Arkadaşlar ben bu sene bilgisayar mühendisliği bölümüne yeni başladım.Bir dizüstü bilgisayar alayım diyorum ve uzun yıllar da idare etsin istiyorum.Kafamda macbook var ama bölümümle alakalı kullanacagım programlarda macos sorun cıkarır mı ? Sizce windows mu daha iyi olur macos mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.
mac os x, her zaman windowsa göre daha stabil, daha randımanlı çalışır. ancak senin bölümünün bilg. mühendisliği olduğunu gözönünde bulundurduğumda, winli bir bilgisayar alsan daha iyi olur diye düşünüyorum. öbür türlü, sorun yaşaman olası. eğer grafikerlik, mimarlık, inşaat mühendisliği filan okuyorum deseydin, kesinlikle sana mac os x kullanan bir macbook almanı önerirdim.
Öncelikle teşekkür ederim. Ben de oyle düşünüyorum çünkü bir de ubuntu kurmam gerekicek illa ki maclerde bios olmadıgından ubuntu sıkıntı çıkarıcak tahminimce en basitinden tabi bu .
Sana uygun olan windowstur arkadaşım...
maclerede ubuntu kurulabiliyor diye biliyorum. evet maclerde bios yok efi var.
Özet: ubuntu, windows ve mac os x çalıştıran multiboot olan bir bilgisayar modeli seçersen, en iyisini yaparsın. yalnız bunun için forumlarda biraz araştırma yapman gerekecek.
doğru da multiler çok kısıtlı oluyor daha önce araştırmışlığım var benim şu an almak istedigim laptop budurhttp://www.bimeks.com.tr/urun/120557/sony-vaio-vpcf23p1e-b-.aspx#comments fiyatı falanda performans ve ileriye dönüklüğü bakımından iyi gibi geliyor . dell ve lenovo araştırdım ama 100 tl fark verip aynı ozellikte toshiba alabiliniyor o yüzden en düşük toshiba diye düşünüyorum bölümü bitirtmesi babında:) linkini verdigim sony hakkındaki bilgilerinizi de alabilirsem sevinirim.
öncelikle şunu unutma, hiçbir laptop 4 sene seni rahat götürmez, su götürmez bir gerçek bu, mac bile zorlar yani, ama mac sana şu an bootcamp ile her türlü windows ve linux kurma şansını da verir eğer mac değil de normal bir laptop alacaksan, sana 1500-1600 barajını fazla geçmemeni öneririm, hele öyle sony falan bırak hiç uğraşma yani, lenovo z serisi alüminyum kasalı aletlerden veya asus alimünyum kasalılardan al, hem sağlam olur hem de ısınma derdin falan olmadan 2-3 sene gidersin, sonra bir tane daha alırsın şimdi paranın tamamını baştan vermek yerine o zaman eklersin, hem elinde kullanacağın sıfır bir alet olur bu şekilde, hem de daha iyisi olur şimdi alacağın cihazın 4 sene sonraki haline kıyasla, yurtdışında i7 3000 serisi çıktı mesela, burda şu an alacağın şey kafadan i7 2000 serisi olur en iyisi olursa, baştan eskidi yani öyle düşün
bir bilgisayar mühendisi olarak asıl sorunun cevabına gelirsek, mac de windows da linux da senin işini görür, ama bütün derslerin (os harici) windows tabanlı anlatılır, kütüphaneler yazım şekilleri falan hep ona yönelik olacak hocaların işgüzarlığı yüzünden, yoksa linux ile windows arasında sana büyük bir fark çıkarmaz yaptığın işler kodlama stili haricinde o da ufak çapta olur, çok öyle büyük sıkıntılar yaratmaz yani, yoksa mac de xcode da yaptığın bir c++ programını windows da visual studio ile ya da linux da gcc ile çok inanılmaz değişiklikler olmadan yazabilirsin aynen yani
bu açıdan microsoft tarafından sunulan bir nimet var, visual studio, gerçekten c türevleri için çok rahat bir çalışma ortamı sunar, ama boyutu tanımsız dizi açtırmaz mesela gerizekalı limitleri de vardır hafızada kapladığı alanın dengesini korumak için yani benim sana tavsiyem dediğim gibi orta halli metal kasalı bir laptop olur, illa mac dersen de bootcamp ile windows da linux dağıtımları da rahatça kurulabilir sorun olmaz
doğru da multiler çok kısıtlı oluyor daha önce araştırmışlığım var benim şu an almak istedigim laptop budurhttp://www.bimeks.com.tr/urun/120557/sony-vaio-vpcf23p1e-b-.aspx#comments fiyatı falanda performans ve ileriye dönüklüğü bakımından iyi gibi geliyor . dell ve lenovo araştırdım ama 100 tl fark verip aynı ozellikte toshiba alabiliniyor o yüzden en düşük toshiba diye düşünüyorum bölümü bitirtmesi babında:) linkini verdigim sony hakkındaki bilgilerinizi de alabilirsem sevinirim.
sony alırsan linuxu unut.
Dracos teşekkür ederim öncelikle güzel açıklamışsın durumu. Bir bakınayım dediğin orta halli laptoplara . Mac zaten çok ağır kaçıcak fiyat olarak da :) en iyisi orta yollu bir laptop olabilir sanırım.Football Mania neden sony alırsam linuxu unutayım anlamadım açıklarmısın sana zahmet
sonynin linux ile uyumu çok sıkıntılı. bir sürü sürücü tanıtma işlemleri var. sürücülerini bulamama durumun var yani.
lenovoya pek iyi degil diyorlar servis olarak falan delli herkes övüyor kullananlar. i7li attıgın modele de baktm 1620 tl ye de var freedoslu i7 ama i7 e gerek yok diye dusunuyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme