Şimdi Ara

Macbook Pro Retina Display.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Seneye universiteye gececegim. Babamdan Macbook Pro Retina istemistim fakat pek olumlu yanasmamisti. Fakat bu aralar bana surekli sorular soruyor surekli cihaz ile ilgili. Yani surpriz yapip alirsa geri ceviremem.
    Kullanma amacim After Effects, Photoshop vb. agir uygulamalar olacak. Pek cok konuya baktim ama ben tam, net bir cevap istiyorum.
    1) Bu fiyatta bir cihaz beni kac yil idare eder. Universiteyi bununla tamamlayabilir miyim?
    2) Kullanacagim yazilimlar agir oldugu icin islemci gucu zamanla bana yetmemezlik yapar mi?
    3) Bu yazilimlar icin 8 GB RAM mi 16 GB RAM mi? Arada baya fiyat farki var cunku.
    4) MSI Gamer serisi mi MBPr mı?

Cevaplariniz net olursa sevinirim. Cunku aylardir arastirma yapiyorum ama hala kafamda birsey belli degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemen hemen aynı soruların cevabını arıyoruz bende macbookpro almayı düşünüuyorum bilgisayar müh.için beni 5yıl idare edicek ve yazılım programlarından yüksek performans alabileceğim bir pro istiyorum haswell lerde çıkıcak diyorlar tavsiyelerinizi bekliyorum bende

• Arkadaslar yardima ihtiyacimiz var.

Up up up

• Dr_Unknown kullanıcısına yanıt
    "Bu fiyatta bir cihaz beni kac yil idare eder. Universiteyi bununla tamamlayabilir miyim"
    4senelik üniversiteyi 8senede bitirmeyi düşünmüyorsan, normal şartlarda seni yarıyolda bırakmaz
    "Kullanma amacim After Effects, Photoshop vb. "
    saydıklarının mac sürümleri var, extra birşey gerekmiyor
    "Kullanacagim yazilimlar agir oldugu icin islemci gucu zamanla bana yetmemezlik yapar mi?"
    işlemciden ziyade ram'lere önem vermen lazım, o işlemci mac bilgisayar için fazla bile
    "Bu yazilimlar icin 8 GB RAM mi 16 GB RAM mi? Arada baya fiyat farki var cunku"
    alabileceksen elbette 16gb daha iyidir
    "MSI Gamer serisi mi MBPr mı"
    windows makina istiyorsan msi alabilirsin, osx istiyorsan zaten mac'ten başka alternatifin yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

"Bu fiyatta bir cihaz beni kac yil idare eder. Universiteyi bununla tamamlayabilir miyim"
    4senelik üniversiteyi 8senede bitirmeyi düşünmüyorsan, normal şartlarda seni yarıyolda bırakmaz
    "Kullanma amacim After Effects, Photoshop vb. "
    saydıklarının mac sürümleri var, extra birşey gerekmiyor
    "Kullanacagim yazilimlar agir oldugu icin islemci gucu zamanla bana yetmemezlik yapar mi?"
    işlemciden ziyade ram'lere önem vermen lazım, o işlemci mac bilgisayar için fazla bile
    "Bu yazilimlar icin 8 GB RAM mi 16 GB RAM mi? Arada baya fiyat farki var cunku"
    alabileceksen elbette 16gb daha iyidir
    "MSI Gamer serisi mi MBPr mı"
    windows makina istiyorsan msi alabilirsin, osx istiyorsan zaten mac'ten başka alternatifin yok

Peki Haswell islemcili seriyi beklemeli miyim? Haswell serisinde fazla performans farki olmayacak diye biliyorum. Ama ekran karti konusunda suphelerim var.

• Dr_Unknown kullanıcısına yanıt
    çıkmasına pek birşey kalmadı, beklersen yeni modeli alacaksın. beklemezsen bir önceki modelini alacaksın, sana kalmış
  • quote:

çıkmasına pek birşey kalmadı, beklersen yeni modeli alacaksın. beklemezsen bir önceki modelini alacaksın, sana kalmış

Oyle tabi ama Macbook Air'da oldugu gibi fiyat farki ucurum olmaz insallah eski-yeni nesil islemcili modeller arasinda. Ekran kartinin yenilenecegi hakkinda dedikodu var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Unknown

quote:

Oyle tabi ama Macbook Air'da oldugu gibi fiyat farki ucurum olmaz insallah eski-yeni nesil islemcili modeller arasinda. Ekran kartinin yenilenecegi hakkinda dedikodu var mi?

Yabanci medyada okudugum kadari ile Haswell, IGZO ekran, PCI SSD tabi gercekte ne olur malum bende macbook pro retina alacaktim ama 1 ay sonra yenisi cikiyor simde 4775tl ver 1 aya yen versiyon cikarsa evlat acisi gibi koyar.
    eger babanin almaya niyeti var ise beklesin 45 gun
    ram 16 gb olandan al bence fazla ram goz cikarmaz

• Benim icin en onemli sey GPU. IGZO veya PCI SSD fazla ilgilendirmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanleanne

quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Unknown

quote:

Yabanci medyada okudugum kadari ile Haswell, IGZO ekran, PCI SSD tabi gercekte ne olur malum bende macbook pro retina alacaktim ama 1 ay sonra yenisi cikiyor simde 4775tl ver 1 aya yen versiyon cikarsa evlat acisi gibi koyar.
    eger babanin almaya niyeti var ise beklesin 45 gun
    ram 16 gb olandan al bence fazla ram goz cikarmaz

Macbook pro Retina 13" isimi gorur mu peki? Parasinin hakkini verir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.