Şimdi Ara

MacbookPro'da CATİA,SOLİDWORKS,AUTOCAD açılır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi Macbook pro geliyor bana yurt dışından hemde çok komik bir fiyata malum
    makine bölümü 10. sınıf öğrencisiyim bu programları öğreneceğiz okulumuzda bir çok foruma baktım eski konulara Autocad,solid,catia açılmadığını iddia ediyorlar bazılarıda açılır diyor ,
    ben apple cihazada kalkıp windows yüklemek istemiyorum onun özelliği zaten lion osx zaten
    bu yazılımları bir şekilde yükleyebilir miyiz yani iPhone yaptığımız Jailbreak gibi birşey var mı işletim sistemini bozmadan yükleme imkanı var mı

• Autocad mac versiyonu var ve güzel çalışır. Solidworks ve catia sadece win versiyonu var bildiğim kadarıyla. Mac üzerinde yüklü gelen bootcamp progamıyla elinde bulunan bir windows kopyasını yükleyerek bu programları da çalıştırabilirsin.
  • bu dediğin program bilgisayar performansıma etki eder mi elimde windows 7 starter var casper bilgisayar ile verilen cd bununla olur mu autocad sadece bu dönemde 11 ve 12. sınıfta solid catia devam edicez alınmışken en iyisi olsun ucuzada geliyor aten öyle diyim. şu durum var ki ben w7 den sıkıldım yani bu boot camp bilgisayarı w7 mi açacak şu gibi söyleyeyim hem c ye hem d ye w7 kurduğumuzda açılması için 2 seçenek geliyor öyle bir iş mi olacak hem mac hem w7 vede istediğimde bu bilgisayarı sadece nasıl mac e çevirebilirim vede Kasacaksa bilgisayar hiç yapmak istemiyorum
    » İŞLEMCİ :Intel Core i5-2450M 2.5 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.1 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci
    » RAM :4 GB DDR3 1600 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    » SABİT DİSK :500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    » EKRAN KARTI :Intel HD Graphics 4000 integrated graphics processor
    » İŞLETİM SİSTEMİ :Mac OS X v10.7 Lion
    » 4 GB DDR3 1600 Mhz. (Max. 8 GB) Ram
    » Thunderbolt x 1 ; USB 3.0 x 2 ; 720p FaceTime HD Camera
    » Yeni Mac OS X 10.7 Lion - TR Dil Desteği
    bu özellikler kasacaksa türkiyeden bi pc alayım asus filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemsas -- 17 Aralık 2012; 0:05:39 >

• Hocam Windows 7 Ultimate 64 bit çek yazdır cd ye yükle sonra bilgisayarına Starter falan uğraşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemsas

bu dediğin program bilgisayar performansıma etki eder mi elimde windows 7 starter var casper bilgisayar ile verilen cd bununla olur mu autocad sadece bu dönemde 11 ve 12. sınıfta solid catia devam edicez alınmışken en iyisi olsun ucuzada geliyor aten öyle diyim. şu durum var ki ben w7 den sıkıldım yani bu boot camp bilgisayarı w7 mi açacak şu gibi söyleyeyim hem c ye hem d ye w7 kurduğumuzda açılması için 2 seçenek geliyor öyle bir iş mi olacak hem mac hem w7 vede istediğimde bu bilgisayarı sadece nasıl mac e çevirebilirim vede Kasacaksa bilgisayar hiç yapmak istemiyorum
    » İŞLEMCİ :Intel Core i5-2450M 2.5 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.1 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci

Bundan sonra cevaplanmasını istediğiniz soruları Türkçe kurallarına uygun olarak ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazın. Böyle ne istediğiniz, ne sorduğunuz belli değil. Bootcamp ayrı işletim sistemi kurmak için bir program. Açılışta option tuşuna basılarak hangi işletim sistemiyle başlatılacaksa o seçilir. Emulasyon falan olmadığı için performans kaybı olmaz.

• bilgisayar elimde daha kutusunu dahi açmadım gıcır gıcır parlıyor nasıl yapıcam inboxing videosu çeksem mi bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenghis

quote:

Orijinalden alıntı: nemsas

bu dediğin program bilgisayar performansıma etki eder mi elimde windows 7 starter var casper bilgisayar ile verilen cd bununla olur mu autocad sadece bu dönemde 11 ve 12. sınıfta solid catia devam edicez alınmışken en iyisi olsun ucuzada geliyor aten öyle diyim. şu durum var ki ben w7 den sıkıldım yani bu boot camp bilgisayarı w7 mi açacak şu gibi söyleyeyim hem c ye hem d ye w7 kurduğumuzda açılması için 2 seçenek geliyor öyle bir iş mi olacak hem mac hem w7 vede istediğimde bu bilgisayarı sadece nasıl mac e çevirebilirim vede Kasacaksa bilgisayar hiç yapmak istemiyorum

Bundan sonra cevaplanmasını istediğiniz soruları Türkçe kurallarına uygun olarak ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazın. Böyle ne istediğiniz, ne sorduğunuz belli değil. Bootcamp ayrı işletim sistemi kurmak için bir program. Açılışta option tuşuna basılarak hangi işletim sistemiyle başlatılacaksa o seçilir. Emulasyon falan olmadığı için performans kaybı olmaz.

