Şimdi Ara

Macbook pro sıfır mı 2. el mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windows dan Mac e geçiş yapmayı düşünüyorum. 2015 model 13" inç alcam. 2 farklı seçeneğim var
    ya 128 gb lık sıfır bir macbook pro alcam
    ya da 256 gb lık 2. el bir macbook pro alcam ( Batarya devir sayısı 20 )
    Sizce hangisini almalıyım?
    Bilgisayar mühendisliği okuyorum işim kod yazmayla ilgili yani.
    Windows da kurmayı düşünüyorum. (Sadece visual stdio için kurcam. Bunun için bootcamp mi yoksa sanal makine mi onada karar vermedim.)
    Harici diskimde var.

EDİT: 256 gb lık 2. el satan arkadaşa ulaşamadım 128 almak zorunda kaldım pişman değilim. Windows u sanal makinede kurdum ve sadece visual studio yükledim 16 gb yer kaplıyor. Toplamda 80 gb boş yerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer37 -- 25 Temmuz 2015; 22:03:42 >

• windows da kurmayı düşünüyorsanız 128 GB asla yetmez size.
  • sharky25ant kullanıcısına yanıt
    40 gb windows olsa 15 gb da os x olsa geriye 60 gb kalıyor. Yeter gibime geliyor ama bilmiyorum. Uygulamalar çok boyut kaplıyormu? Oyun falan yükleyemeyecem. Filmleride hard diske atarım

Peki 2. el e ne derece güvenebilirim. Cihazı aldıktan sonra hard reset atsam ilk günkü gibi olur heralde.
  • Daha önceden 128 GB macbook air kullandığım için biliyorum; windows yüklemiştim ve çok az çalışma alanı kalmıştı (windows tarafına yükleyeceğiniz office benzeri programları da düşünün) Sonradan pişman olmayın.

Bence ikinci el düşünebilirsiniz, satıcıdan mutlaka bilgisayarı ilk gün aldığı gibi vermesini isteyin (format atılmış şekilde, ayarlarını ilk siz yapın)
    retina macbook 2013 late ürünlerinden itibaren şuana kadar çok büyük bir değişiklik yok, bilginiz olsun.
  • sharky25ant kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim
  • naparsan yap 256 lık al. kesinlikle yetmiyor 40 GB.
  • 1. si 20 devirde ise 256gb, 2.si apple servisine götürün bi tane, baktırın cihaza rica edin 100 tL vs verin, kafanız rahat olur işte. Bakarlar diye düşünüyorum, apple store a değil servislere baktırırsanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır mı temiz 2. El mi???
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 128 dual boot a yetmez. hani yeter de ucu ucuna kullanmaktan kafayi yersin.

sanal yapacaksan usb3.0 lik hariciye sanali kur. hatta native bile kurulabiliyor. forumda konusu var onu arastir.
  • 256 çok daha mantıklı doğru söylüyorsunuz. Cihazı inceleyim görünürde bir sorunu yoksa alayım. 20 ay daha garantisi var nasıl olsa. Sorun çıkarsa apple servisi halleder. Alırken de bi hard reset çakarız olur biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 256 en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.