|
macOS Kullanıcıları (25. sayfa)
-
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 10 Ekim 2020; 12:5:1 > -
-
Merhabalar,
Catalina kurulumu sonrası diskte,
Macintosh HD
Macintosh HD - Veriler
Macintosh HD - Veriler
olarak 3 partition gözüküyordu ve uzun süredir time machine'den backup yapamıyordum.
Şimdi "Macintosh HD - Veriler" olan bölümlerden birinin ismini "Macintosh HD 2" yaptım ve yedek almayı başardım.
Bu 2 Veriler partitionını içindeki dosyaları kaybetmeden birleştirme şansım var mı?
Bu tarz bir sıkıntı yaşayan ve çözüm üreten oldu mu?
Teşekkürler
-
merhaba iso dosyası indirdim windows bsi yapmak için ama refus benzeri bir uygulama bulamadım. etcher ve iso editör kullandım ama birisi hata verdi birisi satın al diyor maalesef. usb 128 gb ama fat olarak formatladım. iso dosyasını da microsoftun sitesinden indirdim torrent değil.
-
selam, diğer konuya da yazdım buraya da yazayım,
2.el mac mini 2012 late modeli almak üzereyim, en son güncelleme olan macOS big sur u almıyor, aldığı en son güncelleme, bir önceki güncelleme olan macOs Catalina.
aleti ofis programlarını kullanmak için almak istiyorum, ofiste word excell vs ağırlıklı kullanacağım, olursa belki video vs izlerim kodi tarzı bir şey kurulur mu bilmem kuruluyorsa kurarım onu kullanırım ara sıra. güncelleme alamamak bana neye mal olacak?
misal bende ipad 2 var, son güncellemeleri almadığı için netflix ve google drive yüklenmiyor ki en çok ihtiyacım olan iki uygulama. mac mini de de bu tip şeyler olacak mı?
bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.
-
Web tarayıcı üzerinden çalışabilecek servisler bunlar, uygulamada ne gibi farklılıklar var bilmiyorum ama alternatif yöntemler bulunabilir illa. Mesela desteklenen en son GDrive ve netflix yüklenebilir, yeni sürümleri olmasa da yine içeriklere ulaşabilir ve uygulamaları kullanabilirsiniz.
Yanlışım varsa düzeltiverin dostlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 4 Aralık 2020; 11:29:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
safariden memnun olan var mı ? hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ?
-
11.1 şu an için iyi , yama stabiliteyi artırmış
-
Bence safari gayet basarili bir tarayici macte kesinlikle safari kullaniyorum Chrome yuklemedim bile ama windowss tarafinda Chrome kullaniyorum -
Arkadaşlar 13 " Macbook pro late 2013 var .. aldığımdan beri hiç format atmadım..size format atsana faydası olur mu? Bir de hangi web browser daha iyi..safariye alışamadım ama Opera ve Chrome yavaş sanki .tskler -
turbo boost switcher uygulaması kullanıpta turbo boost kapatamayanlar recovery moda geçip
kmutil trigger-panic-medic --volume-root /Volumes/Macintosh\ HD
bu komutu girip reset atsınlar.
-
-
Disk İzlencesi penceresinin görüntüsünü yükleyebilir misiniz?
-
Hocam buyur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksonpred -- 31 Aralık 2020; 18:31:19 >
quote:
Orijinalden alıntı: jacksonpredHocam buyur
Bölüntüle kısmına gelip silmek istediğiniz bölüme eksi işareti ile müdahale edebilir, uygula diyerek silebilirsiniz.Böylece yeteri kadar alan aılacaktır
Hocam bölüntüleye girdim ancak yapamadım. Yapılabilir bişedir ama yeni olduğum için yapamadım sanırım. Merak ettiğim bu kapsayıcıdaki diğer disk bölümleri olarak adlandırılan kısımda ne içerik var acaba. Silebilirsem bi 50 gm boş yerim olacak
-
quote:
Orijinalden alıntı: jacksonpredHocam bölüntüleye girdim ancak yapamadım. Yapılabilir bişedir ama yeni olduğum için yapamadım sanırım. Merak ettiğim bu kapsayıcıdaki diğer disk bölümleri olarak adlandırılan kısımda ne içerik var acaba. Silebilirsem bi 50 gm boş yerim olacak
Adım adım resimleri takip ederek silebilirsiniz, içeriği hakkında fikir sahibi olabilmemiz için "Alt'+shift+4 tuşlarına basılı tutarak mouse ile seçim yapabilir ekran resmi alabilirsiniz.
Disk bilgilerini ise şu şekilde kontrol edelim:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 1 Ocak 2021; 21:25:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam ellerine sağlık, uğraştırdım seni, sevgiler
-
Arkadaşlar harici hdd sağlık durumlarına bakmak istiyorum . HD Tune dışında hangi program var bu iş için ?
teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X