Şimdi Ara

Macbook tavsiye eden var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Su anda Japonya'dayim ve kisa sure sonra yurda donecegim. Burda Dell bilgisayarim artik yasam belirtisi gosteremez hale geldi. Bu sebeple yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Etrafimdan gelen geri bildirimler dogrultusunda MacBook alma niyetindeyim. Birkac sorum var:
    1- Klavye Japonca olmasi sebebi ile Turkce sticker kullansam cok rahatsiz edici bir kullanimi var midir? Internette gordugum sticker lar tek parca halinde, bunlari tek seferde monte edip hep oyle mi kaliyor yoksa her defasinda klavye uzerine sokme oturtma ihtiyaci var midir? Kapak falan kapanacak sekilde mi tasarlanmistir?
    2- TR deki internet Macbook fiyati 3000-4000 TL arasinda degisiyor. Burda baktigim modellerde, Macbook Air 1800TL, Macbook Pro 2200TL, Macbook Pro Retina 2600TL civarinda. Bu fiyatlarda Jp dan Macbook aldigima deger mi? Normalde TR ye donunce 1500-2000TL bir butce ile yeni bir laptop almayi dusunuyordum.
    3- Apple garantisi tum dunya genelinde gecerli diye duydum dogru mu?
    4- Macbook Pro ve Air de hdmi cikisi yok, harici hdmi kullanabilir miyim? 3D desteklisi pahali midir? Ayrica cd surucu de yok bildigim kadari ile onu da blueray vs tarzinda kendim temin etmem gerekiyor sanirim.
    5- Macbook isletim sistemi disinde diger bilgisayarlardan ayiran en temel ozellik nedir? Gercekten fark var midir?

Bu sorulari siradan bir kullanici olarak soruyorum, yani bilgisayarda cok cesitli atraksiyonlar yapacak degilim. Temelde internet, film, oyun vs icin kullanacagim. Ama baktim alet akiyor, atraksiyon islerini de arastirabilirim sonrasinda :) Acikcasi yillardir windows boyundurugu altinda gina geldi, baska birsey denemek istiyorum. Zira, windows ve android hengamesinden zulmunden yoruldum. Burda aldigim iphone dan cok memnun olmam nedeni ile Mac secenegini dusunmeye basladim. Macbook ile ilgili olarak fiyat ve bilinmezligi urkutuyor biraz. Ornegin online bir oyun actin, pat diye uyari: Falanca eklentisi desteklenmiyor.
    Bu bilgiler isiginda onerilerinizi bekliyorum.
    Tesekkurler.
    Sonuc olarak bu bilgiler isiginda burdan Macbook almami onerir misiniz?

• 1- sıkıntı olmaz ince bir sticker hissetmezsiniz bile
    2- Almayı düşündüğünüz modele göre farklı oluyor fiyat, mesela ben olsam 15" retinayı yurtdışından almam çünkü fark 300 TL. Siz modeli belirleyin bakalım değer mi değmez mi
    3- Garanti tüm dünyada 1 yıl geçerlidir, Türkiye'den alırsanız 2 yıl garantili olur.
    4- Hdmi çıkış yok fakat daha iyisi olan mini displayport çıkışı var, mini displayport to hdmi çeviriciyi 8-10$ a temin edip sıkıntısız kullanabilirsiniz.
    5- kalite hissi, müşteri memnuniyeti, dünyanın en iyi kişisel bilgisayarı vs. diye bir çok sebeb var.

Sonuç olarak durduğun hata hemen almalısın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar macbook airi nasıl fbarika ayarına döndeririz?? yani ilk almış gibi sıfır yani??
  • quote:

Orijinalden alıntı: turabi55

arkadaşlar macbook airi nasıl fbarika ayarına döndeririz?? yani ilk almış gibi sıfır yani??

Konuyu kirletmeyelim özelden yaziyorum size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

quote:

Orijinalden alıntı: turabi55

arkadaşlar macbook airi nasıl fbarika ayarına döndeririz?? yani ilk almış gibi sıfır yani??

