Şimdi Ara

MacBook Tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apple Macbook White / Intel Core 2 Duo 2.26 ghz / 2 GB DDR2 /250 GB / SuperDrive 6x

bir de buna karşılık olarak;

Apple Macbook Pro Alu / Intel Core 2 Duo 2.4 ghz / 4 GB DDR2 /250 GB / SuperDrive 6x

2 cihaz var satın almayı düşündüğüm. Macbook'un fiyatı 1000€, Macbook Pro'nun fiyatı ise 1400€. Photoshop, Dreamweaver, Illustrator, Flash ve Fireworks ile çalışıyorum sürekli. Anlık mesajlaşma programlarından sadece Skype'ı kullanıyorum ve dizüstü bilgisayarımda oyun oynamıyorum.

İlk defa Mac kullanacağım için ne kadar iyi özelliklere sahip olması konusunda emin değilim. Bir çok dizüstü bilgisayar deneyimim oldu açıkçası fakat Mac'e geçiş sebebim açıkçası merak ve Apple ürünlerine duyduğum ilgiden kaynaklanıyor.

Hangi cihazı neden tercih etmem gerektiğini benimle paylaşırsanız sevinirim.

• Pro'yu al.
  • 400€ daha fazla vermeye değer yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®

Pro'yu al.

emin ol memnun olucaksın.. +1
  • öncelikle şunu sormak istiyorum bu fiyatları nerden aldınız? sormamın sebebi pro için tamam ama normal macbook için fiyat yüksek. çünkü bu son çıkan macbook değil. elde kalmış bir ürün. şuan apple'ın sitesinede baktığınızda göreceksinizki macbook 2.4 ghz işlemcili ve 10 saate kadar pil ömrü çıkabilen modeldir.

yani şu model.

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook?mco=MTAyNTQzMzg

sizdeki ise geçen yıl çıkan macbook. bu iki modelin ramleri ve hdd leri aynı. fakat işlemcisi 2.26 yerine 2.4. ve ekran kartı geforce 9400m yerin geforce 320m (bu daha iyi). eski modelin pili 6 saate kadar dayanabilirken bahsettiğim yeni modelin pili 10 saate kadar gidiyor. Bunun dışında kasa ve görünüm tamamiyl aynı.

bu ürünün fiyatı evet 1000 euro civarı ama yenisi bu fiyata alabilecekken eskisini almak akkıllıca değil. eski modeli yeni fiyatına almayın sakın.

Kullanacağınız programlar tasarım programı ve hepsinin mac de sorunsuz kullanabilirsiniz. Çalışma yoğunluğunuz ne şekilde bilemiyorum ama bu bilgisayarlarda her nekadar mac gibi güçlü bir işletim sistemi olsa dahi içindeki işlemci notebook mobil bir işlemci. yani günlük kullanım için çok iyi fakat Photoshop başta olmak üzere diğer tasarım programlarının performansında en önemli unsurun işlemci olduğunu bildiğimizden, bu mobil işlemciler bazen tam yetemiyor programlara. Dreamweaver için sorun yok. Ama 2.2 ghz 13 inch macbook'da yüzlerce mb photoshop dosyalarıyla çalışma zorunda kalan biri olarak, Çok büyük dosyalarda işlemci epey bir zorlanıyor. Yapmasına yapıyor tabi ama yavaşlama başlıyor yaptıklarınızda. onlarca Layer, brush, effects üstüste bindirdiğinizde, Photoshop kasılmaya başlıyor. çünkü bırakın bir değişiklik yapmayı, zoom yaptığınızda bile tüm nesneleri yeniden çızdiğı için çok değil 2 - 5 sn arası bekletmeler oluyor. Seri çalışmayı engelliyor. ama dediğim gibi bu yüksek yoğunluklu ve boyutlu ( cephe giydirmeleri, Bez afişler, büyük reklamlar gibi kimi zaman metrelerce ölçüdeki çalışmalar gibi) dosyalarla çalışıldığı zaman böyle oluyor. Ama daha günlük basit, kişisel, çok profesyonel olmayan ( iş maliyeti anlamında ), küçük veya orta boyutlu, web sitesi tasarımı gibi daha ufak ve başlangıç işlerinde tıkır tıkır çalışır. Ama biraz önce bahsettiğim şekilde ise en az 15 inch i5 işlemcili bir macbook pro tavsiye edeceğim.

