir kullanım deneyimi sunabilir tabiiki.
  • Apple
    Dell
    Sony
    Toshiba

Bu markalar dışında başka bir marka düşünmeni tavsiye etmem.

Şayet pc tabanlı bir cihaz alacaksanda dell veya sony olursa çok daha iyi olur.Zaten öyle bir cihaz alırsanda hem vista (yada xp) hemde leopard vs kurabilirsin.Gerçi aynı şeyi mbp dede yapabilirsin ama pc tabanlı cihazdada leopard ve üstü gayet iyi sonuç veriyor donanım yeterli olduğu sürece...
  • yorumlarınız için teşekkur ederim.

3dsmax gibi programları kullanmıyorum. ileride n'olur bilmiyorum ama şuanda 3d le olan tek münasebetim actionscriptledir. bu yüzden mac tede çok fazla performans sıkıntısı çekeceğimi düşünmüyorum.

taşıma konusunda sıkıntı çekeceğimi söylesenizde bu sıkıntıyı göze alarak 17 inc daha uygun gibi duruyor benim için. işlemcide 2.8 ghz tercih sebebidir. fiyatı az biraz yukarı çekmem gerekse bile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.