Konuyu kirletmeyelim özelden yaziyorum size.

pardon özür dilerim...
  • Cevap için teşekkürler. Macbook için kötü diyen duymadım. Kalite tesadüf değil yani ama biraz tuzluca. Aslında fazla seçeneğim yok. Aşağıdaki seçeneklerden TR ile karşılaştırınca hangisini almak mantıklı?
    1- Macbook Air: 2,000 TL
    Intel core i5
    1.3 ghz
    13.3 inch
    Memori 4gb (max 8gb)
    SSD 128
    SDXC card
    OS X Mountain Lion

2- macbook Pro: 2,380 TL
    Intel core i5
    2.5 ghz
    13.3 inch
    Memori 4gb (max 8gb) 1600 mhz
    SSD 128
    SDXC card
    OS X Mountain Lion
    HDD 500Gb
    Intel HD graphics 4000

3- macbook Pro: 2,850 TL
    Intel core i5
    2.4 ghz turbo boost 2.9ghz
    13.3 inch
    Memori 4gb 1600 mhz
    128 GB flash storage
    Intel Iris graphics

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2 numara diyorum. HDD ve RAM guncellenebilirligi oldugundan dolayi sizi daha uzun goturur diye dusunuyorum ki herzaman pc degistiren biri degilsiniz anladigim kadariyla Ancak aynisi TR de Vatan da zaman zaman 2499 TL ye dusuyor aklinizda bulunsun. TR den alirsaniz 2499 TL ye daha karli olur hem klavye derdinden kurtulmus olursunuz hemde 2 yil garantiniz olmus olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ferhat1981 F kullanıcısına yanıt
    1- bu modele guncelleme geldi hocam fiyat olarak 350-400 tl avantajli
    2- uretimden kalkacsk 3. Nesil islemci kullanan bir model upgrade edilebilir fakat haswell olmamasi sebebiyle bence alinmaz grafik ve batarya olarak cok geride fiyatta 150 tl avantaj saglarsiniz bence cok az.
    3. Bu model yakin zamanda 2999 a satildi. Bu modelde ram yukseltilemiyor. Ssd yi yukseltmek bugunun sartlarinda cok zor ve pahali.

Benim tavsiyeme gelecek olursak bence siz macbook air almalisiniz. Mid 2014 13" bir macbook air sizi memnun edecektir.

• Hmmmm. Zor karar. Air in TR fiyatı ne civarda Tr de?

• Intel core i5 2.5 ghz Turbo Boost ile 3.1 ghz
    13.3 inch
    Memori 4gb (max 8gb) 1600 mhz
    HDD 500Gb
    Intel HD graphics 4000

Bu cihaz var bende. Fazlasıyla memnunum... Ayrıca garanti olayı doğrudur. Birde Japonyada da olsanız apple store dan ingilizce hatta küçükbir ihtimalde olsa türkçe klavyeli bir macbook alabilirsiniz. Bence konusmanızda yarar var.

Hatta ben garantisi bittikten sonra HDD yerine SSD takıp HDD'yi DVD yerine takıp ram takviyesi ile ömürlük bir macbook hazırlamayı planlıyorum kendime.. O kadar memnunum yani anlayacağınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RobustoGrande -- 21 Mayıs 2014; 1:39:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobustoGrande

HDD yerine SSD takıp HDD'yi DVD yerine takıp ram takviyesi ile ömürlük bir macbook hazırlamayı planlıyorum kendime.. O kadar memnunum yani anlayacağınız..

Aynen. Hatta ilerde 2 SSD ve Raid 0 ile 900 MB/s ile daha ne olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

quote:

Orijinalden alıntı: RobustoGrande

HDD yerine SSD takıp HDD'yi DVD yerine takıp ram takviyesi ile ömürlük bir macbook hazırlamayı planlıyorum kendime.. O kadar memnunum yani anlayacağınız..

Aynen. Hatta ilerde 2 SSD ve Raid 0 ile 900 MB/s ile daha ne olsun...

cihaz gerçekten geliştirilmeye açık ve seri bir makine. Ben fazlasıyla memnunum..
  • upgrade için harcayacanız para(700TL) ile zaten 8gb ramli ve pci kullanan 256 gb ssdli air alırsınız. üstelik hd5000 hd4000 e oranla %40 daha performanslı. Ayrıca pronın şarjı 7 saat airın şarjı 12 saat gidiyor. yani artık o giriş seviyesi pro alınmaz, üstelik 2 kilo bu devirde 2 kilo laptop mu kaldı.

• buyrun 8 gb ramli 256 gb ssd li 13" air havale ile 3200 TL. upgarde için harcayacağınız 700 tl yi buna vermek daha mantıklı.

