Şimdi Ara

Macbook'ta World of Warcraft

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle Leopard, Macbook hakkındaki başlıkları okuduğumu belirtmeliyim ve emeğinize sağlık gerçekten benim gibi sıfır Mac tecrübesi olan biri için eşsiz kaynak olmuş.

Ancak Macbook almadan önce aklıma takılan tek bir soru(n) var.

World of Warcraft dışında bir oyun oynamıyorum ve tek oyun için de gidip Vaio, HP vs almak istemiyorum, artık Macbook kullanıcısı olmak istiyorum.

World of Warcraft'ın Mac sürümü var, bu dert değil, alacağım Macbook'un 13.3" olması da benim için sorun değil.

2 GB RAM olması zaten bu oyun için fazlasıyla yeterli ancak yine de oynayan, deneyen veya bilen varsa bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Almayı düşündüğüm Mac;

Apple MacBook MB403LL/A 13.3-inch Laptop (2.4 GHz Intel Core 2 Duo Processor, 2 GB RAM, 160 GB Hard Drive) White
    http://www.amazon.com/gp/product/B0013FPYRK/ref=noref?ie=UTF8&s=electronics

Şimdiden teşekkürler.

• Bende de aynı model var ve o da Amazon'dan alınma...

Oyun meraklısı değilim fazla zaten oyun için gidin pi si alın diyoruz herkese ancak oyun oynamaksa amaç piside de o zaman notebook almayın, oyun için üretilen notebooklara vereceğiniz paranın yarısı ile onlardan kat kat daha hızlı bir masaüstü toplayabilirsiniz... Sonuçta yeni nesil dizüstü işlemcileri ve ekran kartlerı her ne kadar eskiye göre hızlanmışsa da yine ısı ve enerji sınırlaması nedenitle masaüstü parformansına yaklaşamıyorlar...

Nasıl olsa gittiğiniz heryerde oyun oynayacağınız yok değil mi? Öyle bir durum olsa gidin PSP alın...
    Oyun için en iyisi güzel bir masaüstü pisi ve büyük bir mönitör... Notebook'dan daha ucuza geliyor inanın.. İnanmazsanız araştırın...

Not: Oynayanlara sordum... Kaldırdığını söylüyorlar fazlasıyla... Sadece WOW için almaktan çekiniyorsan bir sorun yok oynayabilirsin.....

• Otobüste Wow oynayan adam gördüm mikhail ne diyosun
  • bizim okulda böyle bi grup vardı adamlar mac'leri ile wow oynuyolardı...
    ama bir tek wow için alacaksan düşünme bile hemen mac'e geç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOROCK_LP -- 9 Eylül 2008; 23:59:10 >
  • Teşekkürler yanıtlar için.

İlk mesajımda da bahsettiğim gibi, oyun oynamak için almıyorum, tek oynadığım oyun WoW olduğu için sordum. Oynayamazsam da sorun değil, şu an çöpe atacağım Vaio'da da WoW oynamıyordum, eksiklik değil. Sadece oynarsam benim için bir artı olur.

Zaten Macbook'u da aldım, şu an yolda, yarın teslim olarak görünüyor. Tereddüt bile etmedim WoW için zaten.

Artık "oh beee" demek istiyorum Mac'e geçip.
  • soulburn bende wow kurucam ama sürekli üşeniyorum kurarsan sonuçlarını merakla bekliyorum, bizi bilgilendirmeyide unutma

birde imkanın varsa 4gb ram yap, cidden çok güzel çalışıyor makine.
  • UPS'ten dakika dakika takip ediyorum ve artık "Out for delivery" yazıyor, yani teslime saatler belki de dakikalar kaldı !!

Tek problem şu ki, arkadaşım Amerika'dan haftaya dönüyor

Macbook elime geçer geçmez ise büyük ihtimalle ilk yapacağım şey WoW kurup, ram upgrade yapmak olacaktır.