13 inch ekranda da çalışma alanının epey kısıtlı olmasıda cabası.

gösterdiğiniz 2 modelin diğer farklarına gelecek olursak;

sizin söylediğiniz 2.26 lık modelde olsa benim söyledim 2.4 lük yeni beyaz macbook da olsa ikiside aynı kasaya sahip. Bu bilgiyi verdikten sonra Macbook proların normal macbooklarda olmayan özelliklerine geçeyim. 13 inch Macbook Pro da aliminyum yekpare kasa, içten aydınlatmalı klavye, SD kart girişi, FireWire 800 portu, uzaktan kumanda için infrared alıcı (kumanda ayrıca satılir), gibi farklar var. multitouch trackpad, led ekran whitle lardada pro lardada standart.

Benim bahsettiğim 2.4 ghz lik beyaz macbook ile sizin yazdığınız 2.4 ghz lik macbook pro arasında sadece ram farkı var. macbook 2 gb, macbook pro 4 gb. Bunun dışında ekran kartları, harddiskler, işlemci, led lcd ekran tamamiyle aynı. aynı şekilde pillerde 10 saate kadar ömrü var. Ram'in 2 gb dan 4 gb'ye çıkarılmasının son derece kolay ve uygun olduğunu göz önüne alırsakta bu aradaki fiyat farkının sebebi birkaç satır önce bahsettiğim gibi aliminyum yekpare kasa, aydınlatmalı klavye, SD kart girişi, FireWire 800 portu kasa yanındaki pil göstergesi ledleri, uzaktan kumanda desteği gibi dış donanimdan kaynaklanıyor

macbook pro giriş çıkışları:

http://images.apple.com/macbookpro/images/features_io15_20100509.jpg

macbook white giriş çıkışları: (2.26 ve 2.4 aynı)

http://images.apple.com/macbook/images/design_ports_20091020.jpg

kısacası macbook 2.4 ile macbook pro 2.4 arasındaki farkları belirttim. ağırlıklı dış donanım farkları. bunun dışında performans farkı sadece ram miktarı kadar. yani çok az ve ileride ufak bi ram upgrade'i ile rahatlıkla kapanabilecek çok az bi fark.

fakat alacağınız 2.26 lık macbook white olursa ozaman işlemciniz, ekran kartınız ve piliniz düşük kalacaktır 2.4 ghz MacBook Pro'ya göre.

son bir bilgi daha vermek istiyorum

Türkiyede Macbook ların dışarıya göre oldukça yüksek olduğu malum. fakat Büyük marketlerin indirimlerinden yararlanıldığında çok avantajlı olabilir. iki hafta önceydi sanırım Abime 2.4 ghz macbook pro aldık. normal fiyatı 1650 dolar + kdv civarı olan ürünü "KDV Bizden" adı altında indirim ile 1400 küsur (şuan tam hatırlayamadım) dolar civarına çektiler kısa süreliğine. üstüne birde babalar günü indirimi gelince toplam %20 indirim yaptılar. Cihazı 1350 dolar + kdv olarak satın aldık. yani neredeyse white macbook fiyatına pro almış olduk. böyle fırsatlarıda kaçırmamak lazım.

kolay gelsin

• hangi marketten aldiniz
  • Çalıştığın yazılımlara bakarsak ztn pro tek seçeneğin fakat 15'' i5 ya da i7 almalısın fırsatın varsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.