Şimdi Ara

Macbook Pro HDMI çıkışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
16.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda Macbook Pro 13.3"(İntel Core i5) alacağım. Ancak cihazımdan HDMI görüntü ve ses alabilmek içinhttp://www.elmasepeti.com/SendStation-SendStation-Mini-DisplayPort--HDMI-Ses-Destekli-Adaptor_266.html#0 böyle bir dönüştürücü alacağım. Fakat yeni Macbook Pro'larda Mini Display değil, Thunderbolt var. Neticede sorum, bu adaptörü Thunderbolt'a taksam sesli HDMI görüntü alabilir miyim?

• Alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Alabilirsin.
    aynı konuda benimde kafam çok karışık.

2011 MacBook Pro 13'' i5 im var.
    HDMI üzerinden ses ve görüntü almak istiyorum linkteki ürünü inceledim aynı soru var benimde kafamda yeni maclerde thunderbolt var.

Girişler aynıdır diye düşündüm yani thunderbolt çıkışı ile mini dp çıkışı nın tipi aynıdır diye düşündüm.

Ablamda eski macbook var 13''
    Onda mini dp var karşılaştırdım mini dp portu thunderbolt a göre daha büyük ve biraz değişik.

Kafam karıştı şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan™

aynı konuda benimde kafam çok karışık.

2011 MacBook Pro 13'' i5 im var.
    HDMI üzerinden ses ve görüntü almak istiyorum linkteki ürünü inceledim aynı soru var benimde kafamda yeni maclerde thunderbolt var.

Girişler aynıdır diye düşündüm yani thunderbolt çıkışı ile mini dp çıkışı nın tipi aynıdır diye düşündüm.

Onda mini dp var karşılaştırdım mini dp portu thunderbolt a göre daha büyük ve biraz değişik.

Kafam karıştı şimdi.

Alıntıları Göster
    Bu adaptör ile hem hdmi ile görüntü hemde ses aktarabilirsiniz. Görüntü ayarları otomatik olarak siz hdmi yı da bağladığınızda, bağlanılan cihaza aktaracaktır. Aktarmaz ise ayarlardan görüntü sekmesine gelip inputu hdmi source una aldığınız an yapacaktır.

• quote:

Kafam karıştı şimdi.

Eski MacBook ise, onlarda Mini-Display Port yok, Mini-DVI port var, kafanız o nedenle karışmıştır. Thunderbolt, Mini-Display Port ile uyumludur.
  • quote:

quote:

Kafam karıştı şimdi.

Eski MacBook ise, onlarda Mini-Display Port yok, Mini-DVI port var, kafanız o nedenle karışmıştır. Thunderbolt, Mini-Display Port ile uyumludur.

hmm anladım teşekkür ederim şimdi çaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan™ -- 23 Ocak 2012; 14:38:04 >
  • quote:

quote:

quote:

Kafam karıştı şimdi.

hmm anladım teşekkür ederim şimdi çaktım

Alıntıları Göster
    blurey fılmlerı bu kablo aracılıgı ıle full hd olarak ızleyebılırmıyız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali25

blurey fılmlerı bu kablo aracılıgı ıle full hd olarak ızleyebılırmıyız

Alıntıları Göster
    Bu adaptörün daha ucuzu yok mu? sahibinden.com'da 25-30 liraya var ama ses destekler mi ve ne kadar kalitelidir bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Bu adaptörün daha ucuzu yok mu? sahibinden.com'da 25-30 liraya var ama ses destekler mi ve ne kadar kalitelidir bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    http://dx.com/mini-displayport-male-to-hdmi-female-adapter-1080p-34025

• quote:

Alıntıları Göster
    İlgilenirseniz;http://forum.donanimhaber.com/m_57506227/tm.htm

sıfırla yanyana koysam ayırd edilemeyecek kadar temizdir.

• quote:

Güzel görünüyor. Sipariş etmeden bir sorum olacak, hangi kargoyla gönderiyorlar? Ulaştığında evde olmazsam uğraştırır mı?
  • quote:

quote:

Güzel görünüyor. Sipariş etmeden bir sorum olacak, hangi kargoyla gönderiyorlar? Ulaştığında evde olmazsam uğraştırır mı?

Normal posta yoluyla gönderirler, ama en az 3 haftayı bulur. Normal posta geldiğinde evde olmazsanız ne oluyorsa bunda da o olur. Uzunluğu, TV'ye olan uzaklığınıza bağlı olmak kaydı ile ek bir HDMI kablo gerekecektir.

• quote:

quote:

quote:

Normal posta yoluyla gönderirler, ama en az 3 haftayı bulur. Normal posta geldiğinde evde olmazsanız ne oluyorsa bunda da o olur. Uzunluğu, TV'ye olan uzaklığınıza bağlı olmak kaydı ile ek bir HDMI kablo gerekecektir.

Alıntıları Göster
    Yapma ya sitede 1 hafta diyor. 1.7 dolar daha verip tracking no koydursam daha hızlı gelir mi? 3 hafta çokmuş valla.

• quote:

Yapma ya sitede 1 hafta diyor. 1.7 dolar daha verip tracking no koydursam daha hızlı gelir mi? 3 hafta çokmuş valla.