Mac tecrübesi olmayan biri olarak da başınızı epeyce ağrıtacağım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulburn -- 10 Eylül 2008; 17:13:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam birde aklıma gelmişken hangi laptop'ı kullanıyo olursan ol oyun oynarken mutlaka laptop soğutucu standlardan birini kullan derim. helki warcraft gibi en kısa oynanış süresi bile birkaç saat süren oyunlarda işlemcinin ve GPU'nun ve RAM 'lerin o kadar uzun süre yüksek sıcaklıkta kalması tamamen bozmasada ömrünü kısaltır. (tamamende bozabilir)

quote:

Orjinalden alıntı: soulburn

UPS'ten dakika dakika takip ediyorum ve artık "Out for delivery" yazıyor, yani teslime saatler belki de dakikalar kaldı !!

Tek problem şu ki, arkadaşım Amerika'dan haftaya dönüyor

Macbook elime geçer geçmez ise büyük ihtimalle ilk yapacağım şey WoW kurup, ram upgrade yapmak olacaktır.

Mac tecrübesi olmayan biri olarak da başınızı epeyce ağrıtacağım sanırım

• Gpu ve ram üzerinde (fazla işe yaramasada) heatsinkler yaklaşık 10 gün full yükte çalışmaya göre test edilir.

Benim ilk seri macbook'umun işlemcisi 102 derecede çalıştığını bilirim.
  • vaybe, heatsink olayı süpermiş.. bişeyide eksik yapsınlar hocam şu makinenin
  • Heat sink konusunda ufak bir araştırma yaptım ve şu linke bir göz attım;

http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_sink

Ancak synx'in söylediğimden anladığım kadarıyla Macbook alınca ısınma olayına karşı bir şey yapmamız gerekmiyor ?

Laptop için soğutucu standlar işin bütün estetiğini ve laptop kullanma zevkini öldürüyor.

İlk Macbooklar çıktığında kış günlerinde soba görevi gördüğü söyleniyordu. Son çıkan modellerde de aşırı ısınma gibi bir problem var mı ?
  • hocam 100 derecede çalışıyor olabilir ama her durumda ne kadar iyi yapılmış olursa olsun uzun süre bir elektronik cihazon 100 derecede çalışması sağlıklı değildir. ayrıca performans konusunuda göz önüne almak gerek. laptoplar genelde ısındıkça zarar görmesini engellemek için işlemci saati, fsb gibi değerleri düşürürler (bunu test etmek için 6gb'lık bir rar dosyasını açarken dvd yazmayı bir fanlı birde fansız deneyin. ikisi arasında 2-3 kata varan süre farkı oluşuyor). bu nedenle laptop 100 derecede çalışırken 2.1ghz yerine 1.8 hatta 1.6 ghz hızlarına düşmüş olabilir.

yani uzun lafın kısası hocam, dışarda 1,2 saat arada bir oynarken stand kullanmana gerek yok ama en azından evinde oynuyorken güzel güzel fanlı standın üstüne koyup oynamanda fayda var. hem oyun içi fps açısından hemde laptop'ın sağlığı açısından derim ben. . eğer estetik konusunda düşüncelerin varsa bir alüminyum fan standını beyaza boya al sana "iStand"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 12 Eylül 2008; 12:12:23 >

• oyun gibi bir derdim yok. evde zaten pc, psp, ps3 gibi platformlarda oyun oynuyorum.

bu mac ve wow sorusunun asıl sebebi aslında cok seyahat etmem ve gittigim yerlerde de arada en fazla 1-2 saat oyuna bakıp çıkmam ile alakalı. o yüzden evde stand gibi bi şeye gerek olmaz sanırım.

evde mac kullandığım süre içerisinde standart mac uygulamaları ile haşır neşir olacağım, onlar da aşırı ısınmaya sebep olmaz diye düşünüyorum.

