|
macOS Kullanıcıları (35. sayfa)
-
-
O durum Mac kullanmaya başladığımdan beri var ama, daha ilk kez şimdi güncelleme yaptım.
-
arkadaşlar merhaba;
uzun zamandır windows kullanmaktan ve son dönemlerde win 11de mavi ekran hataları ve artık 40 yaşına gelmemden ötürü oyuncu laptobu monster bilgisayarımı satıp,macbook proya geçiş yaptım ama birazcık eski :) 2016 pro 2.9 i5,8 gb ram versiyondan touchpadli versiyonla alışıp zamanla yükseltirim diye düşündüm daha 3 gün oldu alışıyorum şöyle bir sorum var,
doğal olarak yaşlı olduğu için monterey 12.7.6 sürüm mevcut,windowsa kıyasla aşırı derece hızlı ve kararlı çalışıyor gibi geldi,sorum şu venturaya geçmeye değermi,geçilirse kasma problemleri ortaya çıkarmı ? yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 24 Ekim 2024; 19:24:42 > -
M1 MacBook Air’de halen Monterey’in son sürümünü kullanıyorum. İhtiyaçlarımı karşılıyor. Hızı da gayet iyi. Siz de memnunsanız, kullandığınız yazılım veya uygulamalar sürüm yükseltmeye mecbur etmiyorsa geçmeyin bence. -
zaten gündelik işler için aldım,forum okuma,müzik dinleme gibi temel şeyleri yapıyorum,teşekkür ederim geri dönüş için.
-
usb girişi olmayan MacBook Pro'ya type c'den çevirme usb portumu almak gerekiyor ?
-
Safariyi güncellediğimden beri bir bug/hata bile görmedim. Görecek olursam bile safari baya iyi hale gekdi şuan. Sürüm güncellemesi ile safari sürümünün bağlantılı olduğunu bilmiyordum, gerkese teşekkürler.
Sadece uygulamalar hala çok geç açılıyor. Cihazım M1 Macbook Pro 1TB yani en hızlı hafızalardan birine sahip ama mağazadaki teşhir 256GB M1 Airler 3 saniyede uygulamayı açarken benimki en az 7-8 saniye bekletiyor. Garip olay cidden. -
Uzun ekran resmi nasıl çekiliyor? Ben bir türlü beceremedim -
Kingston hub alabilirsiniz. Hem usb, hem kart okuyucu hem de hdmi girişi var. Yanına küçük bir type-c usb-a dönüştürücü de alabilirsiniz, taşıması kolay oluyor.
command+shift+4 ile istediğiniz bölgeyi seçerek görüntü alabilirsiniz. command+shift+3 ise otomatik tam ekran görüntüsü alıyor.
-
Ekrana sığmayan görüntüyü nasıl çekerim? -
arkadaşlar ara sıra MacBook pronun altından tık tık diye ses geliyor ? arka kapağını söküp baktım herhangi bir kötü bi şeyde yok,kasa aliminyum galiba ondan yapabilir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 31 Ekim 2024; 10:20:40 > -
Alttaki levhanın esnediği yerlerden geliyor olabilir. Her cihazda olmuyordur. Kullanımı etkilediğini düşünmüyorsanız önemli değil. Bendeki M1 air’in tab tuşu içinden çıtır çıtır ses yapıyor bazen, kırıldı sanıyorum ama bir şeyi yok, çalışıyor. -
öncelikle teşekkür ederim geri dönüşünüz için,
2.el almıştım tanıdık bilgisayarcımdan,götürdüm arka kapağı söküp baktık içinde kötü gözüken hiç bir şey yok,sattığım monsterden daha yeniydi içi hatta :) 1 haftadır o sesle devam ediyorum,herhangi bi sorun yapsa yapardı diye düşünüyorum.
değişebilirim yeni gelecek var demişti ama buda aşırı temiz çizik ezik vsde yok :) kıyamadım açıkcası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 31 Ekim 2024; 10:55:37 > -
Valla millet sağını solunu çarpa çarpa eziklerle dolu kullanıyor. Boş verin :)) 9 canlı cihaz 👌🏻ha, sadece ekranından tutup kaldırmayın, her zaman alttan. 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 31 Ekim 2024; 11:37:3 > -
Maalesef bilgim yok.
-
tamamdır teşekkür ederim,ama halen stabil 2 çekirdekli bendeki Ventura denedim gayet stabil,bellek bulursam sonomada denicem
belki 2018lere geçerim dört çekirdeğe ama temiz olması lazım :)
-
selam arkadaşlar,
sistemin sağlıklı indeksleme yapmadığını farkettim, bir dosya arattığımda belli bir tarih öncesine ait tüm dosyaları buluyor ancak yakın tarihli eklemiş olduğum dosyaları bulamıyor.
yeniden indeksleme yapmam gerekiyor sanırım, bunun en sağlıklı yolu nedir? eskiden bir kere CMD' de bir komut girerek yapmıştım bunu ama hem çok uzun sürmüştü hem de tam emin olamamıştım.
-
https://support.apple.com/tr-tr/102321
-
sonomayı patcher ile yükledim 2016 proya yahu kaç senelik cihaz,yinede stabil çok aman aman montrey'e göre düşüş yapmadı bi kaç gün kullanalım bakalım
-
Ben de uzun zamandır kullanmadığım bazı uygulamaları açmayı denedim; sadece Microsoft Word ve Excel'in açılması bahsettiğiniz gibi uzun sürüyor (ki bence uygulamanın hantallığındandır, Word her zaman hantaldır) ama kapattıktan bir süre sonra tekrar açmayı denediğimde uygulama önbelleğe alınmış olduğu için hemen açılıyor. Sizde de tekrar açılışlar yine uzun sürüyorsa belki bir temiz kurulum yapmanız ya da daha önceki mesajımda önerdiğim temizleme uygulamasıyla cache temizliği yaptırmanız faydalı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 5 Kasım 2024; 12:1:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X