Şimdi Ara

MacBook Pro özelliklerine rağmen alınır mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mimarlık 1. Sınıf öğrencisiyim ve autocad e başlamak istiyorum. Aynı zamanda laptop olmadıgı icin her türlü ihtiyac (film dizi Oyun -LoL oynuyorum fakat sıkılınca başka oyunlar da oynarım-) imı karşılayacak bir bilgisayara ihtiyacım var.
    MacBook Pro 3000 TL

İşlemci Markası INTEL
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    İşlemci Teknolojisi Intel Core i5
    İşlemci Hızı 2.5 GHz Turbo İle 3.1 GHz
    İşlemci Numarası 3210M
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1600 MHz
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Disk Türü SATA
    Ekran Kartı Markası INTEL
    VGA Chipset Modeli Intel Graphics 4000
    Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımlı Hafıza
    Ekran Boyu (inch) 13.3 Inch
    Çözünürlük 1280 x 800
    Bağlantı Özellikleri Bluetooth, USB 3.0
    İşletim Sistemi OS X Mountain Lion
    Optik Sürücü 8x SuperDrive
    Ağırlık 2.06 Kg
    Multimedya Özellikler Kart Okuyucu, FaceTime HD kamera
    Monitör Tipi LED
    Pil Ömrü 7 Saate Kadar

Asus 3.200 TL

İşlemci Markası INTEL
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    İşlemci Teknolojisi Intel Core i7
    İşlemci Hızı 2.4 GHz
    İşlemci Numarası 3630QM
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 12 GB
    Disk Kapasitesi 1 TB
    Ekran Kartı Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT650M
    Ekran Kartı Hafızası 4 GB
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
    Ekran Boyu (inch) 15.6 inch
    Çözünürlük 1920 x 1080
    Bağlantı Özellikleri USB 3.0, Bluetooth 4.0, Audio IN, Ethernet (10/100/1000), HDMI, VGA
    İşletim Sistemi Windows 8
    Optik Sürücü Blu-Ray
    Ağırlık 2.5 KG

Sayısal verilerin önemli olmadıgını iPhone aldığımda anlamıştım fakat alınır mi bu Asus a karsi bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asus N550jv alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmac

Asus N550jv alın.

Hakikaten iyiymiş.

• Eğer mac os x kullanacaksan iphone olayındaki gibi özellik 2. Sırada olur bu yüzden mac. Ama windows yükleyeceksen kesinlikle asus.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_pc

Eğer mac os x kullanacaksan iphone olayındaki gibi özellik 2. Sırada olur bu yüzden mac. Ama windows yükleyeceksen kesinlikle asus.

Ama iste iPhone kullanırken performans acısından da sıkıntı yasamadım s3 teorik olarak daha iyi olmasına rağmen. Mesela autocad yaparken performans konusunda sıkıntı yasar miyim kasma falan

• Şimdiye kadar profesyonel olarak tanıdığm hiçbir mimar apple alıp mutlu olmamıştır..

Asus al, rahat edersin, her cihazın iyi olduğu ve kötü olduğu alanlar var. İlerde vaktinin çoğunu 3d studio ve autocad arasında geçireceksin.

3DS max ve autocad kullanıyorsun, ikisini bir arada kullanabilmek için windows yüklemen gerek.

Oyun oynuyorum diyorsun, oyunlarının çoğu windowsta olacak.

Asus'ın ekran kartı mac'tekinden çok çok daha ileride.

Ayrıca Asus 2013 yılının en yüksek müşteri memnuniyetine sahip laptop üreticisi seçildi, (arkasından apple geliyor)

yani sen vaktinin %90'ını windowsta geçireceksin, tipi güzel diye aldanıp mac alma, her eşyanın bir tabiatı var.

Bilgisayar mühendisliği falan kuyorum desen apple al derim belki ama mimarlıkta tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 5 Aralık 2013; 23:48:15 >
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Okulda bi tur atıyorum her yer parlayan elma dedim noluyoruz

• Up
  • Mimarlık programlarını mac os da bulabilirsin. Ama 2 yıl sonra bu mac yeni çıkan oyunları oynatmaz. Daha 1.sınıfsın mac e ilerde geçersin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_pc

Mimarlık programlarını mac os da bulabilirsin. Ama 2 yıl sonra bu mac yeni çıkan oyunları oynatmaz. Daha 1.sınıfsın mac e ilerde geçersin..

Artısı?

• Mimarlık programlarını vs bilemem ve o konu hakkında yorum yapmamda doğru olmaz. Ama bir kaç örnek vermek istiyorum. Mac de oyun oynanmaz diye tutturulmuş bir söylenti var, nitekimde doğru. Ama şöyle bir örnek vereyim Batman Arkhan City MacBook Air da bile akıcı ve sorunsuz bir şekilde çalışmakta ama aynı oyunu Bootcamp ile Mac e kurmuş olduğum aynı performansı windows ta alamıyorum. Çünkü windows diyinde yüzlerce sistemden söz ediyorsunuz, türlü türlü konfügrasyonlar ve oyunda buna göre ortalama bir sisteme göre hazırlanıyor. Mac te ise tek seçenek var buda Mac'e yazılmış oyunların neredeyse kusursuz kullanılmasını sağlıyor. Şahsen mac ile tanışmadan önce mac e karşı bir soğukluk vardı, şuan da ise mac dışında bir sistem kullanmayacak olmam. Özellikler kağıt üzerinde diğer sistemlere göre düşük gözükmesine rağmen pratikte bir çok sistemden daha verimli. Çünkü oyunda bahsettiğim gibi sistem tek, yazılan uygulamalar tek sisteme göre yazılıyor, herşeyden önce işletim sistemi o sisteme göre özel üretiliyor. Bunun nedemekolduğunu günler geçtikçe anlıyorsunuz. Şahsen sürekli bilgisayarla haşır neşir olan, kasayı aç temizle, eş dostun bilgisayarlarına format derken mac ten sonra masaüstümü bile açtığımı görmedim. Oyuna çok düşkünüm, oyunsuz yapamam dersenizde bu konuda sıkıntı çekmeniz büyük olasılık. Ama yok çok oyun oynamam oynasamda en yüksek ayarların olmasına gerek yok diyorsanız HD4000 yine de yeterli olmayacaktır ama yeni oyunlar dışında sizi çok üzmeyecektir. Kendimden örnek vereyim NBA 2K13, Fifa 2013, Sims3, düşük çözünürlükte GTA 4 ve yeni çıkan NFS Most Wanted oyunlarını oynuyordum, air kullandığımdan dolayı Most Wanted ve GTA 4 te ısınma yaşıyordum onun dışında bir sorunla karşılaşmadım. Şuanda da Battlefield 3 ü indiriyorum performans konusunda pek umudum yok ama Battlefield 4 için umudum hiç yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.