neyse, cihaz arkadaşımın ellerinde şu an, haftaya ondan teslim alında daha detaylı bir şeyler yazabiliyor olacağım.
  • standa bence gerek yok mac in mükemmel tasarımına gölge düşürür , apple ısınmayı hesaba katmıştır ve eğer 100 derecede bişey oluyo olsa bişeyler yapardı
  • ben imacde 2 yıdır wow oynuyorum . ilk 24 inc olan imac (2.4 core2 Douo -128 Mb ram NVIDIA (?) ekran kartı) önceleri hiç sorun yokdu sonra sık sık donmalar başladı daha sonraları hiç açılmamaya başladı özellikle wos updatelerinden sonra .Zaten bu konuyu google ararsan binlerce yazı bulursun ..

yeni aldığım 24 '' imac (alimuyum -2.8 Core 2 duo / Ati 256 mb ram )da şu ana dek sorunsuz oynuyorum . ama SMC fan control programıyla fanları hızlandırıp işlemcityi soğutuyorum Smc fan prog. çalıştırmasam da sorun olmuyor ancak aşırı ısınma oluyor.
    ancak mac book deneme olanağım yok . blizzard sitesinde bu konuda bilgi bulabilirsin . forumda mac bölümü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 12 Ekim 2008; 6:08:45 >
  • uzun uğraşlardan sonra dün kurabildim.

uzun uğraş diyorum çünkü defalarca assertion failed hatası aldım. pc'de bu kurulum cdleri çalışırken, mac'de çalışmadı. sonra arkadaşımdan aldığım WoW cdleri çalıştı. Bunlar 1 yıl sonra gelen partiye ait, belki de farklılar bilemiyorum.

WoW'u normalde pc'de oynuyorum, haliyle macbook görüntü kalitesi pc kadar iyi değil, bu da beklenen bir durumdu. seyahatte kendimi oyalamak için yetecek bir performansa sahip. görüntü kalitesi pc kadar iyi olmamakla beraber oyun gayet hızlı ve takılmıyor.

yeni konu açıp kirletmemek adına; seyahatlerde oyalanmak için mac oyunu tavsiyesi de alabilirim. WoW ve Warcraft III var sadece elimde.
  • begenirse spore bence acıkcası wow tarzı muthiş bir oyun acıkcası ama eksikleri mevcut tabii oynanabilir kanımca:)
  • selam,
    bende apple macbook pro 2.4ghz 4gb ram var ve wow oynuyorum ilk aldığımdan beri tek bir sorun bile yaşamadım. Tüm ekran ayarlarını maksimuma getirdim en ufak takılma bile yaşamadım. Laptopun kendi speakerlarından aldığım ses de fazlasıyla yeterli. Görüntü kalitesi de kesinlikle tartışılmaz. Tavsiye ediyorum.
  • macbook pro nun ekran kartı macbook'a göre çok daha iyi olduğu ve paylaşımsız olduğu için ful ayarlarda oynayabiliyor macbook pro kullananlar. Sonuçta macbook'un ekran kartı intel 965 paylaşımlı onboard bi kart. Aynı karta sahip bir pc de de aynı şekilde oynanır diye düşünüyorum(denemedim). Ben, bendeki macbook da 5 ay oynadım wow gece gündüz. Grafik ayarları hepsi full olmasa bile yarıdan biraz fazlaydı. Hatta düz ve tenha yerlerde yürürken grafikleri biraz daha yükseltirsem bile takılmıyor fakat party gibi grafik lerin coştuğu yerlerde hafif kısmam gerekiyordu.
  • wow da ben hiç bir sorun yaşamadım
    ayrıca w3 de oynuyorum onda da bi sorun yaşamadım yanlız tek sorunu uzun süre w3 oynadıktan sonra oyundan çıkınca takılıyor. bilgisayarda bi sorun yok normal sistem çalışıyor fakat ekran donuyor ve force quit yapmak zorunda kalıyorum anca öle çıkıyor ben öle bi sorun yaşıyorum. Ama gene tüm video kalitesi en yüksekte oynuorum hiç bir sorun ya da takılma yaşamadım oyundan çıkarkenki bu problemim hariç ve bu da her zaman olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.