• Ben de kesinlikle retina ekranlı bir model almanızı tavsiye ederim. Orada retina ve retina olmayan ekranlı modelleri bir yan yana koyup aradaki farkı anında görebilirsiniz.
    Sunduğunuz seçeneklerden ise 3 numarayı en az 8gb ram ile almanızı öneririm fakat fiyat farkı da çok yokmuş yahu. Bir de garanti sürelerine dikkat edin, benim Türkiye'den aldığım iPad 2 yıl uluslararası garantili mesela.
  • Yorumlar için teşekkürler.
    Son zamanlardaki aşırı harcamalarım nedeni ile bütçeyi daraltma yoluna giderek fikir değiştirdim.
    Son anda Macbook pro 2. el almaya karar verdim. Aslında 2. seçeneğin 2. elini aldım. Gayet temiz gözüküyor ama bunu zaman gösterecek.
    Bana maliyeti 1660 TL oldu. Belki bu fiyata 2. el TR de de bulunabilirdi ama dayanamadım daha fazla teslim oldum.
    Umarım pişman olmam. Bu saatten sonra artık windows ve Mac işletim sistemi arasında gitgeller yaşayacam.
    Zira bazı uygulamalar apple ürünlerinde çalışmıyor. örneğin flash uygulamaları. uzmantv de video açılmıyor mesela. Umarım bunların bir çözümü vardır.
    Ayrıca başa forumlarda bir arkadaş tek tuşla windows a tek tuşla Mac a geçiyorum demiş. Nasıl birşey yüklemiş de bunu yapabilir daha bunları araştıracağım.
    Bir diğer sorun ise eski bilgisayarımda usb den hdmi a dönüştürücü birşey almıştım. Mac de çalışmıyor sanırım. Onun yerine de thunderbold dan hdmi a ara kablolar varmış onlardan alacağım.
    Öğrenmek biraz zaman alacak ama cihazın kullanımı sanki keyifli gibi geldi ilk izlenimlerime göre.
    Umarım memnu eder :)

• Bu arada windowsta Fn&F5 yapınca TV gibi diğer ekranlara geçmek için çok aşina olduğumuz bir sayfa açılıyordu. Bunda hangi kısayol yada yöntem ile o işlemi yapabiliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat1981

Yorumlar için teşekkürler.
    Son zamanlardaki aşırı harcamalarım nedeni ile bütçeyi daraltma yoluna giderek fikir değiştirdim.
    Son anda Macbook pro 2. el almaya karar verdim. Aslında 2. seçeneğin 2. elini aldım. Gayet temiz gözüküyor ama bunu zaman gösterecek.
    Bana maliyeti 1660 TL oldu. Belki bu fiyata 2. el TR de de bulunabilirdi ama dayanamadım daha fazla teslim oldum.
    Umarım pişman olmam. Bu saatten sonra artık windows ve Mac işletim sistemi arasında gitgeller yaşayacam.
    Zira bazı uygulamalar apple ürünlerinde çalışmıyor. örneğin flash uygulamaları. uzmantv de video açılmıyor mesela. Umarım bunların bir çözümü vardır.
    Ayrıca başa forumlarda bir arkadaş tek tuşla windows a tek tuşla Mac a geçiyorum demiş. Nasıl birşey yüklemiş de bunu yapabilir daha bunları araştıracağım.
    Bir diğer sorun ise eski bilgisayarımda usb den hdmi a dönüştürücü birşey almıştım. Mac de çalışmıyor sanırım. Onun yerine de thunderbold dan hdmi a ara kablolar varmış onlardan alacağım.
    Öğrenmek biraz zaman alacak ama cihazın kullanımı sanki keyifli gibi geldi ilk izlenimlerime göre.
    Umarım memnu eder :)

Hayirli olsun.

HDMI icin Mini Display Port to HDMI adaptorler var ondan almaniz gerekli.

Mac icindeki BootCamp ile Windows yukleyebilirsiniz. Parallels programi kullanirsaniz restart yapmadan mac icinden windows kullanabilirsiniz. Zamanla ogrenirsiniz hocam =) Tekrar hayirli olsun. Bu arada aldiginiz ikinci el urunde ram/hdd nedir?

• Bilgi için tşk. Ram 4gb hdd 500gb. Standart yani.

• Thundetbolt tan hdmi bağlantısı yapabilmek için ara port aldım. tv ye bağladım. Bilgisayar ekranı göz kırptı ama görüntü gelmedi. Forumlara baktım birkaç çözüm denedim olmadı. Os x upgrade edeyim dedim kullanıcı şifresi istedi. 2. El olması sebebi ile onu da bilmiyorum. O yüzden reinstall yapıyorum şimdi. Umarım çalışır. Yoksa boşyere mi yapıyorum?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.