1 hafta dediği postaya verilme süresi. Kayıtlı postanın süreye çok fazla etkisi olacağını sanmıyorum ama en azından kaybolma riskini ortadan kaldırır. Acilse üzerine biraz daha koyup yurtiçi alternatifleri de kullanılabilir.
  • quote:

quote:

1 hafta dediği postaya verilme süresi. Kayıtlı postanın süreye çok fazla etkisi olacağını sanmıyorum ama en azından kaybolma riskini ortadan kaldırır. Acilse üzerine biraz daha koyup yurtiçi alternatifleri de kullanılabilir.

Alıntıları Göster
    Sahibinden ve gittigidiyorda araştırdım ama hiç bir satıcı ses destekleyip desteklememesi adına düzgün açıklama yazmamış. Bunların ses aktarmayan modelleri de var onlardan istemiyorum, ses desteklemesi lazım. Eğer bildiğiniz bir satıcı varsa oradan alayım, 30 TL yi geçmezse iyi olur.

• quote:

Sahibinden ve gittigidiyorda araştırdım ama hiç bir satıcı ses destekleyip desteklememesi adına düzgün açıklama yazmamış. Bunların ses aktarmayan modelleri de var onlardan istemiyorum, ses desteklemesi lazım. Eğer bildiğiniz bir satıcı varsa oradan alayım, 30 TL yi geçmezse iyi olur.

Alıntıları Göster
    Sesin iletilip iletilmemesi (bildiğim kadarı ile) kablo ile ilgili değil, bilgisayarın üretim yılı ile ilgili. Örneğin benimki Macbook Pro Late 2009 ve sesi mini display porta göndermiyor, ek olarak optik kablo kullanıyorum, optik kablo uzun ve çok ince olduğundan HDMI kablo ile beraber gidiyor ve çok fazla rahatsızlık vermiyor. Yılından tam emin olmamakla birlikte (2010 veya 2011 olabilir) bir tarihten sonra üretilen MacBook Pro lar sesi mini display porttan gönderiyor diye biliyorum. Kalite konusunda da endişe edilecek bir durum olmaz çünkü hepsi Çin malı. :)

Adaptörün üretim yılı çok eskiyse ve o yıllarda nasılsa üzerinden ses iletilmiyor diye ses bağlantıları yapılmadan üretilmiş ise bu da ihtimal dahilinde tabi ama yine de satıcıya ses iletiyor mu diye sormakta fayda var. Örneğin benim size verdiğim dx.com linkindeki üründe ses konusu açıkça belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 10 Şubat 2012; 0:37:27 >

• quote:

Sesin iletilip iletilmemesi (bildiğim kadarı ile) kablo ile ilgili değil, bilgisayarın üretim yılı ile ilgili. Örneğin benimki Macbook Pro Late 2009 ve sesi mini display porta göndermiyor, ek olarak optik kablo kullanıyorum, optik kablo uzun ve çok ince olduğundan HDMI kablo ile beraber gidiyor ve çok fazla rahatsızlık vermiyor. Yılından tam emin olmamakla birlikte (2010 veya 2011 olabilir) bir tarihten sonra üretilen MacBook Pro lar sesi mini display porttan gönderiyor diye biliyorum. Kalite konusunda da endişe edilecek bir durum olmaz çünkü hepsi Çin malı. :)

Adaptörün üretim yılı çok eskiyse ve o yıllarda nasılsa üzerinden ses iletilmiyor diye ses bağlantıları yapılmadan üretilmiş ise bu da ihtimal dahilinde tabi ama yine de satıcıya ses iletiyor mu diye sormakta fayda var. Örneğin benim size verdiğim dx.com linkindeki üründe ses konusu açıkça belirtilmiş.

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Malesef satıcıların çoğu da ses aktarımı konusunda bilgisizler. Bu gidişle bir tanesini deneyip ses aktarmaması durumunda iade edeceğim.

Edit: Aciliyeti olmadığına karar verip dealextreme den siparişi verdim. Bakalım neler olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterm1nd -- 10 Şubat 2012; 1:11:06 >

• quote:

Aciliyeti olmadığına karar verip dealextreme den siparişi verdim.

İyi yapmışsınız, geç olsun temiz olsun.
  • quote:

Cüneyt Abi macbook pro larda optik ses çıkışı var mı? Hangi kabloyla aktarıllıyor? Bende 2011 13.3" var, sol yanda ses çıkışı var ama, optik mi değil mi bilmiyorum. 5+1 almayı düşünüyorum, dts desteği var mı? Bu macbook bana bayağı yabancı geliyor hala öğrenemedim sağını solunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

Cüneyt Abi macbook pro larda optik ses çıkışı var mı? Hangi kabloyla aktarıllıyor? Bende 2011 13.3" var, sol yanda ses çıkışı var ama, optik mi değil mi bilmiyorum. 5+1 almayı düşünüyorum, dts desteği var mı? Bu macbook bana bayağı yabancı geliyor hala öğrenemedim sağını solunu...

Alıntıları Göster
    Sol taraftaki ses portu istenildiğinde ses girişi istenildiğinde ses çıkışı olarak kullanıllabilir. 3.5mm optik adaptör ile bildiğimiz optik kablo takıldığında karşı taraftaki ses sistemi DTS çözebiliyorsa DTS ses alırsın. Hedefte bir AVR olursa optik kabloya gerek kalmaz (2011 de üretilen MacBook Pro olması nedeniyle) mini display port to HDMI adaptörle AVR'ye HDMI giriş yapılıp ses AVR'den görüntü de TV'den alınabilir.

Macbook Pro HDMI çıkışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 10 Şubat 2012; 23:43:09 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.