Pardon o zaman diyeceğim şu ki ;
    Autocad Lion da açılıyor ama Catia,Solidworks açılmıyor yani .
    Bootcamp işini nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Photoshop için Macbook Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bootcamp'i cihazı aldığınızda kendi açıklamalarıyla kolayca yapabilirsiniz. Burada uzun uzun anlatmaya gerek yok. Zaten birçok kaynak var bu konuda, ama hiçbirini okumadan bile osx üzerinden yönergeleri takip ederek yüklemeyi yapmanız mümkün. Apple cihazların en güzel tarafı bu zaten, işlemler çok kolay. Önceden de söylediğim gibi autocad'in mac versiyonu var. Ama caita ile solidworks yok. Onları kuracağınız windows üzerinde çalıştırabilirsiniz. Eğer sırf bu programlar ağırlıklı olarak kullanılacak ve mac os'a pek ihtiyaç duyulmayacaksa bir windows notebook da alabilirsiniz. Çünkü o durumda macbook'un pil süresi ve tasarımı dışında pek bir artısı kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenghis

Bootcamp'i cihazı aldığınızda kendi açıklamalarıyla kolayca yapabilirsiniz. Burada uzun uzun anlatmaya gerek yok. Zaten birçok kaynak var bu konuda, ama hiçbirini okumadan bile osx üzerinden yönergeleri takip ederek yüklemeyi yapmanız mümkün. Apple cihazların en güzel tarafı bu zaten, işlemler çok kolay. Önceden de söylediğim gibi autocad'in mac versiyonu var. Ama caita ile solidworks yok. Onları kuracağınız windows üzerinde çalıştırabilirsiniz. Eğer sırf bu programlar ağırlıklı olarak kullanılacak ve mac os'a pek ihtiyaç duyulmayacaksa bir windows notebook da alabilirsiniz. Çünkü o durumda macbook'un pil süresi ve tasarımı dışında pek bir artısı kalmıyor.

böyle diyorsunuz ama mac ferahlığınıda normalde hiç birşey tutmuyor biliyorsunuzdur windows için çok geç kaldık alındı mac 1050 liraya geldi bilgisayar zaten bence hiçbirşey ne olduğunu çözemedim ama bende herkes fiyatının ucuz olduğunu söylüyor gümrükten getirdi bir tanıdığımız
    windows un hangi sürümünü yüklemeliyim sence

• 1050tl bedava o cihaz için. Gümrükte takılmış ve sahibi tarafından alınmamış cihazdır o, yoksa imkansız o fiyata olması. Windows 7 ultimate sorunsuz çalışır bootcamp apple sürücü paketiyle (Bootcamp işlemine başlarken indirir, usb ye atar, windows yüklenince kurarsınız). Windows 8 yükleyenler de varmış ama ben denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEY

2 yildir Catia ve solidworks kullaniyorum. Yalniz sanal windows icin (parallels kullaniyorum cunku vmwareden iyi net) minimum 8 gb ramin olsun. Ben 16 gb ram ve ssd ile solidi havada ucuruyorum :) ramleri 8-8 paylastiriyorum.

Bizzat ayni cizimi yaparken 4 gb ramli i7 win makinanin kastigina sahit oldum ama sanal win7 catir catir calisiyor. Benim icin windows tek tikla altta hazir halde bekleyen sadece bir aplikasyon :)

p.s mekatronik muhendisiyim.

başta benim size önemli bir kaç sorum olacak bana facebook hesabımdan ulaşabilir misiniz uyarsa yada özel mesajdan
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/macbook-pro-md212ll-a-apple-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,36628.html bumu

http://www.istanbulbilisim.com.tr/g-series-g75vw-rs72-3d-asus-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,35156.html yoksa bumu
    3mb 6 mb cache davası ney onu anlamadım vede şu durum var bi bilgisayarı kullanınca 1 sene 2 sene 3 sene 4 sene gitti diyelim performans düşer
    MacBookta böyle bir sorun var mı
    Asus öyle olur mu diye düşünüyorum vede bu sanal w7 nasıl olacak bunları bana anlatırsan çok iyi olur bende teknik ressamlık düşünüyorum

• Parallels ile Solidworks çalışıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmac

Parallels ile Solidworks çalışıyor mu?

Macbookpro 13.3, i7 2.7 ghz, 16 gb ram, 128 gb ssd ile canavar gibi çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

Orijinalden alıntı: akmac

Parallels ile Solidworks çalışıyor mu?

Macbookpro 13.3, i7 2.7 ghz, 16 gb ram, 128 gb ssd ile canavar gibi çalışıyor

Macera aramaya gerek yok o zaman.
    En iyisi mac. Uzun bir süre bana yeter.

teşekkür ederim hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu programları windows'ta kullanırken Macbook Pro'nun pil harcaması nasıl? Mac'in işletim sistemine göre ve diğer laptop'lara göre?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.