Popclip uygulamasını kullanan var mı? Popclipin eklentileri sayesinde Evernote, apple notlar, todoist vs gibi uygulamalara direkt gönderi yapabiliyorken notiona yapamıyor. Sizde de benzer bir sorun var mı? |
MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (334. sayfa)
-
-
Arkadaşlar ,
2015 yılına ait bir MacBook Pro’da QuickTime Player uygulamasında seyrettiğim geçmişi silemiyorum.
Doc üzerindeki ikona tıkladığımda seyrettiğim son 10 video dosyası sürekli gözüküyor ve bir türlü silinmiyor.Uygulamayı ana ekranda açıp kendi menüsünden baktığımda ise son kullanılanlarda gözükmüyor bu dosyalar.Yani sadece Doc üzerinde tıkladığımda görünüyorlar.Ve ne yaptıysam silemiyorum geçmişi.
Bu geçmişi silmek için başka bir püf noktası yada başka bir yol var mı QuickTime Player’da ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
macOS sürümümüz aynı olmayabilir ama bendeki QuickTime Player (Sürüm 10.5) uygulamasında Dosya : Son Kullanılanı Aç : menüsünde Menüyü Boşalt seçeneği var, sizde de varsa işe yarayabilir.
-
Yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi ; onu uygulamanın menüsünden yapmaya çalıştım ve çözemediğim şey o zaten.
Doc’tan baktığımda seyredilen son10 video kaydını görüyorum.Ama Dosya-Son Kullanılanı Aç seçeneğinde ise hiçbir şey gözükmüyor ve haliyle Menüyü Boşalt seçeneği de silik halde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Terminali açıp aşağıdaki komutu çalıştırmanızın faydası olabilir:
defaults delete com.apple.dock; killall Dock
Yalnız Dock içeriğinde kendinize özgün bir sıralama yaptıysanız bu değişikliğin kaybolacağını da göz önünde bulundurmanızda fayda var.
-
Bu konuda bir detay daha vereyim.
Doc'taki Quick Time'da gözüken geçmiş video bilgileri Ağ'dan ulaşıp seyrettiğim NAS'taki videolara ait.Yani USB bellek yada HDD'ten seyredilen videolara ait geçmiş bilgiler değil.
Belkide bu yüzden ( yani videoları ağ'dan açıp seyrettiğim için ) silinemiyor olabilir...
-
Merhaba, 2019 Macbook Pro sahibiyim.
Bugün Type C to USB dönüştürücü aldım ve bir USB bellek denedim, fakat hiçbir hareket olmadı. Aynı şekilde Logitech mouse da denedim o da aynı şekilde 0 hareket.
Adaptör teknik olarak çalışıyor, telefonu şarj ederken aktarım sağladı.
Bunun sebebi ne olabilir bilginiz var mıdır? Normalde USB'yi takınca ışığı yanıyor, o bile yanmadı. Sorunu nerede arayacağımı bilmiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
Arkadaşlar ,
Safari'de girdiğim bazı sayfaların güvenlik nedeni ile ilgili olarak neden açılmadığını merak ediyorum.
Mesela VPN ile ilgili önceki gezmelerimde açılan Surfshark'ın sayfası artık açılmıyor ve ekranda " Safari sayfayı açamıyor.Safari Surfshark sunucusu ile güvenli bağlantı kuramadığı için... " şeklinde bir uyarı yazısı çıkıyor.
İşin kötüsü bu tarz bağlantı kısıtlamaları ile son dönemlerde daha sık karşılaşmaya başladım sanki.Zaman zaman Safari'de karşıma çıkan bu güvenlik sorununu nasıl aşarım?
Edit : Sayfaya girememe sebebim ; BTK’nın bu ve benzeri VPN sitelerini engellemesiymiş.Bilginiz olsun…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Şubat 2024; 18:55:27 > -
Baseus un mini çeviricisinde bir sorun yaşamıyorum ancak başka bir markada aynı sorunu bende yaşıyorum. İade edip farklı model deneyebilirsiniz
-
safari sürümü nedir
-
Arkadaşlar ,
MacBook Air M1 kullanıyorum ve üzerinde lisanslı Office 2021 yüklü.
Son günlerde ilk açılış ekranında sürekli " One Drive'ı Ayarla " uyarısı alıyorum.Vebu uyarı sanırım gerçekleşen bir Office güncellemesi sonrası çıkmaya başladı.Çünkü One Drive kullanımı ile ilgili birşey yapmadım ben.
Bu uyarının ekrana gelmemisi için ne yapmam gerekiyor ? One Drive'ı uygulamardan tamamen kaldırmalı mıyım yoksa daha basit bir çözümü var mı ?
-
Öncelikle, Oturum Açma Öğeleri içinde One Drive ile ilgili bir şey var mı diye bakın.
-
Eyvallah ,
Evet , oturum açma öğelerinde One Drive aktif gözüküyor.
Hazır bu bilgiyi öğrenmişken bu tablodaki diğer seçenekleri de sormuş olayım.
One Drive haricinde Microsoft ile ilgili hangilerini kapatmalıyım ? Mesela One Drive'ı da kapatmam gerekli mi ?
-
OneDrive kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemiyorum. Önce birini kapatın, problem devam ediyorsa onu açıp diğerini kapatıp deneyin bence. Microsoft ile ilgili olanların bir zararı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 28 Mayıs 2024; 16:45:46 > -
Teşekkürler...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X